- 22 Mart 2019
- 1.476
- 3.826
- 53
- Konu Sahibi 1111010001
-
Maaş bordrosu istemezler olduda manyağına denk geldiniz istedi, anlar zaten.Sorar sana kalanını elden mi alıyordunuz diye.Ülkemizde ne yazık ki hala eldende maaş veren şirketler var. Denetimlerin çok sıkı olduğunu söyleselerde. Ben genelde sizin aklınızda bir ücret vardır siz söyleyin ben size bana uygun yada değil derim derdim. Buda zaten özgüvenli olduğumun kanıtıydı. Yani siz beni seçmeyeceksiniz ben sizi tercih edersem ederimin kibarcası. Tek sorun ben özgüvenliydim zaten.
en azından taşınma gibi bir seçeneğiniz var mı? şu an kiradaysanız ev değiştirip işin yakınında bir yere taşınmak gibi.Ya var ya robot gibiyim. Evi otel olarak kullanıyorum resmen. Bilemiyorum ne yapacağım.
Eger su anki isinle ayni parayi vereceklerse is degistirme bence. 4 saat kis yaz o yol cekilmez hergun.Evet yol çok yıpratıcı oluyor, cumartesi günü çalışmak da yıpratıcı. Robot gibi oldum resmen, şu anki işim de öyle...
Amin. Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah :)Siz bilirsiniz ama ben 1 saat 15 dk birde servisle gidiyordum. Bu beni çok yoruyordu. Gün içinde erken çıkmam gerektiğinde yada acil bi durum olduğunda sorun oluyordu. Karar sizin hakkınızda hayırlısını diliyorum ☺
Bende özgüven sıfır. Ay buna ayrı bi başlık açmam gerek. Malesef çocukluk travmaları...
Malesef yalnız değilim. Ya her gün yollarda sürünmekten bıktım.en azından taşınma gibi bir seçeneğiniz var mı? şu an kiradaysanız ev değiştirip işin yakınında bir yere taşınmak gibi.
ama dediğinizi çok iyi anlıyorum.günde ortalama 4-5 saat yol yaparken , sabahın kör karanlığında kalk servise bin, işe git mesaiye başla, akşam çık, trafik trafik eve dön, pilim bitmiş zaten erken kalkıyorum, her gün robot gibi.ama çok insan var bu durumda yalnız değilsiniz.
1,5 senelik deneyim için sizce ne kadar ücret talep etmeliyim en az? Siz kaç yıllık muhasebecisiniz?Onu aşmanız lazım sizin ağzınızın iyi laf yapması gerekiyor. Mesleğimiz ne yazık ki böylelerini ister. Pasif olmaz. Olursanız çok ezerler. Hem maddi hem manevi. İşinizde başarılıysanız çocukluk travmaları filan içinden geçersiniz. Az biraz tecrübeden sonra o gelecek hemen olmaz zaten, merak etmeyin. Önce bir pişmeniz lazım. Daha Türkçesi pişkinleşmeniz
Taşınma gibi bi durum malesef olamazen azından taşınma gibi bir seçeneğiniz var mı? şu an kiradaysanız ev değiştirip işin yakınında bir yere taşınmak gibi.
ama dediğinizi çok iyi anlıyorum.günde ortalama 4-5 saat yol yaparken , sabahın kör karanlığında kalk servise bin, işe git mesaiye başla, akşam çık, trafik trafik eve dön, pilim bitmiş zaten erken kalkıyorum, her gün robot gibi.ama çok insan var bu durumda yalnız değilsiniz.
Taşınma gibi bi durum malesef olamazen azından taşınma gibi bir seçeneğiniz var mı? şu an kiradaysanız ev değiştirip işin yakınında bir yere taşınmak gibi.
Aynen öyle. Mutlu olmadığım için yol beni mahvediyor. Evet kurumsal bi yer. Teşekkürler iyi dilekleriniz için.Sanırım istanbulda yaşıyorsunuz o zaman bu saat dilimi çok değil aşağı yukarı herkes o saatlerde evlerinde oluyor
Sadece maaş talebinizi söyleyin bir önceki iş yeri içinde maaşınızı söyleyin elden alıyorum falan demeyin kurumsal bir firma ise bunu didiklemez
Mutlu olmadığınız 5 dklik mesafedeki iş sizi daha çok yorar
Umarım bu iş yerinde mutlu olursunuz o zaman o zaman dilimi size çok gelmez
İşyerleri işe başlamadan önce hazırlanacak evraklar arasında;sgk hizmet dökümünü görmek isterler.orada da kaç dönem hangi işyerinde ne kadar brüt ile çalıştığı yazar.hakları var isteyebilirler.Sanmıyorum . Hangi iş yeri yeni alacağı kişiden bordro istemiş böyle bi hakları yok. Bence çok kasmayın zaten hali hazırda işiniz var 4 saatlil yol çekeceksiniz çeker giderseniz bu durumda ama dediğim gibi böyle bi hakları yok isteyemezler ve hiç duymadım isteyeni
Yok bekarım. Evlilik bana göre değil. Hem çalışıp hem ev hem çocuk hem eşiyle ilgilenen kadınlarımıza helal olsun. Ben daha kendimle uğraşamıyorum.İşlerinizi nasil yetistiriyorsunuz evdeki? Evli misiniz
1,5 senelik deneyim için sizce ne kadar ücret talep etmeliyim en az? Siz kaç yıllık muhasebecisiniz?
Teşekkür ederim. İyi bilgiydi.İşyerleri işe başlamadan önce hazırlanacak evraklar arasında;sgk hizmet dökümünü görmek isterler.orada da kaç dönem hangi işyerinde ne kadar brüt ile çalıştığı yazar.hakları var isteyebilirler.
13 yıl... iyi çalışmışsınız :)O sizin yaşadığınız şehre göre hatta ilçeye göre bile değişkenlik gösterir. Şirketlere göre tamamen farklı ( Ortalama bir maaş düzeni vardır kıdemden filan) Muli Müşavir bürosuysa çok daha farklı. Yani ortalama birşey söyleyemem şu diyemem ama herzaman mesleğimin başlarında asgari ücretin şuanki para ile 750 civarı üstü isterdim. Sonuçta muhasebe işi bu mesleğin piyasasınıda düşürmemek gerek. Zaten alacakları varsa bildiğin pazarlık ederler. 13 yıldan sonra ev hanımlığına terfi ettim bu arada
Çalıştığım yer para sıkıntısı çekiyor. Herkes gergin. Patronlar çalışanlara değer vermiyor. Ben öncelikle çalışacağım ortamın enerjisine bakıyorum. Burada hep bi gerginlik var. E ben günde 4 saatimi harcıyorum üstüne de sadece asgari alıyorum. Ortam iyi olmadığı için her şey batar oldu.Şimdiki işini neden sevmiyorsun:/
13 yıl... iyi çalışmışsınız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?