İş Problemim

OturanMuhendis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2017
40
17
38
31
İyi akşamlar arkadaşlar
Size bir şey danışmak istiyorum. Özel bir şirkette bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum, çalıştığım alanı seviyorum fakat şirketteki projelerde artık bir yavaşlama söz konusu.2 3 aydır şirket içi kendimi geliştiremiyorum, ufak projeler veriliyor.Departmandakilerle anlaşamıyorum, üzerimde bir baskı hissediyorum , fakat diğer departmanlarda iş dışı vakitlerde zaman geçirdiğim çok yakın arkadaşlarım var.
İş arayışına başladım fakat geri dönüşler olmuyor, istifa etmeyi düşünüyorum daha sonraları negatif olarak karşıma çıkar mı? Fikri olan varsa neler önerirsiniz?

Eğer işyerinizde psikolojinizi bozan bir durum yoksa istifa etmeyin derim. Hali hazırda çalışmak, iş görüşmelerinde kendinize güveninizi artırır hem de olmadık yerden gelen teklifleri kabul etmenizi engeller.

Projeler yavaşlıyorsa, yazılım konusunda kendiniz hobi projesi üretip onun üstünde çalışabilir ya da yeni bir yazılım dili öğrenebilirsiniz.

Evet, yeni bir dil öğrenmek için kurs satın aldım. Boş vakitlerimde onla uğraşıyorum. Ama en hızlı ve kolay bir şeyin üzerinde kafa yorarak öğreniyorum. Bu yüzden projelerle uğraşınca daha hızlı kendimi geliştiyorum gibi geliyor.

Bir de departman içi sıkıntı yaşadığım insanlar var, üstüm değiller fakat gördüğüm anda negatif enerjiyle doluyorum, yaptığımız tek iletişim de sürekli bana laf söylemesi oluyor sessiz biri değilim cevaplarımı veririm fakat bu işte psikolojik olarak çok yorulduğumu hissediyorum

Şu an durduk yere işi bırakmak çılgınlık olur. Yeni iş bulmadan istifa etmeyin. Birkaç sevimsiz yüzünden tazminattan olacaksınız ve kendinizi riske atacaksınız. Değmez. En mantıklısi görmezden gelmek

Is iste aranir. Calisirken sektor icinde oldugun icin daha kolay is bulabilirsin. Yeni is gorusmelerine giderken de su anda mevcut bir isin oldugu icin elin Cok daha kuvvetli olabilir ozguvenin yuksek olur; bu da kendini daha iyi ifade etmeni saglar.

Kendini cok baski altinda hissetmiyorsan istifa etme. Ha eger diyorsan ki yok artik burasi bana yetmiyor onumu gormem lazim o zaman istifa et :)ama iş basvurularini sıklastir. Sahsen bende bilgisayar muhendisiyim ve iş ariyorum hala devam ediyo arama surecim. Elinizde işiniz varken yoktan yere de kaybetmeyin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…