iş hayatııı sizce yanlış bir davranış mı sergiledimm?

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
özel sektörde çalışıyorum.
işe başlayalı yaklaşık bir yıl olacak..
bayan ların dedikoduları ,çekememezlikleri derken ..hep kendimi müdürün odasında açıklama yaparken buluyorum.
batılı olmamla ilgili yargılanmam dan tutunda ahlak namus konularına kadar olan dedıkodular...
yada benım bırımıme gecmek ısteyenler..
bır defasında ısı bırakıyordum nerdeyse...ben boyle seyler yasamadım daha oncekı ısyerımde..
en son olayı anlatmak ıstıyorum..
geldım gelelı canla basla calısıp dıger personellerın ısını yapmaya onlara yardımcı olmaya calısıyorum..
gecen gun bır musterım geldı ..musterımın ıslemını yapmak ısterken farklı bır personel once benım ıslemımı yapacaksın dedı.ben de kıbarca kendısıne musterım var dedım ..benımkıde musterı ınce benım ıslemım dedı.bende masadakı musterıyı bırakıp burda olmayan musterının ıslemını yapamam halıyle dedım.elındekı evragı suratıma attı gıttı.
ben boyle durumlarda asırı kırılganım...
aglamaya basladım muduru arayarak kendısı ıle gorusmek ıstedıgımı soyledım.
genel olarak bunalmamın bır patlamaıs ıdı aglamam ...
yemeege gıderım hemen gel dıye cagırılırım ...tuvalete bıle dahılı telefonla gıder haldeyım..
mudur geldı aglamaktan konusamıyorum..dedım kı sızden tek bır rıcam var dıger personeller bıraz saygılı olsun.dıger personelle yasadıgım durumu anlattım.
personelı ve sefını cagırdı mudur...
boyle davranmamaları gerektıgını kımsenın kımseyı aglatmaya hakkının olmadıgını soylesede sef ve personel bırlesıp;vay efendım bız ne zaman gelsek bıze napabılırım dıyor kısılıgı cok sert bız aramızda zaten kendısının tavırlarını elestırdık demezlermı..
mudur olayı uzatmadı cıktı..
sızce sıkayet etmek le hatamı yaptım benım gercekten ıse ıhtıyacım var kendı mı rıske mı attım ne yapmalıyım

sen yinede sabırlıymışsın arkadasım ben olsam şikayetten fazlasını yapardm o evragı fırlatan personele:26:şu mobbing olayı da aldı basını gidiyor baskı saygısızlık hat safhada..

Yerinde olsam daha bile fazlasını yapardım. Bundan sonra kimseyle muhattap olma, böyle anormal davranırlarsa da sakın ağlama, dava aç. Zaten gözleri korkar daha sonra

bankada işlem yatırırken bende şahit oluyorum,
diğer personel gelip para uzatıyor, şu işlemi yaparmısın diye,
ama genelde tamam diyip alıyorlar,
bence sizde öyle yapabilirdnz, 1dk ya hallederim derdiniz ve o giderdi, sizde işinizi biitirince hallderdiniz,

kendimi mız mız sureklı sorunlu bır calısan gıbı hıssettım..

Canım amaçları o zaten, sende sorun oldugunu kabullendirmek, seni kötü, mutsuz hissettirmek. Malesef tüm iş sahalarında mobbing var artık, ne acı ki.

Sen de güleryüzlü olmaya çalış, milletin içine girip dedikoduya karışma, bırak onlar seni laf edip dursun. İkili tartışmalara girmemeye, soğukkanlı olmaya çalış. İletişim çok önemli gercekten, örneğin vasat olanlar amiriyle, çalışma arkadaşlarıyla iletişimi iyi sağlıyorsa, çevre ediniyorsa hemen yükseliyor, ama işini kendi halinde iyi yapan bir kişi her zaman takdir edilmiyor, hatta kıskanılıyor, bir de ona taktılarsa Allah yardım etsin...

Takmamaya çalışacaksın. Onlar müdüre gelip de sana hak verecek değillerdi, tabiki kendilerini savunacaklar... Ne demelerini bekliyordun ki... Bence müdüre yansıtma böyle durumları bir daha, yoksa hepsi ağız birliği etmişcesine senin aleyhinde konuşur, seni işinden etmek, sana uyarı vs. kurumu varsa onları aldırmak için ellerinden geleni yapabilirler.

