İş meseleri canımı çok sıkıyor

purplepurple

Evli,Mutlu,Huzurlu...<3
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
731
2
46
Ankara
Kızlar sorunum şu ki; evde oturmaktan kafayı yemek üzereyim.
Evlilik nedeni ile başka bir şehire taşındım.Etrafımda ne arkadaş ne de yakın bir aile bireyi var.Gelir gelmez iş bulurum sorun olmaz bunlar diye düşündüm fakat hiçte umduğum gibi olmadı.
Ben bankacılık mezunuyum, iktisat son sınıf öğrencisiyim. Dışarıdan okuyorum.
Daha önce İstanbulda oturuyordum Perakende sektöründe yöneticilik yaptım.
Buraya geldiğimde okuduğum bölüm olsun diye başvurmadığım banka kalmadı.
Bazı sınavlara girdim kazandım fakat şaibeli durumlar yüzünden mülakata çağrılmadım.
Artık sıkıntıdan patlayacağım diye tekrar perakende sektörüne başvurular yaptım fakat yine sonuç yok. Aksi gibi annemle her konuştuğumda şunun kızı bankaya yerleşmiş,bunun oğlu mülakata gidecek yarın filan diyip duruyor.Ben artık gerçekten sorunun bende olduğunu düşünmeye başladım.Her gece hayırlısı olsun diye dua ediyorum ama bugün en son kuzenimi duyunca isyan edesim geldi gerçekten. Okuduğu bölümün alakası bile olmadığı halde banka mülakataına çağrıldı.Onun adına sevinmem sadece 5 dakika filan sürebildi çünkü kendi durumum iyice gözüme batmaya başladı. Kendimi kimse ile kıyaslamak istemiyorum ama bu şanssızlık nereye kadar sürecek bilmiyorum.:26:Gerçekten moralim çok bozuk.

Son düzenleme:

Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ?
Ne bölümüne Hangi sektörde iş arıyorsunuz ?

kafan çok takma arkadaşım yoksa içinden çıkılmaz bir durum alıyor zihnin yoruluyor karamsarlığa kapılıyorsun sen hepsini kovala elbette kısmetin yiyeceğin ekmek parası karşına çıkacaktır bir yerde

Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ?
Ne bölümüne Hangi sektörde iş arıyorsunuz ?

Ankarada ikamet ediyorum.Bankacılık ve finans 1. tercihim eğitimim bu yönde olduğu için.
2. tercihim perakende olacak sanırım iş tecrübem nedeni ile. En son yönetici asistanlığı filan olabilir dedim. Ben dedim sıraladım böyle ama artık evde oturacağıma bu şekilde hangisi çıkarsa başlamak istiyorum.

Bundan daha karamsar olamam sanırım.Takmamaya çalışıyorum fakat mümkün değil. Evdeyken bir almanca kursuna gideyim hem kendimi geliştirmiş olurum dedim fakat burda kurs başlangıç tarihleri geçti filan diyorlar.E hal böyle olunca evde otur otur sürekli kafamda bu konu.Neden olmuyor anlamıyorum artık. İnşallah çıkar artık bir şeyler

Bu tür durumlarla çok karşılaşıyoruz. Ne kadar aklınıza takarsanız bir okadar iş sizden uzak oluyor.

Tam olayın peşini bırakınca o sizin peşinize yapışıyor.

Herşeyin hayırlısı. Umarım hakkınızda hayırlısı olur...

Teşekkür ederim yorumunuz için. Umarım benim içinde hayırlı ise en kısa sürede bu sorun çözülür:26:

şansızlık diye birşey yoktur kısmet ve nasip vardır..

Kısmetsizim bu konuda demek istemiyorum çünkü bu biraz nankörlük olur.
Sadece şu ara iş ilanlarını inceleyen hanımefendiler-beyefendiler beni es geçiyorlar,görmüyorlar ama eğitim durumu- iş tecrübesi bulunmayan başka insanları görüyorlar bu da ister istemez şansızım dememe yol açıyor

Sistem bankalarda nasıl dönüyor ben hiç anlayamadım benımle aynı sınıftan mezun (önlisans ) arkadaşım ki meslek lisesi olduğu için matematik bilgisi yoktu ve iş bilgilerinde akbank şubede çalışıyor olduğunu gördüm.

Ben benimle aynı lisede okumuş lise mezunu arkadaşlarımı gördüm bankada çalışırken.
Onlar için sevindim ama bu kendim için iyice kafamın karışmasına yol açtı.
Boşuna okuyorum,boşuna uğraşıyorum gibi geliyor.Benim kuzenim tıbbi ve aromatik bitkiler mezunu yarın mülakatı var ne yapmam nasıl bir yol izlemem lazım bilmiyorum artık.

bende sizin durumunuzun ayınısını yaşıyorum
hergün ummadım insanların bankaya girdiklerini görünce şoklar içersine giriyorum
ama bankada çalışanların çoğunda emeklerinin karşılığını almadan çalışıyorlar sinir sitres içinde hepsi.

