Hayırlı günler herkese. Bugün sabah hiç beklemediğim kurumsal bir firmadan iş görüşmesi daha doğrusu sınavı için telefon aldım. Bu hafta sınavı olacak. Firma isim yapmış kurumsal bir firma ve hep çalışmak istediğim bir sektörde faaliyet gösteriyor. Buraya ne zaman başvurmuştum Allah bilir çünkü hatırlamıyorum bile. Aramaları bu zamana nasipmiş demek. Şimdi sınavına gideceğim bu hafta. Mülakatıda olacaktır mutlaka ya aynı gün içinde ya da başka bir gün. Karnımda bayağı büyük belli oluyor. Bol giyinip karnımı kamufle edebilirim hamile olduğumu gizleyebilirim. Mutlakada eninde sonunda hamile olduğumu saklayamayacağım. Acaba dürüstçe söylesem mi? Yoksa gizlesem mi? Hamile olduğumu söylersem direkt beni elerler diye düşündüğümden ben saklamayı düşündüm ama acaba hata mı yaparım böyle yapmakla? Hamile olduğumu söylesem sizce işe kabul ederler mi beni? Uzun zaman sonra böyle bir yerden telefon alıyorum çok heyecanlandım.
Hayırlı günler herkese. Bugün sabah hiç beklemediğim kurumsal bir firmadan iş görüşmesi daha doğrusu sınavı için telefon aldım. Bu hafta sınavı olacak. Firma isim yapmış kurumsal bir firma ve hep çalışmak istediğim bir sektörde faaliyet gösteriyor. Buraya ne zaman başvurmuştum Allah bilir çünkü hatırlamıyorum bile. Aramaları bu zamana nasipmiş demek. Şimdi sınavına gideceğim bu hafta. Mülakatıda olacaktır mutlaka ya aynı gün içinde ya da başka bir gün. Karnımda bayağı büyük belli oluyor. Bol giyinip karnımı kamufle edebilirim hamile olduğumu gizleyebilirim. Mutlakada eninde sonunda hamile olduğumu saklayamayacağım. Acaba dürüstçe söylesem mi? Yoksa gizlesem mi? Hamile olduğumu söylersem direkt beni elerler diye düşündüğümden ben saklamayı düşündüm ama acaba hata mı yaparım böyle yapmakla? Hamile olduğumu söylesem sizce işe kabul ederler mi beni? Uzun zaman sonra böyle bir yerden telefon alıyorum çok heyecanlandım.
Boyle bir yazili kural var midir bilemem. Ama etik olarak gizlenmemesi gerektigini dusunuyorum. Soylersen elerler, dogru.
Kimse yatirim yaptigi, yani egitmek icin para harcadigi bir calisani 3-5 ay sonra isten ciksin istemez. Bu o firma icin para kaybidir. Ayrica gelecekte oraya tekrar basvurursan da bastan mimlenmis oldugun icin asla almazlar. Iyi bir izlenim degil. Ben olsam soylerdim. Icin bile rahat etmemis ki soruyorsun. Yarin birgun hepten belli oldugunda isvereninle bir huzursuzluk olacagini biliyorsun. O zaman gizleme.
Dogumdan sonra calismayi dusunuyor musun? Yoksa isten cikacak misin? Bir de o var.
kesinlikle etik bir davranış olmaz gizlemen
haklı işten çıkarma sebebi olarak sayılcaktır
kaç aylık hamilesin
doğumuna kaç ay var
be doğumdan sonra kaç ay sonra işbaşı yapabilrsin
örnek veriyorum
4 ay doğuma var 5 ay da doğum sonrası
9 ay sonra çalışmaya başlayacağını belirtmelisin
Doğumdan sonra çalışmayı düşünüyorum. Bende gizlemenin doğru olmadığını düşünüyorum kesinlikle böyle bir yükün altınada girmek istemiyorum ama eşim ve annem gizle söyleme dediler benimde kafamı karıştırdılar.
neden yalan söyleyeceksiniz ki ,işiniz rast gidecekken ters gider.
yalandan kimseye fayda gelmez..
yalancılık kötü kötü deriz ,kendi işimize gelince mübah olur niyeyse
böyle bişeyi soruyorlar mı ki söyleyeceksiniz!
Bana bu kısmı biraz garip geldi.
Ama bi de şunu düşünün bebek kısmetiyle gelir onca zaman sonra hamile olunca çağrılmışsınız demekki bebeğin kısmeti bu. Söyleseniz de kısmetinizde varsa olur
Sorup sormayacaklarını bilmiyorum ama hamileliğim belli oluyor. Daha evlenmeden önce gittiğim iş görüşmelerinin bir ikisinde yakın zamanda evlenmeyi düşünüyor musunuz? Çocuk istiyor musunuz? diye sorularla karşılaştım. Bunları sormaları ne kadar doğru olmasada soruyorlar. İş görüşmesindede size ne sizi ilgilendirmez gibi cevaplar verilmiyor maalesef. Bu gittiğim yerdede büyük ihtimal eğitim süreci olacak. Benim hamileliğimde ilerleyecek ve doğum izni sorunu ortaya çıkacak. O zaman sakladığım için bir arkadaşın dediği gibi işten çıkarabilirler ve bu benim için cv mde kötü bir şey olur. Ve her seferinde önüme çıkar.
Aynen bunca zaman sonra hamilelikte aradılar vardır bunda da bir hayır ben gideyim bir görüşeyim nasip kısmet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?