• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş kadını mı ev hanımlığımı

Benim eşim allah razı olsun ev hanımı olduğum halde ev işlerinde temizlikte sofra kurmada yardımcı. Her istedigimi de yerine getiren biri. Ben bu şekilde olmama rağmen ev hanımı olarak kalmak istemiyorum ve 1 buçuk yıl sonraki kpss ye 3 ay önce çalışmaya başladım. Gayet de güzel ilerliyorum. Bakalım olursa olur olmazsa da bebeğimi buyutuyorum sonucta derim ve olana kadar devam ederim. Ev hanimliligi bana dışarıda çalışmaktan daha zor geliyor. Ama yine de görevimi çok iyi yapıyorum. Çünkü mecburum. Yan gelip yattığımı asla düşünmüyorum. Asla bu cümle çok yalnış. Eşim bana kendisi söylüyor sen benden daha çok yoruluyorsun bayanların işi çok zor diye. Hem bebek hem ev işi yemek temizlik utu o kadar kolay şeyler değil. Bayan olarak ev hanimliligini evde yan gelip yatmak olarak değerlendirirsek erkekler tabiiki de gelirler ve eşlerine akşama kadar ne yaptın ki derler. Lütfen soylemeyelim böyle cumleler

Son düzenleme:
Benim eşim bana ev işlerinde yardımcı olduğu için ben çalışmayı düşünüyorum. Eğer adam ben çalıştığım halde eve gelip sürekli benden hizmet beklese idi calismayacagim diye belki düşünürdüm bilemem. Ben tamamen bayanın çalışması taraftarıyım. Ama gerçekten bayanları bazi erkek grupları sadece hizmetçi olarak görüyor. Ve hem çalışıp hem de kocasından destek görmeyen bir bayanın aynı zaman da bir bebeği tek başına büyütmeye çalışması kadar zor bir sey olamaz. Ben evde olduğum halde zaman zaman bebek konusunda yipraniyorum.

birde anne sorunu var tabi ben bekarken ona veriyordum maaşımın çoğunu evleneli borçlandık para veremitorum diye küstü konuşmuo 3 aydır eşimede hiç saygı duymuyor bende borca girdiğim için. ev hanımı olsam hem bnden bişe beklemez hem eşime saygılı olurdu :KK43:
Annenize inanamıyorum sizi işinizden bile sogutmus maaşının çoğunu ona vermek nedir ya zaten borçlarınıza 6000 gidiyomus geriye bişey kalmiyo ki anneniz aç mı kalın istiyo çok tehlikeliymis gerçekten para için damadına saygısız davrancak kadar kendini düşürmüş neyse nickinize bakılırsa İnfaz korumasiniz öyleyse stresli bir işiniz var kurtulmak istemekte haklı olabilirsiniz

ev işlerinide biliyorum ama sabahın köründe kalkma zorunluluğu yok bulduğun boşlukta uyyabilirsin ev hanımı iken ne bilim
Tabi canım emin ol öyle!
İş hayatım oldu, 2 senedir çalışmıyorum.
Emeğime değecek bir iş bulsam hemen çalışacağım çünkü çalışan insan olmanın belirli bir mesai saati var ama ev hanımlığının yok, 24 saat işçisiniz!
En kötüsü de sizin gibi insanlar tarafından yan gelip yattığınız zannediliyor ya, ne diyeyim daha!
Ben çalışırken hiç yorulmazdım, şimdi evde pertim çıkıyor çünkü evin işi hiç bitmiyor..
Hele bir de çocuğunuz olsun, bırakın fırsat bulup uyumayı, günde 3 saat toplamda uyuyorsanız şanslısınız.
Ha ama çalışmıyoruz ya, her şey bize mübah değil mi?
Siz işe gidecek, çocuğunuzu başkasına bıraktıracak adeta işyerinde dinleneceksiniz ama ev hanımları 10 dk totosunu bir yere koyamayacak, sonra da adı yan gelip yatmak olacak!
Yat tatlım, hemen bırak işi gücü yan gelip yatanlardan ol da gör bakalım dünya kaç bucak!

Sadece para kazanmak için çalışmaz kadınlar.

Ekonomik özgürlük, güvence, ilerisi için rahat yaşam standardı...

657'ye tabiyseniz sıkıntı olmaz. İşten sıkıldıkça rapor alır yatarsınız:))
Nasıl bir önyargı. Etrafinizdaki birkaç ise yaramazi görüp koca camiayi suclamayin. 51 yaşındayım geçen ateşler içinde gittiğim doktordan tekrar işime dönüp çalıştım. Madem kolay buyrun çalışın.

