İş ortamı,ev,yalnızlık

Ben de bir ara yalnizlik çekerdim . Simdi ise cok arkadasim var diye kendime vakit bulamiyorum. Alip basimi gidesim kendimi dag evine kapatasim geliyor valla .

En guzel zamanlar tek gecirilen zamanlardir. Kiymetini bilin . Dizi izleyin ( ilgi alaninizi soylerseniz onerebilirim ) , imdb top 250 listesini acin hosunuza giden filmleri izleyin . Kitap okuyun . Klasikler favorimdir . Yeni yemekler deneyin . Kendinizle ugrasin . Bakim yapin . Parka cikip kitap okuyun ... Bak simdiden o kadar cok sey cikti ki :KK66:

Evrenin temel yasasi : Siz bir seyi istemeyi biraktiginiz zaman olur . Cidden arkadaslar konusunda da bana boyle oldu .
Her neyse eger ayrintili olarak dizi , kitap tavsiyesi isterseniz verebilirim .

Hayatinizin tadini cikarin :KK66:
Yaa :) Bazen evin içinde benden başka canlı birinin olmasını onu alıp karşıma sohbet etmeyi çok istiyorum. Telefon konuşmalarım o yüzden 40 dkdan aşağı değil annem bazen sıkılıyor :-)
Öneri alabilirim aslında komedi,dram,gizem çok vurduğu kırdılı olmamak şartıyla aksiyon polisiye de ilgimi çeker arada :p

Yaa :) Bazen evin içinde benden başka canlı birinin olmasını onu alıp karşıma sohbet etmeyi çok istiyorum. Telefon konuşmalarım o yüzden 40 dkdan aşağı değil annem bazen sıkılıyor :-)
Öneri alabilirim aslında komedi,dram,gizem çok vurduğu kırdılı olmamak şartıyla aksiyon polisiye de ilgimi çeker arada :p
Ayni seyleri yasiyoruz kolay degil .Senin yaptiklarinin aynisini bende yapiyorum kitap okumalar birakip tekrar kitaba sarmalar ,film ,muzik kendi kendime takiliyorum .Sacma adaletsiz insanlarla ugrasmaktan gina geldi artik .yalnizlik bir taraftan bir taraftanda bu zor .Evlen kurtulursun.

Ayni seyleri yasiyoruz kolay degil .Senin yaptiklarinin aynisini bende yapiyorum kitap okumalar birakip tekrar kitaba sarmalar ,film ,muzik kendi kendime takiliyorum .Sacma adaletsiz insanlarla ugrasmaktan gina geldi artik .yalnizlik bir taraftan bir taraftanda bu zor .Evlen kurtulursun.
Çare evlenmek bence de :-) şaka bir yana cidden istiyorum düzenim olsun beni evde bekleyen biri olsun beklediğim olsun yemek yapıp yiyelim falan :KK61:
İnşallah

Çare evlenmek bence de :-) şaka bir yana cidden istiyorum düzenim olsun beni evde bekleyen biri olsun beklediğim olsun yemek yapıp yiyelim falan :KK61:
İnşallah
Benim de hayalim buydu ama olmadi.Senin en azindan erkek arkadasin vardir gene yalniz degilsin .

Güldürdün ya :-):-)
Daha iyi çalışma şartları daha güzel ortamları olan yerler senin olsun :KK36:
İnşallah inşallah. Dua ederken bunlara dikkat etmek lazım. Allah hayırlı insanlarla karsilastirsin hepimizi

Kitap olarak dan brown un kitaplari çok iyi tam sana göre . Melekler ve seytanlar , da vinci sifresi. Film olarak ise oldboy, patrondan Kurtulma sanati guzeldi mesela .

Dizi olarak da friends çok guzel . Biraz yarana dokunacak ama olsun . Izle izle bitmez:halay::halay:

Merhaba. İlk kez konu açıyorum bu foruma belki de çok doluşumdandır. Dertleşmek istedim,uzun olacak.

