İş yeri arkadaşlığı

Evlenmeden önce böyle değildi dini duygularını yoğun yaşamıyordu,bu kadar dindar değildi diyeyim değişti yani..

Evlilikte değişen taraf diğer tarafı da değişmeye zorlayabiliyor çoğu zaman. Eğer zorlanan taraf boyun eğer ve değişirse evlilik yürütülüyor, değişmezse bir yerde tıkanıyor ve bitiyor. Bu konularda üzerinizde uygulanan baskıların sonu gelmeyecek. Çünkü her insan karşısında kendi gibi düşünen bir insan olmasını istiyor evlilik içinde. Zıt fikirler mutlu bir evlilik getirmiyor. Bunun bir de çocuk meselesi var, şu an çocuğunuz var mı bilmiyorum, yok farzediyorum. Çocuk işin içine girdiğinde yetiştirme tarzındaki farklılıklar çok büyük sorunlar ortaya çıkaracak. Sizi kısıtladığının kat kat fazlasını muhtemelen çocuğa yapacak, inanışlarını çocuğa dikte edecek. Bir de kız çocuğu olursa vay halinize. Ergenlikte ve sonrasında babayla çatışmalar, babanın isteklerine ve kısıtlamalarına karşı çıkmalar başlayacak muhtemelen. Ve siz o zamana kadar hala değişmediyseniz, sinip istediği gibi bir kadın olmadıysanız çocukla baba arasında kalacaksınız.

Bu “arkadaşlarımla fotoğraf çektirmemi istemiyor” kadar basit bir konu değil maalesef.

Slm kızlar...sizce işyerinde bayan erkek karışık bir fotoğraf çekilmek, ne bileyim çay saatlerinde işyeri arkadaşlarıyla çay kahve içip sohbet etmek anormal bi durum mu..
Sizler bu şekil oturup sohbet edip,hiç fotoğraf çekilmiyor musunuz..eşim bu konularda çok katı,biri çektiğinde de iyi çekilelim diyorum grup olarak çekiyoruz eşimde bazen tlf numda görüp tepki veriyor,sizce ben mi hatalı davranıyorum...
sen normalsin de eşin baya bi değil :işsiz:

Sizin adiniza cok üzüldüm. Bu kisitlamalar giderek artacak gibi görünüyor. Giyiminizden kusaminizdan evinizdeki esyaya izlediginiz seye kadar giderek artacak siz taviz verirseniz.
[/QUOTE
Evlilikte değişen taraf diğer tarafı da değişmeye zorlayabiliyor çoğu zaman. Eğer zorlanan taraf boyun eğer ve değişirse evlilik yürütülüyor, değişmezse bir yerde tıkanıyor ve bitiyor. Bu konularda üzerinizde uygulanan baskıların sonu gelmeyecek. Çünkü her insan karşısında kendi gibi düşünen bir insan olmasını istiyor evlilik içinde. Zıt fikirler mutlu bir evlilik getirmiyor. Bunun bir de çocuk meselesi var, şu an çocuğunuz var mı bilmiyorum, yok farzediyorum. Çocuk işin içine girdiğinde yetiştirme tarzındaki farklılıklar çok büyük sorunlar ortaya çıkaracak. Sizi kısıtladığının kat kat fazlasını muhtemelen çocuğa yapacak, inanışlarını çocuğa dikte edecek. Bir de kız çocuğu olursa vay halinize. Ergenlikte ve sonrasında babayla çatışmalar, babanın isteklerine ve kısıtlamalarına karşı çıkmalar başlayacak muhtemelen. Ve siz o zamana kadar hala değişmediyseniz, sinip istediği gibi bir kadın olmadıysanız çocukla baba arasında kalacaksınız.

