• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yeri meselesi..

kelebekmkelebek

Evli , Mutlu , ikiz annesi ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Mart 2008
6.059
5.196
723
Merhaba bayanlar ;

Nasıl bir işin içine düştüm inanın bilmiyorum.. Ben Eylül/2017 den beri bir fabrikada sekreterlik yapmaktayım kendim daha önce bankacıydım evlenince istifa etmiştim burada işe başladım , bugüne kadar da işimde hiç bir sorun yaşamadım, gerek müdürlerimle , gerek çalışanlarla asla münakaşa edecek bir insanda değilimdir.

Sabah işe başladıktan sonra telefon geldi muhasebeye bağlamam gerekiyormuş bende satışa bağladım ama bana telefonda ben ilgilenmiyorum muhasebe deselerdi oraya bağlardım. Bu satış biriminde iki kişi çalışıyor yanlarına evrak vermek için gittim 10 dakika sonra falan sonra yüzüme bile bakmadan " bir daha x yerden telefon gelirse muhasebeye bağlayacaksın" denildi. tabi bunun öncesinde yukarı onların yanına çıkarken bana seslendiler telsizleri çekmiyormuş insan kaynaklarının bakımcı bulmamı söylediler bir yandan da telefonda numara arıyorum. bende kafamı salladım yürüdüm indim yerime geldiğimde telefon geldi " sen anladın mı ? bana cevap vereceksin vermedin " bende " evet anladım anlamamış olsam söylerdim" dedim.

Telefonda inanılmaz bir ses tonuyla bağırdı kendisi en son yüzüme kapattı. Yanına gittim

"x hanım bana sesinizi yükseltemezsiniz burası bir iş yeri" dedim

"ben senin çocuğun değilim dedi " bana ( ne alakaysa..)

yürüdüm aşağı iniyordum "gerizekalı" dediğini duydum

Tabi ki buna kayıtsız kalamayacağım için " terbiyesiz" dedim.

İnanılmaz şekilde bağırdı yani öyle bir çırpındı ki hani evladına falan bir şey olduğunu düşünürsünüz görseniz yerden yere atıyor kendini bende yürüdüm yerime gittim. Burası 3 ortak beni ortaklarından birisine şikayet etti o da " gönderin gitsin" dedi insan kaynaklarına gitti. Bu akşam çıkışımı verebilirler derdim o değil bir insanı ekmeğinden etmek bu kadar kolaysa Rabbime versin hesabını.

yani diyeceğim o ki arkadaşlar yanlış bir şey mi yapmışım ?

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi...
bence iş arkadaşınız başka bişeye sinirlenip sinirini sizden çıkarmış.. ama Allah büyük yanına kalmaz elbet... keşke sizde gidip olanı biteni anlatsaydınız patronunuza en azından hiç bir şeyin tek taraflı olmadığınızı bilirdi..

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi...
bence iş arkadaşınız başka bişeye sinirlenip sinirini sizden çıkarmış.. ama Allah büyük yanına kalmaz elbet... keşke sizde gidip olanı biteni anlatsaydınız patronunuza en azından hiç bir şeyin tek taraflı olmadığınızı bilirdi..
Amin inşallah çok sağolun.
Şöyle bir durum var bugüne kadar anlaşamadığı herkesi şikayet edip bu şekilde göndermiş yani patron tarafından çok sevilen dediği yapılmış şımartılmış bir kadın. Anlatsam da beni dinleyecek bir patron değildir bende sessiz kalmayı tercih ettim.

