iş için başka şehir

merhaba hanımlar, annemle konuştum, diğer aile üyelerime de sordum. önce ağız yoklayayım dedim bugünkü işten bahsetmeden önce sonuçta burada asıl konu "başka bir şehir".

öncelikle ailem kesinlikle sıcak bakmadı, sebebi de henüz tecrübesiz olmammış. yani hem hayat hem de iş anlamında çok deneyimsiz olduğum için altından kalkamayacağımı düşünüyorlar özellikle de "tek başıma".

ikinci sebebim izmir'de yaşıyor olmamız, yani izmir'den mutlaka sana göre bir iş çıkar, sen çalışmak istediğin sektörlerdeki insanlarla bağlantını iyi tut dediler. (şu an bir projenin içindeyim gönüllü olarak ve proje yeteneklerimizi sergileyebildiğimiz bir proje) ama ekmek aslanın ağzında, işsizlik falan bir şeyler geveledim, sorun değil aç değilsin açıkta değilsin hayırlısıyla izmir'den çıkar dediler.

üçüncü sebep ise pek üstünde durulmadı ama batıdan uzak kentlere onların da ön yargısı var diye düşünüyorum ama şundan eminim ki muğla'ya taşınmak ile konya'ya taşınmak arasında dağlar kadar fark var ailem için.

dediler ki elbette hayatını kuracaksın ama önce aklımızın sende kalmayacağı bir başlangıç yap, daha sonra iş gereği başka illere zaten tecrübenle, donanımınla ve maddi gücünle çok daha rahat gidebilirsin dediler.

uzun lafın kısası benim sıcak baktığım şeye annem başta olmak üzere ailemden kimse sıcak bakmadı.

Çalışanlar için yurtlar var gayet iyiler öneririm. Ev kurmayıp bunlarda kalsanız daha iyi olur en azından iş oturana kadar

ben evlenip türkiyenin bir ucundan diğer ucuna geldim.
hala da alışabildiğimi söyleyemem.

Konuyu okurken konya ya da kayseri diye düşünüp okudum konyaymış.

1. Konyada alarko ünilever tümosan gibi konyalı olmayanların yaptığı yatırımları saymazsak kurumsal bir firma yok, çoğu kabile hayatını devam ettiren aile şirketleri. Bir yabancıyı hele hele bir kadını yükseltmezler.

2. Maaşlar konyada düşüktür, yeni mezun iibfliye asgarinin belki biraz üstünü verirler (maaşını işkur kosgeb bi yerlerden karşılarlar zaten tamamı ceplerinden çıkmaz). Sittin sene sonra kendini ispatlarsan maaşın artar o da kadın olduğun için fazla artmaz.

3. Konyada ev kiraları yüksek ve kiralık ev bulmak zor. Esasında pahalı bir şehir. Tek başına geçinemezsin, imkansıza yakın.

4. İzmirden gelip konyaya alışamazsın alışmana gerek yok zaten. İyi insan da var ama yoz yobaz tip de çok.

Maddeler çoğaltılır ama ilk iki madde nedeniyle izmirde kal diyorum. Yüksek maaşı garantilersen şehir değiştir.

Uçurtmalar rüzgâra karşı koyduklarından uçuyorlar

ailemle konuştum, zaten ailem onay vermedi. gitmeyeceğim.

Aileye kalırsan kara güne kalırsın. Sana düşkün bir ailen varsa ya da evin tek kızı falansan hele seni asla bir yere göndermezler, tamamen onların isteği doğrultusunda bir hayat sürersin. İstiyorsan dinleme, git. Ben üniversiteyi Ankara'da okudum, İstanbul'da yaşıyordum. İstanbul'da da pek çok okula girebiliyordum ama Ankara'daki okul daha kaliteliydi. Ailem çok ısrar etti İstanbul'da okumam için. "Hayır ben Ankara'da okumamın daha iyi olacağını düşünüyorum" dedim tek başıma gittim. Başta yurtta kaldım sonra ev tuttum, mezun olunca iş de buldum. Şu an kardeşim de Ankara'da okul kazandı, beraber yaşıyoruz.

Zaten üniversiteyi de ailenden uzakta okumuşsun, tecrüben vardır şehir dışında yaşama konusunda. Bence senin için iyi bir fırsat olacaksa aileni dinlememelisin. Yoksa bir durum olunca "E gitseydin o zaman" deyip çıkıyorlar işin içinden.

Not: Şehrin Konya olduğunu okumamışım. O zaman belki gitmeyebilirsin ama dediğim gibi iyi bie fırsat olacağına eminsen git. Şu an olmasa bile sonrası için de ailene daima bağlı kalma.

