- 26 Mayıs 2018
- 348
- 403
- 53
- 37
- Konu Sahibi ferayfusun87
-
Diğerlerinin arasımı iyi işverenleMerhaba kızlar. 34 yaşındayım. 18 yaşından beri çalışıyorum, üniversite yıllarında gündüz çalıştım akşam okudum ikinci öğretimde. Ailemin durumu iyi değildi ve dişimle tırnaklarımla çabaladım hala da çabalıyorum. İş hayatında en aşağı pozisyonlardan başladım ve yıllar içinde daha iyi noktaya geldim. Kızlar benim sorunum şu: sınavları müthiş başarılarla kazanıyorum kazanmasına ama işe başlayınca görünmez gibi davranıyorlar ve saygı duymuyorlar, çok konuşmama rağmen beni "sessiz sakin özgüveni yok kolay lokma" gibi kodluyorlar bu nasıl oluyor her defasında anlamıyorum. Bir bakmışım beni böyle tanımlamışlar. Bunun sonucunda kıyıda köşede kalmış işler bana veriliyor ballı işler diğerlerine gidiyor. En son birkaç ay önce sınavda en başarılılar arasına girdim ve yeni bir işe başladım. Ama yine istediğim gibi gitmiyor. Mesela New York'ta bir eğitim vardı sıra bendeydi hiç gitmemiştim ama bana sen git diyen olmadı. Toplantılara da götürülmüyorum. Bu arada işimi iyi yaparım bunu da defalarca söylediler takdir ettiler. Ama görünür işlerde beni dahil etmiyorlar bu durum canımı sıkıyor, devamlı masada oturmaktan sıkıldım. Ha bu arada elim yüzün düzgün boyum normal yani fiziki bir yargılama da sözkonusu değil diye düşünüyorum. Benzer durumla karşılaşan oldu mu ve nasıl davranmalıyım sizce ?
Hepimizin arası iyi, yani belli bir mesafe var tabii.Diğerlerinin arasımı iyi işverenle
O zaman konuş hakkını ara sessiz kalmaHepimizin arası iyi, yani belli bir mesafe var tabii.
Ben de bunu düşünüyorum ama cesaretim yok galiba. Düşündüğüm an kalbimde bir heyecan çarpıntı başlıyo.O zaman konuş hakkını ara sessiz kalma
içimden aynısını dedimMemlekette liyakata bakan mi kaldi? Yeterince yalaka degilsindir.
Merhaba, kesinlikle aynı durumdayız. Ama ben artık bu duruma tahammül edemiyorum canım. 18 yaşından beri kendime hep "bir gün sıran gelicek" dedim ama artık yaş oldu 34, yolun yarısı, artık bu cümle beni motive etmiyor ve yaşadığım sinir bozukluğu karın ağrısı ve baş ağrısı olarak dönüyor. Stajyer bile toplantıya götürülürken düşünülmemek batıyor artık.Ben de aynı sizin gibiyim aslında ortamdaki en vasıflı benim ama nedendir bilinmez göz önünde olup önemli işleri yapanlar hep başkaları. Ben bunu aurama bağlıyorum heralde auram düşük. İnsanları istemsiz itiyorum. Belki siz de öylesiniz ama bu kolay aşılabilir bişey degil. Üzülmeyin canınızı sıkmayın size de gelir sıra
Ama son dediğinde kıskançlık vaar... belki iş yerin sıkıntılıdır oradaki insanlar gıcıktır aynı pozisyonda benzer bir işyeri bulamaz mısın kiMerhaba, kesinlikle aynı durumdayız. Ama ben artık bu duruma tahammül edemiyorum canım. 18 yaşından beri kendime hep "bir gün sıran gelicek" dedim ama artık yaş oldu 34, yolun yarısı, artık bu cümle beni motive etmiyor ve yaşadığım sinir bozukluğu karın ağrısı ve baş ağrısı olarak dönüyor. Stajyer bile toplantıya götürülürken düşünülmemek batıyor artık.
Öneriler için teşekkür ederim. Ben kendi reklamımı yapamıyorum, sanırım kendimi övmek beni utandırıyor ve itici bulurlar diye düşünüyorum. Bunu nasıl aşabilirim yani karşıdakine sempatik gelicek şekilde reklamımızı yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu arada giyim kuşamım oldukça özenlidir. Duruşum da normal bence ama her nedense her işte "özgüvensiz, kolay lokma" diye etiketlediler çözemiyorum bunu farkında olmadığım bir jest mimik mi var anlamadım gitti.Öncelikle reklam yapmayı iyi bileceksin. Yaptığın her işin reklamını yapacaksın. İdarecine karşı bir şeyi yanlış ya da eksik yaptığında ezik mahcup görünme. Kendinden emin konuş. Belki önemsiz sanıyorsun ama duruşunla giyinişinle kendini göster. Bence çok konuşma. Ben çok konuşmam işimde biraz da sert dururum. İşi öğrenene kadar kendine iyi bir iş bilen seç güvendiğin birisi oldun sonrasında kimseye eyvsllahın olmasın. Bilmemek elbet ayıp değil ama iş hayatında bunu öğrendim ki birine bilmediğini gösterirsen seni eziyorlar. Tecrübe kazanıp yaş aldıkça zaten insanlar ister istemez sana saygı duyuyor. Bildiğin bir konuda kesinlikle mütevazı davranma. Bu kolay benim için sıkıntı yok yaparım de.
Böyle etiketlediklerini nereden öğrendiniz?Öneriler için teşekkür ederim. Ben kendi reklamımı yapamıyorum, sanırım kendimi övmek beni utandırıyor ve itici bulurlar diye düşünüyorum. Bunu nasıl aşabilirim yani karşıdakine sempatik gelicek şekilde reklamımızı yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu arada giyim kuşamım oldukça özenlidir. Duruşum da normal bence ama her nedense her işte "özgüvensiz, kolay lokma" diye etiketlediler çözemiyorum bunu farkında olmadığım bir jest mimik mi var anlamadım gitti.
+1000Memlekette liyakata bakan mi kaldi? Yeterince yalaka degilsindir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?