• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş kadını mı ev hanımlığımı

Dogum iznindeyim. Yan gelip yatmak ne ola ki? Calismak daha kolay.
Sanirim memursunuz peki zorluklar karsiliyormusun iki çocukla. Ücretsiz izinde olmak nasil birşey. Hepsine nasil yapiyosunuz?
Seni konulardan biliyorum:) merak ettigim için sordum

Ev hanımlığı bir ömür sürüyor sonunda emeklilik de yok; çook saygı duyuyorum hepsine annelerimize vs., canlarım benim.

Bence insan çalışmalı sosyal hayat maddi özgürlük özgüven vs. En azından bikaç sene de olsa bi denemeli yapabildiğini görmeli.
Su an ev hanimlara emeklilik var. Annem bile ev hanimligindan emekli olacak bu sene inşallah. :) 10yil yatirdi emekli olabilmek için;)

Açılın ben uzmanım :KK55: ev hanımıyım senin tabirinle yan gelip yatıyorum ama mutlu değilim!bende çalışsam herşey daha güzel olurdu diye düşünüyorum.senin yerinde olsam kesinlikle işimden vazgeçmem çalışmaya devam ederim .7000 lik gelirin 6 bini borç olur mu ya :duduk:

Sanirim memursunuz peki zorluklar karsiliyormusun iki çocukla. Ücretsiz izinde olmak nasil birşey. Hepsine nasil yapiyosunuz?
Seni konulardan biliyorum:) merak ettigim için sordum
Ozel sektordeyim,ucretli izindeyim canim.Ufagi bugun 21 gunluk oldu,ablası bebegi sevmesine ragmen malesef ki biraz kiskaniyo o kismi Coook zorluyo beni:( 40imiz cikmadan misafir agirlama kismindan da gina geldi.Havalar ısınınca çok daha iyi olacagini dusunuyorum,hem ufagi toparlanir hem yeni duzene alisiriz,evde bunaldik

Madem bu kadar meraklisiniz yan gelin yatin. O ise ihtiyaci olan binlerce insan var. Calismak isteyen bulamayan tonla genc var. Onlerini acarsiniz.

Yaptigi isle yan gelip yatmayi bir tutan bir insanin zaten yaptigi ise saygisi veya calisma disiplini oldugunu dusunmuyorum. Calissaniz da calismasaniz da ulke ekonomisi icin fark etmez bence. Bu durumda caniniz nasil cekiyorsa oyle yapin, hayat kisa.

Borclari olan birinin evde yan gelip yatma luksunun olmadigini dusunuyorum. Calisirken borc yapip, sonra o borcu tek bir esin uzerine yikmanin da haksizlik oldugunu dusunuyorum zaten.

Her zaman dedigim gibi yine tekrarliyorum. Kocamla eşit olayim onun parasina bakmiyim diye kadin calisiyor. Onun haricinde ev işi yapiyor cocuklara bakiyor yemekleri eve gelince hazirliyor. Boyle bir hayati yasamak istemezdim. Ben ev işi yapiyorsam cocuk bakiyorsam yemegi hazir ediyorsam kocam da calismak evi gecindirmek zorundadir.
Amaa eger kadin calistiginda adam her işe eksiksiz ortaksa cocuklarin bakimini kadin gibi ustlenip gece kalkip sirayla mama hazirliyorlarsa eve gelince temizlik yemek birlikte yapiliyorsa hersey tamamen eşit şartlarda ise kadin calissa tabi ki daha iyi. İste o zaman birlikte calisip birikim yapilabilir.

5 sene özelde çalıştım. Baktım özel güvenilir değil. Memur oldum. 30 yaşındayken kızım doğdu. Ücretsiz izin aldım. Şimdi 2 yaşında 3 ay içinde o kreşe ben işime.

Yalnız ev hanımlığı hakikaten yan gelip yatmak. Ben çalışırken aynı işleri yapıyordum hafta sonları. Şimdi hafta içine yayarak yapıyorum.

Dogum iznindeyim. Yan gelip yatmak ne ola ki? Calismak daha kolay.
Aynen canim calismak ev osleri daha kolay cocuk bakmaktan . Konu sahibi kendi hayatini daha iyibilirsin. Birda herkes kendine gore cevap verir. Hayatina yon verecek olan sensin. Memur olmakta kolay bir sey degil. Olç biç iyi düşin oyle karar ver.

10 gün rapor aldım devamı olmasın diye telefon açtılar. Müdür rapor sevmiyormuş. Valla arkası sağlam olanlara hiç ses yoktu ama. Mecbur gidip ni 10 gün daha aldım. Korkudan eşimle gönderdim. Allahtan ona ses çıkarmamışlar.
O değil 37. Haftaya kadar mide bulantısı çeksemde rapor almamıştım bide. Neyse allaha ediyorum hepsini zaten.
Müdür maaşı cebinden çıkarıp veriyor anlaşılan. Böyle isguzarlar heryerde malesef.

valla ilk sayfalara istinaden diyorum, bir gün tam gaz çalışıyoruz ama aşırı yoğunuz, ben tuvalete dahi inemedim, bi işlemin 1.5 dakika sürüyo maksimum ama memur yok 2 kişiyiz yavaş gidiyo sıra o yüzden, adamın biri " sen de yavaş çalışıyosun, adam akıllı çalışmıyosun." dedi bana ve o günden sonra vatandaşın benim gözümde hiç bir değeri kalmadı düşünce olarak.. Ben orda amuda da kalksam yine de çalışmıyo oluyorum vatandaşın gözünde.

birde anne sorunu var tabi ben bekarken ona veriyordum maaşımın çoğunu evleneli borçlandık para veremitorum diye küstü konuşmuo 3 aydır eşimede hiç saygı duymuyor bende borca girdiğim için. ev hanımı olsam hem bnden bişe beklemez hem eşime saygılı olurdu :KK43:
Borcunuzu bile bile nasıl anneniz küstü bide işi bırakırsanız 6000 lik borcu nasıl ödeyeceksiniz

acikcasi ev hanimligi niye yan gelip yatmak oluyormus onu anlamadim... ben hem part time calisip yari zamanda ailemle ilgileniyorum. evde oldugum zaman camasirimis yemegmis temizlik cocuklari okula getir al. spor kurslari var vs hic yan gelip yatigimi hatirlamiyorum. asil calismak daha cok kolayima geliyor:)

Elbette öyle, ben üslup olarak dedim.

Çalışmak güzeldir, ama çalışan anne olunca herkes o stresi kaldıramayabiliyor, o sebeple çocuktan sonra bir yıl evde olmak iyidir diye düşünüyorum ben.
bende ayni fikirdeyim hatta herkes dogurduna kendisi baksin sonrada krese yazdirdim calistim.

ev işlerinide biliyorum ama sabahın köründe kalkma zorunluluğu yok bulduğun boşlukta uyyabilirsin ev hanımı iken ne bilim
nasil sabah kalkmaga zorunlugu yok?! hangi cocuk 10 11 kadar uyuyor:) okula gidince kim getiriyor cocuklari ben sinkfa kadar birakiyorum her gün. cok sacma düsünceleriniz

Back
X