İş teklifi geldi ama nasıl yapabilirim.

çalışma programınız, mesaiye kalınacak günler önceden belli olur zaten. O listeye göre eşinizle çakışan gün olursa iş arkadaşlarınızla kendi aranızda değişim yaparsınız. Eşinizin çalışma programı erken belli oluyorsa müdürünüze o günlere sizi akşama yazmamasını söyleyebilirsiniz vs. Mutlaka böyle denk gelişler oluyor ve bi şekilde ayarlanıyor iş arkadaşlarıyla, müdürle. Stres yapmayın, enkötü bir kaç saatlik bakıcı ayarlarsınız
Zaten bakıcı ayarlarsan akşam için sıkıntı yok hiç tanıdık yok nasıl ayarlicam bilmiyorum

Kızlar iş olucak gibi ama eşim gece gitse bile mesai kalınca 20,00 da çıkıyor şuan mesaisi yok sorun yok zaten ama ilerde mesai olunca ne yapacağımı şaşırdım hani zaten hergün 21,00 da çıkmam ama belli günler o şekil çıkılıyor kafamın için kazan gibi oldu düşünmekten yarım yanıt gelir bana ne diyim sizce insanlara mahçup olucam siz olsanız ne yapardınız bu kadar çabuk iş teklifi geliceni hiç düşünmedim sabahtan beri program yapıyorum olmuyor

Mesai ne zaman belli oluyor. O hafta ikiniz de işlerinizi ona gore ayarlarsiniz. Sizin erken cikacaginiz gun esiniz mesai yapar. Herkesin çocuğu var, emin olun anlayis gosterilir. Zaten o kadar da ayarlamaya izin vermeyeceklerse de çalışılmaz. Iciniz8 ferah tutun.

Mesai ne zaman belli oluyor. O hafta ikiniz de işlerinizi ona gore ayarlarsiniz. Sizin erken cikacaginiz gun esiniz mesai yapar. Herkesin çocuğu var, emin olun anlayis gosterilir. Zaten o kadar da ayarlamaya izin vermeyeceklerse de çalışılmaz. Iciniz8 ferah tutun.
Eşimin mesaisi Açılınca hergün kalıyor mesaiye yani önceden belli olmuyor 3 ayda sürebiliyor

Markette,avmde çalışmak çok sıkıntılı iş. Bayramın olmaz, resmî tatillerde iznin olmaz. Haftada 1 gün hangi gün olacağı belli olmayan haftalık iznin olur.
Bir annenin markette çalışması yoğun ve yorucu olur. Bazı marketlerde kasada bile sandalye olmadan ayakta çalışıyor kasiyerler .
Bence başka bir alanda iş bulmaya çalışın. Fabrikada işçi dahi olsanız giriş/çıkış saatleriniz, izniniz belli olur. Yanlış anlamayın markette avm de çalışmayı kötülemiyorum ama çalışma koşulları insancıl değil. Ve bence çözüm üretilmesi gereken bir sektör. Bir insan saat 9-10 a kadar çalışmamalı .

Markette,avmde çalışmak çok sıkıntılı iş. Bayramın olmaz, resmî tatillerde iznin olmaz. Haftada 1 gün hangi gün olacağı belli olmayan haftalık iznin olur.
Bir annenin markette çalışması yoğun ve yorucu olur. Bazı marketlerde kasada bile sandalye olmadan ayakta çalışıyor kasiyerler .
Bence başka bir alanda iş bulmaya çalışın. Fabrikada işçi dahi olsanız giriş/çıkış saatleriniz, izniniz belli olur. Yanlış anlamayın markette avm de çalışmayı kötülemiyorum ama çalışma koşulları insancıl değil. Ve bence çözüm üretilmesi gereken bir sektör. Bir insan saat 9-10 a kadar çalışmamalı .
Çok doğru söylüyorsunuz bir anda gittim görüştüm düşünmeden şimdide çıkar yolu bulamıyorum bir türlü ararlarsa ne diceni bilmiyorum

Yalnız eşiniz ve siz çalışırken çocuğa kim bakacak ? Vardiyalı çalışsanız dahi denk getirmeniz zor olmaz mı ?

