- 12 Mart 2023
- 1.574
- 1.686
- 63
- Konu Sahibi Yagmurzamani_
-
Iş ogrenme derken okudugunuz bolumle ilgiliyse illa biseyler biliyorsunuzdur. Baska iş arayin. Ya da stajyer olarak baslayin cidden is ogretsinler. Para vermeyi teklif etmeyin tabikiKızlar merhaba;
Fazla detaylı yazamayacağım ifşa olmamak adına belli bir yaştayım şimdiye kadar kpss denedim olmadı ,özel sektörde iş aradım olmadı, şimdi girdiğim işe de tanıdık vasıtasıyla girdim işi bilmediğimi biliyordu burada işi öğreteceğiz dediler işe başladım ama işi öğretecek kişi ilk bir hafta bir şeyler gösterdi sonrasında senin işin buranın düzenini takip etmek olacak dedi yani getir götür ,çöpü dök, temizlik yap ,misafirlere ikram yap ,ilk başlar yapıyordum ama artık zoruma gitmeye başladı lütfen bu işi yapanlar beni yanlış anlamasın mezunum böyle ayakçı olarak ne zamana kadar çalışacağım gidip bana iş öğretecektiniz diye bir konuşmada yapamam çünkü buraya iş öğrenmeye değil işi bilen kişi gelecek vs gibi konuşuyorlar yani böyle bir konu açsam lafı ağzıma tıkarlar şimdi buradan çıkmaya kalksam iş yok ,evde gene napacağım diyorum iş arasam tecrübem bilgim yok ,nerede nasıl alanımla ilgili iş öğrenebilirim, hafta sonları bir iş yeri ayarlasam ben size ücretini öderim bana iş mi öğretin desem kızlar kafam karışık zaten bu iş yerini pek sevmiyorum mobinge uğruyorum ara ara ve sinir krizi geçirecek duruma geliyorum bazı konuşmaları hala hazmedemiyorum kısacası sokakta görseniz Adam yerine koymayacagınız üç kuruşluk kişilerin geri zekalı davranışlarına maruz kalıyorum mutlu değilim işten çıksam evde de mutlu olamayacağım napacagımı bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var
alanımla ilgili kurslar yok maalesef ...Haftasonu işinize yarayacak bir kurs,işte de işi öğrenmeye bakın.bir taraftan da başka iş
Bildiğim şeyler fazla işe yaramıyor stajyer bilgisi gibi düşünün başka iş arasam onlarda tecrübe istiyor tecrübesiz birini alıp iş öğreten yok maalesefIş ogrenme derken okudugunuz bolumle ilgiliyse illa biseyler biliyorsunuzdur. Baska iş arayin. Ya da stajyer olarak baslayin cidden is ogretsinler. Para vermeyi teklif etmeyin tabiki
28 alanımla ilgili kurslarda eğitim yok maalesef mecbur iş yerinde öğrenilmesi gereken alanKaç yaşındasınız ve mesleğiniz nedir? Belki kurslara yönlenebilirsiniz mesleğiniz doğrultusunda o nedenle soruyorum.
Onu çok yaptım soru sordum tamam onu bir ara anlatacağım sana diyor tamam gerisi yokMaaş alıyormusun? Yerinde olsam biraz daha yapıcı ve gayretli olmaya çalışırdım çalışma hayatı zor helede özel sektörde iş öğrenmeye çalışmak çok zor. Mesela iş öğretecek kişiye gidip randevulaşmaya çalış x bey şunu öğrenmek istiyorum ne zaman yanına geleyim gibi. Sen koşmazsan kimse seni itmez birde illa ayrılacaksan yerini bulup öyle ayrıl çalışırken iş bulmak evdeyken bulmaktan daha kolay
Kendi çabamla öğrenilecek bir şey değil programı gösterilmesi lazım ben yanlış bir şey yapsam bayağı bir sıkıntı çıkar öyle deyim sizeÜstüne para verip iş öğrenmeye filan çalışmayın.Her kurumda işleyiş farklıdır.İşi gittiğini yerde kendi çabanızla öğreneceksiniz malesef özel sektördeyseniz.Bunun içinde fırsat kollamanız lazım.mesela ben çalışırken benim üstüm bir ay izin almak zorunda kalmıştı.hiç çekinmeden ben üstlendim onun yapacağı işleri ve zorlaya zorlaya öğrendim.İş başa düşünce öğreniliyor.Özel sektörde kimse kimseye iş öğretmez kolay kolay öyle bişey beklemeyin derim
İş öğrenme sürecinde getir götür yapmak normal ama işim hepden getir götüre dönüşüp hiçbir iş gösterilmemesi kötü bunu anlatmaya çalışıyorum yoksa illaki çekirdekten yetişecek tecrübesiz biri ama benim işim ayakçılık oldu kendim iş öğrenmek için azim etsem tamam göstereyim diyor deyiş o deyiş bir şey yapsam yanlış olsa tripten tribe giriyor sanki gösterip anlatmış gibiHangi bölümden mezunsunuz?
