İş yapmaktan nefret ediyorum yerinde olsanız ne yapardınız?

Ya cidden anlamıyorum. Hazır sofraya oturacak, ardından da geçip salona oturacak. Anası yaşında kadın da arkasını toplayacak.
Yapmak istemiyormuş. Halbuki herkes bayılır bulaşık yıkamaya :))

Konu sahibi canım, iki seçeneğin var.
1) gitme
2) boşan ve evinde hizmetçileri olan zengin biriyle evlen.

Yada paşa paşa o sofrayı kaldır.

Sağlıklısın, iki tabak kaldırdın diye elime yapışmaz.
Muhtemelen çalışmıyorsun da, hani yorgunluk falan desem.
Anneannem der sen gibiler için
Rahmet olsa bir Allah ın kulunun tarlasına yagmazdı, diye.
Azıcık faydan olsun insanlara. Ölmezsin korkma

Sofra kurulurken yardim ederim. Salata yapilacaksa yaparim filan .Sonra da birimiz ortalığı toparlar birimiz de makineyi yerlestirir .Ha görumcem var o oturur ama o niye oturuyor diye bana batmaz. Cunku ben öğrenciyken yengelerim yapar ben de otururdum .Hoş simdi hamileyim zor geciyor.Kendi evimizde bile esim yapiyor.

Yapmamak değil de, yardim iste.
Yemeği herkes yiyor, o sofrayı da herkes kaldıracak kimse kimsenin hizmetçisi değil.
Yardım etmek ayrı, bütün işi yapmak ayrı. Belin ağrısın, migrenin tutsun vs
Kendi misafirime bile toplatirim ben hele hele erkeklerin yiyip çekilmeleri ennnnn illet olduğum şey. Ağız burun girişeceksin öylelerine.

sonra da diyoruz kv kotu.gelinin de kvnin de damadin da kendince uzerine dusen seyler vardir.
ne varmis yani sofrayi toplayip bulasik yikiyosaniz her gun olmuyo ya.kvle birlikte yasayanlar ne yapsin peki?
annelerimiz yemek yapsin sofrayi toplasin bulasik yikasin gelin de otursun hosumuza gider mi?

mevzu kv olduğu için hizmet etmek gibi görüyorlar çünkü.
sapla saman birbirine karışıyor.
sofraya yardım etmek kaldırmak bulaşığı toparlamak arkadaşlarımızın evinde bile yapılması en azından teklif edilmesi gereken şeyler. kaldı ki yaşlı başlı kadından bahsediyoruz.

Benim annemin evinde yardımcısı var.
Ve gittiğimde genelde kadınla birlikte kaldırırım sofrayı. Bulaşık yerleştiririm. Yardım ederim. Kalabalık misafir geldiğinde tencereleri falan da yıkadığım olur.
O da insan sonuçta. Kadına para veriliyor diye canını alacak değiliz.
Evine gittiğim bütün arkadaşlarıma da yardım ederim. Hele hamile falansa.
Aynı şekilde gelen de bana yardım eder
Geçen hafta arkadaşlarımız geldi şehir dışındaki yazlık evimize. 1 gece kaldılar, bizden önce kalkıp kahvaltı hazırlamışlar sabah :)
Kayınvalidem evimde su içtiği bardağı kaldırmaz.
Onun evinde ben sofra toplarım.
O onun ayıbı. Ben kendime bakıyorum. Buna hizmetçilik demek de garip geliyor. İnsan Oturduğu sofraya yardım etmez mi?

Bir zamanlarda benim gözüme şey batardı ; erkekler oturuyor sofra evin kadınları tarafından önlerine getiriliyor . Yemeklerini yiyorlar sonra tekrar onlar hiç istifini bozmadan sofra tekrar evin kadınları tarafından önlerinden alınıyor.

Bana hep padişah cariye muamelesi gibi gelirdi bu durum . Hala sinir olurum o ayrı mesele .

Bu arada bulaşık makinesi hediye edin kayınvalidenize . Kendinizi bulaşık makinesi etmek istemiyorsanız

Bayram seyran ne zaman bir araya gelsek bulaşık vs ben de yıkarım. Ama bende de iki tane görümce var hep beraber yaparız. Hiç de gocunmam aksine o kadar iş varken oturursam gocunurum sonuçta artık aile olduk. Kv’de misafirleri olduğu için genelde onlarla ilgilenir ama misafir olmadığı zamanlar o da işin ucundan tutar.
Farklı şehirlerdeyiz, bazen bizim yanımıza geldiğinde benim evimi temizleriz beraber. O da hiç gocunmaz. Burada önemli olan niyet. O ya da siz kendinizi hizmetçi olarak görürseniz olmaz. Hiç yapmayın daha iyi.

Kayınvalidem bana yaptırmaz, ben de bana gelen hiç kimseye yaptırmam. Sizin durumunuzda ise yapmaktan başka çare görünmüyor. Madem en gençsiniz. Ya gitmeyeceksiniz ya yapacaksınız.

Bende şey kısmına sinir oluyorum. Ben soruyorum üstelik kalkıp hemen yapıyorum. İşten yorgun gelmiş olmama rağmen. Hemen alt sokağında oturan ev hanımı olan diğer gelini gerine gerine oturuyor:) kafasına bardakları fırlatasım geliyor. Üstelik benden de küçük:)) sanırım onlar her gün ben haftada 1 gün geliyorum diye ben yıkıyorlar.

