iş için başka şehir

ya bi de bu verilen vaatlere çok çok temkinli yaklaşmanızı öneririm. daha hiç tecrübeniz yok yani yetişeceksiniz de sizi farklı bölgelere yönetici olarak atayacaklar... ilginç geldi.
atamaya da bilir ama ortada bir plan var. adam bana seni yönetici yapacağım demedi, planlarından bahsetti. dediğim gibi bunlar daha konuşulacak şeyler. belki de her şey yolunda gidecek ama ben istemeyeceğim, o şirkette çalışmak istemeyeceğim, belki işi sevmeyeceğim. ama işte denemeden bilemiyoruz o yüzden kafada bin tane soru oluyor.

ya dediğim gibi şehir değiştirilir. onda bi sıkıntı yok. ama asgari ücret için ya da az fazlası için ben izmirden kalkıp konyaya gitmezdim. hani ankara olur istanbul olur neyse.
zaten niyetim o. ben akşam annemle konuştuktan sonra muhtemelen adamlara tamam konyaya gelebilirim, oraya taşınmak için engelim yok diyeceğim. ama bana geçinemeyeceğim bir rakam söylerlerse o ücretle o şehirde geçinmemin mümkün olmadığını söyleyeceğim. o zaman adamlar da diyecekler ki wurstria taşınacaktı ama ücreti az bulduğu için işi kabul etmedi.

ama adama da en başından "ne kadar maaş vereceksiniz? ona göre taşınırım ya da taşınmam" diyemiyorsunuz. bu hoş karşılanmıyor. boru değilse zaten "geçinme" kısmını onlar da düşünüyorlardır.

12 sene önce gittim. 1 haftada ev kiralayıp düzdük. Maaşım çok azdı. Kredi geri ödemem de vardı. Çok zorluk çektim. Ev eşyalarımı babam almıştı. Birkaç yıl zor oldu ama sonra iyi iş fırsatları çıktı karşıma. Bazen risk almak gerek. Çalışırken iş bulmak daha kolay. Memnun kalmazsanız başka işler bakarsınız.

Merhaba,

Ben de İzmir'de okumuş ve yeni mezun olarak konunuza yorum yapmak istedim.

Evet yeni mezun iş için şehir değiştirebilir. Hatta küçük bir şehirde yaşıyorsa iş için şehir değistirmelidir.Bence yeni mezun olarak atacağın ilk adım çok önemli. Bölümünü bilmiyorum ama İzmir'de iş olanakları var, iş bulman gerekirdi İzmir'de.

Yeni mezun olarak da başka şehire taşınıp ihtiyaçlarını kendi başına karşılamayı düşünme dahi. İstabulda çok iyi firmalarda işe başlamış çoğu mezunun kirasını aileleri ödüyor. (Çevremden duydum.)

Yanlış anlaşılmak istemem ama konu Konya olunca da bana pek değmeyecekmiş gibi geliyor.Çünkü konyada yakaladığın iş firsatlarını İzmir'de de bulabileceğini düşüyorum. Ama gerek çalışma ortamı gerek maaşın ve pozisyonun iyi olacaksa ya da değeceğini düşünüyorsan git.

Birkaç önce aynı lisede okuduğum bir kızı annesiyle karşılaştım.Kızının Ankara'da iş bulduğunu söylediler.Ankara'da kızlarına ev tutmuşlar ama kira işini sormadım hiç.Kız için "buraya bir daha dönemeyecek mi?" diye sorduğumda, "burada ne yapsın ona göre iş yok ki, dönecekse de 5 6 yıl sonra dönsün." dedi.Yani diyeceğim o ki, çoğu kişi iş için şehir değiştiriyor.Temelli olmasa ileriki kariyerleri için çalıştığı ilk yerleri basamak olarak görüyorlar ileriki işlerinde daha iyi bir pozisyon ve maaş kazanmak için. Sen de o işin sana böyle bir yararı olacağını düşünüyorsan git.

Ayrıca bazı şeyleri denemeden bilemeyiz. Bir de o iş teklifini kabul etmezsen ileride "keşke" diyecek misin? Bence bu çok önemli bir kıstas.İnsan keşkelerini hiç unutmuyor.Daha yaşın genç, enerjin var, ailen yanındaysa ve sende bu işin sana kariyer anlamında yararı olup seni yükselteceğine inanıyorsan git bence.

Başarılar.

teşekkür ederim. şimdiki şartlar 12 sene öncesine göre daha kolay sanırım. öğrenciler için apartlar, tek kişilik odası olan yerler vs. eşyalı evler. tabi insan kendi ev eşyası olsun istiyor ama zorluk çekmeden de olmuyor. işsiz kala kala çürüyoruz.

değip değmeyeceğini şu an bilemiyorum çünkü işin detaylarını konuşabilmek için ben konya'ya taşınabilir miyim? aşılması, cevaplanması gereken ilk soru bu.

izmir'de iş yok mu, var. ama yeni mezunlar için her şey çok zor. benim başvurduğum işe binlerce insan da başvuruyor. millet deli gibi izmir'e taşınıyor, yerleşiyor. izmir göç alıyor, her geçen gün bizim için zorlaşıyor. konya işi bir şekilde olmazsa aracı olan kişi izmir'den bir şeyler çıktığı zaman bana yine soracak, öyle dedi. kader, kısmet. ben de keşke olayından korkuyorum işte. yok, konya'ya gitmem dersem, yani daha doğrusu benden kaynaklanan bir şey yüzünden ben "hayır" dersem keşke deme ihtimalim daha yüksek sanki. şu an maaş vs. konuşulmadı, asgari diye ben kafamdan salladım. en alt seviyede nasıl olur diye yani. ben konya'ya taşınırım, başka işe taşınmak sorun değil derim, adam bana asgari ücret vermek ister, asgari ücretle konya'da geçinemem derim ve konu kapanır. en azından işi reddetme sebebim maaş azlığı olur, işin konya'da olması değil. eğer böyle olursa keşke denecek bir şey de kalmaz.