Ayakçılığını yapmadığınız işi öğrenemezsiniz zaten. 17 yıllık mühendisim. Sektörüm tekstil.Fatura da keserim,irsaliye de yazabilirim. Geri dönüşümleri de uygun şekilde ayırabilirim,geri dönüşümcünün hangi koşullarda alım yapacağını da bilirim. Babs formlarını da yazabilirim,tahsilat da yapabilirim. Fuar standı için neler gerekir bilirim. Hangi müşteriye ne satılır onu da bilirim. Sadece yürüyüşünden bile insanı tanırım,ne iş yapabilir,neyi yapamaz bilirim. Kendi sektörümdeki üretimi a’dan z’ye bilirim. 100 metre öteden ipliği de kumaşı da tanırım. İşçinin söylediği yalanı anlarım. Nasıl yapabiliyorum bunları sizce? Çünkü her alanda çalıştım. Yılmadım. Ayakçılık da yaptım,tuvaleti de temizledim,telefonlara da baktım,fotokopi de çektim,muhasebeye de yardım ettim,mühendislik adına kendi işimi de yaptım. Şimdi fabrikayı tek parmağımla idare ederim. Çalışmazsanız,o çöpü dökmezseniz,getir götür yapmazsanız asla yükselemezsiniz. Bunu bilerek gidip gelin işe. Azimli olun ve asla da vazgeçmeyin.
Kendi çabamla öğrenilecek bir şey değil programı gösterilmesi lazım ben yanlış bir şey yapsam bayağı bir sıkıntı çıkar öyle deyim size
İşyerinde hadi şu anda iş öğreniyorsun diye bir şey yoktur. Çalıştığınız süreçte zaten öğrenirsiniz. Kaç ay oldu ki işe başlayalı?İş öğrenme sürecinde getir götür yapmak normal ama işim hepden getir götüre dönüşüp hiçbir iş gösterilmemesi kötü bunu anlatmaya çalışıyorum
Zaten bir zaman geçirdim beşinci aydayım ve bana kattığı bir şey yokBence biraz daha sabredin. Orda durdukça mutlaka bir şeyler öğreneceksiniz, biraz girişken olun onlar anlatmıyorsa da siz onları izleyin o şekilde kapmaya çalışın bir şeyler. Biraz zaman geçtikten sonra baktınız size kattığı bir şey yok o zaman ayrılırsınız. Cv’nize iş geçmişi de eklenmiş olur yanınıza kar kalır :)
İş ne işi?Onu çok yaptım soru sordum tamam onu bir ara anlatacağım sana diyor tamam gerisi yok
Birde ben şimdiye kadar kendi çabamla iyi kötü bir şey yapmaya çalıştım bir şeyi yanlış yapsam sanki kendisi öğretmiş göstermiş gibi kıpkırmızı kesilip sinirlenip resmen azarlıyor tamam da anlat işte kendi kendime nereye kadar ne öğrenebilirim
Beş ay ben anlatamıyorum derdimi alanda çalıştığım yok ki öğreneyim dün buradaki idari personelde çalışan adam beni çaycı olarak girdim zannetmiş sen mezun muydun diyor idari personel değilsin diye biliyordum seni diyor yaptığım iş bu çünküİşyerinde hadi şu anda iş öğreniyorsun diye bir şey yoktur. Çalıştığınız süreçte zaten öğrenirsiniz. Kaç ay oldu ki işe başlayalı?
Zaten bir zaman geçirdim beşinci aydayım ve bana kattığı bir şey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?