İş hayatında bir başına olmak ve kimsenin sizden hoslanmiyo olması

Ah ah bana da olur bu çok
Belki de yalnizliga alışmak lazim
Kendi kendine takilmayi ogrenmek lazim
Insanlari ben anlayamiyorum cozemiyorum beceremiyorum
Sosyal zeka farkli bisey sanirim
Isyeri buyuk mu kamu ise genelde calisan personel sayisi fazla olur birimle sinirlamayin kendinizi

Yada tayin isteme sansiniz falan yok mu

Isyeri buyuk mu kamu ise genelde calisan personel sayisi fazla olur birimle sinirlamayin kendinizi

Yada tayin isteme sansiniz falan yok mu
Evet kamudayim ama cok kalabalik bi birim degiliz. Tayin durumam da yok. Is degistirmek en basit cozum gibi zaten. Keske bir gun sadece bi gun bir mucize olsa da insanlarin dusuncelerini okuyabilsem. Bunu cok isterdim

Cokda kafaya takmayin derim ben ,
Ben ust duzey yoneticiyim ,egitim durumum ne patronumla ne alt personelle uyusuyor ,maddi anlamda da uyusmuyorum ,
Ustelik devam onu yap buna yapma diyen kural koyan performans olcen ,ise gec kalsa terslenen biri olunca yine de bir noktaya kadar iletisim var ,oglen cok nadir yemege gotururum ,hesabi ben oderim cunku ,
Gunduz devamli cayimi kahvemi istemeye gelirler,
Bir yandan da arkamda pn devamli bir kumpas ,
Gozun acik olsun bu kadar takmayin ,
Oglen tek basima mis gibi kafami dinleyerek yemegimi yiyip geziniyorum ,dinleniyorum bu bir luks

Evet kamudayim ama cok kalabalik bi birim degiliz. Tayin durumam da yok. Is degistirmek en basit cozum gibi zaten. Keske bir gun sadece bi gun bir mucize olsa da insanlarin dusuncelerini okuyabilsem. Bunu cok isterdim

Neden kazanmak icin onca emek verdiginiz isi siradan insanlar icin degistireceksiniz ki en fazla tayin sansiniz yoksa tayin zamaninizi bekler tayin istersiniz hatta imkaniniz varsa ilk firsatta idareyle konusup farkli bir birimde calismak istediginizi uygun bi dille anlatin belki yardimci olurlar

Yemege ciktiginizda baska birimdeki kisilerin masalarina oturun selam verin konusmaya calisin cekingen davranmayin illa birimizdekilerle konusmak zorunda degilsiniz digerleriyle iletisime gecip arkadas olmaya calisabilirsiniz

Ama size onemli birsey soyleyeyim sakin ama sakin arkamdan ne konusacaklar dusuncesine kapilmayin eger boyle bir dusunceye kapilirsaniz o tedirginlikle hareket ederseniz cok zorlanirsiniz baskalarina selam vermeye dahi cekinir kendinizi sadece onlara mahkum hissedersiniz

Sanirim artik boyle dusunup bunu kabul etmem lazim. Keske luks olarak gorsem ben de bunu. Tam tersi yalniz kalinca ezik hissediyorum

Kurum da genel olarak az kisi var. Hepsini taniyorum aslinda. Bu seceneklerin hicbiri mumkun degil malesef. Soyledikleriniz o kadar dogru ki. Ve ben o kadar doluyum ki yarin gidip agzima geleni saymak istiyorum. Kime ne hissediyosam. Hakkimda kim ne dusunurse dusunsun zatrn iyi dusunmuyolar. Maasimi da onlar vermiyo. Ahh ahh

Sizde ne kadar ise yarar bilmiyorum ama soyle bi ornek vereyim staj yerimde kendini begenmis bi kac kisi vardi
Hatta ozellikle biri vardi is nedeniyle gunde bi kac kere gorusme durumunda kaliyorduk

Selam verince agiz ucuyla karsilim verme kucuk gorme hersey mevcuttu ben hal hatir sorar konusmaya calisirdim baktim ki umursamiyor bende umursamadim

