İş hakkında tutkulu olmak meselesi

Master süreciniz nasıl geçti? Muhtemel konularınızı zaman zaman eleyerek gelmeniz gerekiyordu bu asamaya kadar? Kafanın bu kadar dağınık olması, yükseklisansi da yapmis olmak icin yapmissin ilerisini hic dusunmemissin gibi hissettiriyor.
Master yapmadiysan direk bütünleşik programları düsünuyorsan , kolay gelsin valla, işin zor🤔🤔

Master süreciniz nasıl geçti? Muhtemel konularınızı zaman zaman eleyerek gelmeniz gerekiyordu bu asamaya kadar? Kafanın bu kadar dağınık olması, yükseklisansi da yapmis olmak icin yapmissin ilerisini hic dusunmemissin gibi hissettiriyor.
Master yapmadiysan direk bütünleşik programları düsünuyorsan , kolay gelsin valla, işin zor🤔🤔

Masterda yaptığım konuda fon yok maalesef, ondan vazgeçtim mecburen
Şimdi başka seçeneklere bakıyorum

Masterda yaptığım konuda fon yok maalesef, ondan vazgeçtim mecburen
Şimdi başka seçeneklere bakıyorum
O halde biraz risk alacaksın, nokta atısı guzel sevdigin ve sonunu getirebilecegin bir konu bulman zor olabilir.
Kac yasindasin, evli misin bekar mi?, maddi durumun nasıl, ailen / sosyal cevren uzun egitim surecinde sana maddi manevi destek olacak mi? Bunları düsunerek bi yola girmelisin. Bu surecte normal seyirde bile en az 4 5 yil gerekiyor. Sen biraz da yedek zaman koysan önündeki 6 7 yilı ögrenci/asistan olarak gecireceksin. Tutku demek aslinda bunları goze alacak motivasyon, bu calismalarin geri dönüsünden bekledigin deger demek.

Hahahah oraya da geçmişsin buraya da valla ama istediğini kovalamışsın işte!
Bana da yerin yurdun yok, oradan oraya geziyorsun diyorlar boşver. Neden bir yerde kalmak, oturmak isteyeyim ki onu bilmiyorum ben de :KK53:

Valla benim ufak beyaz teller masterda başladı doktoradan sonra bilemiyorum :KK70:
Bu yazdıkların bana cesaret verdi teşekkür ederim, yani öyle yazılı kaldı sonsuza kadar durumu olmayacağı için içim rahatladı <3
Insanlar sevıp evlenıyor, sevmeye devam etmezse boşanıyorlar. Doktora konusu boşanmaktan daha mı zor, ne o oyle başlayınca devam etmek zorundasın dayatması. Sen ılgını çeken bır konu ıle başla, daha çok ılgını çeken bır konu olursa o konuya geçersın ya da ıkısını bır çalışırsın. Doktoradan sonra zaten konunu değıştırmen gerekıyor mecburı olarak. Ama çok severek başladığın bır konu bıle bır sure sonra sıkıcı gelmeye başlıyor, yıllarca aynı alanda çalışmak çok zor, en azından benım ıçın oyle, sıkılırsan neden sıkıldım dıye dusunme hıç, bıraz başka alanda çalışır sonra ıstersen eskı alanına gerı donersın, çok başarılar :)

Evet, bazen diyorum hatta sevdiğin şeyleri hobi olarak tutmak lazım insanı soğutuyorlar diye:)
Aynen öyle kdksksk kendimden örnek vereyim. Ailem istediği için tıp okumak istiyodum. (Ama kandan korkan bi pısırığım gkfkdk) sonra bi kadınla tanıştım. Teknolojiden,yazılımdan anlayan bu kadını görünce karizmatik buldum ve ben de bilgisayar müh. Okuyorum. Ailem öğretmen ya da hemşire olmamı istiyodu. Zorladım bilgisayar müh. Seçtim. Ama ilk şevkim yok. Sıkılıyorum. Bölümden arkadaşlarım story atıyolar (mesela Bill Gates'in) "ay özenti diyip geçiyorum gkdkdksl
Etrafta konuşan insanlar var benim de" bölümle alaQan Yoq" diyen gerizekalılar. Ama teknolojinin nimetlerinden faydalanıyorum(Engelle butonunu icat edeni öpeyim)
Onun dışında örgü örüyorum,tekvando yapıyorum,gitar çalıyorum,hayvan anatomisi,parfümler ve insan davranışlarına ilgim var. (Adaylarımı bekliyorum dermişim)

Kendimi hem müteahhit,hem diyetisyen,hem de spor spikeri gibi hissediyorum

Tutku şart değil de ilgi ve çalışma isteği yeter bence. Yükseklisans tez konumu hoca belirlemsti çok çok ilgi duymadigim halde güzel bir tez ortaya cikmisti. Simdi doktora yapıyorum tez konumu belirlerken hem orjinal olabilecek hem de beni sıkmayacak bir konu bulmaya gayret ediyorum.

Back
X