Amin inşallah çok sağolun.
Şöyle bir durum var bugüne kadar anlaşamadığı herkesi şikayet edip bu şekilde göndermiş yani patron tarafından çok sevilen dediği yapılmış şımartılmış bir kadın. Anlatsam da beni dinleyecek bir patron değildir bende sessiz kalmayı tercih ettim.
maalesef böyle insanlar var.. akşam olsun hayrolsun diyelim:) belki sadece uyarı alırsınız çünkü bi insanın ekmeğiyle oynamak bu kadar kolay olmamalı.. :(

Neden bankacılıktan sonra sekreterlik?Sonuçta bir alanda tecrübe edindiniz. Her işte bir hayır vardır. Ben de ilk zamanlar okul bitmeden önce sekreterlik yapıyordum maalesef adam yerine konulmuyorsun ve üzerinde herkes egosunu tatmin ediyor . Bu bir vesile olmuştur belki bir bankada iş bulursun .

maalesef böyle insanlar var.. akşam olsun hayrolsun diyelim:) belki sadece uyarı alırsınız çünkü bi insanın ekmeğiyle oynamak bu kadar kolay olmamalı.. :KK43:

Kesinlikle öyle olsun Allaha havale ettim ben hayırlısı olsun.

Ay ne oluyor bu insanlara ya kendi egoları uğruna birinin ekmeğiyle oynamak bu kadar kolay mı?
Çıkartırlar ise bile inşallah buradan sonra bulacağın yer çok çok daha iyi olur.

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için inşallah öyle olur. Egosu gerçekten çok yüksek ve patron tarafından şımartılmış bir insan olduğundan böyle oluyor güvencesi olmasa yapabilir mi ?

Neden bankacılıktan sonra sekreterlik?Sonuçta bir alanda tecrübe edindiniz. Her işte bir hayır vardır. Ben de ilk zamanlar okul bitmeden önce sekreterlik yapıyordum maalesef adam yerine konulmuyorsun ve üzerinde herkes egosunu tatmin ediyor . Bu bir vesile olmuştur belki bir bankada iş bulursun .

Şöyle ki ; eşimle tanıştığım dönemdi nişanlanmıştık ikimizinde ikinci evliliği bıraktım evlilik tazminatı aldım bir de özel banka olunca çok geç çıkıyordum işten daha sonra buraya başladım. Allah bir yerden kapı açar

takma canım kısmetin bitmiş orda ama bence şikayet et haksız yere çıkarmışlar seni

Öyle nasipde ne varsa onu yaşıyoruz teşekkür ederim.

valla gerizekalı lafından sonra üstüne atlardım .
Yine iyi sabretmişsin .
Sende git birilerine şikayet et.
Hakkıını ara pasif kalma.

sen niye susuyorsun ki. sende git şikayetini et. olabilir hata da yapsan olabilir. sanki kendisi çok mu dört dörtlük. sende şikayetini et. bilemezsin ekleme yapar o şikayetinde. sende git üstüne şikayet et

4 4 lük insan yok ki o olsun.. Müdür değil sorumlu değil satış temsilcisi ama şımarık arkasına güvenen birisi. Şikayet etsem de beni dinleyen taraf olmaz patron mail atmayı düşünüyorum diğer ortaklarına burada olan onu çok koruyor çünkü.

valla gerizekalı lafından sonra üstüne atlardım .
Yine iyi sabretmişsin .
Sen git birilerine şikayet et.
Hakkıını ara pasif kalma.

Diyorum ya iş yeri diye sadece ses yükseltemeyeceğini söylemeye gittim ama zannedersiniz bıçakladım ya da silah dayadım kafasına bilgisayarını çarptı çırpındı bağırdı çağırdı öyle tepkiler verdi ki uzaktan görsem canına ya da evladına bir şey olmuş derim.

Ben burada ki değil de başka il de merkez de duran ortakları var bayan ona mail göndermeyi düşünüyorum bugüne kadar gördüğüm sustuğum tüm herşeyi anlatan bir mail beni gönderseler bile en azından rahat edemesin durduğu yerde diye düşündüm

Diyorum ya iş yeri diye sadece ses yükseltemeyeceğini söylemeye gittim ama zannedersiniz bıçakladım ya da silah dayadım kafasına bilgisayarını çarptı çırpındı bağırdı çağırdı öyle tepkiler verdi ki uzaktan görsem canına ya da evladına bir şey olmuş derim.

