- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
Kızlar merhaba yine ben. Son zamanlarda burada çok fazla konu açmaya başladım, aklım o kadar karışık ki kendi kendime çözüm bulamıyorum ve ikilemdeyim. Geçen de konu açmıştım belki hatırlayan varsa işim ve patronum konusunda sıkıntılarım var. Bir dergide editörüm sözde ama editörlük dışında her şeyi yapıyorum. Temizlik, çay kahve servisi, sekreterlik vs... O kadar soğudum ki buradan!
Ayda bir gönüllere olacak da patronumun bana haber verecek ben de yazacağım. 3 aydır buradayım sigorta yapmadılar. Geçen ofiste tek başıma ben kalmıştım bana dediler ki eğer biri gelirse ben burada çalışmıyorum yoklar diye bakmaya geldim burada çalışanlar şunlar şunlar dersin dediler ve 4 kişinin ismini verdiler normalde ofiste 7-8 kişiyiz. Diğer 3 kişinin falan adını vermediler. Ben Küçükçekmece'de oturuyorum ofis taksimde her akşam 3 buçuk saat trafik çekiyorum. Ve 5 gün çalışıyorum yol parası 45-50 lira gidiyor verdikleri maaş 600 lira sadece yemek buradan. Rahatlık konusunda çok rahat ama para sigorta ve yol beni çok düşündürüyor. Dün 3 saat trafikte kaldım ve ağlama krizine girdim. Borçlarım var 600 lirayla hangisini ödeyeyim. Ailemle yaşıyorum ama onlara para vermem gerekiyor.
Sizce napıyım sigortalı ve asgari veren bir işe mi gireyim? İnanın bu yüzden kariyerimden falan vazgeçtim yani. Kesinlikle küçümsemiyorum ama sekreterlikte bile en az 1000 lira veriyorlar üstelik sigortalı, sekreterlik yapmayı düşünüyorum yani.
Okuyup da yorum yapanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Seni çok iyi anlıyorum ben de güya terfi edip yetki aldım ama tüm işler hala bende (beş senedir) Ayrıca sigortasız işçi çalıştırmak suçtur senin sırtından geçinmelerine izin verme! Sekreter maaşları 1500 den başlıyor 1000 bile değil senin aldığın maaş asgari bile değilmiş.
İş bakmalısın acilen. Hatta ssk ya ihbar edip çıkarım ben olsam