• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş hayatım kötü gidiyor

arkadaşlar merhaba,
4 yıldır kalite kontrol işi yapıyorum. ama müdürlerim işi öğretmediler. ben ne öğrendiysem kendi kendime öğrendim. iki tane müdürüm oldu ikisi de kadındı. ikisinin de kendince egoları var. mesela bir işe bunu yapmak yanlış deseniz de kendi dediği olsun istiyorlar hep. hem kadın bir müdürle çalışmaktan yoruldum hem de kaliteden nefret etmeye başladım. hal böyle olunca da artık bu işi yapmak canıma tak ettirdi. iş arıyorum ama bir türlü nereden başlayacağıma karar veremiyorum. kendi mesleğim istatistik. ingilizcem yok. istatistikle alakalı işe mi başlasam (ki yeni evlendim, asgari ücrete çalışamam) yoksa kalite kontrolde devam mı etsem? artık düşüne düşüne zayıfladım iyice. pandemi döneminde yaklaşık 3-4 yerle görüştüm ama vardiya ve parası az geldi. olmadı. bu işten nasıl çıkacağımı bilmiyorum.
İş arayışlarına başlayın , iş bulmadan işinizi bırakmayın virüs var ekonomi gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor gönlünüze göre iş bulana kadar sabır diyeceksiniz yapacak birşey yok

Efendim gelecek ve para bilgisayarda. Bilgisayara yönelin. Her akşam 1 saat programlama çalışsanız yeter. Başlamak isterseniz sizi bilgilendiririm.

Başka bir iş bulmadan işinizden ayrılmayın. Pandemi süreci ve ekonomik kriz işyerlerini ciddi etkiledi. Çoğu yer küçülmeye gidiyor. Onun dışında boş vakitlerinizde bilgisayar konularında kendinizi geliştirin. İnşallah gönlünüze göre bir iş bulursunuz

Ben olsam mesleğimde kendimi geliştirir hem olduğum yerde çalışmaya devam eder, hemde devamlı iş başvurusunda bulunurum. Şuan ekonomi çok kötü bu süreci takip edin çıkmayın ama bir yandan da iş bakın başvuru yapın vs. Kalite Kontrol güzel bir meslek ve zorda bu kadar süre tecrübe edinip başka mesleğe geçmeyin derim.
Mesela sizin yerinizde olsam ingilizce kursuna gidip dil öğrenirim bu iş dil istiyor çünkü.

Yardımcı olur musunuz bu konuda bana?
öncelikle bilgisayar bilgin var mı? bu çok önemli. eğer hiç yok ise önce bilgisayar kullanmayı öğren. mesela ben Full Program İndir Full Programlar İndir - Oyun İndir bu sitede ki programlar indirdim kurdum mantığını anlamaya çalıştım. tabi buradan indireceğin programlar sana zaman zaman hata verecekler sende o hataları araştıra araştıra olayları çözecek ve bilgisayar kullanmayı öğreneceksin.

Bazı iş getiren programlar var. mesela adobe photoshop (ileri seviye fotoşop programıdır). adobe firmasının tüm programları iş kapısı oluyor.

sketchup, solidcam vb. gibi programlar mimarların kullandığı ileri seviye modelleme programlarıdır. bunların getirisi yüksektir. hatta modelleme yapan bir çok kişi ile çalışabilirsiniz.

programlama: benim tavsiyem önce pc (bilgisayarın ingilizce kısaltması) kullanmayı öğren sonra programlamaya geç.

programlama kendi içinde ; web programlama ve masaüstü programlama olarak ayrılır. (dahası da var ancak ben kısa kesiyorum)

WEb programlama: internet siteleri yapıyorsunuz. güzel bir projeniz varsa veya ileri seviye programlamacı olursanız getiri yüksektir.

masaüstü programlama.: Normal program yazıyorsunuz. bunu kısa kestim çünkü araştırmanızı istiyorum. bir de yazmaya üşendim

[en çokgetirisi olanlardan biride ios programlama. yani iphonoler program yazma]

aklıma son gelende siber güvenlik. yukarıda yazanları (programlama ile ilgili olanları) en ince detayına kadar öğreneceksniz. sonra saldırıcı araçlara , sistem zafiyetlerini vs. öğrenip siber güvenlikçi (nâmı değer hacker) olucaksınız. Piyasa siber güvenlikçilere şuan aç. siber güvenlikçilerin sayısı diğer ülkelere oranla az. bu sebeple sürekli siber güvenlik birimleri kuruluyor.

vs vs. koskocaman konuyu bukadar yazıya sığdırdım. çok fazla yeri atladım. aklına çok fazla soru takılacaktır. senden ricam önce google amcaya sor sonra bana sormak istiyorsan bana sor veya başkasına sor. ama lütfen araştırıp sor. Hangi alana yöneleceğini merak ettim ? :)

Back
X