Valla bende memurum bir türlü yan gelip yatamadım :KK70: hergün pestilim çıkıyor. Doğum iznim bitti ekstradan 20 gün rapor aldım kıyamet koptu. Haa kardeşim de memur onun işi çok rahat. Her memuru aynı kefeye koymaktan vazgeçin. Yada gelin 1 hafta yaptığım işi yapın :KK66:
İkinci doğumunda hakkım olan senelik iznini sırf ücretsiz izin alicam diye vermediler. Dahada kötüsü sorunlu ve çözemedikleri işleri evine gönderdiler yani ücretsiz iznimde bile çalıştım. Lafa gelince herkes konuşuyor.

Etrafımda onca memur var ailemden de görüyorum ve duyuyorum kimin nasıl çalıştığını.Mesela görümcem de memur 2 senesini raporla izinle geçirdi.
Hiçbişey bilmiyosak bi devlet dairesine işi düşen birinin bile devlet memurlarının nasıl ve ne kadar çalıştığını anlaması 1 gününü alır bence.Ben de kadının çalışması taraftarıyım ama bu şekilde ve bu zihniyetle değil.Hatta kadın da değil herkesin çalışması ve topluma ve kendi kişiliğine katkı sağlaması için çalışması taraftarıyım.Ama dediğim gibi bu şekilde ve bu düşüncelerle değil.Böyle düşünüp çalışan insanların ne kendine ne etrafına ne de devletine hiçbir katkısı olmuyor zaten, bari o pozisyonu boşa işgal etmemiş olur.
O gorumcenizin sorumsuzluğu. Gorumceniz veya aienizdeki gibi asalak memurlar tabiki her yerde olduğu gibi bizde de var. Ama bu çalışan çoğunluğu irgalamaz.. İstanbul'da iseniz buyurun gelin yarım gün misafir edeyim sizi işyerinde.

Ozel sektordeyim,ucretli izindeyim canim.Ufagi bugun 21 gunluk oldu,ablası bebegi sevmesine ragmen malesef ki biraz kiskaniyo o kismi Coook zorluyo beni:KK43: 40imiz cikmadan misafir agirlama kismindan da gina geldi.Havalar ısınınca çok daha iyi olacagini dusunuyorum,hem ufagi toparlanir hem yeni duzene alisiriz,evde bunaldik
Ben seni memur diye sandim kusura bakma ikinci çocuğuna kucagina aldiği gördüm Rabbim analiz babali biyitsun inşallah. Ablasina güzel dile getirmelisin kardeş arasi kiskanc oluyor peki Hemen ise başlama isteğin oluyor mu bi anda ise dönmeyi?

Çocuk yokken çalışmak çok güzel ama varken çalışmak zor olsa gerek bende doğum sonrasi için 6 ay izin aldım canım hiç başlamak istemiyor bakıcı da yok onlara güvenilmiyor da artık maddi durumu iyi olan otursun çocuğunu büyütsun bence tek maaş çok zor oluyor
6 ay ücretsiz mi? Kamuda misiniz? Bu konu takipteyimde :)

Nasıl bir önyargı. Etrafinizdaki birkaç ise yaramazi görüp koca camiayi suclamayin. 51 yaşındayım geçen ateşler içinde gittiğim doktordan tekrar işime dönüp çalıştım. Madem kolay buyrun çalışın.
Ablacim sana sorum olucak benden daha tecrubelisindir yorumlari okudum bende sunu düşünüyordum 4 ay analik izini bitiminden sora iki ay yarim gün izin ardından senelik izinleri kullanmak istiyorum bi sikinti olur mu? Sonra durumuna gore hepsini kullandıktan sora 6 aylik ücretsiz izine hakim varmi? Merak ettim

Borcunuzu bile bile nasıl anneniz küstü bide işi bırakırsanız 6000 lik borcu nasıl ödeyeceksiniz
Madem çocuk düşünüyorsa hic borç yapmamaliydi değilmi 7bin az para değil esi tek basina gecinecek kadar var asgari ücretle çalışan adam 1400 ile evle gecinenler var çocuk olunca borç yapmiyo çocuk olmadan evvel bunlari 40 kere düşünmeli.

