zaten o yüzden buraya yazdım çokmu saçmalıyorum eşiminde tepkisi büyük oluyor oda istemez bırakmamı işi çocuga engel olarak görüyorum bide dinlenmeyi kafa rahatlını özlüyorum umarım beni anlıyorsunzdur
çalışmaya yeni başladıysanız anlıyorum çünkü iş hayatına alışmak zaman ister bende ilk yıl her gün ben böyle yaşayamam, zengin koca bulsam da işi bıraksam diyordum :)))) geçiş süreci normal. ama eğer uzun yıllardır çalışıyorsanız sizi anlamamı beklemeyin çünkü özel sektörde çalışmadığınızdan nasıl bir rahatlıgınız var tahmin bile edemezsiniz. bizim hasta olmamız bile sorun oluyor, evlenmemiz, çocuk yapmamız, evimize su basması hiçbiri mazaret değil işin yapılmaması için, düğünüme 2 gün kalaya kadar çalıştım ben, hastalandım çalıştım, annem ameliyat oldu çalıştım, memurken bunlar sorun değil, alırsınız izninizi kimse de karışamaz. bu şartlar altında bile şikayet edip birde işi bırakmak istiyorsanız bırakın valla, belki sizin yerinize daha çok ihtiyaç duyan biri gelir.
ev hanımlıgı ne zor şey, hergün emizlik yemek köle gibi çalış, çocugun gelsin yaptıgın yemegi begenmesin, kocan gelsin tüm gün çalıştım yorgunum diye trip atsın, cebinizde paranız olmasın, bu hayata mı özeniyorsunuz? kolay mı sanıyorsunuz? ama siz diyeceksiniz ki ben zaten tembelim yapmam o zaman hayattta ki amacınız nedir? neden okudunuz? bazı insanlar var sizin gibi, şaşırıyorum açıkçası, hayata herhangi bir katkıları olmasın istiyorlar, yalnızca rahat yaşamak derdindeler, bu düşünceyi üzgünüm ama ben anlayamıyorum.
işiniz hele ki memurluk asla ama asla çocuğa engel değil kendinize bahane aramayın, özelde çalışıp 2 çocugu olup, maşallah evini de temizleyen yemegini eksik etmeyen nice kadın var. sizin çalışma saatlerniz makul, hafatsonunuz boş, tüm yasal haklarınızı istediğiniz gibi kullanırsınız, yıllık izniniz çok, dogum izni+ücretisz izin hakkını var, ne demek işim çocuguma engel, yarın bir gün kocanız sizi boşasa ne olacak? Allah korusun adamın canına bir şey olsa ne olacak? Lütfen kendi ayaklarınızın üstünde durma şansınız varken böyle bir şey geçirmeyin aklınızdan.