İş stresi

mylifeblue

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
387
301
103
merhaba çalışan hanımlar
Uzun yıllardır çalışıyorum.
Şöyle bir sıkıntım var
Sadece pazar evdeyim malesef 6 gün çalışıyorum.
Fakat 1 gün izinli olduğum gün yaşadığım stres sıkıntı yüzünden pazar günüm zehir oluyor.
Sıkıntım pazartesi işe gitmek pazar sendromu vb bir kaç konu araştırdım okudum ama hiç bir şey stresimi atmama fayda etmiyor.
Epi topu 1 günüm var ama burnumdan geliyor.
Şöyle içimi rahatlatacak yada benzer sorunları yaşayıp çözüm arayışı netleşen yada sıkıntısından kurtulanlar varsa tavsiyelerinize ihtiyacım var

Pazar gününüzün tadını çıkaracağınıza zehir ediyorsunuz kendinize.
2 gün izniniz olsa da sorun olurdu sizin için,çünkü 2 gün sonrası da pazartesi olacak.
Mutlu olmayı bilmek lazım.

Pazar gününüzün tadını çıkaracağınıza zehir ediyorsunuz kendinize.
2 gün izniniz olsa da sorun olurdu sizin için,çünkü 2 gün sonrası da pazartesi olacak.
Mutlu olmayı bilmek lazım.
Çok haklısınız bilmek lazım ama başaramıyorum buna çözüm de bulamıyorum

İşinizi mi işyerinizi mi sevmiyorsunuz?
Genelde yapılan işten keyif alındığında pzartesi sendromu filan olmuyor.
İşimi severek yapıyorum ama ulaşım problemim var yol çalışmaları nedeni ile 1.5 saat yolda kalıyorum toplu taşıma kullanıyorum.normal de 40 dk maksimum ama kendi aracım yok alma imkanım da yok. Otobüste de Ayakta olma ihtimalimde yüksek ihtimal sıkılıyorum ve 9 a yetişmek adına ek strese giriyorum.

Al benden de o kadar pazar gunlerınden nefret ediyorum. Seni çok ama çok iyi Anlıyorum ama o 1 günü zehir etme kendine

Tam da yarın hamile halimle bana çektirecekleri sıkıntıları düşünürken denk geldi bu post.
Allah hepimizi kurtarsın.

İş değiştirmeyi eve daha yakın bir iş tercih etmeyi düşünmez misln ? Ne kadar oldu orada calışmaya başlayalı
5 yıl oldu. İşe başladığımda 45 dk işteydim 2 yıl rahattım. sonra bitmeyen yol çalışmaları başladı. Ha bitti bitecek sabredeyim dedim bu sene sonu biteceği söylenen metro çalışmaları 2018 sonuna ertelenmiş. Akşamları 2 saati buluyor yol sıkıntısı. Sürekli olan sıkıntı bünyem de alışmıyor yarın okullar açılıyor artık trafik kabusu 2 ye katlanıyor. Ama şuan içime bir yumru geçmek bilmiyor işe vardığımda hafifliyorum. 5 yılımı da çöpe atamıyorum birde ev çevrem de çok iyi çalışma imkanı da yok varsa da bana denk gelmedi

yorulmuşsunuz sadece hklı olarak her gün o kadar yol çekilir mi
bence çözüm arıyorsanız iş değiştirin ( mekan olur sektör olur büroysa başka büro olur ..)

Istanbuldasın sanırım yol sıkıntısı berbat bşy ya bu sene bende de var artık hep ayakta gidiyorum bir de senin gibi bir an evvel hafta sonu gelsln diye bakıyorum artık

mylifeblue
Çalışan herkesin ayrı sorunları var maalesef. Bu sorunları hayatımızdan çıkaramıyorsak, bu sorunlarla başetmeyi ögrenmeliyiz. Çoğumuzun yapmakta zorlandığı sey de başetmek aslinda..

Hayatınızın güzel yanlarını düşünün. Insan olumsuzluklardan çok kolay etkilenir. Aslında zor olan hayatımızdaki pozitif şeyleri aklimizda tutabilmek.. Yaşamınızdaki güzellikleri düşünün. Şükretmeyi deneyin. Stresle başetme yöntemlerini araştırın ve uygulamaya çalışın. Benim size tavsiye edeceğim en güzel yöntem "yoga". Nefes alma egzersizleri ile stresi hayatınızda azaltabilir hatta cikarabilirsiniz. Bir sure kursa giderseniz sonrasını evde tek başınıza yapabilirsiniz.

Yoga ögrenme imkanım yok derseniz, hobi olarak yapabileceginiz birsey bulun. Illaki 1 gununuzu harcamak zorunda degilsiniz. Aksam eve geldiğinizde 1 saatinizi bu uğraşınıza harcayın. Kafanız dağılacaktır emin olun..

Istanbuldasın sanırım yol sıkıntısı berbat bşy ya bu sene bende de var artık hep ayakta gidiyorum bir de senin gibi bir an evvel hafta sonu gelsln diye bakıyorum artık
Allah kolaylaştırsın okadar zor ki.
Birde iş yormuyor insanı aslında
Yol ve anlamsız insanlar yoruyor ne yazık ki çalışmak çok güzel bir şey hayatımı programlıyor

Allah kolaylaştırsın okadar zor ki.
Birde iş yormuyor insanı aslında
Yol ve anlamsız insanlar yoruyor ne yazık ki çalışmak çok güzel bir şey hayatımı programlıyor
Aynı ben :) iş olmasa sıkıntıdan patlardım ama gereksiz insanlar gereksiz patronlar ve tabi ki yol

Iznin yıllık iznin 3 hafta mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…