Bu “arkadaşlarımla fotoğraf çektirmemi istemiyor” kadar basit bir konu değil maalesef.
Evet o çok katı yani çok aşırı dindarlığa doğru gidiyor ben de tamam tesettürlüyüm ama arkadaşlarımla sohbet edebilmek konuşabilmek istiyorum yok olmuyor bir organisazyon olduğunda dahi olumsuz bakıyor..bi oğlum var evet kız olsa ilerde erkek arkadaşlarına normal bakarım ama o bu düşüncelere göre normal bakmayacak demek ki,zaten çok güzel bir evlilik değil bu şekil uyuşmuyoruz artık bazı olumlu yönleri var onlar hatrına ve çocuk hatrına sürüyor..

eşi kıskandığını biliyormuş zaten.
Tekrar açıklama yapmayacağım o kadar kıskanıyorsa versin ayda 7000 tl sigortasını da yapsın konu sahibi de uykusuz zor şartlarda çalışacağına evinde otursun..
sen eşini buradaki herkesten çok daha iyi tanıyorsun. buradaki insanların çoğunun gazına gelip, eşine laf edenlerin tavsiyesiyle konuşma. ne hissettiğini kendin çok iyi biliyorsun. kendi kendine otur konuş, hallet. herkes anonim yazıyor sonuçta. çoğu caka satıyor, acaba gerçekten hayatta böyleler mi? ama kimse gelip kendi üstüne laf kondurmuyor şurada. iyi düşün, öyle hareket et.
Evet gercek hayatta da oyleyim belki daha fazla eşim de biliyor.Gayette sadık hatta dine gore de yaşıyorum.

Evet o çok katı yani çok aşırı dindarlığa doğru gidiyor ben de tamam tesettürlüyüm ama arkadaşlarımla sohbet edebilmek konuşabilmek istiyorum yok olmuyor bir organisazyon olduğunda dahi olumsuz bakıyor..bi oğlum var evet kız olsa ilerde erkek arkadaşlarına normal bakarım ama o bu düşüncelere göre normal bakmayacak demek ki,zaten çok güzel bir evlilik değil bu şekil uyuşmuyoruz artık bazı olumlu yönleri var onlar hatrına ve çocuk hatrına sürüyor..
Malesef eşiniz dine yanlış şekilde aşırı bağlanmış bu gercekten sıkıntı.Korkarim bu kısıtlamalar artacak her şey gözüne batmaya başlayacak.Hatta birden aşırı derecede dine düşkünlüğün altın da psikolojik problemler oluyor.
Bunlari kendi kafasında çözemezse işiniz çok zor.

Durup dururken kimseyle foto çektirmiyorum, ama ofiste pasta kesip ufak kutlamalar yaparken resim, hatta video çektiğimiz bile çok oldu

ne olacak yaw?

Saçmaa, resme bakıp sapıkça düşüncelere girecek ofis arkadaşınız diye mi korkuyor eş kişisi? Öyle bir zihniyet olsa, habersiz de foto çeker zaten.

Eşinin mantığındaki biri nasıl çalışmanıza izin veriyor ? Fotoğrafa laf ediyorsa eğer karşı cinsin olduğu yerde çalıştırmasında 🙄

Valla eşimin resmi neden başkalarının telinde olsun. Çok yakın olmadığı sürece benimde hoşuma gitmez. Yada bir gezi filan olur gene anlarim ama gün içinde bende istemem.

Esimde istemez kesin.

Bekarken cekilirdim. Ama evlendikten sonra cekilmezdim. Sonuçta aynı durumu eşimde yapsa canım sıkılırdı.
Bu sayfanın özelliği ne? Herkez istediği gibi istediği konuda fikrini beyan edebilir. Sabahtan beri yaptığım yoruma beğenmedi butonuna basmaktan yorumlarınız Mı? İstediğim şekilde fikrimi söyleyebilirim. Benim özgür düşümcemdir. Bu kimseyi ilgilendirmez. Boşuna beğenmedi butonuna basarak yorulmayın.

Valla eşimin resmi neden başkalarının telinde olsun. Çok yakın olmadığı sürece benimde hoşuma gitmez. Yada bir gezi filan olur gene anlarim ama gün içinde bende istemem.

Esimde istemez kesin.
Bacım böyle yorum yapanları burada beğenmiyorlar. Kendini hazırla. Birazdan 10 tane beğenmedi bildirimi düşecek ekranına.

Gitmem taraftarı değil,ama emeğim olduğu için hakkıma girmek istemiyor,ben bu kadarına izin vermiyorum ve bunu kabullendi..
İşi de bırakın ki sizi eve hapsetsin.
Sanırım kocanız bir şeyler karıştırıyor.

