İş yeri sorunum ve hamileliğim, ne yapmak gerek..

Kaety

Çok Şükür, Bin Şükür..
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2012
4.121
753
248
Merhabalar hanımlar..
Çok sıkıntıdayım her dakika akılımdan çıkmayan bir problemim var, akıl akıldan üstündür, karar veremiyorum ne yapmalıyım, deneyimleriniz ve nasıl olursa olsun fikirleriniz değerli benim için..

3 Yıldır bir inşaat firmasında çalışıyorum, daha doğrusu girdi çıktı oldu, işten ayrıldım 1 yıl sonra tekrar aradılar beni, normalde memnunlar benden.. 9 ay oldu şuan işe başlayalı.
Görevim ön muhasebe, telefonlarada ben bakıyorum, buranın demir başı gibiyim, zaten şöför ve ben varım çalışan..

Tabii hamileyim birde 11 haftalık. Geçen hafta düşük tehlikem oldu içerde kanama göründü ve 3 gün izin aldım şirketten yattım.. Yerimede kuzenimi getirdim, hep onlaı düşünürüm..Çok rahat idare ediyor.

Patronum 'bu sorunların çok sürecek mi, bilelim ona göre bişeyler yapalım, burası bir iş yeri başkasıyla olmaz, nereye kadar böyle olur' dedi. Sağolsun geçmiş olsun bile demeden.
Normalde izin almak adetimde değildir.
Kontrollerime 1 satte arabayla gider gelirim o derece..

Derken şimdi yine kanamam oldu, dinlenince ve su içince geçiyor bunu anlamış oldum. Ama bir daha izin alırsam suratını çekmek ayrı dert başıma kakması ayrı dert, anlatılmaz yaşanır yani..ben de hassasımdır üzülür takarım kafama bir şey deseler.
Zaten lafı böyle giderse çık git'e getirmişti.

Açıkca yazayım eşimin maaşı 1800TL, 1.000,00TL kayınbabam yardım ediyor, 1200de benim maaş..
1400tl de kredi ödüyoruz, eşimden kalan 400TL
Kayınbabamlardan çok para almak istemiyorum çünkü çalışmamam kayınvalidmein gözüne batıyor, ve çaktırmadan lafını edecek potansiyelde mağlesef.. Onlardan yardım almak istemiyorum..
Eşim cts günleri ek iş yaparsa idare edebiliriz..Ama nasıl kıyarım eşimede :( Bebek masraflarına da aileler çok azıcık yardım etse yeterli..
Doğduktan sonra kısmet ederse Rabbim, 2 yıl ben bakmak istiyorum, kayınvalideme bırakamam :(

Birde bilirsiniz doğum parası var devletten, eşimin patronu işten çıkma durmu olursa doğuma yakın 1 ay sigortalı gösteririz şirkette yeterli olur, paranızı alırsınız demiş!

Şimdi ben ne yapayım, karar veremiyorum, işten çıksam bebeğimi beklesem, yada çalışınca riskim artacak..
Durum bu, ne yapayım ben ne yapayım :KK43::KK43:

Benim konum neden 'yeni mesajlar'da görümüyor acaba :KK64:

Back