İş hayatında etrafında sevmediği insanlarla çalışanlar

FalanFilan2025

❤ bin şükür Allah'ım..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
13.790
13.669
498
Evet,bu durumla nasıl başa çıkıyorsunuz? Çünkü beraber çalıştığım kişiler özellikle yaşça büyük olanlar ezme çabasında sürekli ve bunaldım enerjimin dşmemesi motivasyonumu kaybetmemem ve en önemlisi iş hayatında mutlu olabilmem için önerilerinize ihtiyacım var...

Ben işimden memnunum elimden gelse emekli olana kadar çalışırım ama bi çalışanımız var yaşça çok büyük öyle pis kokuyo ki anlatamam, şimdi bi de hamileyim kokulara karşı hassassım nefes almıyorum yanıma geldiği zaman bazen kusuyorum vs vs. Velhasıl sorunun adı değişiyo kendi işin bile olsa sorunlarla karşılaşacaksın bence.

Ben işimden memnunum elimden gelse emekli olana kadar çalışırım ama bi çalışanımız var yaşça çok büyük öyle pis kokuyo ki anlatamam, şimdi bi de hamileyim kokulara karşı hassassım nefes almıyorum yanıma geldiği zaman bazen kusuyorum vs vs. Velhasıl sorunun adı değişiyo kendi işin bile olsa sorunlarla karşılaşacaksın bence.
Yaa kötü kokan insanlarla da hiç olmaz :/kolaylıklar dileyeyim size de

Ben de mğretmenim. 10 kişiyiz 1 tanesi erkek hoca iyi anlaşıyorum. Başka bekar bi bayan hoca ada odada olunca beni rencide etmek küçğk düşürmek için elinden geleni yapıyo. Rakip görüyo heralde o kişinin hayatında kapladığı yere bak ve söylediği sözleri o kadar salla:halay:

Ben de mğretmenim. 10 kişiyiz 1 tanesi erkek hoca iyi anlaşıyorum. Başka bekar bi bayan hoca ada odada olunca beni rencide etmek küçğk düşürmek için elinden geleni yapıyo. Rakip görüyo heralde o kişinin hayatında kapladığı yere bak ve söylediği sözleri o kadar salla:halay:
Haklısın , ama benden büyük ve tecrübeli ve hatta asistanıyım ondan yıpratıcı oluyor şunu yap bakalım yapabilecek misin diyor sonra da alaycı konuşuyor diğer hocaya benim hakkımda ama ben duyuyorum kadındaki de ne cesaretse..

Ben onları eziyorum tabiki her söyledikleri mantıklı değil ya illa bişey denk geliyor söylüyorum lafımı güleryüzle söyleyince bişeyde diyemiyorlar. Düzelmeye niyetleri yok o ayrı ama motivasyonumu düşüremiyorlar. Yaşları büyük diye daha bilgili zannediyorlar kendilerini bende öyle olmadığını gösteriyorum. Alttan almakla olmadığını bundan 7-8 yıl evvel öğrendim acı bişekilde çünkü.

Ben onları eziyorum tabiki her söyledikleri mantıklı değil ya illa bişey denk geliyor söylüyorum lafımı güleryüzle söyleyince bişeyde diyemiyorlar. Düzelmeye niyetleri yok o ayrı ama motivasyonumu düşüremiyorlar. Yaşları büyük diye daha bilgili zannediyorlar kendilerini bende öyle olmadığını gösteriyorum. Alttan almakla olmadığını bundan 7-8 yıl evvel öğrendim acı bişekilde çünkü.
Tecrübesizim ondan
Ama acaba tecrübem olsa da bu şekilde devam eder miyim
Yani sorun kendi özgüvenimi mi kaybetmeye başladım yoksa geçici bir durum mu tedirginliğim var
Ay çok detaylı düşünüyorum galiba
Ben de arada laf sokayım gülerek belki daha iyi gelir aynen

Seveceğin insanlarla karşılaşmak işyerinde pek kolay değil. iyi anlaştığın 1-2 kişi varsa, maaş yemek servis vs şartlar iyiyse kulaklarını tıka, çalış.
İyi anlaştığım bi iki kişi var asistanlardan kanka değiliz ama fena da değiliz
Gerisi iyi çok şükür sıkıntı yok zaten hayalimdeki meslekti hep

İş dışında muhatap olmuyorum.
İşin gerektirdiği kadar konuşuyorum.
Gerisini duymamazlıktan geliyorum.
Zaten bir müddet sonra insan duymamaya başlıyor gerçekten.
Çok seyrek sohbetlerine dahil etmeye çalıştıklarında ya telefonumla ilgileniyorum ya da işim varmış gibi davranıyorum.

