- Konu Sahibi DracoMalfoy
Merhaba,
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Kendimce cevaplar vereyim sorulara.
Psikoloğa aralıklı olarak gidiyorum, insanı rahatlatıyor, dert ortağı gibi ancak bu o tarz bir sorun değil sanırım.
1. KendiniZe hedefler koyun yükselmek gibi
Çalıştığım iş yerinde mobbing e uğruyorum, yıl sonu hedeflerimi fazlasıyla tutturmama rağmen eksik gösteriliyor.
Çok fazla çalıştırılıyorum. Artık özel zamanım kalmadı. Ne zaman akıllarına gelirlerse arıyor, mesaj atıyorlar.
Hatta neredeyse her gün gece 11-12 de bir iş veriyorlar ki iş yerimiz şu an kısa çalışma ödeneğine geçti sadece 3 günlük çalışma ücreti ödüyor. Başımdaki yöneticim yetkinliği olan birisi değil, eğitim, kariyer ve tecrübe anlamında yetersiz ve işi de bilmiyor. Böyle birinin altında çalışmak da ağrıma gidiyor.
Baya dert anlatmışım ancak şu anki şirketimde yükselmem mümkün görünmüyor.
2. Mesleğinizle alakalı farklı kurslar alıp farklı donanımlarla belki riske atmadan başka birim veya işe geçebilirsiniz... yazılım, dba gibi...
Bu çok güzel, bunu yapıyorum. Evde olduğum süreçte machine learning ve artificial intelligence kurslarına başladım, kendi kendime projeler yapıyorum.
3. Yüksek lisans vs düşünün şuan belki eğitimci olursunuz akademisyenlik falan ya da hiç olmadı alanınızda bir uzmanlık alanınız olmuş olur
Çalıştığım dönemde yüksek lisansa başlamıştım, ancak çok yoğun çalıştığım için final haftamda mesai yapmak zorunda kaldım, sınavlara giremedim ve okulu bıraktım. Tekrar yapmak istiyorum.
4 iş harici bir hobi edinin
Pandemi dönemi harici hobi edinmem imkansız. 8-5 çalışıyorum ancak işim ve evim arası epey uzak, günde en az 4 saatim trafikte geçiyor. İşe yakın bir yere taşınmak da istemiyorum, mahallemi seviyorum çok sakin bir yer istanbulun karmaşasından uzak.
5 aldığınız paradan sadaka verin... verdikçe mutlu olursunuz şuan sadece kendiniz için çalışıyorsunuz birilerine yardım edince çalışmassanız bu yardımdan mahrum kalacakları gelir belki aklınıza... hem insan kendini çok daha sorumlu hisseder /hissediyor...
Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.
6 aldığınız parayla bir şey edinmeye çalışın ev gibi arsa vb o zaman maddi hedef koymuş olacaksınız kumbaraya para biriktiren çocuk heyecanı gibi...
Geçtiğimiz sene kendime bir araba aldım, ancak ev alacak kadar düzenli çalışabilir miyim emin olamıyorum.
İşi bırakıp bir kaç ay ara vermek istiyorum, kriz ortamı olduğu için bu süreçte bir de çocuk yaparsam sonra iş hayatına dönemeyebilirim ve bu beni üzer mi bilemiyorum.
Bazen o kadar okudum ayıp olmasın diye çalışıyorum gibi geliyor.
İnsan dünyaya gelirken nasıl kolu bacağı kalbi Yani bütün azalarıyla doğuyor manevi olarak da yaşayacağı sıkıntı birimi belirli bi şekilde doğuyor... mesela 100 birim diyelim onu öyle Ya da böyle tamamlıyor... burada okuyoruz herkesin bir derdi var yani kayınvalidesiyle sıkıntı yaşıyor mesela ama çalışsa belki o sıkıntıyı işyerinde yaşayacaktı veya eşiyle sıkıntı yaşıyor vs.. yani şekli değişiyor adı değişiyor belki ama o sıkıntı bir şekilde yaşanıyor ama bunu tabi yakınlarıyla yaşaması insanın daha derin yaralar bırakıyor insanda o ayrı... Yani sizde sıkıntı yaşadığınız işten çıkınca başka başka şeylerle mücadele edeceksiniz... çünkü her yeri olgu beraberinde de bazı sıkıntılar getiriyor muhakkak..
Dün bir video izledim orada bayan dünyadaki adaletsizliği değiştiremeyiz belki ama adaletsizlik karşısındaki duruşumuzu değiştiririz diyor... çok beğendim bu sözü... insanları olayları değiştiremeyiz belki ama kendimizi değiştirebiliriz eğitebiliriz...
Hem siz çalışmayı sevmiyor değilsiniz şuanki işyerinizle oradaki muhattap olduğunuz insanlarla sıkıntı yaşıyorsunuz sanırım.. belki iş değişikliği bir çözüm olabilir...
Benim size naçizane tavsiyelerimdi ... insan hiçbirşeye bıraktığı yerden devam edemiyor... ilişkiler bile öyle..
Anladığım kadar hassas bır yapınız var... ama iyi bir eğitim almışsınız belli... sanırım bulunduğunuz ortama göre de fazla hanımefendisiniz zaten o yüzden bu gelgitleriniz ama sabredin.. Allah güzel bir kapı açsın..
Allah kolaylıklar versin... zorunuzu kolay eylesin... sevdirsin içinde bulunduguNuZ durumu...