Ben burada ki değil de başka il de merkez de duran ortakları var bayan ona mail göndermeyi düşünüyorum bugüne kadar gördüğüm sustuğum tüm herşeyi anlatan bir mail beni gönderseler bile en azından rahat edemesin durduğu yerde diye düşündüm
aynen öyle yap .
Orda başka kımse yokmuydu size şahit olucak birileri ?

aynen öyle yap .
Orda başka kımse yokmuydu size şahit olucak birileri ?

Yok olmazlar buraya en son giren benim diğerlerinin hepsi 5 - 6 yıldır beraber çalışıyorlar bana şahit olsalar diğerleri onlara diş biler. Anlayacağınız bekleyip durumu görmek olacak.

Sizi konusmak icin cagirdiklarinda hakaret gordugunuzu ve dava acacaginizi soyleyin. Azicik da onlar tutussun

Evet bu mantıklı insan kaynaklarına bunu söyleyebilirim. Uğraşacak vaktim olsa açardımda gerçekten değmez çirkef insandan korkarım ben her türlü pisliği yapar.

Şimdi herşeyi anlatan geçmişte sustuğum gördüğüm herşeyi anlatan destan gibi bir mail gönderdim merkezde ki ortaklarına bekleyip göreceğiz.

Evet bu mantıklı insan kaynaklarına bunu söyleyebilirim. Uğraşacak vaktim olsa açardımda gerçekten değmez çirkef insandan korkarım ben her türlü pisliği yapar.

Şimdi herşeyi anlatan geçmişte sustuğum gördüğüm herşeyi anlatan destan gibi bir mail gönderdim merkezde ki ortaklarına bekleyip göreceğiz.
İyi yapmissiniz. Calismanizi begenmiyorlarsa isten cikarsinlar,hakaret ne demek? Kimse kimseye gerizekali diyemez bir is yerinde. Ve kesinlikle dava acsaniz kazanirsiniz. Yillarca ozel sektorde calistim,yoneticilik yaptim. Sayisiz davaya katildim sahitlik bile yaptim,is mahkemeleri calisandan isciden yanadir sakin unutmayin. Ve kesinlikle hakkinizi arayin.

İyi yapmissiniz. Calismanizi begenmiyorlarsa isten cikarsinlar,hakaret ne demek? Kimse kimseye gerizekali diyemez bir is yerinde. Ve kesinlikle dava acsaniz kazanirsiniz. Yillarca ozel sektorde calistim,yoneticilik yaptim. Sayisiz davaya katildim sahitlik bile yaptim,is mahkemeleri calisandan isciden yanadir sakin unutmayin. Ve kesinlikle hakkinizi arayin.

Tabiki hakaret edemez o kim oluyor da bu lafı söyleyebiliyor ben gene tüm sabrımla sadece "terbiyesiz" cevabını verdim iş yeri olduğundan sustum yürüdüm yerime hani suçlu insan güçlü olurmuş ya onunki de öyle işte suçlu insan güçlü oluyor yani öyle bir kadın ki patrona sürekli yalakalık yapmaktan bu hale gelmiş.

BEklediğim gibi oldu bayanlar ,

İş çıkışım verildi , ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı alabilecek şekilde iş sözleşmem fesih edildi.

Haksız yere insanların ekmeğiyle oynamak çok kolay hayırlısı olsun..

BEklediğim gibi oldu bayanlar ,

İş çıkışım verildi , ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı alabilecek şekilde iş sözleşmem fesih edildi.

Haksız yere insanların ekmeğiyle oynamak çok kolay hayırlısı olsun..
hakkında hayırlısı olsun Allah bir kapıyı kapar diğerini açar sabret.
ve öyle oldu.
Tuğçe Işınsu ritüellerini tavsiye ederim.

Back
X