Hemşireyim bi ilçede devlet hastanesinde çalışıyorum. Memleketime 4 saatlik mesafede. Geçen sene atandım. Çalıştığım ortam berbat. Şöyle söyleyim bir sorumlu hemşiremiz var yani fesatın teki. Buralı olanları kayırıyor,dışarıdan gelenler patlıcan. Onla tartışmaya girsen yüzde yüz haklı olduğun konuda yüzde yüz haksız olarak çıkıveriyorsun.Bir problem olsa sorumlu araları yumuşatmak yerine hep bir tarafı dolduruşa getiriyor.Ve serviste hep bir problem oluyor Allahım esirgesin:KK47:
Zaten servis sorumlunun sağ kolu,düşmanları ve ortada gezenler olarak 3e ayrılmış durumda. Ben ortada gezen ama sorumlunun düşmanı olmaya az kalmış insanım:sampiyon:

Diğer arkadaşlarım da hepsi ayrı alem.Toplama gibi servis.

Biri eski ev arkadaşım hiç muhabbetimiz yok eski olduğundan dolayı.
İki bayan arkadaş birlikte bi evde yaşıyorlar onlarla aram iyiydi. Ev arkadaşı olmayı teklif ettiğimden beri kendilerinden soğuttular. Yani ortada durum yokken ters ters cümleler,en ufak açığı sorumluya yetiştirmeler. Hoş o kızların sorumlu hemşire ile arası da çok iyi değil.

Bir tane çalışan var 40lı yaşlarda bir adam. Buralı. Sorumlunun bir numaralı sağ kolu. Ya geçen nöbet tutuyoruz. Servis de boştu. 3-4 stabil hasta vardı. Hani tedavi saatine kadar ayrı odalarda uzanalım dedik uyumadan. Bir çocuk geldi ''annemin serumu bitti'' dedi adama. Diyor ki ''yan odadaki hemşireyi uyandır o çıkarsın'' ben uyumuyordum duydum.Öyle cin:sopa:.Bazen akşam çalışma saati içerisinde başka servislere arkadaşlarının yanına gider iş bana kalır. Servisten birinin annesi vefat etti. Çalışanlar o gün toplandı başsağlığına gitti bizim nöbete denk geldi. Adam benden izin aldı yarım saat gitmek için .Ben de suratsız bir şekilde her defasında işten kaçtığı için ''ben bilemem'' dedim. Supervisor'a gitmiş izin almak için.O da izin verince o gün başsağlığı toplantısına gidip iki dakikada benim dedikodumu yapmış. Gelmemi istemedi diye.

Değişik hepsi. Bir hasta yatsa hepsi birbirinin gözüne bakıyor hiç iş bölümü yok. Gündüz elemanı tedaviye katılmaz,biri 25 yıllık hemşire damar yolu açamaz.:KK57:Sorumlu da hiç düzen sağlamıyor çünkü kendisi de çoğu zaman mesai saatinde tv açıp izler.Doktorlarımızla ilk çok problem yaşadık.

Bir tanesi yeni evli iyi biri genel olarak.Ama eşi çok kıskanç. Bazen sebep yokken kızlarla selamlaşmaz bile:110:

Servis değişikliği istesem küçücük hastane,yenisi yapılıyor. Hani elemana ihtiyaç duyan bir servis de yok. Çoğu servis zaten birleşik.Zaten servis değişikliği isteyen herkese hakkını haram ederek yolladı sorumlu. Bir kavga bir dövüş.

Şikayet etsek servisin düzeninden. Sorumluyu başhekim çok seviyor. Başka serviste bizim sorumlunun kankası var o da sorumlu hemşire. Ordan bi arkadaş servise eleman yetmiyor diye üye olduğumuz sendikaya danıştı. Sorumlusu da sen beni şikayet ettin vs derken hastaneye rezil edip servisten yolladı.Şimdi kızın suratına başhekim bile bakmıyor:KK57:
Gibi bir sürü sorun. Her gün yeni bir olay. Her gün bugün kimin dedikodusunu yapsam bugün serviste nasıl çalışmasam diyerek geliyorlar. O yüzden bıktım.

