yahu yapacaksınız başka yolu yok.
yemeğe davet edildiğiniz evde süs bebeği gibi oturacak haliniz yok.
samimi olmadığınız evde bile sorulur yardım edebileceğim bir şey var mı diye.
bu kadar kalabalık kaç kere oluyor ki?
gitmeyip bahane üretebilirsiniz anca.
Ya cidden anlamıyorum. Hazır sofraya oturacak, ardından da geçip salona oturacak. Anası yaşında kadın da arkasını toplayacak.
Yapmak istemiyormuş. Halbuki herkes bayılır bulaşık yıkamaya :))
Konu sahibi canım, iki seçeneğin var.
1) gitme
2) boşan ve evinde hizmetçileri olan zengin biriyle evlen.
Yada paşa paşa o sofrayı kaldır.
Sağlıklısın, iki tabak kaldırdın diye elime yapışmaz.
Muhtemelen çalışmıyorsun da, hani yorgunluk falan desem.
Anneannem der sen gibiler için
Rahmet olsa bir Allah ın kulunun tarlasına yagmazdı, diye.
Azıcık faydan olsun insanlara. Ölmezsin korkma
mevzu kv olduğu için hizmet etmek gibi görüyorlar çünkü.
sapla saman birbirine karışıyor.
sofraya yardım etmek kaldırmak bulaşığı toparlamak arkadaşlarımızın evinde bile yapılması en azından teklif edilmesi gereken şeyler. kaldı ki yaşlı başlı kadından bahsediyoruz.
Bir zamanlarda benim gözüme şey batardı ; erkekler oturuyor sofra evin kadınları tarafından önlerine getiriliyor . Yemeklerini yiyorlar sonra tekrar onlar hiç istifini bozmadan sofra tekrar evin kadınları tarafından önlerinden alınıyor.
Bana hep padişah cariye muamelesi gibi gelirdi bu durum . Hala sinir olurum o ayrı mesele .
Bu arada bulaşık makinesi hediye edin kayınvalidenize . Kendinizi bulaşık makinesi etmek istemiyorsanız
Ben toplayıp tezgaha bırakıyorum eger o da topluyorsa ben de yardım ediyorum makinaya dizmeye filan,tek bana kaldıysa o oturuyorsa gidip oturuyorum tee yollardır böyle.Merhaba.Evliyim, 1 sene olmadı daha.birine gittiğimde hizmet etmekten bulaşık işleri yapmaktan nefret ediyorum.örnek vereyim.
kayınvalideye gidildi yemeğe 15,20 kişi varız.bu durumda toplama ,bulaşık faslının bana kalması sınır ediyor beni.kızı yanında şimdilik birlikte yapıyorız sıkıntı değil.fakat şehir dışında yaşayacak bi kaç ay sonra,ve bu işler hep bana mı bakacak ,düşüncesi bile deli olmama yetiyor ,sevmiyorum yapmayı zorla değil ya.
bir de zamanında nişanlıyken bazı hazımsızlıklar yaşandı.onlar kaynaklı eşimle çok tartıştığımız anlar oldu.sevildiğimi ta ozamndan hissedemedim hiç.
zaten yüzümede söyledi kayınvalide,kendini sevdirmeye çalışmadın diye.
ya bi insan olduğu haliyle sevilmez mi?illa bi taraflarını yırtmalımı sevilmek için,kabul görmek için ?
Şimdi bana kızının gidecek olması ve işlerin bana kalcak olması çok batıyor.belki sevildiğimi hissetsem böyle bukadr olmazdı herhalde bilmiyorum.
Onlara gidiyoruz direk daha içeri girmeden nerden geliyorsunuz,ne yaptınız nerde yaptınız niye ,daralıyorum onlara gittiğimde bu kadar detay vermek zorunda kalmaktan .ben anlatacağım kadarını zaten anlatırım ne yaptıysak nerden geldiysek geldik. herşey bukadr didik didik edilir mi ?
Böyle durum yaşayanınız var mı ?
