İş sorunu

YouTube’dan sözel ders videolarını telefonunuza indirin, iş yerindeyken kulaklığı takıp (tek kulağa da takabilirsiniz) sözel dersleri dinleyebilirsiniz. En azından bir yerden başlamış olursunuz. Zihinsel yorucu olmayan bir iş yaparken (ürün dizerken vs) dersi de aradan çıkarmış olursunuz. Eve gittiğinizde müsait olunca da dinlediğiniz konuları gözden geçirirsiniz.

Durduk yere yükselmişsiniz de bunu kim savunur yahu? Niye linç edilsin, ancak üzülürüz sevmediği bir işte çalışmak zorunda kalıyor diye, sınava hazırlanamıyor diye.

Yurtdışında yaşayan üyelere soruyorum, bu tür işlerin çalışma koşulları nedir? Yani Türkiye'de insanları sömürüyorlar. Hiçbir şey yapmasan bile o çalışma saatleri korkunç ötesi...
Önceden genelde kasiyer olurdu o hep otururdu. Diğer işlere bakmak için başka personel vardı. Şimdi ne kadar kısabiliyolarsa o kadar kısıyolar. Hiç nefes aldırmadan bi çalışanı 3 kişinin yapacağı işte çalıştırıyolar. Maaşa gelince asgariyi lütuf gibi sanki sadaka gibi veriyorlar. Modern kölelik. Allah da sorsun o patronlara ve hala bu çalışma saatlerine düzenleme denetleme getirmeyenlere de.

Market isi cok yorucu oluyor.
Yarim gün part time bi is bulsaniz. Hem calisir hem ders calisirsiniz

Bazı dönemler haftalık izin kullandırmamaları iş kanununa aykırı değil mi? İnsan çalıştığı yer için yeri gelir fedakarlık yapar ama sürekli ayakta ve baskı altında çalıştığın bir işte haftalık izin kullanamamak...

Bana neden gereksiz yorum diyorsunuz ki onu anlayamadım aynı tarafta değil miyiz. Bir konuda aynı bu şekilde yorumlar yapıldı çünkü iş beğenmiyor gençler yok işsiz olanlara baba parası yiyor eleştirileri bunları yapana diyin gereksiz yorum diye

Ama onlar market işi kadar yorucu bir iş olmayan meslekler , öğretmenlik gibi. Markette herkes çalışmaz, ben çalışamazdım mesela . Ayrıca konu sahibi hem çalışıyor hemde sınavlara hazırlık yapıyor, onu tebrik etmek lazım.

Markette çalışmadım ama lise ve üni giderken part time hamburgercide çalışıyordum. Haftalık 40 saat çalışma kapasiten var , 40 saati geçtiği takdirde ek mesai ücreti alıyorsun saat başına. Zaten öyle istedikleri kadar calıştıramazlar , ceza alma durmaları var .

İyi de ben zaten konu sahibine helal olsun diyorum siz benim yorumu anlamadınız galiba , dönün bir daha okuyun . Market işi zaten çok ağır bi iş , yorucu. Başka bi konuda markette yada geçici bi işte çalışmayan kişilere utanmıyor musun baba parası yemeye bu yaşta , iş beğenmiyorlar sonra iş yok diyorlar dendi , bi üye mesela temizlik de yapabilir dedi ünü mezunu olsa da yapsın dedi

Ne kadar ödüyolardı 40 saate

Arkadaşlar işten ayrılacağım sizce doğru mu yapıyorum? Çalışırken iş arayın derseniz bu şekilde iş görüşmelerine gidemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…