İş ortamını eve taşıma diyor annemler. Evde tek yaşayan biriyim. 1 yıl oldu. İşte problemim olunca evde onu dağıtacak kimsem de yok.Düzgün yemek yapıp yemek yiyemiyorum,istemiyor canım zaten iştahsız ve zayıf bir insanım genel anlamda.Hastalanınca bir başıma akşama kadar yatıyorum. Ev sahibi bir alt katta oturuyor kızıyla. En altta da erkek kardeşi var ailesi ile. Sağolsun arada kapıyı çalıp bi eksiğin var mı diye sormazlar. Kirayı vermek için bile peşinden koşturuyorum koskoca adamın. Kış geliyor. Geçen kışı ev sahibinin pintiliğinden üşüyerek geçirdim.Başka ev seçeneğim çok yok küçük bir yer çünkü. Eşyalı evde kalıyorum. Boş ev tutup eşya dizecek kadar maddi durumuma güvenmiyorum. O işler de düzenli değil.

Arkadaşlarla vakit geçrime şansım yok.Hastane genel olarak genç değil. Genç olanlar da kendi hallerinde ev arkadaşları var eskiden beri. Dışarı çıkıp kendi başıma gezecek kadar büyük bir yer de değil.Memlekete de her fırsatta gidilmiyor 4 saat ama virajı yokuşu çok. Hassasım çok yoruyor yol beni etkiliyor.

Pazartesi sendromu da kalmadı bende. Ertesi gün nöbetçiysem o gün sendromu var artık.Yarın yine 24 nöbetine gidecek olmamdan dolayı dertlendim.Çok sıkıldım buradan.
Çalışmak harika bir şey.Allah herkese nasip etsin.Ona sözüm yok ama dertleşmeye ihtiyacım var. :KK64:

Var mı geçmişinde böyle yalnızlık sıkıntı çeken , yada şuanda? Bana tavsiyeleri olacak kimse?
Kadının suyuna Git ..yağ yap demiyorum ama anlaşmaya çalış. ..üzerine düşen görevleri mükemmel yap ..açığın olmasın

hobiden zıyade benı spor rahatlatyor cnm cok iyi gelıyor bana :KK66:
Spor demişken aklıma geldi spora gitmeye başlamıştım baharda :-):-) malum boy 166 kilo 46-47 olunca spor salonundaki bayanların döverek eve yollamadığı kalmıştı:-):-)
Ama güzel ya birlikte aktive yapmak yeni insanlar ile tanışmak :)

O nasil hastahane ali babanin ciftligine donmus.sorumlu istediginin ayagini kaydiriyor,25 yillik hemsire damar yolu acamiyor.sikayet et haksizliga ugrarsan.
Ev sahibi ondan iyisi samda kayisi zirt pirt kapin daaynmiyir ne guzel iste.
Arkadas edinsen kafan dagilir kursa felan yazil hem degisiklik okur hem arkadas edinirsin olmadi tain iste

Bence en iyisi biran önce hayırlı işlerine başlaman olur. Evlenip birde çocuğun olunca bütün bunlar ayrıntı olarak kalacak. Şimdi yanlız yaşadığın için bunlara takıyorsun.

Ilk atanma yerimde acele olarak bi ev arkadaşıyla lojmana çıktık dedilerki lojman kısıtlı isteyen iki kişi çıkacak , yemin ediyorum 1,5 senede gördüklerimi yaşadıklarımı hiç biyerde gormedim

O zamanlar tek hayalim tek başıma yaşayacağım bi evdi sen su an ona sahipsin:) elindeki sahip olduklarına odaklan

Iş yeri kötü olunca çekilmez olur biliyorum ama oraya görmek zorundasın ve bu geçici bi dönem

Benim çalıştığım yerde süt sağnak istedim diye demelerini bırakmayan , vakit kaybı olarak gören insanlarla çalıştım sıkıntıdan sutumun kesildiği dönemler oldu , başımıza gelen hiçbir olay nedensiz değil o zamanlar hep şunu düşündüm benin buraya gitmemin bana ne faydası var bugün burdan ogrenebilecegim ne var

Ve innirmisin o iş yerinden çok güçlü bi şekilde çıktım .... bu Yaşadıkların asla boşuna değil sana kattiklarinin faydasını ilerde mutlaka göreceksin su an bi eğitim alıyorsun hayata karşı ... belki biraz zor olabilir ama kişiliğinin gelişmesi için şart...