Konuyu şehir dalaşına çevirmek istemem ama şu genç yaşımda ilk kez tecrübe edineceğim bir iş için İzmir’den kalkıp taa Konya’ya yerleşmem için bana dolar kurundan en az 6 haneli bir maaş + özel sağlık sigortası + şoförlü makam aracı + yüzme havuzlu villa ve daha nicelerini teklif etmeleri gerekirdi. Tandır yemeye, müze gezmeye imkanım olsa her haftasonu giderim o ayrı, Konyalılar bana kızmayın sizi seviyorum

Ailenle taşınıp gidin işsiz olarak evde oturmaktan iyidir ailen seni düşünmüyor onlar rahatını bozmak istemiyor gibi ama senin için fedakarlık yapmaları gerek bence zaman kadınlar için önemli bir kavram

Ailenle taşınıp gidin işsiz olarak evde oturmaktan iyidir ailen seni düşünmüyor onlar rahatını bozmak istemiyor gibi ama senin için fedakarlık yapmaları gerek bence zaman kadınlar için önemli bir kavram
şehir konya'ydı ama, o kısmı kaçırdınız sanırım.
ailem neden benimle birlikte taşınsın ayrıca? niye rahatını bozayım ki insanların? burada işleri, kurulu düzenleri var. niye fedakarlık yapsınlar asgari ücretten hallice bir iş peşine konya'ya gitmek için?

aileme bağlı değilim, sadece fikirlerini aldım. sizin şehirleriniz istanbul ve ankara ama. :) ankara,izmir, istanbul nedir konya nedir yani... kader kısmet belki çok daha iyi imkanı olan işler çıkar. ailem de hiç kafanızda oluşturduğunuz gibi bir aile değil. çok iyi bir fırsat olunca aile de karışmıyor genelde. 2000 tl'nin altındaki bir maaş ile başka şehirde kurduğum hayat için ailemden beş kuruş çıkamaz bana. yani ailem hiç karışmasa, gitme etme dese bile nasıl olacak sorusu hep kafamda olacaktı.

Dogru kararı vermissiniz. Izmirden sonra konya ya alismaniz oldukça zor olurdu belki maddi olarak artisi olsa dusunun derdimde max 2 bin lira maas tek basiniza koca sehirde kirasi esyasi asiri zorlar sizi. Bende olsam gitmezdim

Aile tutucu demedim bu arada. Yani normaldir, benim ailem de göndermek istemedi. Çocuğunu seven her aile endişelenir. Benim ısrarımla ve tek başıma ayakta kalmak için bağımsızlığımı istememden kaynaklı oldu ayrılmam. Eğer ailemi dinleseydim daha iyi bir okuldan mezun olmuş olmazdım. Bu durum için demiyorum ama genel olarak iyi bir fırsat karşınıza çıkarsa eğer bazen ailenin endişelerini göz ardı etmek gerekiyor. Demek istediğim buydu.

senin için hayırlısı ne ise o olsun canım ben hep kendim yapıp kendim görücem iyi mi değil mi mantığında oldum olmazsa da keşke demem kuyruğumu kıstırıp dönerim derdim hep her işim öyle oldu olmayacağını bile deneyimledim hep
hani konyada ucuz bir şehir çok da kişisel harcamam olmaz dersen olabilir dediğim gibi apart yada eşyalı ev servis güzergahında da olursa tamamdır ne iş yapacaksın ne mezunusun bilmiyorum ama sanayi alanında artısı var gelişmiş

İş bulamıyor olman biraz deneyim eksikliğinden biraz şanssızlık biraz dayının olmamasından.
Ara sayfaları okumadım. Tahmin ediyorum o şehir konyadır. Konya da iş verenlerin elinin çok sıkı olduğunu duydum yakınımdan. Ayrıca uzun vadede konyada kariyer anlamında iyi bir yer değil.
Sırf tecrübe edinmek için en fazla 1 yıl gibi bir süreliğine gidebilirsin.
Lakin ev kurma gibi bir durum düşünme.
Apart tarzı bir yer, eşyalı daire ve ev arkadaşı falan bence yapılabilir.

İlk işe başladığım zamanı hatırlıyorum da deneyim edinmek için zor çalışma koşullarını kabul ettim.
Senin şehir değişikliğin olacağı için daha radikal bir karar.
Ben olsam şartlar uygunsa ve yakın zamanda izmirde iş bulamayacak gibiysem gözüm yine izmir iş ilanlarında olur ama konya da deneyim için şansımı zorlardım. Fakat iş bulsanda bulmasanda temelli orada kalmamalısın bana göre...

Ben de ara mesajlari okumadim. Benim ailem Istanbul'da, bir sure once calismak icin Ankara'ya gelip cok mutlu oldum burada yeni bir hayat kurdum kiralar da Istanbul'a oranla ucuz vs. Ama Izmir'den Konya'ya tasinmazdim ne yalan soyleyeyim. Konya'ya sik sik giden biriyim, yani tarihi ve mimari acidan guzel sehir, kucuk, ulasim kolay filan ama havasiyla ve enerjisiyle depresyona sokabilir gibi geldi bana. Bunu isteki ilerleme icin goze alabilirsen ve kariyerin icin gercekten iyi olacaksa git bence.

Son kararinizi okudum bence iyi yapmissiniz. Ya bu is bekleme sureci zaten biraz uzun ve sancili. Ac diil acikta diilken en iyisini yapmissiniz. Izmir'de veya baska bir sehirde daha iyi bir firsat cikar diye dusunuyorum. Moral bozmayin sakin

benim eşim ilk işinde asgari ücretin altında kazanıyordu deneme süresi bitince maaşında iyileştirme oldu.

ama o işi ona çok şey kattı, hiç pişman değil orada çalıştığı için.

maalesef artık lisans eğitimi direk insana iyi kapılar açmıyor, biraz kapıları zorlamak gerekiyor, ilk bir yıl maaştan çok sana bir şey katacak mı, lisansta aldığın teorik eğitimi pratiğe dönüştürmeni sağlayacak mı o önemli oluyor.

Ev arkadasi bulmalisin hemen.Yoksa zor olur ilk etapta.Ben sehir disinda bu sekilde yasadim.Maasi daha bilmiyorsun ama sormalisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…