İş yapmaktan nefret ediyorum yerinde olsanız ne yapardınız?

Bu düzen artık yapışmış ülkeye. Kadınların da çoğu bundan gocunmadığı gibi kendi görevleri olarak benimsemiş zaten.
O yüzden düzelmesi çok zor

Benim anneanne babaanne halletmiş o işleri vaktiyle :)
Baba tarafı büyükleri vefat etti şimdi ama Dedem 90 kusur yaşına kadar kahvaltıyı hazırladı.
Bizim evde yapma desek bile sofradan kalkarken tabağını mutfağa taşırdı.

ara ara annemler kardeşlerle toplama geceki falan kalırlar muhabbete baba evinde.
Dedem kahvaltılarını hazırlar :) 73-74 su sıralar.
Anneanneme de her ev işinde yardım eder. Emekli olduktan sonra yemek yapmaya falan da başladı :)

Bir kaç nesil önce işin bir kısmı çözülünce bize de kolaylık oldu :))

Ama biraz da karakter meselesi. İki erkek kardeşim var, biri 6 Yaşından beri yatağını toplar, pijamalarını katlar evden öyle çıkar
Diğeri 13 yaşında, çikolata yese paketini oldugu yere bırakır. Kaldı ki yatak toplayacak...

hep beraber yapılabilir.

zaten biz türklerdeki 1258 kişi birden misafir etme olayını anlamıyorum.

Yaşlı değil 50 sinde

E o kadın da o kadar kişiye yemekler hazırlıyor, siz hazırlık safhasında yoksunuz toplama safhasında yardımınız dokunsun ne olacak? Bu toplu misafir olayı herhalde her hafta olmuyordur. Ayda yılda bir bulaşıkları makinaya koymak da bu denli zor gelmesin ya

Genel olarak iş yapmaktan mı nefret ediyorsunuz? Kayınvalidede mi?
Başlığa bakılırsa, siz genel olarak sevmiyorsunuz.
Eşinize söyleyin, anneciğine bir bulaşık makinesi alsın bir zahmet.
Hiç samimi olmasak bile teklif ederiz, biz millet olarak böyleyiz.

Insan arkadasinin evine gittiginde bile yenileni icileni kaldirmaya yardim eder.yiyip icip oturmak yanlis birsey sonucta orda sizde yiyip iciyorsunuz..hic kimse severek yikamaz tabiki bulasigi ama yasli bir kadinada yedigim tabagin bulasigini birakmam.bence bu kadar biyutulcek birsey yok cok sacma

Davet edildigim yerde yardim icin danisirim, teklif ederim.
Gerek yok tesekkurler denilirse ellemem
Bazi insanlar boyledir zira bende oyleyim evimde kimseye is yaptirmam .
Kaldi ki 15,20 kisilik bulasiga giriseyim

Esimin annesi bana is yaptirmaz,ama hep teklif ederim veya bir kenardan tutarim yinede. Aynisi kendi annem icin de gecerli. Biz (yani cocuklari) toplariz. Sonucta yemekleri o yapiyor ona gitsek. Bence 15-20 kisilik bir masada erkekler de bir zahnet yardim edebilir. Bizde esim ve enistemde yardim eder. Tek basiniza yapmayin herseyi ama yardim etmek lazim. Sonucta elin evi degil.

Bu tip konularda karşılıklı anlayış önemli. Bir kişinin üstüne yıkmak yanlış, madem birlikte yenilip içiliyor herkes bir ucundan tutmalı.

Kayınvalideme gittiğimde kimse üstüme iş yıkmaz hatta yaptırmak istemezler ben kendim yardım ederim.

onlar da bana geldiklerinde yardım ederler ama ben pek kabul etmem siz oturun ben hallederim der kendim yaparım.

Bu tamamen benimle alakalı ,biraz temizlik takıntılıyım kendi evimde kendi yaptığım iş içime siniyor.

Yani karşılıklı kıymet bilmekle alakalı.

Gelini işçi gibi gören üstüne iş yıkan bir kayınvalidem olsaydı bilerek hiçbir iş yapmazdım.

Şuan sinirleniyorsun. Dile getirsen daha çok problem demek. Bence rahatsız olduğun muhabbetleri yapmaktansa bu tür şeylerle oyalanmak iyi değil mi senin için? Birde kaç saat oturuyorsunuz gittiğinizde?

Valla canım benim kaynanam dedı kı evlendıysen bunların hepsını yapacaksın sen şükret kızı sana yardım edıyor ıkı tane kızı var benden yapılı uzun boylu lise son a giden ayağına tepsi taşıyorum odaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…