ben de öyle düşünüyorum. yani konuyu aslında konya, edirne vs vs olarak değil de başka bir şehre taşınmak niyetiyle açtım. maddi olarak şehirler birbirinden çok da farklı değil. istanbul hariç
Bir de yazmazsam ölürüm şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, birkaç yıl önce ilk atamam büyük ve modern olduğunu düşündüğüm bir şehre yapılmıştı, gittikten sonra nasıl bir hayal kırıklığı yaşadığımı anlatamam :) modern görünümlü yobaz şehirmiş meğer :) o şehirde bir sene kaldım ama o bir sene benim için çok çok özeldi, ilk defa yalnız yaşadığım ev kurduğum gezip tozduğum kendim olduğum bir zaman dilimiydi.

Bence kesin gidip tecrübe etmelisin

eğer her şey yolunda giderse benim için de bayağı özel olur çünkü benim de ilk kez kendi evimi kurup geçinmeye çalıştığım bir deneyim olacak. :)

Yapacağınız işi bilemiyorum ama işin detaylarını konuşmak için şehir değiştirmenize gerek yok. Her şey belli olsun önce. İzmir' de iş bulabileceğinizi yazım tarzından mantıklı konuşmalarınizdan dolayı söyledim. Ben İzmir'de özel bir okulda okuldum.Çevremde iş bulamayan yoktu. Bilirsiniz özellerde çok düşük profilli ögrenciler de var. Torpille belki ama hepsi iş buldu.Sizin hayli hayli iş bulabileceğinizi belirtmek istedim. Dediğim gibi aklınızda soru işareti kalacaksa, gitseydim acaba neler olurdu,hayatım nasıl değişirdi, şimdi nerede olurdum diyecekseniz gidin.

anladım, sağolun. elbette işin detaylarını konuşmak için taşınmama gerek yok, bir şey kaybetmeyeceğim. zaten adam da şey dedi, biz bu iş için sizinle her konuda anlaşmaya vardıktan sonra şehir değiştirmek sizin için sıkıntı olur mu? bu soruya net bi cevap bekliyorum dedi. ben de akşam ailemle konuşup dönüş yapayım dedim, öyle anlaştık. konya'ya taşınırım demek sizin işinizi kabul ediyorum, ne olursa olsun sizinleyim, izmir'de bana ekmek yok demek değil sonuçta.

Eğer ki maddi olarak geçinebilecek durumda olacaksan yapabilirsin. İş aklına yatmış madem, bence kaçırma. Aileye her zaman yine dönebilirsin baktın ki olmuyor bari iş yeteceğine yapmış olursun. Mezun olduktan sonra ne kadar ara verirsen okadar kötü, zaman geçtikçe iş bulmakta zorlanabilirsin. Ben kaç kere taşındım... Avrupa dam İstanbul'a şimdi yine Avrupa'ya :) önemli olan kendini korkutma

Hiç durma git evde hiçbirşey yapmadan oturmak işkencedir insan yaptıkları için pişman olmaz yapmadıkları için olur fırsatta her zaman gelmez bence değerlendir

Sırf deneyim olsun diye bile gidilir.

Ama hiç bilmediğin bir yere giderken de çok açılmamak en iyisi. Mesela direk ev kurmak yerine bir dönem eşyalı bir daire tutabilirsin veya büyükşehirlerin bazılarında kız yurdu mantığında çalışan tek kadınlar için odalar oluyor, bu tarz yerlerde en azından deneme süresini geçirebilirsin. 4 ay sanırım çoğu yerde deneme süresi, o sürede de yapıp yapamayacağını değerlendirirsin.

bir şeyi merak ediyorum, mesela x şehrinde üniversite kazanan ya da evlilik için x şehrine yerleşecek olanlar benim kadar çok düşünüyorlar mı? düşünmüyorlardır bence.

O sana bağlı

Bundan 12 yıl kadar önce çantamı doldurdum ve ailemden 8 saat uzağa taşındım daha önce tek bir gece bile evden ayrılmamıştım nerede ise

İşim vs yoktu sadece sevgilim vardı ev tuttuk vs vs

Sonra iş başvurusu yaptım birkaç yere

Sonuçta iş de buldum asgari ücretten hallice idi maaşım ama biz iki kişiydik şanslıydık bu nedenle

Ev tuttuk gidip beyaz eşyaları aldık taksitle ben annemlerin evinden giysilerimi dolabımı masamı bilgisayarımı getirdim ha bir de kitaplarım ile tabak çanak eşim de eski bir şofben getirdi birkaç da tabak çanak yorgan

Bir kanepe bir yatak bir masa 4 sandalye bir de dolap aldık

Bu şekilde de güzelce yaşadık bir yılın sonunda herşeyimizi kendimiz alarak düğün de yaptık hatta eşim kendi işini kurdu

İki yıl sonra da maaşım arttı iki memur maaşı civarında oldu eşimin iş de biraz toparladı

3. Yılda ev aldık 4. Yılda araba öyle devam ettik

Gidilir yeter ki iş olsun bu zamanda ekmek Aslan'ın midesinde eğer yükselme imkanın olan bir Şehirse mutlaka dene derim.

Ams şu da vae asgari ücretle başlayıp yükselebileceğin İzmir'de de iş bulursun mutlaka iyice araştır öyle karar ver derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…