İş öğreteceğiz diye girdiğim iş yerinde iyice ayakçı oldum

Beş ay ben anlatamıyorum derdimi alanda çalıştığım yok ki öğreneyim
Önce sahadaki işleyişi görmeniz lazım. Sonra program öğretilir. İşleyişe tamamen hakim olduğunuzu düşünüyor musunuz şu an? Fabrika içindeki hareketleri öğrendiniz mi? Örnek vereyim sektörünüzü bilmediğim için, şöyle mesela. Sipariş x kişisine geliyor, sonra üretime bu şekilde bilgi veriliyor, sonra programdan bunlar yapılıyor. Üretimdeki hareket yönü şu şu şekilde. Müşteriye teslimat bu şekilde yapılıyor. Satış sonrası şu hizmetler verliyor. Teknik satış ise sonrasında neler yapılıyor, müşteri şikayetlerne bu kişi bakıyor,şikayet olursa şunlar yapılıyor. Gibi. Bunları gözlemleyerek öğrenebilirsiniz. Sonrasında bu işlemleri program üzernde görmeye başlayabilirsniz.

Bakın daha benim size sorduklarıma bile cevap veremiyorsunuz. İşyerinde de böyleyseniz sıkıntı yaşarsınız.

Sizi işe kim aldı,bölüm sorumlunuz kim, o kişiye gidip işleyişe gözlemci olarak yeterince katıldığınızı söyleyebilirsiniz ilave olarak.

Çok kötü olmuş. Baştan başka bir şey konuşulmuş iş yerinde başka bir şeyle karşılaimışsınız. Peki araciyla konuşma şansınız yok mu? Araci kişi belki yardımcı olur.

Burada iş öğretilmez işbilen gelir diyenlere 'işe alırken böyle demediniz' diyebilirsiniz. En kötü işten çıkarırlar, zaten mutsuzsunuz. Stajer arayan yerleri araştırmaya çalışmanız lazım.

ben sizi çok haklı buldum yorumlara da anlam veremedim. İşi öğrenmek için o işle ilgili ayak işleri tamam yaparsın da çöp dökmek, temizlik yap, misafirlere çay yap o işin mutfağında başlamak olmuyor ki… Sizi aldıkları iş dışında çalıştıracaklar demek.

nasıl yani başta seni farklı bir iş için alıp sonradan başka iş mi yaptırdılar? kabul etmeseydin keşke. şu anda itiraz etsen bile iş tanımın belirlenmiş artık. paraya çok ihtiyacın yoksa stajyer olarak başlayabilirsin kendi mesleğini öğrenene kadar. ya da dediğin gibi hafta sonları bir yer bulabilirsin sana mesleğini öğretecek. ama kesinlikle çıkmalısın oradan. bu kadar haksızlığa uğradığın bir yerde kalman için maaşının çok çok yüksek olması gerek.

Mutlu olmadığın yerde ister müdür ol ister ayakçı hepsi de zulüm
Fabrikaları düşünür müsün

Ben anladım seni.
Evet çekirdekten yetişmek iyidir çekirdek burada ofis asistanlığı/bölüm asistanlığı vs yapmaktır. Çay kahve taşımak temizlik vs değil.
Başka iş bak derim. Ama bulmadan çıkma.

Açık açık konuşmanız gerekir. Yarım sene sahadaki işleyişi genel anlamlı ile görmek için yeterli bir süre.

Çekirdekten yetişmek tabiki iyidir ama bence muhasebe/isletme gibi bir bölüm mezunusun ve çaycılık temizlik yaptırıyorlar gibi geldi. Çay yaparak fatura kesmeyi ogrenemezsin mesela işin mutfagini öğrenme kısmını çok yanlış anlamış onlar :) bu bizim sektörde çok sık olan bişey bende işletme mezunuyum çalışmıyorum ama nedense işletme/muhasebe mezunu olunca bazı yerlerde böyle temizlikte yapsın çayda yapsın düşüncesi oluyor kabul etmeyin. 5 ay da çaydan temizlikten ileri gitmemek çok uzun bir süre böyle öğrenilmez ki.

Üniversiteyi uzattığım sene daha önce staj yaptığım yerde sekreter olarak işe başladım.
Özel bir eğitim kurumundaki en ayakçı işi yaptım.
Telefona da baktım.
Evrakları gittim aldım geldim de alışverişi de yaptım çay da götürdüm başka bir sürü angarya daha...
O süreç zarfında kendi sektörümü net bir şekilde öğrenme fırsatım oldu.
Sonrasında aynı kurumda geçici idari görevim oldu, öğretmenlik de yaptım.
Şimdi başka kurumdayım ama idareyi verseler dahi yapabilirim. Bazen ayakçılıktan yetişiyoruz işte.
Size düşen gözü açık, cevval davranıp kendi sektörüne dair payına düşeni alıp iyi bir iş bulmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…