Konuş istersen ama ayarlama yapacaklarını pek sanmıyorum
Günlük 7,5 saat ise mesai kaçırma başla derim
Kolay gelsin

Arkadaşlar öncelikle herkesin yorumu için çok teşekkür ederim. Az önce telefon geldi işte bilgi sordular kapadık zaten olumlu olduğu belliydi. Sonra eşim ile enine boyuna konuştuk hiç bir şekilde olmuyor hadi diyelim eşim iki ay geceye gitti mesai olmadı insanları mahçup edemem bakacak kişi aradık etrafa sordum bir iki saatliğine akşam diye kimseye uymuyor insanlarda haklı çalışma saatleri sürekli değişecek ve kendilerini bana göre ayarlayamazlar sonra arayan sorumluya döndüm geri aradım hani çok teşekkür ettim dün gittiğimde çok şaşırdığımı bu kadar çabuk yanıt geleceğini bilmiyordum ve oğluma bakıcı birini ayarlayamadım kusura bakmayın sizi mahçup etmek istemem sonradan dedim. Oda bana aramasaydın evrakı pazarlamaya gönderecektim dedi iyi ki aradım yani bizim işlerimiz öyle bakıcı falan ile olmaz anneannesi veya babaannesi yok mu dedi çünkü daha öncede bekarken çalıştığım için biliyorum yoğun ve saatleri belli olmuyor yani şuan annem ve kaynanm da memleketteler dünden beri başımın ortası ağrıyor çok istiyordum bir türlü olmuyor. Sizce ben nerelere başvurayım ne yapabilirim oğlum 9,15 arası kreşe gidiyor

Arkadaşlar öncelikle herkesin yorumu için çok teşekkür ederim. Az önce telefon geldi işte bilgi sordular kapadık zaten olumlu olduğu belliydi. Sonra eşim ile enine boyuna konuştuk hiç bir şekilde olmuyor hadi diyelim eşim iki ay geceye gitti mesai olmadı insanları mahçup edemem bakacak kişi aradık etrafa sordum bir iki saatliğine akşam diye kimseye uymuyor insanlarda haklı çalışma saatleri sürekli değişecek ve kendilerini bana göre ayarlayamazlar sonra arayan sorumluya döndüm geri aradım hani çok teşekkür ettim dün gittiğimde çok şaşırdığımı bu kadar çabuk yanıt geleceğini bilmiyordum ve oğluma bakıcı birini ayarlayamadım kusura bakmayın sizi mahçup etmek istemem sonradan dedim. Oda bana aramasaydın evrakı pazarlamaya gönderecektim dedi iyi ki aradım yani bizim işlerimiz öyle bakıcı falan ile olmaz anneannesi veya babaannesi yok mu dedi çünkü daha öncede bekarken çalıştığım için biliyorum yoğun ve saatleri belli olmuyor yani şuan annem ve kaynanm da memleketteler dünden beri başımın ortası ağrıyor çok istiyordum bir türlü olmuyor. Sizce ben nerelere başvurayım ne yapabilirim oğlum 9,15 arası kreşe gidiyor
Hay Allah yaa
gerçi mesailerden dolayı olmayacağı belliydi maalesef
anneanne babaanne gelmezler mi bakmaya

işyeri de şunu demek istiyor
mesela çocuk hastalansa izin alacaksınız kreşe gönderemeyeceksiniz o yüzden babaanne anneanne diyorlar

Kreş saatini değiştirin tam gün yapın.

