- 25 Ekim 2023
- 152
- 151
- 23
- Konu Sahibi Manolya_31
Teşekkür ederimSiz kendi önceliğinizi düşünün, bu sizin hakkınız hiç çekinmeyin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederimSiz kendi önceliğinizi düşünün, bu sizin hakkınız hiç çekinmeyin
İnşallah öyle bir durum yoktur anlayan arkadaşlar yorum yaparmisiniz lütfen 7 yıllık emeğim varKamuda iki sene senelik izin kullanmazsan yanıyor ama özelde nasıl acaba? Yani 5 seneyi toplu kullanman mümkün olmayabilir gibi geliyor
Ozamanda rapor al derlerse ne olacakİşyeri hamile insanı sevmez zaten çıkıcak kafasına girebilirler. Sağlık sorunum var özel bi operasyon geçiricem diyin izin kullanmak istiyorum diyin verirler net olun korkmayın.
Özel sebeplerden dolayı diye belirtin , açıklama yapmayınOzamanda rapor al derlerse ne olacak
O zaman eşim geçiricek yanında olmam lazım diyin yalandan kim ölmüşOzamanda rapor al derlerse ne olacak
Bu daha mantıklıO zaman eşim geçiricek yanında olmam lazım diyin yalandan kim ölmüş
Gerçeği söylemeyin benim hamileliğimi patronum öğrendi direk psikoljisi bozuldu sen çalışamazsın herhalde işte çıkış işlemleri falan konuşuldu yani gerek yok o durumu. Bilgisiz olduğunuzu bilmesinler izinleri toplayın şu kadar toplam iznim var bunları kullanmak istiyorum diyin. Canınızı sıkarlarsa aslında kullandırtmamak doğru değilmiş sordum hatta sene sonunda ödeme yapılması gerekiyormuş dersinizBu daha mantıklı![]()
İnanın ne diyeceğimi nasıl bir yol izleyecegimi bilmiyorum kafam çok karışık sizin gibi değerli bilgileri arkadaşlar paylaşırsa kafamda netleşecekGerçeği söylemeyin benim hamileliğimi patronum öğrendi direk psikoljisi bozuldu sen çalışamazsın herhalde işte çıkış işlemleri falan konuşuldu yani gerek yok o durumu. Bilgisiz olduğunuzu bilmesinler izinleri toplayın şu kadar toplam iznim var bunları kullanmak istiyorum diyin. Canınızı sıkarlarsa aslında kullandırtmamak doğru değilmiş sordum hatta sene sonunda ödeme yapılması gerekiyormuş dersiniz
2.5 aya kadar birikmis izin... zaten kurumsalligi birak, somuru sirketi oldugu burdan belli. Normalde kullan diye baski yapmalari gerekirdi (parasini vermek istemezler cunku) veya para olarak oderlerdi. Ikisi de yapilmamis ki birikmis. Simdi bunlari topluca 1 ayini bile olsa kullanabilecegini sanmiyorum. Ben hep calisandan yanayimdir tabii ama karsi taraftan dusunsem ben de 1 ay temizlik elemanimi kaybetmek istemezdim.
Bebegin olursa da ucretli izin falan olayi var. Seni direkt cikarsalar 7 yillik tazminat var. Ama o tazminat asgari ucret aldigini varsayarsak cok da bi sey degil gunumuzde. Bence hamile kal, ordayken de dogur. Tup bebek sureci oyle haftada bir iki izinle olmuyor mu? Hep bi sureklilik mi lazim? Yani 1 ay toplu verilmez...
Arada kacmalik izinler seklinde sor. Kocamin rahatsizligi var de.
Ayrica bu isi her yerde, her zaman bulabilirsin. Istersen tazminatini al, rahatca tedavi ol, olmadi baska is ara. Ama en iyisi bi avukata sor. Danismanlik ucretine de degiyorsa. Avukata sormak da sanirim cok para olmus.
İzin dilekcesi kendi el yazimlami vereceğim su tarihten su tarihe kadar izin kullanacagim diyeYıllık izin özel sektörde silinmiyor o konuda içiniz rahat olsun. Çıkış verseler dahi izninizin parasını vermek zorundalar. Bunun dışında 1 ay topluca izin vermek istemeyebilirler. İhtiyaç oldukça 1 hafta 1 hafta alın. Ayrıca şuan transfer yaptiracaginiz için psikolojiniz çok önemli kesinlikle moralinizi yüksek tutun.
Çıkış verip haklarınızı verirlerse tüm haklarınızı kullanın hatta iş arama izni diye bir izin var onu dahi kullanın. Yıllık izin ucretinizi alın sonra da işsizlik maaşınızı alın.
Çıkış vermezlerse izin dilekçelerinizi yazılı olarak verin bir örneğini de elinizde bulundurun. Hamile kalırsanız 32.haftaya kadar çalışın 32.haftada doğum iznine ayrılın. Bebek 2 aylık olunca işe dönmeniz gerekiyor ama izinleriniz bitmezse 1 ay da Yıllık izin kullansanız sizin için daha iyi olur. Bunların dışında hamilelik sürecinde sağlık ocağından parça parça 40 güne kadar rapor alabilirsiniz ve bu 40 gün ocakta yenilenir. Ara ara rapor alıp kendinizi dinlendirirseniz süreciniz kolay ve güzel geçer. Birde raporlarınızı 3 gün üstü alırsanız 3 günden fazlasını sgk ödüyor. Bu ödemeleri e devletten görebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir
Hayır bilmiyorlar eğer hamile kalırsam aslında çalışmak istemiyorum yoruldum artık ama istifa da etmek istemiyorum 7yillik tazminat hakkım var kendileri çıkarsa işsizlik maasida alırım4 kez tüp bebek tedavisi gördüm. Öncelikle kesinlikle istifa etmeyin. Tüp bebek olayını biliyorlar mı? Bilmiyorlarsa kadın hastalıklarıyla ilgili özel bir durumum var. Bir operasyon geçireceğim. Sonraki 1 ayı izinli geçirmek istiyorum sizin için de uygunsa dersiniz. Önceden haber verirseniz hem iyi niyet olur. Siz bilirsiniz ama bana hamileyken çalışmak iyi gelmişti. Diğer türlü hep kendimi dinliyordum. Ola ki gebelik oluşmazsa yine çalışmak iyi geliyor. Yoksa insan hep neden olmuyor diye kendini kahrediyor.
Bilgisayar ile de olur el yazınız ile de altına imzanızı atın, yöneticiniz de imzasını atsın bu şekilde 2 nüsha hazırlayın 1 i size 1 i iş yerinize olacak şekildeİzin dilekcesi kendi el yazimlami vereceğim su tarihten su tarihe kadar izin kullanacagim diye
Birde yıllık izin kullanılması yöneticiye de bağlı ama bu kadar uzun süredir kullandirilmayan yıllık izin haklı fesih sebebiİzin dilekcesi kendi el yazimlami vereceğim su tarihten su tarihe kadar izin kullanacagim diye
Bilmiyordum da netten araştırdığım için öğrenmiştim genede çok teşekkür ederim bizde bir muhasebeci bayan var sanki işyerini kendi kurtaracak ona söylüyorum izin haklarım ne olacak diye bu kadar uzun süre vermez diyor ama hakkım diyorum yapacak bişey yok diyor gün döner Devran döner elbet kendide böyle bir duruma düşer o zaman haklı olurum ama iş işten geçer malesefSon olarak da bilmiyorsanız diye yazıyorum 5 yıldan sonra yıllık izin 20 gün oluyor