İş dışında muhatap olmuyorum.
İşin gerektirdiği kadar konuşuyorum.
Gerisini duymamazlıktan geliyorum.
Zaten bir müddet sonra insan duymamaya başlıyor gerçekten.
Çok seyrek sohbetlerine dahil etmeye çalıştıklarında ya telefonumla ilgileniyorum ya da işim varmış gibi davranıyorum.
Ben öyle duramamki daralırım valla nasıl yapabiliyorsun

Tecrübesizim ondan
Ama acaba tecrübem olsa da bu şekilde devam eder miyim
Yani sorun kendi özgüvenimi mi kaybetmeye başladım yoksa geçici bir durum mu tedirginliğim var
Ay çok detaylı düşünüyorum galiba
Ben de arada laf sokayım gülerek belki daha iyi gelir aynen

aynen öyle kısacası derler ya "salla gitsin" diye aynen öyle yapılması gerekiyor. Kimse anasının karnında öğrenmedi. Tecrübeniz az ise şakayla "yaa siz nasıl edimdiniz bu tecrübeleri kimbilir neler yaptınız" deyip şirin bi kahkaha güzel olur mesela. Ya da "valla süpersiniz sayenizde nasıl olmamam gerektiğini öğreniyorum. Şey yani söylediklerinizden yola çıkarak demek istedim" deyip aptala yatıp laf sokmakta iyi oluyor. Yani bu tip şeyler. Elinizden geldiğince soru sormamaya çalışın. Kendinize yakın birini bulum onunla da iş dışında bişey paylaşmayın. Kemdi çabanızda tecrübe edinince daha çok dikkat çekiyor insan. Daha çok saygı duyuluyor. Diğer türlü bu insamlar size sizin hocanızmış gibi davranırlar sürekli. asla gölgelerinden kurtulamazsınız. Bişey başarsanız kendi başarıları gibi övünürler. Çok rahatsız edici:) zaten bu yüzden tecrübe edinmeye çalışan çalışanlara böyle davramıyorlar

Şu ana kadar ayrıldığım bütün işyerlerimden bu sebeple ayrıldım. Bu tür ortamlarda çok gerginlik oluyor, benim de psikolojim buna müsaade etmiyor. Yapı olarak hassasım sanırım iş hayatı bana göre değil.

Ama Allah dağına göre kış verirmiş. Şu an işyerimdekilerden çok memnunum. Hepsi çok saygıdeğer insanlar. Hamileliğimin son ayından itibaren de bilgisayarı eve götür orada devam et dedi patronum. Maaşım az ama kafam rahat.

Ben öyle duramamki daralırım valla nasıl yapabiliyorsun

10 yıla yakındır burdayım.
Zamanla geliştirdim bu tekniği.
Benim de daraldığım zamanlar olmuyor değil.
Açıyorum pc'den bir müzik,bir makyaj videosu olmadı vlog keyfimi yerine getiriyorum.
Aynı zamanda kurumdaki tek bayanım.:KK51:
Konuşmalar hiç açmıyor anlayacağın.

Şu ana kadar ayrıldığım bütün işyerlerimden bu sebeple ayrıldım. Bu tür ortamlarda çok gerginlik oluyor, benim de psikolojim buna müsaade etmiyor. Yapı olarak hassasım sanırım iş hayatı bana göre değil.

Ama Allah dağına göre kış verirmiş. Şu an işyerimdekilerden çok memnunum. Hepsi çok saygıdeğer insanlar. Hamileliğimin son ayından itibaren de bilgisayarı eve götür orada devam et dedi patronum. Maaşım az ama kafam rahat.
Evet ben de hassasım
Ya bi daha kişilere dikkat edeceğim çalışma alanımda seçeceğim dersi diğer hocalara göre seçicem yoksa olmuyor cık

Evet,bu durumla nasıl başa çıkıyorsunuz? Çünkü beraber çalıştığım kişiler özellikle yaşça büyük olanlar ezme çabasında sürekli ve bunaldım enerjimin dşmemesi motivasyonumu kaybetmemem ve en önemlisi iş hayatında mutlu olabilmem için önerilerinize ihtiyacım var...

o tipler her yerde var.
minimum ve profesyonel yakınlık kurmak
kimseye özelini açmamak
dedikoduya girmemek
ezme çabalarına fırsat vermemek yapılacak şeyler olabilir.

ben ilk iş yerimde bunu beceremedim. ikinciye inşallah.

Back
X