- 5 Temmuz 2019
- 16
- 4
- 36
- 29
- Konu Sahibi Kelebek19961
-
Yöneticiye söyleyin konunuzu ilgili başlığa taşısın isterseniz. Burası tüp bebek bölümüMerhaba herkese iyi günler, direkt konuya giricem, ben kamuda çalışan bir memurum, buraya girebilmek için gerçekten çok çaba sarf ettim maddi manevi ama şu an istifa etmeyi düşünüyorum dayanamıyorum. Çalıştığım yerde en genç benim ve fena eziliyorum, her işi ben yapıyorum devamlı eksik bulunmaya çalışılıyor, sadece iş hayatım da değil normal yaşantıma da laf ediliyor, en basitinden giydiğim kıyafete bile ne saçma giyiniyorsun hiç olmamış çok çirkinsin türü her yönden laf ediliyor, en küçük benim benden sonra gelen 8 yaş büyük saygı duymaya çalıştıkça daha çok üstüme geliniyor, yer değiştirmek için başvurdum red cevabı aldım, ben ne yapacağımı bilemiyorum işe gitmek hiç istemiyorum işten çıkınca ertesi gün olacak diye düşünmekten kendimi alamıyorum, kimseyle konuşmayıp köşeme çekiliyorum yine bir şeyler dönüp dolaşıp beni buluyor, iş hayatı hiç tahmin ettiğim gibi değilmiş, saçlarım beyazladı 6 kilo verdim 7/24 uyuyorum ben ne yapıcam cidden bilmiyorum.
Ortamınız çok pismiş . Herkese haddini bildirin ve sınırlarını aşmamaları gerektiğini söyleyin .Merhaba herkese iyi günler, direkt konuya giricem, ben kamuda çalışan bir memurum, buraya girebilmek için gerçekten çok çaba sarf ettim maddi manevi ama şu an istifa etmeyi düşünüyorum dayanamıyorum. Çalıştığım yerde en genç benim ve fena eziliyorum, her işi ben yapıyorum devamlı eksik bulunmaya çalışılıyor, sadece iş hayatım da değil normal yaşantıma da laf ediliyor, en basitinden giydiğim kıyafete bile ne saçma giyiniyorsun hiç olmamış çok çirkinsin türü her yönden laf ediliyor, en küçük benim benden sonra gelen 8 yaş büyük saygı duymaya çalıştıkça daha çok üstüme geliniyor, yer değiştirmek için başvurdum red cevabı aldım, ben ne yapacağımı bilemiyorum işe gitmek hiç istemiyorum işten çıkınca ertesi gün olacak diye düşünmekten kendimi alamıyorum, kimseyle konuşmayıp köşeme çekiliyorum yine bir şeyler dönüp dolaşıp beni buluyor, iş hayatı hiç tahmin ettiğim gibi değilmiş, saçlarım beyazladı 6 kilo verdim 7/24 uyuyorum ben ne yapıcam cidden bilmiyorum.
Mobbing icin memur dava acamaz acabilmesi icin haksız da olsa bir sorusturma gecirmesi gerekiyorSize yapılana mobbing deniliyor ve ciddi cezaları var. İyi bir avukata başvurun.
Iste net bir is tanimi olsa keske, normalde "memur hizmet sinifinin altinda calisamaz" diye bir madde var ama ayni zamanda da "amir verdigi gorevleri yapmak" diye yazilir en alta. Yani o is senin veya degil, hizmet sinifinin disinda ya da altinda önemli degil, eleman yok sen yap dendiginde yapmak zorundasin. Öğretmen olunca belki daha zordur ben teknikerim, muhendisin de isini yapıyorum, duz memurun da.10 sene özel okulda çalıştıktan sonra bu sene devlet okuluna atandım. Oh şok şükür derken şimdi nereye düştüm diyorum. Müdür yardımcıları arasında şamar oğlanına döndüm, işimi yapıyorum kaynaştırma öğrencime giremediği sınavları yaptırmaya çalışıyorum diye "işgüzar" muamelesi görüyorum. Saçma sapan bir zümrem var bir imza için peşlerinde koşuyorum. Herkes her işi birbirine kitleme derdinde. Ortak sınav hazırlanacak üzerime düşen kademeye hazırlıyorum diğerleri son güne kadar hazırlamıyor. idarenin umrunda bile değil, aman ağzımızın tadı bozulmasın kafasındalar. Ay sayenizde içimi döktüm =) Sizin kadar kişisel alanıma saldırı yaşamadım, bana "çirkinsin" falan deseler hanımefendi çizgimden çıkar elimi belime atardım muhtemelen. Siz de işinizi yapın ama sınırlarınızı çizin, size hiç kimse hakaret edemez. Ettirmeyin yani. Mutlaka cevabınızı verin. Bunlar çok ağır suçlar, ama mobbing davası açmak için şahit ve kanıt lazım. Size muhtemelen şahitlik edecek biri de yoktur. İstifa etmeyi düşünmeyin, mücadele edin. İş tanımınızın dışına çıkmayın, size her işi yükleyemezler, öyle bir dünya yok. Benim zümreme kalsa tüm kademelerin sınavlarını yeni gelenler hazırlamalı, kusura bakmasınlar üzerime düşen görevi yapar çekilirim. Dışardan devlet kurumları rahatlık gibi görünüyor ama ilk birkaç yıl gerçekten zulüm olabiliyor, hele gittiğiniz yerde kemikleşmiş ve kaynaşmış bir kadro varsa, yeni geleni ezelim kafasında olabiliyorlar, sizi çok iyi anlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?