İş ve işyeri konusunda kararsız kaldım

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
Arkadaşlar daha önce de belirttiğim gibi ben İstanbuldan başka bir şehire gelin geldim. Aynı zamanda küçük bir ilçede yaşıyorum malesef. Daha önce belediyede iyi bir pozisyondan iyi bir maaşla(1.200 tl.) çalışırken evlilik nedeniyle işimi bırakmak zorunda kaldım. Bulunduğum yerin küçük bir ilçe olması tabi iş imkanımı kısıtladı burada ha diyince iş bulamazsın. 1 yıllık evliyim ve ben artık çok bunaldım burada kimsem yok eşimin ailesi desen herkes kendi haline var mı yok mu belli değil. Asıl mevzuya gelecek olursak evime çok yakın bir iş yeri var ve eğer ben istersem burası kesin olacak ve pazartesi de görüşmeye gideceğim.
Sormak istediğim ben eğer belediye istersem o da zaten olacağı kesin değil sürekli merkeze gidip gelmem gerekir buda ciddi bir yol parsı ayda 200 tl. olur artı yemek için de para harcayacağım sonuçta.... yani beni tatmin eecek bir işin her gün çekilmesi gereken yolu ve masrafı olacak... o yüzden bunu eleyiyorum kafamda....
Buradaki iş yeri de burada isim yapmış bir kaç katlı ltd şirketi. burada muhasebe işi yapmam gerekecek. ön muhasebe tarzında sanıyorum... (muhasebe ve işletme mezunuyum)
Alacağım maaş asgari ücretten fazla olmaz yani asgari ücret alacağım ama yol parası olmayacak dolayısıyla aldığım para olduğu gibi cebe gelmiş olacak. Henüz görüşmedim ama bi tek pazar günü tatil sanırım. Haftanın 6 günü sıkıcı ve yorucu olur mu? (Kamuda memur gibiydim tabi alıştım rahata) Sizce ben bu işi değerlendirmeli miyim bu benim için bir fırssat gibi.
Tabiki gönlüm kurumsal bir yerde çalışmaktan yana olurdu ama buradaki şartlarda şuan bunu kaçırmasam mı? Ev de 1 sene içinde köreldiğimi hissediyorum. Burası bana az çok bişeyler katar sanırım en azından muhasebe konusunda hiç deneyimim olmamıştı bir de onu elde etmiş olurum. Yrın başka bir şe girmek istesem bu muhasebe alanında da olmş olur tecrübem var derim hiç yoktan...
Siz olsanız ne düşünürdünüz siz ce kabul edeyim mi? Kafam çok karışık bana yardımcı olur musunuz lütfen

canım sadece sıkıldığın için çalışmak istiyorsan bence belediye daha iyi..çünkü en azından rahat olur...evine temizliğine yemeğine falan vaktin olur...diğer tarafta evine yakın olması iyi ama 6 gün çalışacaksın ve sadece pazar günüyle yetinebilecekmisin?..

belediye olduğunu düşünürsek yine asgari verirler burada ee zaten 200 ü yol masrafı bir de yiyecek masrafını kat... üstelik de 45 dk. gidiş 45. dk dönüş benim için o da yorucu hrgün hergün... tabi ki belediye süper olur kamu kurumu neticede beni tatmin eder o anlamda da bilmiyorum işte dezavantajı olacak bana. asgari olmasa yine çok sıcak bakardım bilmiyorum yine de.
burası evime çok yakın yürüme gidip gelirim ne biliyim maaş az da gelse masrafım hiç olmayacak. muhasebe hakkkında bilgim de olur tabi işte çok kararsızım çokk. Yorulmuyum gerçekten.

baya uzakmış canım ya...hergün 45 dk gidiş 45 dk geliş çekilmez yanii haklısın..evinin yanındaki daha mantıklı görünüyor...senin için hayırlısı neyse o olsun tatlım

çocuğun yoksa maddi derdin yoksa evde sıkıldım bunaldım köreliyorum dersen bence çalış yürüyerek gidersin spor da olur açılırsın da arkadaş da edinirsin paran da az da olsa cebine kalır çalışmak gibisi yok tabi bence ayrıca tecrüben de olur muhasebe en çok aranan iş kollarından biri özelde

bence evine yakın olan yerde başla, hem deneyim edinmiş olursun dediğin gibi muhasebe konusunda, hem de canın sıkılmaz. ama sonuna kadar çalışmayı düşünyüorsan yine de belediyeyi düşün derim ben...

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim sanırım yakın olan yeri değerlendiricem. Çocuğum yok evde oturmaktan iyidir yine napayım ben zaten evlenip buraya gelerek bir çok şeyimi geride bırsaktım buna süper olan işim de dahil. napıyım kötünün iyisi diyelim.

Kesinlikle yakındaki o işi değerlendirmelisin bence, diğeri madem kesin değil, bunu riske atma, daha iyi bir teklif cıkarsa oraya gecersin
Hem madem öyle küçücük bir kurum değil, yükselebilirsin de
Bir de canım beni yanlış anlama ama istanbulda 1200 lira maaşa iyi diyorsan, küçük bir ilçede asgari ücret de gayet kabul edilebilir bence. Malum istanbulda adım atsan para, küçük yerlerde öyle olmuyor.

tabiki İstanbulda o para çok büyk bir mebla değil ama şu vardı yol parası ve yemek parası vermiyordum aldığım para olduğu gibi bana kalıyordu bekardım iyiydi yani. Küçük bir ilçe olması çok da birşey değiştirmiyor aslında burası daha pahalı çünkü yol parası toplu taşıma araçları yoğun olmadığı için dolmuşlar var ve oldukça pahalı. Gıda ve giyecek heryerde aynı burada daha pahalı hatta. Sebze meyve bile. Yani dolayısıyla asgari ücret Türkiyenin neresinde olursa olsun yetrsiz açlık sınırının çok çok altında...
Artık hayırısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…