Bulaşık makinası olmadığını düşünüyor musunuz gerçekten :)
Makina vardır mutlaka. Her hafta 15 kişiye yemek verecek durumu olan ailenin prensip olarak bulaşık makinasına karşı oldugunu düşünmüyorum :)
yerleştirmek ve makinaya girmeyenleri yıkamak muhtemelen dert yanılan.
O da görümce ile. Yalnız yapsa neyse derim..
görümce olmasa da adım gibi eminim kayınvalidenin yardım edeceğine.
Kızı var diye muhtemelen bırakıyor ikisine.

Ben toplayıp tezgaha bırakıyorum eger o da topluyorsa ben de yardım ediyorum makinaya dizmeye filan,tek bana kaldıysa o oturuyorsa gidip oturuyorum tee yollardır böyle.

Sadece sofra toplansa iyi, bu arada da bu erkek kısmısı çayın demlenip, önlerine gelmesini beklerler, kanepede yayıla yayıla. Bizim sülalede de böyledir, zaten olmayan ev çok azdır, değil mi? Kadınlar doğuştan mutfak kölesi çünkü. Neyse... Eşimle aramızda böyle bir durum yok. En azından kendi hayatlarımızda değiştiriyoruz bu adaletsiz dayatmaları. =)

Konu sahibi arkadaşım, evde on tane genç olsa, ama iş sürekli sana kalsa, isyanında haklısın. Ama yaşlı başlı insanların arasındaysan, kalkıp da onlar mı yıkasınlar? Çok yorgunsan, böyle kalabalık yemeklere gitme. 15-20 kişi demişsin. Aşiret mi toplanıyor haftada bir kere, nedir bu kalabalık, hep böyle mi gerçekten? Gitme o zaman. Yorgun ol, hasta ol. Ama gidiyorsan ve sana yardım edebilecek başkaları yoksa, yapacaksın mecbur. Haa yardım edebilecek birileri var da etmiyorlarsa, o zaman haşlanmayı çoktan hak etmişler.

İyi de misafir varken sizin oturup kayınvalidenizin bulaşık yıkaması hoş olmaz görümcenizde yardım ediyormuş misafirden misafire sorun olmamalı ha normalde sık sık temizliğe çağırır falan tamam mesela kendi annenize gittiniz misafir var yapmaz mısınız? sevdirmekle alakalı da soğuk mesafeli bulduğundan demiş olabilir ne yaptınız ettiniz sorabilir gideceğiniz yere evinize karışmadığı sürece sorun olmaz illa soruluyor bu kadar herşeyi gözünüzde büyütmezseniz sorun olmaz gidip baş köşede oturmak mı istiyorsunuz misafie varken birde makine yok mu

Bir kere de mutfağa erkekler girip toplasın. Misafir var diye ayıplarına gidiyor! Madem o kadar ayıp, aşağılık birşey, kadın neden yapıyor?
Bugün erkeklerin günü hadi bakalım deyip geçin oturun.
Kadınlar geçip oturunca valla hiç zoruma gitmiyor ama o erkekler yiyip kalkıp "ehehe bir kahve iceriz şimdi" diyince asabım bozuluyor. Çok yanlış.

+1000

Sofradan tabak kaldırmaya yardım ederim ama oturup bulaşıklara girişmem asla .
Sizde mesafeli olun öyle Hizmetçi gübi hemen bulaşıklara girilmeyin .

Bence burada ince çizgi kayınvalidene yardım mı ediyorsun yoksa tüm herşeyi sen mi üstleniyorsun noktası.
Yani kayınvaliden köpükler sen durularsın yada kayınvaliden sularını akıtır sen makinaya dizersin; bu benim için tamamdır.
Ama kayınvaliden ve tüm misafirler geçip oturuyor ve herşey bir başına sana kalıyorsa o iş bana tamam değildir.
Ki kayınvalidem ve ben bile olsak eşim geliyor yardıma.
Mesela o içeriden taşıyor, biz diziyoruz veya eşim durular biz dizeriz, çay koyarız vs.
Ben kayınvalidemin evine gidince mutfağı çekip çeviren olmam, mutfak onun, ben elbet yardım ederim, eşimle birlikte.
Yemeklere kayınvalidem karar verir, yapmaya başlar, ben de doğramaya karıştırmaya yardım ederim örneğin.
Annemin evinde de böyledir bu.
Kendi evimde de bulaşıktan yemeğe, yemekten servise eşim harici kimseye iş yaptırmak istemem. Orada da bizim mutfağımızdır, diğerleri yardımcıdır.

ben anlamadım evde misafir varmış e kızıda yardım ediyor, ne bekliyorsun sen oturcaksın kv mi yapacak.. görgü görenek kültür enane diye birşey vardır ve bizim toplumumuzda kv evine şart değil misafirleikte yardım edilir heleki yaş olarak küçüksen. herkes oturuyor tek sen yapıyorsan misafirlikte o zaman haklısın derim... bence sen bahane arıyorsun...

Ben de nefret ediyorum o yüzden evlenmeyi düşünmüyorum. Şayet evlenirsem de yabancı biriyle, bu "gelsin aileme hizmet etsin" kafasında olmayan biriyle evlenmek isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…