İş Hayatı

Kelebek19961

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2019
16
4
36
29
Merhaba herkese iyi günler, direkt konuya giricem, ben kamuda çalışan bir memurum, buraya girebilmek için gerçekten çok çaba sarf ettim maddi manevi ama şu an istifa etmeyi düşünüyorum dayanamıyorum. Çalıştığım yerde en genç benim ve fena eziliyorum, her işi ben yapıyorum devamlı eksik bulunmaya çalışılıyor, sadece iş hayatım da değil normal yaşantıma da laf ediliyor, en basitinden giydiğim kıyafete bile ne saçma giyiniyorsun hiç olmamış çok çirkinsin türü her yönden laf ediliyor, en küçük benim benden sonra gelen 8 yaş büyük saygı duymaya çalıştıkça daha çok üstüme geliniyor, yer değiştirmek için başvurdum red cevabı aldım, ben ne yapacağımı bilemiyorum işe gitmek hiç istemiyorum işten çıkınca ertesi gün olacak diye düşünmekten kendimi alamıyorum, kimseyle konuşmayıp köşeme çekiliyorum yine bir şeyler dönüp dolaşıp beni buluyor, iş hayatı hiç tahmin ettiğim gibi değilmiş, saçlarım beyazladı 6 kilo verdim 7/24 uyuyorum ben ne yapıcam cidden bilmiyorum.

Yöneticiye söyleyin konunuzu ilgili başlığa taşısın isterseniz. Burası tüp bebek bölümü

Çok çirkinsin mi diyorlar? neresi orası merak ettim. Şikayet edin hepsini. Bana hakaret etmeye devam ederseniz dava açıcam deyin. Neden sessiz kalıyorsunuz? Yaşla ne ilgisi var, iş yeri orası. Herkes haddini bilecek.

Çakılı kadro mu kadronuz? Eğer değilse 3 yıl daha dişinizi sıkın sonra tayin isteyin. Normalde dava açım derdim fakat arkaları sağlamsa daha da siniriniz bozulur.

Ortamınız çok pismiş . Herkese haddini bildirin ve sınırlarını aşmamaları gerektiğini söyleyin .
Bilmiyorum ben demek kolaydır . Alın siz yapın deyin . Kimse sizin maaşınızı vermiyor. Kimse sizi işten çıkaramaz . Çok umursamayın . Korkmayın kimseden . Kıyafetine kaf edenlere sana ne de kocaman sesle .
Sana çirkin diyenlere , sen de beni nikahına almazsın de .
Kendini güzelce ifade ettikten sonra devam ederseniz , sizi şikayet edeceğim de . Gerekirse dava açarım de .
Bizim bir arkadaş velisine 1 kuruşluk maddi , 100k manevi tazminat davası açmıştı . Gerçi sonradan vazgeçti davasından ama ilçede duyuldu bu olay ve veliler eskisi kadar saldırgan değiller .

Size çirkin deme haddini kendilerinde nasıl görüyorlar ne demek bu kiyafet olmamis kime ne? Onlara ne? Neden susuyorsunuz onlar memursa sizde memursunuz
Size çirkinsin deyince siz napıyorsunuz, susuyormusunuz karşılarında?
Size kim fazladan iş veriyor? Üstünüzmü yoksa ayni derecede çaliştiğinız iş arkadasinız mı? Ağzım açık okudum orası nasıl bir kurum, nasıl insanlar böyle.

Kamuda memurusunuz, emin olun dışarıda özelde işler daha kötü bunu düşünerek tayin hakkınız gelene kadar sabredin. Daha doğrusu insanları önemsemeyin. Kimin ne üstünlüğü var birbirine?

bunun için istifa edilir mi hiç ?
Gidip bu kişileri şikayet edin
Siz niye ekmeğinizden olacaksınız ?
Sözleşmeli misiniz , kadrolu mu ?