Yanina giderken gunaydin merhaba vs demeden gidip isimi halledip iyi gunler kolay gelsin falan demedende cikmaya basladim hal hatir falan sormadim

Sonra bi baktim ki kendi hal hatir sormaya konusmaya cay kahve twklif etmeye basladi

Sizde bi sure is arkadaslarinizi umursamayim hatta ve hatta gunaydin bile demeyin is diainda muhattp olmayin bakalim ne olacak zatwn kaybedeceginiz birsey yok bi surede siz onlarin yuzune bakmayin bakim noluyo

valla eline koluna sağlık çok iyi yapmışsın
bu tarz insanlar bunu hakediyo cünkü
benim de yarından itibaren yapacağım şey aynısı olacak
hakedene hakettiği gibi davranıcam
ve içimden geldiği gibi
hayır böyle davranarak ne geçiyo ki ellerine bu kalbinin kararmasıdır kötülüktür başka bişey değil

Burunlari kaf daginda kendini dunyanin merkezi gibi gorenleri umursamamak lazim ki ne olduklarini anlasinlar bos ver arkadasim normalde bende pek bosveremiyorum

Senin durumunda olsam belki senden daha cok takarsim ama gercekten hak etmiyorlar

Bence yarindan itibarwn yuzlerine dahi bakma belki onlarda anlar hatalarini

insanlarin senin hakkinda ne dusundugu neden bukdr onemli anlamadm takinti haline gelmis sanirim sende
o kdr insanin size soguk davranmasi da tuhaf geldi aban kusura bakmayin ama kimi insanin bakisi tavirlari karsi tarafa itici gelir belki ole bi ozelliginiz vardir ise girmeden onceki sosyal hayatinizda nasildiniz

Eğer gerçekten kimseyle konusmuyorsaniz sizin davranislarinizda ya da herkesin sizinle ilgili bazı düşüncelerinde bir problem vardır. Yani dışarıdan kimseyle samimiyet kurmak istemeyen biri gibi görünüyor olabilir mısınız...

Ben servis meselesinde sessiz kalmanıza şaşırdım.Hayvanlar arasında ürkek çekingen olanlar korunmak aksine sürüden uzaklaştırılır hatta ölüme terkedilir ben sessiz sakın insanların ezilmesini buna benzetiyorum bu tarz meselelere kendinizi ezdirmeyin karşıdaki kim ki kimin nerede ineceğine karar veriyor? cazgır ve kavgacı biri olmadığınız burada belli oluyor ben susamazdm herhalde..

Ben de hiç bilmediğim bir şehirde kimseyi bilmeden başladım ve ben de tanımadığım insanlara mesafeliyimdir ve çok insan seçerim bir şeyi hoşuma gitmesin hiç muhattap olmam iki yıldır çalışıyorum sevdiğim samimi hissettiğim insanlar var kendiliğinden oldu açıkçası. Bu sebeple sizin neden bu muameleyi gördüğünüzü çözemedim.

Bazı insanlar çok bilmiş konuştuğu için de dışlanır.Sürekli yanlışı işaret edenler,açıkları ortaya dökenler, ezildiğini iddia edip aslında diğerlerini küçük görenler,öyle davrananlar.. Belki de siz kimseye samimi olmadığınız, muhattap olmak istemediğinizi hissettirdiğiniz için karşıdakiler sizin onları beğenmediğiniz düşünüyor ve buna göre davranıyor olabilirler?

ben de zaten bundan nefret ediyorum. bilmiyorum insanların düşüncelerini çok önemsiyorum. özsaygımı insanların düşüncelerine beni takdir etmelerine bağlamışım sanırım. istemiyorum böyle olmasını ama elimde değil. sürekli düşünüyorum. sevimli biri değilim orası kesin ciddi ve soğuk bi tipim. hep böyleydim. ve hiçbir zaman geniş bir çevrem olmadı. ama ben insanlara doğrudan bir şey yapmazken böyle bi muameleyi neden gördüğümü anlamıyorum. yani kendimi mi kesim. mizacım böyle buna sinir olunuyosa bu önyargı değil de nedir

evet öyle görünüyorum muhtemelen. soğuk biriyimdir. ama hiç konuşmamak değil benimki. konuşana konuşurum yakın davranana öyle davranırım. öcü değilim ama öyle davranılıyor. yani sonuçta benim de hislerim var. ve gelip buraya yazıyorum. hiçbiri bilmiyor bunları.