Bu sayfanın özelliği ne? Herkez istediği gibi istediği konuda fikrini beyan edebilir. Sabahtan beri yaptığım yoruma beğenmedi butonuna basmaktan yorumlarınız Mı? İstediğim şekilde fikrimi söyleyebilirim. Benim özgür düşümcemdir. Bu kimseyi ilgilendirmez. Boşuna beğenmedi butonuna basarak yorulmayın.
beğenmemek de özgür düşünce ya şekerim ben de gidip özgür düşüncemi basayım hatta : )

Dini duygularını yoğun yaşıyor o yüzden bu konuda tepkili,gerçekten fikri neyse zikri odur durumu değil hiç böyle bi durumla ilgili bi sorun yaşamadım,sende şunu yapıyorsun diyebileceğim bi durumu yok
Heh en nefret edilesi erkek tipi.
Yobaz.
Yahu din kadının üretken, çalışkan olmasını ister.
Madem öyle çalışmayan, evden çıkmayan biriyle evlenseydi.
Sonra da böyle tipler karısı, kızı için kadın dr, hemşire, öğretmen arar yana yakıla. Cahil.

Hiç şaşırmadım yeni nesil selfie kuşağı eşinizde bu duruma alışmalı

kimse iş yerinde durup dururken hadi gelin foto çekilelim demez.
ya doğumgünüdür ya bir proje bitmiştir kutlamadır yada yılbaşı gibi bir zamandır.
bunlarda da ekiple beraber bir fotoğrafta yer almak bence sıkıntı değil. sonuçta özel bir duygusal bağ içermeyen şeyler bunlar.
ayrıca insan elbette iş arkadaşlarıyla yemek de yer kahve-çay da içer. iş hayatını çekilir kılan şey zaten oradaki kafa dengi arkadaşlarımızla verdiğimiz bu kısa molalardır.
insan sosyal bir varlıktır ve eş kişisi dahi olsa, kadın-erkek farketmez, karşısındakini bu şekilde kısıtlama hakkı yoktur.

bunca kısıtlama varsa ya kişi kendine güvenmiyordur yada partnerinin her an aldatabileceğini düşünüyordur.

eşinize bunun normal olduğunu anlatmanız gerekli. belki iş arkadaşlarınızla tanıştırmak işe yarar, önyargıları kalkar.

Evet biliyorum ve normalde siliyorum çok tlfnuma bakmaz bugün benim tlfnumdan birini aradı ve tesadüfen silmediğğm bi fotoğraf gördü
Eşinizin arkasından iş çeviriyor konumuna düşmek zorunuza gitmiyor mu?
Siz siliyorsunuz da arkadaşlarınız sosyal ağlarda paylaşıyorsa ve eşiniz orada boy boy fotoğraflarınızı görürse ne olacak?

Heh en nefret edilesi erkek tipi.
Yobaz.
Yahu din kadının üretken, çalışkan olmasını ister.
Madem öyle çalışmayan, evden çıkmayan biriyle evlenseydi.
Sonra da böyle tipler karısı, kızı için kadın dr, hemşire, öğretmen arar yana yakıla. Cahil.

benim öyle tiplere tek bir sorum oluyor denk gelince: madem bu kadar inançlısın ve dini yaklaşımın nedeniyle bunları söylüyorsun, o zaman neden peygamberimizin eşinin ticaretle uğraşan bir kadın olduğunu hatırlamıyorsun ?

benim öyle tiplere tek bir sorum oluyor denk gelince: madem bu kadar inançlısın ve dini yaklaşımın nedeniyle bunları söylüyorsun, o zaman neden peygamberimizin eşinin ticaretle uğraşan bir kadın olduğunu hatırlamıyorsun ?

çünkü inandıkları şey peygamberimizin anlattığı din değil. dini kılıf altında böyle şeyler yapılıyor genellikle. bunların islamiyetle değil arap gelenekleriyle alakası var.

islamiyeti çok yozlaştırdılar diye yorum yapacaktım ama bu başka bir konu tabi

Back
X