iş görüşmesi ile ilgili

nefeskesen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
776
191
123
İstanbul
merhaba hanımlar, cuma gunu bir iş teklifi aldim.. salı gunune randevulasıldı... pozisyon satın alma personeli ... pozısyonu arastırdım az cok bılgım var .. sahıp oldugum donanımlarla yapabılecegım bır meslek.. butun sartlara uyuyorum lakın bana telefonda İK ; net ucret beklentınız nedır dedı (telefonda) muhtemelen ona gore secım yapıcaktı, bende sizin ucret aralıgınız nedir diye sordum.. tabıkı İK soylemedı bende gorusmede yuzyuze konuruz dıyerekten gecıstırdım.. Ama arastırdım arastırdım bulamadım pozısyon yogun, yurtdısında da olmam gerekıyor ..

satın alma pozisyonunda calısanlar bana yardımcı olabılırmı maas durumları hangı aralıklarda ... ucret pazarlıgı oldugunda hangi limitin altına ınmemem gerekıyor.. kafam cok karıstı ... neredeyse bazı durumlarda eve bıle ıs getırebılecegım yogun ama guzel bır meslek cok ıkıleme dustum

yardımcı olurmusunuz sımdıden cok tesekkurler

Calisacagin yere bagli maas. Buyuk kurumsal bi sirketse iyi bi maas isteyebilirsin. Ama nasil olursa olsun tabikide 1000 liranin altina inme.

Calisacagin yere bagli maas. Buyuk kurumsal bi sirketse iyi bi maas isteyebilirsin. Ama nasil olursa olsun tabikide 1000 liranin altina inme.

yurtdısınada cıkmam gerekıyor ön fiyat arastırması ıcın, ıste kafamı bu karıstıyor yogun olucak .... istedıgım maas aralıgına göre iş durumum olucak gıbı bır ızlenım aldım, sırket gayet ıyı ama malesef ozel sektor tahmın edebılırsınız, bazı ıstısnai durumlarını

Telefonda ucreti sorduklarina gore cok onemli ucret onlar icin. Siz basvuru formu doldurunca ucret kismini bos birakin. Sizin bu is icin belirlediginiz fiyat uzerinden konusalim dersiniz. Isin yogunluguna gore kafanizda bi fiyat belirir zaten. Iyi sanslar simdiden. Umarim hersey istediginiz gibi olur.

ik konusunda deneyimliyim bana şirketi veşehrini yazarsan en uygun rakamı söyleyebilirim canım birde yaşın ve tecrüben de önemli

Satın alma personeli ne ki :) bahsettiğiniz pozisyon yönetim bölümündeyse 1000 lira gibi komik bir rakam söylemeyin bence ciddiye alınmazsınız.

bence de açık ol.. şimdi düşük ücret söylersen cidiye alınmaya bilirsin. yüksek ücret söylersen olumsuz yaklaşabilirler. bu şimdi kabul etsede ilerde maaşı bahane edip çıkar derler. sen açıkça piyasayı bilmiyorum. siz söyleyin de.

Merhaba ben ik mezunuyum :)
Sana tavsiyem ücret belirtme çok riskli .
Bir arkadaş demiş sizin üst limitiniz nedir diye sor ona göre konuş sana az gelirse az geldiğini söyleyebilirsin.
Kesinikle maaş için bir rakam söyleme.

Tecrubeli isen 2500den tecrubesizsen 2000den kapiyi ac. Zaten kafalarindaki rakami "bizim bu pozisyon icin ayirdigimiz bla bla" diyecekler.

arkadslar hepinize cooookkkk tesekkur ederımm cok yogundum gıremedım kusura bakmayınn bakalım nasıl olucak sans dıletınn artık benımde bır ısım olsun

merhaba canım ısrarla benden maas beklentımı ıstedıler ona gore sıkala hazırlayacagız dedıler bundan dolayı ıkıleme dustum ..

demekkı oncekı ıs gorusmelerımde bundan dolayı sonuc alamadım ısrarla sordular İK'cılar ben topu onlara atıyorum onlar bana .. sonrada amannn dedım bıldıgın pazarlık yapıyorduk ama hep makul fıyat soylemıstım olumlu gecmesıne ragmen gorusmelerım olumsuz donusler oldu...

mesela dıkkat etmemız gerekn durumlar varmı mınık tiyolar falan

Evet canım olabilir çünkü ücret olayı herzaman sıkıntılıdır.
Bize ilk öğretilen maaş beklentinizi belirtmeyin boş bırakındı.
Örneğin ben ilerde mülakatlara girersem içlerinden olumlu olanlardan ilk eleyeceklerim ücret beklentisi kısmını dolduranlar.
Ancak sen bu işte iyisindir piyasan vardır , uzun yıllarını vermişsindir dersin ki ben en son şu maaşla işten ayrıldım onun altında çalışmak istemiyorum. Ki bunu da sana sorduklarında açıklarsan daha iyi olur.
Kurumsal bir şirketse sana ceket ve kumaş pantolon gitmeni tavsiye edebilirim.
Görüntü herzaman ilk kapıyı açar .
Genelde kariyer hedefin nedir diye sorulur düzgün bir cevap vermelisin. Mesela ne olsa yaparım tarzı cevap ofsayt.
Konuşma uslup hal ve hareketler dikkat edilmesi gereken şeyler.
Kendinden emin olup rahat olursan hoşlarına gider.
5 dk dahi geç kalma önemlidir.
Göz göze konuşmaya özen göster gözlerinde işi istediğin ışığı olsun :)
Allah yardımcın olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…