İş yeri

Aile şirketiymiş orası. Seneledir tanıdığı insanları bırakıp sizi tercih edeceklerini sanmıyorum. değerinizin bilineceği bir işe başlasanız iyi edersiniz

Soğuk resmi profesyonel olacaksın
Ben buradayım ve sizin üstünüzüm izlenimi vereceksin
Küçük bir kız çocuğu gibi davranmayacaksın
Gereliyorsa rest çekeceksin

Kendinizi bilinçlendirmekle başlayabilirsiniz.
İnsanlara "hizmetçi" demeniz bile hiyerarşik olarak kendinizi ve diğerlerini nasıl konumlandırdığınızı net şekilde gösteriyor.
Hizmetçilik eski bir iş kolu hanımefendi.

O kişiler, hizmetli. "Hizmetli", "görevli" deyin lütfen. Yüzlerine hizmetçi dememiş olabilirsiniz ama bakış açınız onlara davranışlarınızın kökenini oluşturmaktadır. Burada demeniz bile beni rahatsız etti, hani bir kere ağızdan kaçsa, klavye otomatik düzeltse neyse ama üstüne basa basa yazmanız?

Muhasebecisiniz, işinizde uzmansınız, iyi güzel. Fakat nasıl olup da herkesten vasıflı görüyorsunuz kendinizi anlayamadım. Muhasebe de bir iş kolu. Kraliçeymiş gibi bahsediyorsunuz. Monarşi yıkıldı, demokrasi geldi yerine.
8 pompacı o gün işe gelmese o işletme o gün hizmet verebilir mi? Marketçi işe gelmese kasada kim duracak? Mal indirme bindirme yapılmazsa raflar boşalır, satış yapılamaz. Hizmetliler olmasa etrafı ne götürür?
Küçük gördüğünüz her emekçi çarkı ilerleten bir parçadır.
Kendinizi tepede görme buhranından sıyrılın. Mesela siz hizmetlilere çay götürüp "Ablacım/abicim çok yoruldun, biraz dinlen" diyerek başlayabilirsiniz, bir saat sonra da siz onlardan çay isteyebilirsiniz.

Çayı, kahveyi kendiniz alabilirsiniz.
Ya da patronlardan birini birer gün arayla masanıza davet edin(işle ilgili). Patron gelince de "Abla/abi bize iki çay getirir misin?" deyin ve yavaş yavaş o alışkanlığı oluşturabilirsiniz. Ya da 45 yaşındaki diğer muhasebeci abiden oryantasyon isteyebilirsiniz.

Hor görmeyin kimseyi, iletişimin dozajını ayarlayın yeterli.

Hor gören onlardı ilk bu kavgayı başlatan. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.

Hor gören onlardı ilk bu kavgayı başlatan. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.

Yeni girdiğiniz iş yerinde bir de kavga mı ettiniz hizmetlilerle? Pes! Hazine ve Maliye Bakanı havalarını bırakın yahu, muhasebe sadece bir iş kolu kimseden üstün değilsiniz

Nerden bilecegiz, vahiy mi geliyor ? Yazdigin kadariyla yorumlanir. Kurumsal bir yer olmadigi aşikar, senin uslubunda hos degil. Calisanlari eski ve yasli ne demek. Hizmetçi bile derken hizmetciyi kucumsuyor musun ? Buranin sistemi degismez, begenmiyorsan cikarsin

Ortada kavga mı var konu sahibi? Neyin kavgası? Ya gözlemleriniz de vardığınız sonuç gibi yanlışsa? Kimin kimi hor gördüğü aşikar konunuzda kullandığınız kelimelerden.

Neyse... Başa dönelim. Eğer dediğiniz gibi bir kavga varsa ortada, baştan kaybedeceğiniz kavgaya girmeyin boşuna. O basit gördüğünüz hizmetçiler, marketçiler ve pompa elemanları kalır, siz sepetlenirsiniz vasıflı vasıflı...

Hemen hemen heryerde böyle durumlar oluyor maalesef

Aile şirketinde kalifiye elemanını bırakıp da sizi tutmazlar elbette. Başka iş bakın beğenmiyorsanız

belki de siz haklısınız ama yazınızdaki üslup çok kötü… kibirli gözükmüşsünüz. sevmediyseniz tabiki çıkın sinir hastası olmaktan iyidir.

Saygı talep edilmez kazanılır. İnsanlara üstten bakarsanız karşılığını alırsınız. İstediğiniz gibi kalifiye eleman olun farketmez

Hizmetçi nedir yani,onlarla da bu şekilde konuşursanız elbette çay may getirmez kimse size.

Ben 23 yaşında mühendis olarak işe başladım, fabrikanın %95i benden eski ve benden deneyimli çalışanlardı. Asla saygıyı bozmadım,onlar için değil kendim için. İşe girdiğim gün gidip tanıştım mutfak personeliyle,çayı kahveyi nasıl içtiğimi sordular,söyledim. Getirmeyi unuttuklarında da “x hanım bir kahve rica edebilir miyim” diye aradım,getirdiler. İş hayatı böyledir,bazen problem insanlarla da karşılaşabilirsiniz. Ama üslubu bozmadan güzel hamleler yapmalısınız.

Yıllardır beraber çalısan insanların arasına sonradan katılmak ve uyum saglamak bazen zor olabiliyor. Ne yazik ki çalıstıgınız şirketteki düzenin degisecegini sanmiyorum. Ya alışmaya ve iş arkadaşlarınızla kaynaşmaya çalışmalısınız, yada başka bir iş bakmalısınız.

Hizmetçi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…