Aile şirketiymiş orası. Seneledir tanıdığı insanları bırakıp sizi tercih edeceklerini sanmıyorum. değerinizin bilineceği bir işe başlasanız iyi edersinizMerhaba özel sektörde muhasebeci olarak işe başladım. Aile şirketi burası. Ben 30 yaşındayım. Patronlarım 30-40 arası. Bir muhasebecimiz var 45 yaşında, çalışanları eski ve yaşlı. Diğer çalışanlarda 3 hizmetçi, 4 marketçi, 8 pompa görevlisi. Sorun şu ki en vasıflı ama en yeni elemanları benim. Diğerleri vasıfsız. Ve ben bir iş istedğimde bana saçma sapan sen kimsin muamelesinde bulunuluyor. Hmzetçiler bile kenidni benimle bir tutuyor. Bir tek bana çay, kahve getimiyorlar. Üstelik bunu sanki ben onların kızlarıymışımda kız evladı hizmet bekler mi muamelesi üzerinden patronu dolduruyorlar. Patronlarda vasıfsız elemanı vasıflı elemana tercih eidyor resmen. Ne yapabilirim?
Hor gören onlardı ilk bu kavgayı başlatan. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.Kendinizi bilinçlendirmekle başlayabilirsiniz.
İnsanlara "hizmetçi" demeniz bile hiyerarşik olarak kendinizi ve diğerlerini nasıl konumlandırdığınızı net şekilde gösteriyor.
Hizmetçilik eski bir iş kolu hanımefendi.
O kişiler, hizmetli. "Hizmetli", "görevli" deyin lütfen. Yüzlerine hizmetçi dememiş olabilirsiniz ama bakış açınız onlara davranışlarınızın kökenini oluşturmaktadır. Burada demeniz bile beni rahatsız etti, hani bir kere ağızdan kaçsa, klavye otomatik düzeltse neyse ama üstüne basa basa yazmanız?
Muhasebecisiniz, işinizde uzmansınız, iyi güzel. Fakat nasıl olup da herkesten vasıflı görüyorsunuz kendinizi anlayamadım. Muhasebe de bir iş kolu. Kraliçeymiş gibi bahsediyorsunuz. Monarşi yıkıldı, demokrasi geldi yerine.
8 pompacı o gün işe gelmese o işletme o gün hizmet verebilir mi? Marketçi işe gelmese kasada kim duracak? Mal indirme bindirme yapılmazsa raflar boşalır, satış yapılamaz. Hizmetliler olmasa etrafı ne götürür?
Küçük gördüğünüz her emekçi çarkı ilerleten bir parçadır.
Kendinizi tepede görme buhranından sıyrılın. Mesela siz hizmetlilere çay götürüp "Ablacım/abicim çok yoruldun, biraz dinlen" diyerek başlayabilirsiniz, bir saat sonra da siz onlardan çay isteyebilirsiniz.
Çayı, kahveyi kendiniz alabilirsiniz.
Ya da patronlardan birini birer gün arayla masanıza davet edin(işle ilgili). Patron gelince de "Abla/abi bize iki çay getirir misin?" deyin ve yavaş yavaş o alışkanlığı oluşturabilirsiniz. Ya da 45 yaşındaki diğer muhasebeci abiden oryantasyon isteyebilirsiniz.
Hor görmeyin kimseyi, iletişimin dozajını ayarlayın yeterli.
Hor gören onlardı ilk bu kavgayı başlatan. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.
Nerden bilecegiz, vahiy mi geliyor ? Yazdigin kadariyla yorumlanir. Kurumsal bir yer olmadigi aşikar, senin uslubunda hos degil. Calisanlari eski ve yasli ne demek. Hizmetçi bile derken hizmetciyi kucumsuyor musun ? Buranin sistemi degismez, begenmiyorsan cikarsinHor gören onlardı ilk bu kavgayı başlatan. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.
Ortada kavga mı var konu sahibi? Neyin kavgası? Ya gözlemleriniz de vardığınız sonuç gibi yanlışsa? Kimin kimi hor gördüğü aşikar konunuzda kullandığınız kelimelerden.Hor gören onlardı ilk bu kavgayı başlatan. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.
Yetiştirilme tarzınızı merak ettim.Hor gören onlardı ilk bu kavgayı başlatan. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.
Hemen hemen heryerde böyle durumlar oluyor maalesefMerhaba özel sektörde muhasebeci olarak işe başladım. Aile şirketi burası. Ben 30 yaşındayım. Patronlarım 30-40 arası. Bir muhasebecimiz var 45 yaşında, çalışanları eski ve yaşlı. Diğer çalışanlarda 3 hizmetçi, 4 marketçi, 8 pompa görevlisi. Sorun şu ki en vasıflı ama en yeni elemanları benim. Diğerleri vasıfsız. Ve ben bir iş istedğimde bana saçma sapan sen kimsin muamelesinde bulunuluyor. Hmzetçiler bile kenidni benimle bir tutuyor. Bir tek bana çay, kahve getimiyorlar. Üstelik bunu sanki ben onların kızlarıymışımda kız evladı hizmet bekler mi muamelesi üzerinden patronu dolduruyorlar. Patronlarda vasıfsız elemanı vasıflı elemana tercih eidyor resmen. Ne yapabilirim?
Merhaba özel sektörde muhasebeci olarak işe başladım. Aile şirketi burası. Ben 30 yaşındayım. Patronlarım 30-40 arası. Bir muhasebecimiz var 45 yaşında, çalışanları eski ve yaşlı. Diğer çalışanlarda 3 hizmetçi, 4 marketçi, 8 pompa görevlisi. Sorun şu ki en vasıflı ama en yeni elemanları benim. Diğerleri vasıfsız. Ve ben bir iş istedğimde bana saçma sapan sen kimsin muamelesinde bulunuluyor. Hmzetçiler bile kenidni benimle bir tutuyor. Bir tek bana çay, kahve getimiyorlar. Üstelik bunu sanki ben onların kızlarıymışımda kız evladı hizmet bekler mi muamelesi üzerinden patronu dolduruyorlar. Patronlarda vasıfsız elemanı vasıflı elemana tercih eidyor resmen. Ne yapabilirim?
Hizmetçi???Merhaba özel sektörde muhasebeci olarak işe başladım. Aile şirketi burası. Ben 30 yaşındayım. Patronlarım 30-40 arası. Bir muhasebecimiz var 45 yaşında, çalışanları eski ve yaşlı. Diğer çalışanlarda 3 hizmetçi, 4 marketçi, 8 pompa görevlisi. Sorun şu ki en vasıflı ama en yeni elemanları benim. Diğerleri vasıfsız. Ve ben bir iş istedğimde bana saçma sapan sen kimsin muamelesinde bulunuluyor. Hmzetçiler bile kenidni benimle bir tutuyor. Bir tek bana çay, kahve getimiyorlar. Üstelik bunu sanki ben onların kızlarıymışımda kız evladı hizmet bekler mi muamelesi üzerinden patronu dolduruyorlar. Patronlarda vasıfsız elemanı vasıflı elemana tercih eidyor resmen. Ne yapabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?