Yaşasanız ne yapardınız?
bulaşıktı bilmem neydi bu işleri yapmasak ne olur gittiğimzde? mecburiyetimiz var mı?yapmanın içinizden hiç gelmediğini düşünerek yanıtlarsanız sevinirim .yoksa bende biliyorum birgün bende kayınvalide olucam ölmezsem.
Bir zamanlarda benim gözüme şey batardı ; erkekler oturuyor sofra evin kadınları tarafından önlerine getiriliyor . Yemeklerini yiyorlar sonra tekrar onlar hiç istifini bozmadan sofra tekrar evin kadınları tarafından önlerinden alınıyor.
Bir kere de mutfağa erkekler girip toplasın. Misafir var diye ayıplarına gidiyor! Madem o kadar ayıp, aşağılık birşey, kadın neden yapıyor?
Bugün erkeklerin günü hadi bakalım deyip geçin oturun.
Kadınlar geçip oturunca valla hiç zoruma gitmiyor ama o erkekler yiyip kalkıp "ehehe bir kahve iceriz şimdi" diyince asabım bozuluyor. Çok yanlış.
Sofradan tabak kaldırmaya yardım ederim ama oturup bulaşıklara girişmem asla .Diyelim ki sofradan kalktınız ,doğru odaya mı geçiyorsunuz? İllaki sofradan bir şeyler kaldırmak gerekiyor ,benimkinin kızı da olmayacak bundan sonra ,ben orda otururken onu orda bulaşık yıkar durumda mı bırakacağım?o da hoşdurmaz ki.utanırım
ben anlamadım evde misafir varmış e kızıda yardım ediyor, ne bekliyorsun sen oturcaksın kv mi yapacak.. görgü görenek kültür enane diye birşey vardır ve bizim toplumumuzda kv evine şart değil misafirleikte yardım edilir heleki yaş olarak küçüksen. herkes oturuyor tek sen yapıyorsan misafirlikte o zaman haklısın derim... bence sen bahane arıyorsun...Merhaba.Evliyim, 1 sene olmadı daha.birine gittiğimde hizmet etmekten bulaşık işleri yapmaktan nefret ediyorum.örnek vereyim.
kayınvalideye gidildi yemeğe 15,20 kişi varız.bu durumda toplama ,bulaşık faslının bana kalması sınır ediyor beni.kızı yanında şimdilik birlikte yapıyorız sıkıntı değil.fakat şehir dışında yaşayacak bi kaç ay sonra,ve bu işler hep bana mı bakacak ,düşüncesi bile deli olmama yetiyor ,sevmiyorum yapmayı zorla değil ya.
bir de zamanında nişanlıyken bazı hazımsızlıklar yaşandı.onlar kaynaklı eşimle çok tartıştığımız anlar oldu.sevildiğimi ta ozamndan hissedemedim hiç.
zaten yüzümede söyledi kayınvalide,kendini sevdirmeye çalışmadın diye.
ya bi insan olduğu haliyle sevilmez mi?illa bi taraflarını yırtmalımı sevilmek için,kabul görmek için ?
Şimdi bana kızının gidecek olması ve işlerin bana kalcak olması çok batıyor.belki sevildiğimi hissetsem böyle bukadr olmazdı herhalde bilmiyorum.
Onlara gidiyoruz direk daha içeri girmeden nerden geliyorsunuz,ne yaptınız nerde yaptınız niye ,daralıyorum onlara gittiğimde bu kadar detay vermek zorunda kalmaktan .ben anlatacağım kadarını zaten anlatırım ne yaptıysak nerden geldiysek geldik. herşey bukadr didik didik edilir mi ?
Böyle durum yaşayanınız var mı ?
Yaşasanız ne yapardınız?
bulaşıktı bilmem neydi bu işleri yapmasak ne olur gittiğimzde? mecburiyetimiz var mı?yapmanın içinizden hiç gelmediğini düşünerek yanıtlarsanız sevinirim .yoksa bende biliyorum birgün bende kayınvalide olucam ölmezsem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?