Bir daha aynı olay olursa, iş çok mu acele dersin sakine ve kibarca ve güleryüzle, evet derse, müsadenizle biraz bekleteceğim dersin müşterine ve onun işini halledersin. Öncelik hakkı varsa bu kötüye kullanılabiliyor malesef. Olur da acelesi yok derse, kibarca müşterinin işi az kaldı, ben birazdan yaparım işinizi, siz evrakı bırakın, ben size dönerim falan diyebilirsin.

Ayrıca iddialı kıyafetler giyiyorsan onları da gözden geçirebilirsin biraz, batılı falan demişsin, sanırım bu husus da gözlerine batmış, seni dışlamaya çalışıyorlar çocuk gibi... Gerçi sonradan değişsen bile kimseye yaranamazsın, eski halinle hatırlar herkes seni...

Bu şekilde psikolojik baskı yapılan çok tanıdıgım var malesef, Allah yardımcın olsun.

Az bile yapmissin, sen haklisin, bir kere mi müsterinin yaninda onun davranisi basdan sona kadar hatali.
Kaldiki senin neden onun islemini yapiyorsun senin vazifenmi bilmiyorum ama eger öyleyse sana ve senin önündeki müsteriye saygi gösterecek iki iki daha 4.
Aglamisin tabii o an koptun tutamadin, sikayet etmeye iyi yaptin az bile.
Ama o an dile getiremediklerini ben olsam patronuna mail olarak yaz ve birdaha sikyaetci oldugun hersey diz ve anlat.
Her konusmamizda yeni suclamalar geldikce ben hangisine cvp verecegimi sasiyorum o yüzden yazmak istedim, bir kez de benim acimdan bakip görmenizi istedim vs de.....

Sakin susma altdan hic alma.... zaaten cikarcaklari var ise sonucda cikartirlar. Önemli olan sen ezdirme kendini

Canim bu bizim isyerinde de oluyordu. Yabanci oldugum icin cok konusurlardi. Patron her isi bana verdigi icin islerini kaybedicekleri icin korktular.

Senin durumunda zor anlayabiliyorum seni ama sakin onlara bakma. Isini yap sen sadece. kim ne derse desin sakin ama sakin onlari dinleme.

suratına evrak mı fırlattı
vatandaşlar üste çıkmaya çalışmışlar da ,sen çok kibarmışsın sadece müdüre söylemişsin,başkası ağız burun girerdi öyle şey olurmu ya ne demek evrak fırlatmak.
birimini değiştiremiyormusun ?

Benzer durumları 1 yıl kadar yaşadım bende, ama sinirlerim daha fazla dayanmadı istifa ettim, tek farkım ben evime gelince ağlardım sinirden...İşyerimde güçlü duruşumu hiç bozmadım, ki bana atılacak o dosya. Yavaşça yerimden kalkar, o atılan dosyayla döverdim atanı... Saygısızlığa hiç tahammülüm yok

ne suçun va rki anlamadım. yapman gerekeni yapmışsın. sineye çekmeyeceksin tabi ki. onlar da dikkat etsinler yaptıkları harekete

Buna benzer seyler bende yasiyorum is yerinde su an baya yogun sekilde, cocgumu düsürdüm , üzerime geldikce geliyorlar hergün yeni bir laf yeni birsey, isden sogutma stratejisi vs, cok kuvetli olsam da görünsemde su an nekadar yoruldugumun farkindayim, seve seve gittigim ise gidesim yok, cok yorgun düsüyor bünyem artik, ama savasa devam, hatda ve hatda sendika kurmayi düsünüyorum, su anki hedefim o.
Cünkü bana yapilan mobbingleri baskalarina yapamasinlar diye, bu yapilanlara dur demek icin, baska türlü sesimi duyuramiyorum....
Insallah allah yardimcim olur ve ben bu sendikayi kurarim...