o anda şok oldum aslında.
ben böyle zamanlarda donup kalıyorum
ama içime oturdu orası kesin
sonra laf soktum ben de
soğudu mu içim soğumadı çünkü belki o anda tepki verip terslemem gerekiyordu.
bi şeyin eksikliğini çok hissediyorum. böyle anlarda tartışarak değil de şakayla laf sokarlar ya. ağzının payını verme şeklinde.
keşke bunu yapabilsem. bi türlü beceremiyorum. o anda sinirlendiğimde ciddi bi şekilde tartışasım geliyo. e iş ortamı hoş olmuycağı için ya sessiz kalıyorum ya da tavırlarıma yansıyor

Tipten kaynaklaniyor olabilir. Sevimli bi ifadeniz yok muhtemelen.

İnsanlar sizi daha tanımadan mesafe koyup tavır alıyolarsa, büyük bir ihtimalle bundandır.

yakın bir arkadaş olması gerekiyor işyerinde,meraba merabayla akşam olmuyor,sonuçta akşama kadar orda duruyosun insan insana muhtaç biryerde.bu tür durumlarda kendiniz yaklaşmaya çalışın en azından bir kere adım atın, hiçbişekilde olmuyorsa da imkan varsa birimi değiştirmek gerek diye düşünüyorum.

Ben ilk işe başladığımda öyleydim. Sana şunu söyleyeyim; hiç kimse kalıcı değil orada. Bu sene anlaşamadığın olur sonra biri gelir en iyi arkadaşın olur. Takma kafana. Hiçbir durum kalıcı değil.

Sadece bir kisi var boyle. Guvendigim bir kisi. Zaten o da olmasa yemin ediyorum tum gun boyunca agzimdan tek kelime cikmayacak. Izinliyken o hatta boyle oluyo. Eve gelince hic konusmadigimi farkediyorum. Evde konusma ihtiyaci hissediyorum

Valla takmiyorum desem yalan olur cok takiyorum. Ins dedigjniz gibi olur ya ben giderim ya da onlar.

ben de işe başladığımda bir dönem yalnız kalmıştım,herkes kamplaşmıştı ve yaşları büyüktü.bu grup hayatta dağılmaz diye düşünürken biri kovuldu,diğeri hamile kaldı,diğeri yalnız kaldığı için yaklaşmaya başladı.Yerlerine genç insanlar geldi,yaşıtım hepsi de çok kafa,şimdi peşimizden ayrılmıyor o tek kalan kadın,birşeyler orada da muhakkak değişir sabret.

Bende kamuda çalışıyorum ve iş saatleri içerisinde gidip başka bir birimde çay içip sohbet edenlere uyuz oluyorum. Bu resmen iş saatletini suistimal etmek demek oluyor. Bende işe ilk başladığımda dışlanmıştım. Ama bunun amacını sonradan öğrendim. Sevgili iş arkadaşlarım kendilerine angarya olarak gördükleri bütün işleri bana yaptırıyorlarmış meğer. Hatta rütbe olarak benden alt kademede olanlar bile. İşi tam bilmediğim için her iş benim sanıyor ve yapıyordum. Sonradan tecrübe kazandım kimsenin beni ezmesine izin vermediğim için kötü oldum. Birim değiştirdim ve rahatladım. Sizde işte yeni iseniz bu sorunları yaşayabiliyorsunuz ve biraz olsun iş tecrübesi kazanınca o kendinize güvensiz haliniz ortadan kalkıyor. Birazcık zaman lazım sadece. Kamuda maalesef ki çömezlik kavramı çok var. İnsanlarda genelde acımasızdır. Takılmayın bunlara

Bizim kurum biraz farkli. Cok detay da vermek istemiyorum. Benle ayni isi yapanlarla hepimiz ayni zamanlarda basladik esasen. Kimsr kimseyi ezemiyor su asamada is konusunda. Ne bilim ya yine geldim kurkcu dukkanina. Ve mutsuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…