• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş yaşamına dönüş

ladyoflife

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2014
8
0
1
İstanbul
merhaba , ben 33 yaşındayım. Lisans mezunuyum. Mezuniyetimden sonra 2 yıl çalıştım. Sonra zorunlu sebeblerden bıraktım. Sonra hamilelik falan derken 5 yıldır çalışmıyorum . Şimdi tekrar işe başlamak istiyorum ama etraftan bu niyetimi duyan herkes "bu saatten sonra 2çocukla zor, nasıl çalışıcan,boşa okudun" diyor. Moralim bozuldu. Sizce çok mu geç kaldım? Tekrar başlama şansım yokmu?

agızlarının üstüne fırıncı küregiyle vur...
bak bi daha öyle konuşuyolarmı?
sen onlara bakma arkadaşım elinde mis gibi diplomanda var. işe bakın.
güzel iş bulur calışırsında:29:

agızlarının üstüne fırıncı küregiyle vur...
bak bi daha öyle konuşuyolarmı?
sen onlara bakma arkadaşım elinde mis gibi diplomanda var. işe bakın.
güzel iş bulur calışırsında:29:

bende iyimser bakmak istiyorum bu duruma ama o kadar negatif ki insanlar "acaba ben hayal mi kuruyorum "dedim. evet sonuçta yeni mezun çok, benim 5 yıl ara vermem dezavantaj ama bende beni md yapın demiyorum sonuçta. uygun bir yerde başlarım niyetindeyim. insanlar neden bu kadar kötümser?:19:

çalışmak isteyen 40 yaşından sonrada çalışıyo valla siz milletin lafına değil kendi istediğinize bakın

Eski iş yerimde bir hatun vardı iki çocuğu vardı benden 2 ay önce işe başlamıştı.

çocuklardan biri kreşe gidiyordu biri anaokuluna yanı yaşları 4-5 idi

kız izmirin güzel üniveristelerinden birinden mezunmuş okulu bitirdiği ay evlenip hamile kalmış ardı sıra ikinci çocuk.

Sonra benim bulunduğum ile tayinleri çıkmış hanım kızımız ev oturmaktan yorulmuş iş aramış benim eski şirkette hiç tecrübesi olmayan yaşı 30 civarı olan bu hatunu almıştı işe iyide çalışırdı haftasonları uşakları getirirdi filan.

Sonra yine tayinleri çıktı gittiler gittikleri şehir sanayi şehri değil zor iş bulurum diyordu. Sonrasında görüşmedim. Bu hatunun pek paraya ihtiyacı yoktu zevk için çalışırdı.

Bana soracak olursanda her bayan çalışmalı. Kendi ayaklarının üstünde durmalı 3.5 bak çalış bence...

Bencede agizlarinin ortasina kurekle vur.Arkadasimin kv si 3cocuk buyutmus 8yil ara vermis ve suan 60yaslarinda hala callisiyor .o arkadasimin da suan 2evladi var 3.yude istiyor hemen hemen oda 8yil kadar aradan sonra is hayatina donecek .bende 33yasindayim Allah verirse evladim olursa ve caliasamazsam bir kac yilligina ara verip tekrar geri donecegim.hemen is arastiriryorssun kendine daha cok genciz onumuzde uzun yillar var sekerim :)

merhaba , ben 33 yaşındayım. Lisans mezunuyum. Mezuniyetimden sonra 2 yıl çalıştım. Sonra zorunlu sebeblerden bıraktım. Sonra hamilelik falan derken 5 yıldır çalışmıyorum . Şimdi tekrar işe başlamak istiyorum ama etraftan bu niyetimi duyan herkes "bu saatten sonra 2çocukla zor, nasıl çalışıcan,boşa okudun" diyor. Moralim bozuldu. Sizce çok mu geç kaldım? Tekrar başlama şansım yokmu?

çalışırsın tabii ki neden çalışamayasın. insanları anlamıyorum, boşa okudun ne demek ya? bunlardan benim başımda da var, daha 6 aylık olmamış bebeğim var ve ben biraz daha büyütmek istiyorum demeye kalmadan, başkaları bana " herhalde biraz daha büyütürsün bebişi"dediğinde hemen " yok daha neler, çalışacak tabii ki,onca yıl boşuna mı okudu?!"diyenler. okuduysam ben okudum isteyerek, şimdi de yine "isteyerek" çalışmıyorum. çalışmayan kadına işe yaramaz yaftası çok kolay yapıştırılıyor.

Allah Allah, yasinizdan dolayi mi oyle diyorlar? Ne var ki 33 yasta?
cocuklar yüzünden diyorlarsa e o zaman hicbirimiz calismayalim.
bence sadece sevkinizi kirip kendi egolarini tatmin etmek icin oyle soyluyorlardir.
yillar evvel unv sinavinin hemen ardindan (istedigim bolume yerlesecegim belliydi, puanim yuksekti)
kızlarını erken yasta evlendiren, okutmayan bir yakinim 'eee okul da bitti ne olacak su cevredeki fabrikalardan birine basvur bari eleman aliniyor bu ara hep' dedi, sonra eşiyle birlikte gulustuler.o sahneyi hic unutmam, cok sevdigim.biriydi kendisi, yillar gecti benim kirginligim gecmedi.
simdi o kizlari hep mutsuz, bana diyor karisi (kendi rahmetli oldu) srn en iyisini yaptin kimseye minnetin yok krske bizimkiler de okusaydi diye.
yani insanlar bazen kendi ulasamadiklari seyi baskalarinin yapmasini da hazmedemiyor.
size diyenler de muhtemelen kendi hayatlarinda mutsuz olan kisilerdir.
bosverin onlari, onunuze bakin.

Allah Allah, yasinizdan dolayi mi oyle diyorlar? Ne var ki 33 yasta?
cocuklar yüzünden diyorlarsa e o zaman hicbirimiz calismayalim.
bence sadece sevkinizi kirip kendi egolarini tatmin etmek icin oyle soyluyorlardir.
yillar evvel unv sinavinin hemen ardindan (istedigim bolume yerlesecegim belliydi, puanim yuksekti)
kızlarını erken yasta evlendiren, okutmayan bir yakinim 'eee okul da bitti ne olacak su cevredeki fabrikalardan birine basvur bari eleman aliniyor bu ara hep' dedi, sonra eşiyle birlikte gulustuler.o sahneyi hic unutmam, cok sevdigim.biriydi kendisi, yillar gecti benim kirginligim gecmedi.
simdi o kizlari hep mutsuz, bana diyor karisi (kendi rahmetli oldu) srn en iyisini yaptin kimseye minnetin yok krske bizimkiler de okusaydi diye.
yani insanlar bazen kendi ulasamadiklari seyi baskalarinin yapmasini da hazmedemiyor.
size diyenler de muhtemelen kendi hayatlarinda mutsuz olan kisilerdir.
bosverin onlari, onunuze bakin.

evet bende aynen öyle düşünüyorum. hem yaşımdan hem uzun süre ara vermiş olmam nedeniyle işe alınmayacağımı söylüyorlar. 2 çocukla zor olacak bende farkındayım ama tekrar iş yaşamına dönmeyi çok istiyorum. iş başvurularına başladım. fazla seçici olmadan başvurularımı yapıyorum . inş en kısa zamanda sonuç alırımda insanlara kapak olur.:47:

Back
X