Ewlenmeden once calisan ewlendikten sonra isi birakan bir ew hanimiyim su anda 2 yillok ewliym 1 yasinda ewladim var yazilanlarn hemdn hemen hepsini okudum.. Bende univ mezunu bir insanim ve su anda kendimi suclamaya basladim acaba calissammmi ew hanimi olmak anne olmak bebek bKmak disardan bakildgnda bu kDarmi ise yaramaz rutin gereksiz asla katlanilmaz bir is olarak goruluyor anlamis degilim.. Ewladimi buyutuyorum her anini gozlemliyorum onun buyudugunu izlemek cok zevkli bu mucizeyi yasadigim icin sukrediyorum allAha.. Ewladimi buyutuyorum onun bana her an ihtiyaci var uyumadan once kollarimda uyumak istiyor her uyandiginda beni yaninda gormek istiyor su anda ben ewladimin yaninda olmayacaksam her sabah ise giderken benim pesimden Aglayacaksa acaba annem beni birakip gidecekmi diye kaygilanacaksa ewet disardan gozuktugu gibi ise yaramaz ew hanimi olmaya raziyim... Ewet calisirsn kendi parani kazanirsin kocana mhtac olmazsin sosyallesirsin de ama hic bir sey insana minicik bir bebegin buymesini izlemek kadar zevk vermez bana gore... Bu arada arkadaskm ben 27 yasinda istedgm ay hamile kaldm.. Yasin dHa genc istedgn zaman kalablrsn hMile 30a kadr kolay kalirsn...

Ewlenmeden once calisan ewlendikten sonra isi birakan bir ew hanimiyim su anda 2 yillok ewliym 1 yasinda ewladim var yazilanlarn hemdn hemen hepsini okudum.. Bende univ mezunu bir insanim ve su anda kendimi suclamaya basladim acaba calissammmi ew hanimi olmak anne olmak bebek bKmak disardan bakildgnda bu kDarmi ise yaramaz rutin gereksiz asla katlanilmaz bir is olarak goruluyor anlamis degilim.. Ewladimi buyutuyorum her anini gozlemliyorum onun buyudugunu izlemek cok zevkli bu mucizeyi yasadigim icin sukrediyorum allAha.. Ewladimi buyutuyorum onun bana her an ihtiyaci var uyumadan once kollarimda uyumak istiyor her uyandiginda beni yaninda gormek istiyor su anda ben ewladimin yaninda olmayacaksam her sabah ise giderken benim pesimden Aglayacaksa acaba annem beni birakip gidecekmi diye kaygilanacaksa ewet disardan gozuktugu gibi ise yaramaz ew hanimi olmaya raziyim... Ewet calisirsn kendi parani kazanirsin kocana mhtac olmazsin sosyallesirsin de ama hic bir sey insana minicik bir bebegin buymesini izlemek kadar zevk vermez bana gore... Bu arada arkadaskm ben 27 yasinda istedgm ay hamile kaldm.. Yasin dHa genc istedgn zaman kalablrsn hMile 30a kadr kolay kalirsn...
Bende senin gibi düşünüyorum. Bebeğini annenin büyütmesi cok güzel bir şey. Ben yüksek lisansi da bitirdim dili de geçtim. Geride o kadar emek varken özelde calismayacagim olursa devlet olur yoksa bebegime bakarım diyorum. Yazılanlar hoşuma gitmedi açıkçası. Ev hanimliligini küçük görmek hiç doğru değil.

1 ay once cok farkli cevap verirdim.
Ama smdi keske atanmadan once hamile kalsaydm diyorum, cile gbi bir gebelik surecndeym. Daha bastan bezdim. Cok anlayissiz yoneticilerim var. Hamile oldgmu bilmelerine ragmen is yukumu 2 katina cikardilar.
Senelerce atanmak icn cabalamama ragmen istifa etmeyi bile dusundm.
Her gunum aglayarak geciyor.
Ben hic boyle hayal etmemistm.
Hem annelik hem is brlkte yurumuyor. Benm durumumda yurumuyor yani

1 ay once cok farkli cevap verirdim.
Ama smdi keske atanmadan once hamile kalsaydm diyorum, cile gbi bir gebelik surecndeym. Daha bastan bezdim. Cok anlayissiz yoneticilerim var. Hamile oldgmu bilmelerine ragmen is yukumu 2 katina cikardilar.
Senelerce atanmak icn cabalamama ragmen istifa etmeyi bile dusundm.
Her gunum aglayarak geciyor.
Ben hic boyle hayal etmemistm.
Hem annelik hem is brlkte yurumuyor. Benm durumumda yurumuyor yani
Bende hamileyken zor sabrettin hamile insanın halinden anlamıyorlar hiç zor bi şekilde 7. aya kAdar devam ettim cnm allah yardımcın olsun

İkinci doğumunda hakkım olan senelik iznini sırf ücretsiz izin alicam diye vermediler. Dahada kötüsü sorunlu ve çözemedikleri işleri evine gönderdiler yani ücretsiz iznimde bile çalıştım. Lafa gelince herkes konuşuyor.
Sizinki daha betermiş. Ne demek ücretsiz izin alıcaksınız diye senelik izni vermemek. Birinde para verecekler birinde maaş alamayacaksIn. Yatacak yerleri yok o amirlerin.

Back
X