10 sene özel okulda çalıştıktan sonra bu sene devlet okuluna atandım. Oh şok şükür derken şimdi nereye düştüm diyorum. Müdür yardımcıları arasında şamar oğlanına döndüm, işimi yapıyorum kaynaştırma öğrencime giremediği sınavları yaptırmaya çalışıyorum diye "işgüzar" muamelesi görüyorum. Saçma sapan bir zümrem var bir imza için peşlerinde koşuyorum. Herkes her işi birbirine kitleme derdinde. Ortak sınav hazırlanacak üzerime düşen kademeye hazırlıyorum diğerleri son güne kadar hazırlamıyor. idarenin umrunda bile değil, aman ağzımızın tadı bozulmasın kafasındalar. Ay sayenizde içimi döktüm =) Sizin kadar kişisel alanıma saldırı yaşamadım, bana "çirkinsin" falan deseler hanımefendi çizgimden çıkar elimi belime atardım muhtemelen. Siz de işinizi yapın ama sınırlarınızı çizin, size hiç kimse hakaret edemez. Ettirmeyin yani. Mutlaka cevabınızı verin. Bunlar çok ağır suçlar, ama mobbing davası açmak için şahit ve kanıt lazım. Size muhtemelen şahitlik edecek biri de yoktur. İstifa etmeyi düşünmeyin, mücadele edin. İş tanımınızın dışına çıkmayın, size her işi yükleyemezler, öyle bir dünya yok. Benim zümreme kalsa tüm kademelerin sınavlarını yeni gelenler hazırlamalı, kusura bakmasınlar üzerime düşen görevi yapar çekilirim. Dışardan devlet kurumları rahatlık gibi görünüyor ama ilk birkaç yıl gerçekten zulüm olabiliyor, hele gittiğiniz yerde kemikleşmiş ve kaynaşmış bir kadro varsa, yeni geleni ezelim kafasında olabiliyorlar, sizi çok iyi anlıyorum.

Sizi cok iyi anliyorum ben de bir dönem ayni sizin gibi istifayi düşündüm acikcasi bunlari yapanlar memursa amire soyleyin diyecegim ama bazen amirler de is yapan personele daha cok yüklenip is yapmayanlari da savunur daha da sizi sıkıştırır. Burada yapılacak sey sessiz kalmamak. Benim de bir gun mudurum benzer bir sey yapti, yakismamis kilonu belli etmis dedi ama tatli tatli soyledi sakın yanlış anlama iyiligin icin diyorum tarzinda konustu. Ben de bu kıyafetleri beğeniyorum sagolun uyariniz icin dedim ciktim ama yine bildiğimi okudum :)
Yani kirmadan tartismadan da cevap verilebilir eger imkan varsa tayin aldirin yoksa da biraz stratejik davranmaya çalışın öyle sessiz kalayim kimse bulasmasin demekle olmuyor. Bulasmalarina engel olmak sizin elinizde

Iste net bir is tanimi olsa keske, normalde "memur hizmet sinifinin altinda calisamaz" diye bir madde var ama ayni zamanda da "amir verdigi gorevleri yapmak" diye yazilir en alta. Yani o is senin veya degil, hizmet sinifinin disinda ya da altinda önemli degil, eleman yok sen yap dendiginde yapmak zorundasin. Öğretmen olunca belki daha zordur ben teknikerim, muhendisin de isini yapıyorum, duz memurun da.
Şimdi evden çalışıyorum mesela, duz memurun yapmak istemedikleri bana kitleniyor ben izindeyim denince de evde olman is yapmana engel degil deniyor! Gel de anlat yani

Bir kere kamudasın onlarda bunun rahatlığı var sende de olsun. Tavrını gôstermezsen her şekilde ezerler. Sırf bundan kamuya girmek istiyorum özelde işimi kaybederim diye söyleyemediklerimi rahatça söylicem.

İnanın istifa etmek bir çözüm değil, bu tarz insanlar her yerde var. Deli ederler insanı. Onlar size her kötü davrandığında gülüp geçin, şakayla cevap verin. Ciddiye almadığınızı görünce yapmazlar. Denemekten bir şey çıkmaz.

İki kelime söylemeniz lazım başka bir şey değil." Haddinizi bilin". Bukadarcık bile söyleseniz rahatlayacaksınız, kendi kendinizi zor duruma düşürüyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…