İş Görüşmesinde Hamile Olduğunu Gizlemeli miyim?

İyi ve beklediğiniz bir iş fırsatı kapınıza gelmiş bu düşüncelerinizi anlıyorum o yüzden. Yalanın doğru olmadığını hepimiz biliyoruz ama eşiniz ve annenize de hak veriyorum. Sonuçta kaçırmak istemediğiniz birşey bu. İyi iş imkanı insanın kapısını her gün çalmıyor neticede..

Ama siz bu işi çok istediğinizi doğuma kadar çalışıp sonrasında da mümkün olduğunca erken bir tarihte iş başı yapacağınızı söyelyin. Ve kendinize güvenli olun. Sizi işe almak için akıllarındaki tek soru işareti hamileliğiniz olsun yanii.

Hamileliğinizi yeni öğrenmiş olamayacağınız için bunu saklamanız işe girseniz dahi kötü bi izlenim bırakır ve dedikleri gibi çıkarılma sebebi olabilir. Ama bu şekilde kabul edilmeniz kalıcı olacağınız anlamına gelecek.

Şans yanınızda olsun, umarım bu çok istediğiniz işi alırsınız inanın yürekten söylüyorum. Arada kalmışlığınızı ve isteğini çok net gördüm çünkü..
Bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum :)

Bende kurymsal bir sirkette ilk mulakatta elendim.1yil cocuk dusunmuyorsunuz degilmi dedi dusunuyorum dedim.bu sirketler sozlesme ile ise aliyorlar aksi durumda sorgusuz sualsiz sepetliyorlar.

Sınava katıldım ve sınavı geçtim arkadaşlar. Mülakat randevusu vermek için aradılar telefonda konuşurken hamile olduğumu ve bunun bir engel olup olmayacağını sordum. Hanımefendi bu şekilde çalışmanız sağlıklı olmaz. Zaten eğitim bittiğinde doğum iznine ayrılmanız gerekecek sizinle doğumdan sonra görüşelim dedi. Bende çok memnun olurum dedim teşekkür ederek telefonu kapattım. En azından düzenledikleri sınavda başarılı oldum özgeçmişim de ellerinde mevcut. Hala bir umudum var yani.

Tebrik ediyorum öncelikle :)Keşke kabul etmiş olsalardı ama her işde bir hayır vardır mutlaka. Doğum sonrası artık sen firmayı arar bir konuşursun durumu. Çalışmaya engel halin olmadığını yazılı sınavdan başarılı sonuç aldığını ve doğum sonrası konuşalım dediklerini anlatırsın. İnşallah hayırlısı ise o zaman olur, daha da güzel olur

Bence söylemelisiniz şimdi hamilelik yüzünden işe alınamayacaksınız belki ama gerçeği öğrendiklerinde işten atılma ihtimalinizde var. Ben 11 yıldır aynı firmada çalışıyorum. Daha öncesinde şimdiki patronumla başka bir firmada çalışıyorduk o ayrıldı ve şirket kurdu. Benimle görüştü aynı sektördü çünkü kurduğu işte bende kabul ettim iş teklifini. Şirket açılana kadar eski işyerimde çalışmaya devam ettim öyle anlaşmıştık ve ben o dönemde hamile olduğmu öğrendim. Telefon açtım şimdiki patronuma x Bey, ben dün hamile olduğumu öğrendim ve sizde şirketi yeni açacaksınız benim doğum iznim filan olacak belki ücretsiz izin almak zorunda da kalacağım bu sizin için sıkıntı olacaksa şimdiden konuşmakta fayda var. İsterseniz ben hiç başlayamabilirim siz başka bir kişiyle anlaşırsınız dedim. Adamın verdiği cevap, öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah analı-babalı büyütsün, bunu duymamış olayım işe anlaştığımız tarihte başlamanı isiyorum. Doğum izninde geçici bir eleman bakarım ancak dedi.

hayır gizlemeyin etik değil bi kere
ayrıca öğrendiklerinde tazminatsiz sizi işten atmaya yetkili olurlar
siz söyleyin bebeğinizin nasibi varsa elbet ekmek yersiniz
inşallah sorun etmezler sevgiler

burayı kaçırmışım
tebrik ederim o halde
inşallah doğumdan sonra tekrar ararlar

Son düzenleme:

Teşekkür ederim. Öyle yapacağım artık hatırlatırım kendimi.

Doğru olanı yapmışsınız. fırsatı kaçırdığınız için üzülmeyin kaderinizde olsaydı zaten siz hamile değilken ararlardı.

Hakkinizds hayirli olan olmustur umarim. Benzer durum yasadim ama kamu kurumunda calistigim icin isten cikarma, saklarsam insanlari kandirmis olma gibi durumlar yoktu,sadece mobbingten korktum. En son calistigim yere basladigimda yaklasik sizin kadar hamileydim. Yaklaşık bir ay sakladim diyebilirim. O zamana kadar da kendimi sevdirdigime inanıyorum insanlar gizliden rahatsızlık duysalar da yüzüme karşı açıkça kizginliklarini belirtemediler. Yine de baskilarini hissettim diyebilirim. Çünkü işe yaramayan elemandim onlara göre. Hiiiicc umursamadim sonradan. Her şeyden önce onemli olan bebeklerimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…