- 25 Ekim 2023
- 152
- 151
- 23
- Konu Sahibi Manolya_31
-
İnsan kaynakları diyecektim özür dilerimMerbaha arkadaşlar..
7 yıldır özel sektörde (kurumsal değil) çalışıyorum çay kahve temizlik işinde.7 yılda toplasan 2senesini senelik izin olarak parça parça kullandım bu izin haklarimi kullanirkende kurumsal olmadığı için izin defteri falan imza artırmadi.Yani daha 5 yıllık izin hakkım var ...
Gelelim esas konuya şimdi ben Eylül'de tüp Bebek transferi yaptıracağım, ama senelik izin haklarimi kullanmak istiyorum ondan sonra istifa ederim ama bunu işyerine nasıl anlatacağım dümdüz anlatsam kabul edeceklermi inanın o kadar geriliyorumki haklarimi kullanmak istiyorum hayır derlerse çıkartın isterseniz siz yoksa ben izin kullanacağım mi diyeyim en azından kendileri cikartirsa işsizlik maaşı alacağım 9 ay birde eğer olumsuz olursa hamilelik, işimide kaybetmek istemiyorum.eğer hamile kalırsam da çalışamam işim çok ağir cunki .. Fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olur musunuz özellikle insan haklarında çalışan arkadaşlar ...
Şimdiden teşekkürler...
size soruyorum işte evet haklısınız kendimi çok ezdirdim bu iş yerinde hiç bir halkimida savunamadimsiz boyle en basindan yenik bir dusunce yapisiyla giderseniz izininizi de vermezler sonrasinda da ne oldugunu anlayamadan istifa kagitlarini zorla imzalarken bulun kendinizi. gidin isteginizi verin, sebebini vermenize de gerek yok. biraz emin olun kendinizden yahu dediginiz gibi sizin hakkiniz.
Bu konuda bilgili yada başından böyle bir durum geçmiş olan arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuzİnsan kaynaklarından anlayan arkadaşlar size soruyorum 2.5 aylık senelik izin haklarım var işe bu süre kadar gitmesem beni çıkartma hakları varmı izin kağıdı falan imzalamadim hiç
SGK nız, ödeniyor mu?Merbaha arkadaşlar..
7 yıldır özel sektörde (kurumsal değil) çalışıyorum çay kahve temizlik işinde.7 yılda toplasan 2senesini senelik izin olarak parça parça kullandım bu izin haklarimi kullanirkende kurumsal olmadığı için izin defteri falan imza artırmadi.Yani daha 5 yıllık izin hakkım var ...
Gelelim esas konuya şimdi ben Eylül'de tüp Bebek transferi yaptıracağım, ama senelik izin haklarimi kullanmak istiyorum ondan sonra istifa ederim ama bunu işyerine nasıl anlatacağım dümdüz anlatsam kabul edeceklermi inanın o kadar geriliyorumki haklarimi kullanmak istiyorum hayır derlerse çıkartın isterseniz siz yoksa ben izin kullanacağım mi diyeyim en azından kendileri cikartirsa işsizlik maaşı alacağım 9 ay birde eğer olumsuz olursa hamilelik, işimide kaybetmek istemiyorum.eğer hamile kalırsam da çalışamam işim çok ağir cunki .. Fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olur musunuz özellikle insan haklarında çalışan arkadaşlar ...
Şimdiden teşekkürler...
Hiç girdi çıktı olmadan 7 yıldır odeniyor
Sizin bir sürü yasal hakkınız var istifa etmek tüm bunlardan vazgeçmek olur.Hiç girdi çıktı olmadan 7 yıldır odeniyor
O zaman kalan izinleriniz işyerinizde kayıtlıdır.Hiç girdi çıktı olmadan 7 yıldır odeniyor
İşte sorun orda çok mantıklı yazmışsınız ama nasıl bir yol izleyecegim ilk ne diycem mesala ben tranfer olmaya gidiyorum izin haklarımı n 1 ayını kullanıp ise geri döneceğim mi diycem en azından tranferden sonra kalp atışına kadar işe başlamak istemiyorum yaşım var ilk ve son denememSizin bir sürü yasal hakkınız var istifa etmek tüm bunlardan vazgeçmek olur.
Doğum parası vs hepsinden vazgeçmiş olursunuz sakın istifa etmeyin.
Onlar da sizi çıkarmaz bence 7 yıllık kıdem tazminatı vermek istemezler.
Şu an sizin eliniz daha güçlü yani.
Siz güzellikle kafanızdaki planı yapmak istediklerinizi anlatın bakalım ne diyecekler ona göre aksiyon alırsınız.
Evet kayıtlı ama şöyle söyleyeyim geçen sene kullandım senelik iznini ama izin defterine imza atturmadilar bir aile gibi olduk aslında biraz cekincem oO zaman kalan izinleriniz işyerinizde kayıtlıdır.
İhtiyacınız kadar kullanabilirsiniz bence.
Siz kendi önceliğinizi düşünün, bu sizin hakkınız hiç çekinmeyinEvet kayıtlı ama şöyle söyleyeyim geçen sene kullandım senelik iznini ama izin defterine imza atturmadilar bir aile gibi olduk aslında biraz cekincem o
2,5 ay izniniz varsa zaten tekte almayın, insan kaynaklarına yazılı yıllık izin talebi 1 ay yazdırın verin, kayıtlı olmalı her şey. Daha sonra işe dönersiniz gebelik süresince çalışın zorlandığınızda yine izninizi yazdırırsınız. 32. Haftadada ayrılış verirsiniz doğum izniniz başlar (37ye kadar çalışmazsanız)İşte sorun orda çok mantıklı yazmışsınız ama nasıl bir yol izleyecegim ilk ne diycem mesala ben tranfer olmaya gidiyorum izin haklarımı n 1 ayını kullanıp ise geri döneceğim mi diycem en azından tranferden sonra kalp atışına kadar işe başlamak istemiyorum yaşım var ilk ve son denemem
Teşekkür ederim2,5 ay izniniz varsa zaten tekte almayın, insan kaynaklarına yazılı yıllık izin talebi 1 ay yazdırın verin, kayıtlı olmalı her şey. Daha sonra işe dönersiniz gebelik süresince çalışın zorlandığınızda yine izninizi yazdırırsınız. 32. Haftadada ayrılış verirsiniz doğum izniniz başlar (37ye kadar çalışmazsanız)
Bence süt izniniz, özelde 6 ay diye biliyorum ücretsiz izin hakkınız hepsini kullanın. Ücretli+ücretsiz sonra süt izniniz olur hepsi bitince çıkarsınız işten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?