Tek yaşarken en sevdiğim şey puzzle yapmaktı kesinlikle tavsiye ederim kafanda ne varsa adeta temizliyor , kışın örgü or , film izle , kitap oku.... senin su an ki sıkıntın binlerce kişinin hayali...öyle düşün:)

yalnızlıktan sıkılan biri daha... yalnızlık güzeldir ama uzun vadede çekilmez bir hal alıyo çok iyi bilirim. o yüzden kendine bir uğraş bulmaya çalış. yani hobi. ruh haliniz bana çok benziyo içinizden en sevdiğiniz şeyi yapmak bile gelmez. sevmediğiniz iş ortamı... eğer yaşadığınız yerde sosyal aktivite olarak birsey varsa mutlaka katılın. bu size yeni bir çevre edindirir. hemde hastane ortamından çıkmış olursunuz daha az düşünür daha az mutsuz olursunuz.

Merhaba. İlk kez konu açıyorum bu foruma belki de çok doluşumdandır. Dertleşmek istedim,uzun olacak.

Hemşireyim bi ilçede devlet hastanesinde çalışıyorum. Memleketime 4 saatlik mesafede. Geçen sene atandım. Çalıştığım ortam berbat. Şöyle söyleyim bir sorumlu hemşiremiz var yani fesatın teki. Buralı olanları kayırıyor,dışarıdan gelenler patlıcan. Onla tartışmaya girsen yüzde yüz haklı olduğun konuda yüzde yüz haksız olarak çıkıveriyorsun.Bir problem olsa sorumlu araları yumuşatmak yerine hep bir tarafı dolduruşa getiriyor.Ve serviste hep bir problem oluyor Allahım esirgesin:KK47:
Zaten servis sorumlunun sağ kolu,düşmanları ve ortada gezenler olarak 3e ayrılmış durumda. Ben ortada gezen ama sorumlunun düşmanı olmaya az kalmış insanım:sampiyon:

Diğer arkadaşlarım da hepsi ayrı alem.Toplama gibi servis.

Biri eski ev arkadaşım hiç muhabbetimiz yok eski olduğundan dolayı.
İki bayan arkadaş birlikte bi evde yaşıyorlar onlarla aram iyiydi. Ev arkadaşı olmayı teklif ettiğimden beri kendilerinden soğuttular. Yani ortada durum yokken ters ters cümleler,en ufak açığı sorumluya yetiştirmeler. Hoş o kızların sorumlu hemşire ile arası da çok iyi değil.

Bir tane çalışan var 40lı yaşlarda bir adam. Buralı. Sorumlunun bir numaralı sağ kolu. Ya geçen nöbet tutuyoruz. Servis de boştu. 3-4 stabil hasta vardı. Hani tedavi saatine kadar ayrı odalarda uzanalım dedik uyumadan. Bir çocuk geldi ''annemin serumu bitti'' dedi adama. Diyor ki ''yan odadaki hemşireyi uyandır o çıkarsın'' ben uyumuyordum duydum.Öyle cin:sopa:.Bazen akşam çalışma saati içerisinde başka servislere arkadaşlarının yanına gider iş bana kalır. Servisten birinin annesi vefat etti. Çalışanlar o gün toplandı başsağlığına gitti bizim nöbete denk geldi. Adam benden izin aldı yarım saat gitmek için .Ben de suratsız bir şekilde her defasında işten kaçtığı için ''ben bilemem'' dedim. Supervisor'a gitmiş izin almak için.O da izin verince o gün başsağlığı toplantısına gidip iki dakikada benim dedikodumu yapmış. Gelmemi istemedi diye.

Değişik hepsi. Bir hasta yatsa hepsi birbirinin gözüne bakıyor hiç iş bölümü yok. Gündüz elemanı tedaviye katılmaz,biri 25 yıllık hemşire damar yolu açamaz.:KK57:Sorumlu da hiç düzen sağlamıyor çünkü kendisi de çoğu zaman mesai saatinde tv açıp izler.Doktorlarımızla ilk çok problem yaşadık.