Kızlar merhaba.. Eski çalıştığım markete şubeleri olan tanıdık bir market isim vermiyorum başvurdum... Hamileliğim riskli diye çıkmıştım 5 sene öncesi şans eseri başvurmak istedim ve bugün telefon geldi görüşme için gittim olumlu baktılar dönüş yapacaklar.. Neyse eşimin bu aralar işi sallantılı ona dayanarak başvurdum.. Şimdi gelelim asıl konuya benim oğlum var 5 yaşında şuan kreşe gidiyor ama çalışma saatleri biliyorsunuz marketler de belli olmuyor kapanış saati 21,00 ama benim çalışacağım günlük çalışma saati 7,5 saat.. Yani mesala bir gün sabah gittim 17,00 da çıktım diğer gün 15,00 da gidip 21,00 de çıkıcam o şekilde eşimde ben gerekirse sadece gece çalışırım uzun bir süre dedi o şekil olunca problem olmuyor ben geliyorum eşim çıkıyor ama mesai falan olsa eşim erken çıkacak bende bu işe gitmek istiyor ama ne yapabilirim bilmiyorum çalışmam gerekiyor ama sizce ne yapabilirim mağza müdürü ile görüşsek sadece sabah olarak ayarlama yapabilir mi?
Dalga geçecekler saçma sapan moral bozacaklar 'Allah rızası için' yazmasın..
Şu an sistem nasıl bilmiyorum ama ben çocukken annem nöbetli çalışıyordu. 23 Nisan gibi bayramlarda nöbet geldiğinde başka bir arkadaşıyla anlaşıp ücret karşılığında nöbet değiştiriyorlar. Sizde oradaki birileriyle ücret karşılığında anlaşabilirsiniz bence çoğu kişi kabul eder.

Kreşi tam güne cevirseniz olmaz mı diyecegim ama vardiyalı yerde yine zor olur.Market tarzı yerlerde sayım vs günlerinde dahada zor olur.

Okullarda işkur uzerinden temizlik elemanı alıyorlardı ama sene başında oluyordu sanırım başvuru okulları araştırın bir,yada kreş tarzı yerleri araştırın.

Hay Allah yaa
gerçi mesailerden dolayı olmayacağı belliydi maalesef
anneanne babaanne gelmezler mi bakmaya

işyeri de şunu demek istiyor
mesela çocuk hastalansa izin alacaksınız kreşe gönderemeyeceksiniz o yüzden babaanne anneanne diyorlar
Annemler gelemez kardeşim memlekette oluyor kayınvalidem ler yeni gitti hayatta gelmezler o kadar moralim bozukki çok iyi olacaktı. Arayan bayan dedi ki bu iş bakıcı ile falan olmaz dedi anneanne veya babaannesi yok mu dedi malesef

Kreş saatini değiştirin tam gün yapın.
Onuda düşündük en fazla kreş 17,30 kadar ama market 21,00 da kapanıyor annen olmuş olsa benim için mükemmel olacaktı Bi kaç bayana söyledim belli ücret karşılığı olumsuz yaklaştılar baya moralim bozuk bildiğim işte ama nasip

Kreşi tam güne cevirseniz olmaz mı diyecegim ama vardiyalı yerde yine zor olur.Market tarzı yerlerde sayım vs günlerinde dahada zor olur.

Okullarda işkur uzerinden temizlik elemanı alıyorlardı ama sene başında oluyordu sanırım başvuru okulları araştırın bir,yada kreş tarzı yerleri araştırın.
İşte vardiya sistemi olduğu için problem zaten. Sayım günleri geç çıkılıyor falan arayan bayan da dedi bakıcı falan olacak iş değil dedi

Şu an sistem nasıl bilmiyorum ama ben çocukken annem nöbetli çalışıyordu. 23 Nisan gibi bayramlarda nöbet geldiğinde başka bir arkadaşıyla anlaşıp ücret karşılığında nöbet değiştiriyorlar. Sizde oradaki birileriyle ücret karşılığında anlaşabilirsiniz bence çoğu kişi kabul eder.
Öyle bir şeyi kabul etmezler sistem belli şekilde işliyor zaten bayanda arayınca dedi bu eşinin vardiyasına bakıcı ya göre olmaz dedi

Back
X