• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş kadını mı ev hanımlığımı

Tabi canım emin ol öyle!
İş hayatım oldu, 2 senedir çalışmıyorum.
Emeğime değecek bir iş bulsam hemen çalışacağım çünkü çalışan insan olmanın belirli bir mesai saati var ama ev hanımlığının yok, 24 saat işçisiniz!
En kötüsü de sizin gibi insanlar tarafından yan gelip yattığınız zannediliyor ya, ne diyeyim daha!
Ben çalışırken hiç yorulmazdım, şimdi evde pertim çıkıyor çünkü evin işi hiç bitmiyor..
Hele bir de çocuğunuz olsun, bırakın fırsat bulup uyumayı, günde 3 saat toplamda uyuyorsanız şanslısınız.
Ha ama çalışmıyoruz ya, her şey bize mübah değil mi?
Siz işe gidecek, çocuğunuzu başkasına bıraktıracak adeta işyerinde dinleneceksiniz ama ev hanımları 10 dk totosunu bir yere koyamayacak, sonra da adı yan gelip yatmak olacak!
Yat tatlım, hemen bırak işi gücü yan gelip yatanlardan ol da gör bakalım dünya kaç bucak!
Ev hanımlığı elbette yan gelip yatmak değildir ama bu yorumuzda resmen çalışan bayanların yan gelip yattığını söylemişiniz. Evet bizde işyerinde dinleniriz çocuğumuzu da başkalarına baksın diye keyfi veririz zaten.
İşyerinde pestilimiz çıkmaz zaten. Eve gelincede çocuğun karnını doyur eşin gelmeden yemek yap evi toparla. Hafta da en az iki gün çocuğu yıka. Yemekten sonra çocuğun ertesi gün yiyeceklerini hazırla bunları da elin kadını yapar biz yapmayız. Biz işten gelir ayaklarımızı uzatır yatarız.

657'ye tabiyseniz sıkıntı olmaz. İşten sıkıldıkça rapor alır yatarsınız:))
basliklarimi, yyorumlarimi bir inceleyin bakalim. Yan gelip yatiyor muyuz napiyoruz gorursunuz...
Allah sizin gibi insanlardan korusun ya
Nasil hakir goruyorsunuz boyle, tanimadan nasil yargiliyorsunuz?

Ev hanımlığı elbette yan gelip yatmak değildir ama bu yorumuzda resmen çalışan bayanların yan gelip yattığını söylemişiniz. Evet bizde işyerinde dinleniriz çocuğumuzu da başkalarına baksın diye keyfi veririz zaten.
İşyerinde pestilimiz çıkmaz zaten. Eve gelincede çocuğun karnını doyur eşin gelmeden yemek yap evi toparla. Hafta da en az iki gün çocuğu yıka. Yemekten sonra çocuğun ertesi gün yiyeceklerini hazırla bunları da elin kadını yapar biz yapmayız. Biz işten gelir ayaklarımızı uzatır yatarız.
Bu şekilde düşünen insana verdiğim cevap bu.
Yorumumda bahsettiğim gibi çalışıyordum da bir zamanlar.
Ama çalıştığım dönemle çalışmadığım dönem arasında insanların beklentisi çok farklılaşıyor.
Ben bu durumu açıklamaya çalıştım.
Alınganlık yapmanız yersiz olmuş.
En basiti gelen misafire 3-5 çeşit yaparsanız burun kıvırıyor, hele hazır bir şey koyarsanız laf işitiyorsunuz.
Çalışan kadının temizlik, çamaşır vb işlerini yaptığı bir programı var.
Hergün beklenmeyen şeyler bunlar.
Ama artık çalışmıyorsanız eviniz 7-24 temiz derli toplu her gün süpürülmüş silinmiş olması, kirli sepetinin bomboş, en az 3-4 çeşit yemek yapılmış, mutfakta bir su bardağının bile dışarda durmaması, her dakika bir misafir gelir edasıyla hazır olmak 'gerekli' imiş, öğrendim.
Bu şekilde yan gelip yatacağını düşünen insanlara da, buyursun yatsın diyorum.

Ablacim sana sorum olucak benden daha tecrubelisindir yorumlari okudum bende sunu düşünüyordum 4 ay analik izini bitiminden sora iki ay yarim gün izin ardından senelik izinleri kullanmak istiyorum bi sikinti olur mu? Sonra durumuna gore hepsini kullandıktan sora 6 aylik ücretsiz izine hakim varmi? Merak ettim
Çalıştığınız kurama bağlı, kanuni tüm hakkınızı kullanırsınız. Bizim kurumda ücretsiz izin alabilmek için gerekçe bildirmek zorundasınız. Ancak senelik izinlerin kesintisiz ustuste kullanımı zorluk yaratabilir. İnşallah kanuni haklarını sorunsuz kullanırsınız

Yine ev kadını - çalışan kadın kavgası, bu sefer çalışan kadın kategorisi 2'ye ayrılmış, memur kadınla özel sektörde çalışan kadın diye.

Bitmedi kavganız, sözüm ona çalışan kadın ev kadınını, memur özel sektördekini, özel sektördeki kamudakini, çalışanlar diğerlerini, diğerleri tümünü yere yere ezecek ya, sıralanıyor ağızlardan cici kelimeler.

Back
X