iş yerim..

busrasiyah8814

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2017
31
9
1
32
Hanımlar selam 9 aydır özel bir şirkette çalışıyorum. Büyük bir firma işim iyi fakat çok stresli akşam kaçta çıkacağımın belli olmadığı günlerim oluyor. Ve bana iş görüşmesi yaparken çocuk düşünüp düşünmediğimi sormuşlardı o zaman için henüz planımızın olmadığını falan söyledim. fakat bana 2-3 yıl düşünmezsiniz di mi daha yaşın küçük vs diyip o şekilde söylemleri oldu. Neyse işe başladım aynı konuşmayı amirim ile de yaşadım buraya gelen iki yıl falan düşünmüyorlar gibilerinden...

Ve ben şimdi 8 haftalık hamileyim :) Mutluluktan deliriyorum..
Bu arada evleneli de 1,5 yıl oldu.

Şimdi ben daha çalıştığım firmaya söylemedim ama içim hiç rahat değil mobbing uygulamarından korkuyorum Ne zaman ve nasıl söylemeliyim.. Üst amirim ile aynı odayı paylaşıyoruz bu arada.
(( Çalıştığım firmadaki insanlarda değişik alaycı vs. ya da kuyu kazan tipten. Müdürümüz ayrı olay her şeyde bişey arıyor bağırır sürekli bişeyleri beğenmez.. )))

Yardımlarınızı bekliyorum ...

sen en başta hata yapmışsın ağız vermekle canım benim özelimden sizene siz eleman mı alcaksınız başka şey mi sizi ne ilgilendirir ne zaman çocuk yapcağımız deseydin patronuna falan hepsine söyle hamile olduğunu ya da deme çıkarırlarsa dava aç el adamı işini yapmana bakar sadece gerekirse çık işten bebeğin de hayırlı olsun cnm

çok teşekkür ederim canım..
malesef diyemedim o şekilde dediğim çok büyük firma ama enteresan

Kimseye birşey söylemek zorunda değilsin. Sözleşmende hamile kalmanı yasaklayan bir madde olmadığı sürece yasalar senden yana. Sakın ola öğrendiklerinde istifa filan imzalama tüm haklarını kaybedersin.

söylemeyeyim mi sizce :/ söylemem lazım bu aralar aynen öyle umarım mobing olmaz

Sanırım işe girince ilk bir yıl hamilelik durumda çıkarma hakları var iş verenlerin. Emin değilim ama bir araştırın.

söylemeyeyim mi sizce :/ söylemem lazım bu aralar aynen öyle umarım mobing olmaz

Endişen varsa söylemeden önce çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını arayıp haklarını öğren. Evladının hakkını kimseye yedirme. Ayrıca en önemlisi evladının sağlıklı olması ama ilk üç ay en riskli dönem biliyorsun, ya işten çıkarıldıktan sonra bebeğini de kaybedersen? Seni tekrar işe alacaklar mı? Bence en azından 3 ayı geçirmeden söyleme kimseye. Doktora da mesaidışı veya hafta sonu çalışan doktor bulup git.

Hayirli olsun oncelikle, allah tez vakitte kavustursun.

Arkadaslarin dedigi gibi keske en basindan bu sorularin onunu kapatsacak sekilde bir cevap verseydiniz. Ama olan olmus artik. Ben olsam bu 3 ayi bir sekilde haberleri olmadan atlatirdim. 1 senenin sonunda atacaklarsa da tazminatimla bebegime oda yapardim
Ama iyice bir arastirmak lazim, isten ayrilmak istemiyorsaniz sikayet falan edersiniz.

Doktora haftasonları gidiyorum.. Ayy Allah korusun :/
Şuan çalışmak güzel fakat çok yoruluyorum eşim e kalsa ister çalış ister evde dur diyor..
Ama kendi ailem işi bırakırsam çok kızar :/

çok teşekkür ederim :) amin inşallah..

İşten ayrılmak istemiyorum fakat zorlarlar diye çok korkuyorum (

Son dr randevunuzda hamıle oldugunuzu belırten bır rapor alın hem maasınızından hemde ızınlerınızden kesmemelerı ıcın
bır suprız oldu hamıleyım dersınız

Bir yıldan sonra nasıl yasak anlamadım :O evet hamilelikten dolayı işveren çıkartamaz

Bakın ben çalışırken işe girdiğiniz ilk bir yıl hamile kalırsanız iş verenin çıkartma hakkı vardı. Bir yıl sonrasında çıkartamaz, yasak. Sistem değişmiş midir şu an bilmiyorum, 3.5 yıldır çalışmıyorum ben. İk'cı bir arkadaş daha çok yardımcı olur.

Tebrik ederim Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Ayrıca hamile kaldın diye seni işten çıkartacaklarsa bırak çıkartsınlar kimseye birşey açıklamak zorunda değilsin. Sen bunları düşünme bebişine odaklan:)

Bir personelci olarak bilgi vereyim. İsterseniz 3 aylık eleman olun. Hamile olduğunuzu gösteren raporu işyerinize teslim ettiğiniz takdirde sizi işten çıkartması kanunen yasak. Ama kanunları uygulamayan çok işyeri var. Bizim şirketimize 4 aylık eleman hamile olduğunu belgeledi ve hiçbir şey yapamıyoruz. İşyerleri özellikle yeni evli bayanlara ve yeni mezun erkeklere hamilelik yada askerlikle ilgili bu tarz sorular yöneltir. Amaç eleman sirkülasyonunu azaltmak. Hele ki vasıflı eleman alımlarında bu sorular çokça yöneltilir. Sizin hamilelik planımız yok ancak ne zaman ne olacağının garantisini veremem demeniz gerekirdi. Sonuçta bu tarz şeylerin garantisi olmaz. Ayrıca uzun süre sigortasız olup, sigortalı işe başladıktan kısa bir süre sonra hamile kalmanız SGK açısından sıkıntı yaratabilir. Doğum parası ve istirahat rapor parasından faydalanmak için işe girip SGK' yı kandırdığınız gerekçesiyle sorun yaşayan çalışanlarımızda oldu. Bilginiz olsun.

maddi sıkıntıların yoksa orda calışma bence ordaki insanların iyi olmadıgını söylemişsin en önemlisi huzurlu ortam hamilesin bide ama calışıcam dersen konuş bence aynı sorunu yasadım acık bi şekilde konuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…