Bir tanesi yeni evli iyi biri genel olarak.Ama eşi çok kıskanç. Bazen sebep yokken kızlarla selamlaşmaz bile:110:

Servis değişikliği istesem küçücük hastane,yenisi yapılıyor. Hani elemana ihtiyaç duyan bir servis de yok. Çoğu servis zaten birleşik.Zaten servis değişikliği isteyen herkese hakkını haram ederek yolladı sorumlu. Bir kavga bir dövüş.

Şikayet etsek servisin düzeninden. Sorumluyu başhekim çok seviyor. Başka serviste bizim sorumlunun kankası var o da sorumlu hemşire. Ordan bi arkadaş servise eleman yetmiyor diye üye olduğumuz sendikaya danıştı. Sorumlusu da sen beni şikayet ettin vs derken hastaneye rezil edip servisten yolladı.Şimdi kızın suratına başhekim bile bakmıyor:KK57:
Gibi bir sürü sorun. Her gün yeni bir olay. Her gün bugün kimin dedikodusunu yapsam bugün serviste nasıl çalışmasam diyerek geliyorlar. O yüzden bıktım.

İş ortamını eve taşıma diyor annemler. Evde tek yaşayan biriyim. 1 yıl oldu. İşte problemim olunca evde onu dağıtacak kimsem de yok.Düzgün yemek yapıp yemek yiyemiyorum,istemiyor canım zaten iştahsız ve zayıf bir insanım genel anlamda.Hastalanınca bir başıma akşama kadar yatıyorum. Ev sahibi bir alt katta oturuyor kızıyla. En altta da erkek kardeşi var ailesi ile. Sağolsun arada kapıyı çalıp bi eksiğin var mı diye sormazlar. Kirayı vermek için bile peşinden koşturuyorum koskoca adamın. Kış geliyor. Geçen kışı ev sahibinin pintiliğinden üşüyerek geçirdim.Başka ev seçeneğim çok yok küçük bir yer çünkü. Eşyalı evde kalıyorum. Boş ev tutup eşya dizecek kadar maddi durumuma güvenmiyorum. O işler de düzenli değil.

Arkadaşlarla vakit geçrime şansım yok.Hastane genel olarak genç değil. Genç olanlar da kendi hallerinde ev arkadaşları var eskiden beri. Dışarı çıkıp kendi başıma gezecek kadar büyük bir yer de değil.Memlekete de her fırsatta gidilmiyor 4 saat ama virajı yokuşu çok. Hassasım çok yoruyor yol beni etkiliyor.

Pazartesi sendromu da kalmadı bende. Ertesi gün nöbetçiysem o gün sendromu var artık.Yarın yine 24 nöbetine gidecek olmamdan dolayı dertlendim.Çok sıkıldım buradan.
Çalışmak harika bir şey.Allah herkese nasip etsin.Ona sözüm yok ama dertleşmeye ihtiyacım var. :KK64:

Var mı geçmişinde böyle yalnızlık sıkıntı çeken , yada şuanda? Bana tavsiyeleri olacak kimse?

Tam okuyamadım ama benim anladığım kimse işini doğru yapmıyor vesselam..
Allah ,hastalara kolaylık versin de sizin hastaneye düşmesinler.

Isyerlerinde isini iyi yapip yapmamasindan bagimsiz ahbap iliskisinin hukum surmesine deli oluyorum...Insanin performansini dusuruyor mutsuz ediyor kisi iyi calissa dahi kiymeti olmayinca.Daha profisyonel olmali halbuki.. Sen iyi calis kimseye acik verme.Arani da iyi tut.iletisimin normal insanilikte ve adil olsun.Laf tasima vs vs kotu huylarin olmasin onlarda vardir sende yoktur belki.Ozguvenli dur (yoksa harcarlar adami).Utansinlar senle kotu olmaya..En yakin bir ikisiyle samimi olmaya calis.Tek kalinca da insanin ustune geliyorlar(iste hosuma gitmeyen kisim bu)Yeri geldiginde haksizligi iyi bir iletisimle kabul etme,ekip arkadasinla sorumluyla idareyle konusman gereken seyleri konus..Ana buyuklerine saygili da ol...

Back
X