Iş hayalim hakkında yardım

Sevinayse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2012
223
9
48
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba. Yıllardır hayalimdi bir mağaza açabilmek. Kendi işimin sahibi olabilmek. Allahım kısmet ederse inşallah bir süre sonra bu hayalime kavuşacağım. Ancak bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Öncelikle açmak istediğim küçük şirin bir mağaza kadın giyim yada çocuk giyim olabilir. Bunun için ortalama ne kadar sermayem olmalı, toptancılar nerededir, ne nereden alınır. Dükkan rafları vs vs. yani konu hakkında maalesef hiçbirşey bilmiyorum Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok ama çok sevinirm.

zeytinburnu kıyafet konusunda fazlasıyla ucuz bir yer ve toptancılar da var..oraya bakmanı tavsiye ederim

Vitrin ve tabela çok önemlidir görselliği güzel ilgi çekici olmalı,fatih,osmanbey,zeytinburnu vb yerlerde bulabilirsin,senin bütçen nekadar?50 bin e ben güel bir mağaza açılabileceğini düşünüyorum.

Sanırım çıkabileceğim en fazla 30-35 bin lira civarında olabilecek. Bu arada mağazayı açmayı planladığım yer Gebze :)

Benim tam olarak hayalim değil ama açmak istesem bende mağaza açarım...Hatta geçen eşimle konuşurken sen biliyormusun yönetmeyi gelir gider vs dedi.İçimden düşündüm yok bişey bilmiyorum.Ben odaklanmışım müşteriyle muhabbete :)

Size hayırlı olsun inşallah.Bolca araştırın.Nette de bilgiler bulabilrsiniz herhalde...Keşke bir tanıdık olsa fikir alsanız...İyice araştırdıktan sonra başlayın bu işe.Zor biraz çünkü...

Ayrıca herkese hitap edebilmeli,uygun ve güzel olmalı,kolay ulaşır bir yerde olmalı,ve ismi güzel olmalı :)

Öncelıkle hayrlı olsun da hıcbısey bılmeden balıklama dalmak yerıne halk egıtımın actıgı iş sahıbı olma kurslarına falan katılsanız,devletın sağladığı bazı ımkanlar var iş sahıbı olmak için oralardan eğitim alsanız daha ıyı olmaz mı ?

Hepinize çok teşekkürler :) Zaten pazartesi günü girişimcilik kursuna başlıyorum. Evden de bebek şekeri, nikah şekeri satışı yapıyordum. Sonrasında yurtdışından çocuk ve kadın giyim ürünleri getirip satmaya başladım. Ancak gümrük ve maliye problemleri nedeniyle bırakmak zorunda kaldım.

merhaba bizim restoran barimiz var,giyim uzerine tecrubem yok ama su anda yer degistiriyoruz acilma asamasindayiz yaptiklarimiz sunlar...ne tur bir yer acacaginizi kime hitap edeceginizi belirleyin veya acmak istediginiz yer uzerinden gidin,mesela magazayi besiktasta acacaksaniz bolgeyi arastirin ne yok ne eksik gozlemleyin ona gore kime hitap edeceginizi belirleyin,bu asamada civardaki insan aliskanliklarini,onemli binalari arastirun...universite mi var,muhtemel guzergah uzerine genc giyim denenebilir..is kulesi mi var is kadinina hitap edilecek...bir diger nokta sizi digerlerinden farkli yapacak bir fikir gerekli,fiyat politikasi olabilir,civarda bulunmayacak turde giysi olabilir,mekan buyukse mini bir bar kismi konabilir mesela yuklu alisveris yapan musteri bar kismina yonlendirilip birseyler icip dinlenmesi saglanabilir,ayrica yuksek miktarda alisveris yapmasi tahmin edilen (kilik kiyafetten anlasilir,saat,canta,ayakkabi,taki baz alinarak) kisi yine bu kisma yonlendiilebilir ikram yapilabilir,burada amac iceride daha cok zaman gecirilmesini saglamak...yalniz oturulacak kisim esyalara mumkunse mankenlere bakmali ve nispeten pahali urunlere bakmali..isiklandirma,gorsel tasarim cok onemli...eger yapabileceksem gorsel tasarim,kartvizit,etiket,logo vs yapabilirim hediye olarak..tabi isin buyuklugune bagli is buyukse tasarim icin profesyonellerden yardim almali,yeri goremeyecegim cunku..aklima geldikce yazacagim..

