İş yeri maaşımı düşük gösterdiği için doğum parası az gelecek

Talora

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
7
0
6
35
İstanbul
Merhabalar,

ben ufak bir ofiste (ben dahil 4 çalışan) 1,5 yıldır çalışmaktayım. Maaşımızı elden alıyoruz ve SSK ya askeri ücret den gösteriliyoruz. Aylık bordroları şu an hep sekreter bizim adımıza imzalamıştır. Kendi imzam yok yani.
Net maaşım 2700 TL, şu an 4 aylık hamileyim ve ilerideki zaman 16 haftalık iznimi kullanmak istiyorum. Fakat maaşım düşük gösterildiği için SSK bana buna göre maaş ödeyecek. İşveren farkını ödemek zorunda mı? Bunu nasıl talep edebilirim. Ve eğer 6 aylık ücretsiz izin hakkımı kullanırsam tazminat ödeyerek beni işten çıkartma hakları olur mu?
Teşekkürler

Merhaba;
Şu anki durumda göre işverenin gerçek rakam üzerinden ödeme yapıp yapmaması tamamen kendi isteğine bağlı. Gerçek rakam üzerinden ödeme yapmasını isterseniz mahkemeye başvurmak zorundasınız. Kanuni doğum izinlerinizi kullanmanız durumunda işverenin sizi tazminatsız işten çıkarma hakkı yok. Dava açmaya karar verdiğinizde bir avukata başvurmanızı özellikle öneririm.
İyi günler dilerim.

teşekkür ederim. peki sgk maaşın 3/2 sini öderken son maaşa mı bakıyor son 12 aylık maaşa mı? brüt den mi hesaplanıyor? kusura bakmayın...ben yurt dışında doğup büyüdüm ve bu konular ile ilgili hiç bilgim yok. çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…