Nasip bazı şeyler
Şehir değişikliğinden ötürü de iş bulmanız zorlaşıyordur
Sorun siz de değil yani

Bir de beklenti ile alakalı
İlle de kendi bölümüm ve şurası gibi birşey düşününce daha da daralıyor iş sahası
Yoksa fark etmez gibi bi düşünce de olsanız çoktan iş bulurdunuz

İnşallah gönlünüze göre bir iş çıkar yakın zamanda..

purpleciimmm
üzme kendini vardın herşeyde bir hayır
bende iktisat mezunuyum bir çok arkadaşım bankalarda işe başladı bende girdim sınavlara falan ama olsun diye canı gönülden istemedim hiç
bankada işim olduğunda bile bakıyorum çok stres altındalar bütün gün insanla uğraşmak çok zor olsa gerek.üstüne birde satış baskısı..oralara girip psikolojisi bozulan o kadr çok insan var ki.benim arkadaşlarım var dediğim gibi memnunum diyen yok ama.çok geç çıkıyoruz diyolar cumartesi müdür çağırdımı gitmek zorundayız diyolar.müdürün keyfi olmadan çıkamıyoruz diyolar.diyolar da diyolar yani

banka olmasını istiyorsun egitimini aldığın için ama artık bu sektör bitti bence sadece emek sömürüsü olduğunu düşünüyorum ben maalesef böyle

tecrübende varmış başka bir sektörde eminim yakın bin zamanda dönecekler sana o zamana kadar kurduğun yeni yuvanın,mor mutfağının ve evde olmanın tadını çıkar,işe başlayınca,karda kışta yollara düşünce anlayacaksın kıymetini

tariflerini takip ediyorum bu arada
3 ay içinde acaip geliştirmişsin kendini valla takdir ettim yani12::

Her işin zorluğu var ve bence türkiye hiç bir çalışan emeğinin hakkını alamıyor.
Ben perakende sektöründe çalıştım.Bu yüzden hiç bir işin daha stresli olabileceğini düşünemiyorum.
Geceli gündüzlü izinsiz çalıştığım zamanları bilirim haftalarca.
Departmanımızda çalışan arkadaşlarımızın dertleri,müşterileri dertleri,üstünde bulunan kişilerin dertleri hepsi senin derdin oluyor bu yoğun çalışma temposunda bir süre sonra... yani ne bileyim hiç bir iş bana çalıştığım sektörden daha yorucu ve stresli gelmiyor tabi bankada çalışmadığım için çalışanlar vesilesi ile yorum yapıyorum.
İşin bir de maddi yönü var çalışmazken eşime yük oluyormuşum gibi hissediyorum sanki onu da strese sokuyorum.O kadar alışmışım ki evlenmeden önce rahata hergün alışveriş yapmak hergördüğümü almak istiyorum fakat o üzülmesin diye bir şey söylemiyorum anlıyor ama tanıyor beni sonuçta.
Geçen kızkardeşi ile yazışmalarını gördüm meraklı taze sıfatı benim için uygun olduğundan hemencik okudum.
Cv bırakmıştım bir ben bir yere git sor ne olmuş filan diyor kıza.Çok stresli purple bu aralar iş konusunda diye dertleşiyorlar bu sefer ona bu kadar yansıttığım içinde üzüldüm.Hayırlısı ile çıksaydı artık birşeyler:26:

Haklısınız tabi benim iş çevresini daraltmam nedeni ilede çok sıkışıyoruz fakat hiç bilmediğim bie sektörde başlamaktansa ya eğitimimin olduğu ya da deneyimimin olduğu bir sektörde başlamayı tercih ediyorum. Doğru mu yapıyorum hiç bilmiyorum.

Size cevap yazarken bir yerden aradılar bugün ora ile görüşeceğim. Perakende sektöründen adını sanını bildiğim bir yer bakalım kısmet artık:18:

hakkında hayırlısı olur ınsallah ben ıs konusunun gercekten kısmet oldugunu dusunuyorum:)5yıllık calısma hayatında 4. ısyerımde olarak:)

Canım çok teşekkürler gülümseme bıraktın yüzümde okurken.
Tecrübem perakende alanında.Katlı bir mağazada yöneticilik yapmıştım bu nedenle ne kadar zor olduğunu biliyorum.
Sayımıydı bilmem nesiydi sabaha kadar çalışıyorsun, sabahta devam ediyorsun işe... yani izinsiz geceli gündüzlü haftalarca çalıştığımı biliyorum.
Daha kötüsü müdür kaprisi çekiyorsun üstünde tek o olduğu,kendinden sonraki gelecek yöneticilere inan yapmadığını bırakmıyor. İsim vermek istemiyorum ama büyük ve isim yapmış bir mağazada çalıştığım halde tüm yöneticiler birbirinin kuyusunu kazıyor ve bir yalakalık merasimidir gidiyordu.KApris, kapris, kapris yani başka bir şey yok bizim eski müdürümüz kafama vazo fırlattı son anda kenara çekildim.4 yıl bu eziyeti çektikten sonra tekrar aynı sektör beni korkutuyor açıkçası.
Birde akşam 10'da çıkıyorsun o da şu an evli olduğum için eşim adına sorun olabilir yani bilmiyorum ne olacak ama işsiz kalmaktansa inan bunları tekrar çekmeye razıyım.Biraz önce Gold'dan aradılar,4 'te görüşmem var bakalım hayırlısı artık.
Sanırım eğitim çokta önemli değil hangi alanda tecrüben varsa o alanda işe girmen daha kolay oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…