- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.411
- 798
- Konu Sahibi Yagmurzamani_
-
Önce sahadaki işleyişi görmeniz lazım. Sonra program öğretilir. İşleyişe tamamen hakim olduğunuzu düşünüyor musunuz şu an? Fabrika içindeki hareketleri öğrendiniz mi? Örnek vereyim sektörünüzü bilmediğim için, şöyle mesela. Sipariş x kişisine geliyor, sonra üretime bu şekilde bilgi veriliyor, sonra programdan bunlar yapılıyor. Üretimdeki hareket yönü şu şu şekilde. Müşteriye teslimat bu şekilde yapılıyor. Satış sonrası şu hizmetler verliyor. Teknik satış ise sonrasında neler yapılıyor, müşteri şikayetlerne bu kişi bakıyor,şikayet olursa şunlar yapılıyor. Gibi. Bunları gözlemleyerek öğrenebilirsiniz. Sonrasında bu işlemleri program üzernde görmeye başlayabilirsniz.Beş ay ben anlatamıyorum derdimi alanda çalıştığım yok ki öğreneyim
Bakın daha benim size sorduklarıma bile cevap veremiyorsunuz. İşyerinde de böyleyseniz sıkıntı yaşarsınız.İş öğrenme sürecinde getir götür yapmak normal ama işim hepden getir götüre dönüşüp hiçbir iş gösterilmemesi kötü bunu anlatmaya çalışıyorum yoksa illaki çekirdekten yetişecek tecrübesiz biri ama benim işim ayakçılık oldu kendim iş öğrenmek için azim etsem tamam göstereyim diyor deyiş o deyiş bir şey yapsam yanlış olsa tripten tribe giriyor sanki gösterip anlatmış gibi
Burada iş öğretilmez işbilen gelir diyenlere 'işe alırken böyle demediniz' diyebilirsiniz. En kötü işten çıkarırlar, zaten mutsuzsunuz. Stajer arayan yerleri araştırmaya çalışmanız lazım.Kızlar merhaba;
Fazla detaylı yazamayacağım ifşa olmamak adına belli bir yaştayım şimdiye kadar kpss denedim olmadı ,özel sektörde iş aradım olmadı, şimdi girdiğim işe de tanıdık vasıtasıyla girdim işi bilmediğimi biliyordu burada işi öğreteceğiz dediler işe başladım ama işi öğretecek kişi ilk bir hafta bir şeyler gösterdi sonrasında senin işin buranın düzenini takip etmek olacak dedi yani getir götür ,çöpü dök, temizlik yap ,misafirlere ikram yap ,ilk başlar yapıyordum ama artık zoruma gitmeye başladı lütfen bu işi yapanlar beni yanlış anlamasın mezunum böyle ayakçı olarak ne zamana kadar çalışacağım gidip bana iş öğretecektiniz diye bir konuşmada yapamam çünkü buraya iş öğrenmeye değil işi bilen kişi gelecek vs gibi konuşuyorlar yani böyle bir konu açsam lafı ağzıma tıkarlar şimdi buradan çıkmaya kalksam iş yok ,evde gene napacağım diyorum iş arasam tecrübem bilgim yok ,nerede nasıl alanımla ilgili iş öğrenebilirim, hafta sonları bir iş yeri ayarlasam ben size ücretini öderim bana iş mi öğretin desem kızlar kafam karışık zaten bu iş yerini pek sevmiyorum mobinge uğruyorum ara ara ve sinir krizi geçirecek duruma geliyorum bazı konuşmaları hala hazmedemiyorum kısacası sokakta görseniz Adam yerine koymayacagınız üç kuruşluk kişilerin geri zekalı davranışlarına maruz kalıyorum mutlu değilim işten çıksam evde de mutlu olamayacağım napacagımı bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var
nasıl yani başta seni farklı bir iş için alıp sonradan başka iş mi yaptırdılar? kabul etmeseydin keşke. şu anda itiraz etsen bile iş tanımın belirlenmiş artık. paraya çok ihtiyacın yoksa stajyer olarak başlayabilirsin kendi mesleğini öğrenene kadar. ya da dediğin gibi hafta sonları bir yer bulabilirsin sana mesleğini öğretecek. ama kesinlikle çıkmalısın oradan. bu kadar haksızlığa uğradığın bir yerde kalman için maaşının çok çok yüksek olması gerek.Kızlar merhaba;
Fazla detaylı yazamayacağım ifşa olmamak adına belli bir yaştayım şimdiye kadar kpss denedim olmadı ,özel sektörde iş aradım olmadı, şimdi girdiğim işe de tanıdık vasıtasıyla girdim işi bilmediğimi biliyordu burada işi öğreteceğiz dediler işe başladım ama işi öğretecek kişi ilk bir hafta bir şeyler gösterdi sonrasında senin işin buranın düzenini takip etmek olacak dedi yani getir götür ,çöpü dök, temizlik yap ,misafirlere ikram yap ,ilk başlar yapıyordum ama artık zoruma gitmeye başladı lütfen bu işi yapanlar beni yanlış anlamasın mezunum böyle ayakçı olarak ne zamana kadar çalışacağım gidip bana iş öğretecektiniz diye bir konuşmada yapamam çünkü buraya iş öğrenmeye değil işi bilen kişi gelecek vs gibi konuşuyorlar yani böyle bir konu açsam lafı ağzıma tıkarlar şimdi buradan çıkmaya kalksam iş yok ,evde gene napacağım diyorum iş arasam tecrübem bilgim yok ,nerede nasıl alanımla ilgili iş öğrenebilirim, hafta sonları bir iş yeri ayarlasam ben size ücretini öderim bana iş mi öğretin desem kızlar kafam karışık zaten bu iş yerini pek sevmiyorum mobinge uğruyorum ara ara ve sinir krizi geçirecek duruma geliyorum bazı konuşmaları hala hazmedemiyorum kısacası sokakta görseniz Adam yerine koymayacagınız üç kuruşluk kişilerin geri zekalı davranışlarına maruz kalıyorum mutlu değilim işten çıksam evde de mutlu olamayacağım napacagımı bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var
Mutlu olmadığın yerde ister müdür ol ister ayakçı hepsi de zulümKızlar merhaba;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?