Canım bende sana tavsiye ağlama asla.
Şikayetinde bireysel olmasın mesela ''müşterimizin yanında böyle böyle oldu,nasıl böyle bir şey yaşanabilir'' gibi cümlelere başvur.
Yani kurumun adını,kurumsallık kimliğini zedeleme kozunu oyna.
Özel sektörde yemediği kazık kalmamış biri olarak sana tavsiyem budur.
Suratına evrak fırlatan bu yüzden işten dahi çıkarılabilir kendini tutamayarak zaten büyük bir hata yapmış farketmiş hemen şefini arkasına almış.
Sende ''bir yöneticinin müşterinin yanında gerçekleşen bu olay karşısında personelini uyarması yerine destek olması kurum için kadar faydalı böyle şeyler yaşanması burada sanırım gayet normal'' gibi cümlelerle müdürünün yanında onu sıkıştırabilirsin benzer durumlarda.
Ve asla asık suratlı,ters olma 1,2,3 derken bakarsın kuyunu kazmak isteyenler toplanmış sadece bu nedenle zor durumda bırakmışlar seni.
Bir arkadaş çok güzel anlatmış. İşi acele ise; ''tabi hallediyorum bir sn diyip'' hallet eğer senin işin daha acele ise ''sen bırak ben biter bitmez sana haber vereceğim'' de.Hakkında kullanılacak koz verme kimseye...
İşimiz,özel hayatımız herşeyimiz bir politika üzerine kurulu oluyor yavaş yavaş nefes alacak alanımız kalmadı malesef

purple a katılmakla birlikte birde şunu diyeceğim.
kimsenin işini yapma.
herkes kendi işini yapsın.
onlarda bu iş için para alıyor sende.
bir bakarsın bütün işleri sırtlamış götürüyorsun.
bir insana 10 kez yardım edersin bir kere edemezsin dünyanın en kötü insanı olursun.
insanoğlu nankördür.

Anlamadım ben
Kendileri niye yapmıyor
Sürekli şu işlemi yap bu işlemi yap diyorlar hemde senin müşterin varken
Bir de yemekten erken çağırmalar filan

Çok sabırlıymışsınız, ben her şeye katlanırım ama en ufacık bi haksızlıkta olay çıkarırım

Bence yeniyim diye herşeye tamam deyip başkalarının işini de yapmanızdan cesaret bulmuşlar
Herkes kendi işini yapsın
Yapmayıp sizi kullanmaya çalışanı da ilk hamle de müdüre bildirin

Bende burada yaklaşık bir yıldır çalışıyorum
Daha yeni gelmiştim 1 ay dolmuş muydu onu bile bilmiyorum
Sekreter yemeğe çıkınca, pazarlama müdürüne telefonu bırakıyor..
Ama 1 saat kullanması gerekirken 2 saat gelemeyeceği tutuyor neredeyse, birgün yine böyle bi anda pazarlama müdürü geldi bana dedi ki sekreter gelemedi daha ama benimde müşterim var telefona bakabilir misiniz ?

Bakamam dedim
Rica etsem ? dedi
İlk kez olmuyor ki herkes 1 saat kullanırken sekreter ne hikmetse 1,5 -2 saat yok , o gezsin diye ben telefona bakamam dedim
Birşeyler söylendi ne olacak çalışma arkadaşınız idare etseniz filan gibi ( ben bu adama gıcık oluyordum zaten, herkes sürekli sekretere yüz verdiğini gereksiz izinler bile olsa birşey demediğini konuşuyordu hep )

Çok sinirlendim , teklif etmesi bile saçma geldi bana çünkü
Dahiliden müdürü aradım
Merhaba rahatsız ediyorum ama X bey sekretere 1 saatten fazla izin verip o yokken telefonlara benim bakmamı istiyor
Kabul etmedim ama bi hayli ısrarcıydı, benim gelmeyeni idare etme gibi bi fonksiyonum mu olmalı ? gibi soru yönelttim
Bilgim yok çok ilginç ben kendisi ile konuşurum dedi

Ama yüzsüzlerdi bir iki kere daha denediler
Ben yine müdüre bildirdim
Müdür onlarla bir güzel konuşmuş bu sefer
Konuşup bana döndü, bundan sonra sekreter yemekten 5 dakika dahi geç gelse bana bildirecek haber verdiğiniz için teşekkür ederim dedi

iş arkadaşının yaptığı son derece saygısızlık. hele ki müşterin varken olanlar...
şimdi ses çıkarmazsan daha kötüye gider. taviz tavizi doğurur. yarın senden çayını ister, öbür gün başka bir şey.
müdür olayı yerinde olmuş.. herkes yerini bilmeli kesinlikle

özel sektörün,farklı iş kollarında çalışmış ve halende çalışan biri olarak diyorum ki.

sana verilen görevden başka bir iş asla ve asla yapma....insanlarda elimden işimi alacak psikolojisi bi oluşursa o iş yerinde barınamazsın.

son bi tavsiyem, bu konu gündeme tekrar gelirse,bana yapılan muameleyi geçin,böyle bir kurumda müşteri önünde yaşanan bu durum,kurumumuzum müşteri gözünde ki itibarı açısından, beni daha çok üzdü şeklinde olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…