Allah razı olsun :) Günlerdir herkesin bakıp geçtiği bir konuda yorum yaptığın için. Şu anda KOSGEB'in girişimcilik kursuna devam ediyorum. Niyetim yurtdışından japon style diye getirilen ürünlerin perakende ve toptan satışını yapmak ama gümrük sorunları çok uğraştıracak gibi göründüğünden Türkiye'deki toptancılardan ürün alarak işe başlamak ve yanında sorunları çözersem yurtdışından yine belli ürünleri getirtmek. Ama maalesef kimse toptancılar konusunda yardımcı olmuyor

kosgeb eğitim ücretli mi? nerde?

ve neler öğretiliyor girişimcilikle ilgili?size katkıları oldu mu?

kosgeb eğitim ücretli mi? nerde?

ve neler öğretiliyor girişimcilikle ilgili?size katkıları oldu mu?

Hayır eğitim tamamiyle ücretsiz. Toplam 9 iş gününden oluşan bir eğitim. Ben daha 3. günündeyim :) Ama kesinlikle faydası olacağına eminim. Bu arada kursu tamamlayıp sertifikanızı alabilirseniz ve projenizde uygunluk alırsa işyerinizi açtığınızda hibe ve kredi seçeneklerinden yararlanabiliyorsunuz. Ama dediğim gibi henüz bitirmedim kursu :)

nedense begenmeyiz boyle konulari,bakar geceriz...ratingimiz dusuk ne yapalim :) unutuyoruz bazen burada birbirimize destek olmak icin kayitli oldugumuzu...sanirim japon styleda internet uzerinden yapilan alisverislerde belli miktarin uzerindeki mallarin gumruk konusunu hallediyor urunleri alacagin firma,boyle birsey okumustum yine bir forumda,bir arkadas bir kac parca alisveris yapmis bir siteden,"su kadar daha harcasam gumrukte kesin sorun olmayacakti aslinda emin olamadim" filan yazmisti aklimda kalmis...miktara bagli olarak farkli uygulamalar olabilir,cok seviniyorum girisimci hanimlari gorunce cok mutlu oluyorum,keske toptanci konusunda da yardimci olabilsem,ben sana bir de bursayi onereyim tekstil memleketi zaten toptan giyimde farkli bir alternatifin olabilir ozellikle bebek giysileri icin...bir degerlendir istersen arastirip..bir sorunun istegin olursa her zaman yazabilirsin,tasarim icin vs yardim istersen yine yazabilirsin tasarlayip gonderirim,bu kadarcik katkimiz olur,hersey gonlunce olsun :)

pekı bu kurs karşı yakada mı? nerede?

Bende bebek giysileri satılan bir mağaza açmak istiyorum ama aynen hiç bilgim , tecrübem olmadığı için erteliyorum.Burada da oyuncakçı dükkanı olan bir arkadaşa danışmıştım dükkan açma sürecini cevap yazmadı.Burada cevap yazan herkese bende çok teşekkür ediyorum çünkü çok önemli

Gerçekten çok teşekkür ederim. Kesinlikle reytingi çok düşük bu tarz konuların maalesef Aslında Gebze'de olduğum için Bursa ve İstanbul arasında bir fark olmayacak benim açımdan kesinlikle değerlendirilebilir.

Yurtdışı ürünler içinse 75 euro'nun üzerindeki bütün alışverişler gümrük vergisine tabi ve maalesef vergi tutarları yüksek. O nedenle sanırım yurtdışından getirmeyip buradaki toptancılardan mal almayı tercih edeceğim.

Dükkan ismine karar verdikten sonra tasarım konusunda yardımcı olabilirseniz ne kadar mutlu olurum anlatamam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…