- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi Vivezlavie
-
Ben nereden bileyim senin orta okuldan beri çalıştığını. Yazdıklarına göre tahminde bulundum. Alakası yok diyorsan bence şu ana kadar tam olarak sana ait bir iş bulamamışsın. Ek iş yapmak gibi bir şey belki. Yani belli bir mesleğin olsaydı biraz daha kendi kuralların olurdu. Ama kendini kasarken birinin sana laf atmasıyla yelkenler fora olursa bu senin iyi niyetini göstermez ki. Kendine güvensizliğini gösterir kısmen.Alakası yok bence , ben ortaokuldan beri çalışıyorum .
Hep kendi ayaklarımın üstünde durdum ve ilk defa bir iş ortamı beni bu kadar gerdi.
Keşke ortam dışı kalabilsem bende bunu istiyorum zaten ama küçük yer olduğu için olmuyor.
Yani saf dışı kalmak gibi bir korkum yok
Erkek miydi onu söyleyen?Keşke böyle birşey yapsaydım hiç aklıma gelmedi
Merhaba Arkadaslar
Benim fikir ve düşüncelerinize ihtiyacım var.
Maalesef haftanın 5 günü dayanmak zorunda olduğum bir iş ortamında çalışıyorum.
Üniversiteden ne hayaller ve umutlarla mezun olmuştum.
Hatta büyük bir şirkette staj yaptıktan sonra herşeyin çok güzel olacağına inanmıştım.
Taa ki buraya gelene kadar.
Burada 15-16 kişiyiz.
Biri bayan biri erken 2 tane patronumuz var.
Bayan olan içeride oturuyor , erkek olansa bizimle aynı bölümde.
Burası öyle bir yer ki herkes birbirine bir laf sokma çabası , bel altı muhabbetler.
Atıyorum x kişi var gösterişi çok seviyor sabahtan akşama kadar onun gösterişini dinliyoruz.
Başka bir x kişi var birşey soruyoruz hemen herkesin içinde seni yeriyor.
Yerden yere vuruyor.
Başka bir x kişi var içeriye laf yetiştiriyor.
Herkes özel hayatını ağzında sakız ediyor.
Sizden ricam ne şekilde davranmalıyım surat assan olmuyor asmasan olmuyor.
Kin de tutamıyorum , fikirleriniz nelerdir ?
Merhaba Arkadaslar
Hatta büyük bir şirkette staj yaptıktan sonra herşeyin çok güzel olacağına inanmıştım.
Burada 15-16 kişiyiz.
Burası öyle bir yer ki herkes birbirine bir laf sokma çabası , bel altı muhabbetler.
Atıyorum x kişi var gösterişi çok seviyor sabahtan akşama kadar onun gösterişini dinliyoruz.
Yerden yere vuruyor.
Ben nereden bileyim senin orta okuldan beri çalıştığını. Yazdıklarına göre tahminde bulundum. Alakası yok diyorsan bence şu ana kadar tam olarak sana ait bir iş bulamamışsın. Ek iş yapmak gibi bir şey belki. Yani belli bir mesleğin olsaydı biraz daha kendi kuralların olurdu. Ama kendini kasarken birinin sana laf atmasıyla yelkenler fora olursa bu senin iyi niyetini göstermez ki. Kendine güvensizliğini gösterir kısmen.
Evet erkektiErkek miydi onu söyleyen?
İş hayatında mesafe ve ciddiyet, candır. Gülümserken bile belli bir ciddiyet olmalı duruşunda.
Sana şunu garanti edebilirim ki, şu yaşıma kadar hiçbir iş arkadaşım kahkahalarla güldüğümü duymamıştır.
Ama ben herkesin kahkahasını duydum ve birbirleriyle kah kah gülen insanların, birbirleri arkasından bana gelip birbirlerini şikayet ettiklerini de gördüm. (Bunu genellemek için söylemiyorum yanlış anlaşılsın istemem)
Bir-Dost un tavsiyeleri altına imzamı atarım, herkesi bir yere kadar dinlerdim ve sohbete aktif katılmazdım.
İlk işe başladığım yıllarda, benden sorumlu müdürüm bir şaka yapmaya kalktı bana ve ona "Pardon x Bey ama bana böyle bir şakayı yapabilecek samimiyeti, size karşı hangi hareketimle göstermiş olabilirim?" gibi bir soru sordum. Ne diyeceğini bilemedi. Ha, iyi bir insanmış ki, anladı, özür diledi ve ilk kez işinde birinden özür dilediğini de eklemeden edemedi.
İş yerindeki duruşunuz, gardınız olsun.
1. yerinizde olsam ,dedikodu yapanla iş dışında konuşmalar yapmazdım yüz vermez benimle vıcık vıcık olmasını engellemiş olurdum muhatap olmazdım
2.gösterişi seven arkadaşada birşeylerine beğensemde beğenmesemde hiç bir iltifat yada yorum yapmazdımki çenesinin açılmasın diye eğer kendi kendini övmeye başladıysa işimle yoğunlaşır ilgilenmezdim
3.devamlı yeren kişilerede onlardan yardım almak zorunda kalmamak için işimi daha düzenli çalışır mümkün mertebede onlardan hiçbir yardımcı olmasını istemezdim , mecburen istemek zorundaysam bile mesafeli şekilde yaklaşırdım
4. Özel hayatım bana özel olduğu için özel olmayan insanlara asla özelimi paylaşmazdım inşallah yardımcı olmuşumdur canım
çok çalış ve yükselmeye bakMerhaba Arkadaslar
Burada 15-16 kişiyiz.
Yerden yere vuruyor.
Mesela duymazlıktan gelseniz, yani çok işim var tarzında bir hal sergileseniz .
Aynen bende de var kadın dan beter erkek
Hani kadınlar arasi cekememezlik kıskançlık dedikodu olurya ekstra dan patrona yalakalik ve dahafazlası var bunlarda
Erkek demeye bin sahit ister midemi bulandiriyorlar
Aman bosver
Ben bu durumun Daha kotusunu Turkiyeden 3500 km otede yasiyorum
Konu bile acmistim
Insanlari o kadar onemsememeyi ogrendim
Kulagini kapat umursama
Bir sure sonra cok egleneceksin
hepimiz o yollardan geçtik,sana tavsiyem işini yap,gerektiği kadar samimiyet kur ileri götürme.sıkma canını
Bizim burda kanki canki olan kızlar var
Diyordum ki ne güzel yıllardır beraberler demek samimiyet kurmuşlar ( Ben soğuk biriyim, kolay ısınamam )
Sonra baktım yan yanayken kankalar, biri olmayınca 3.kişiye diğerini çekiştiriyorlar
Yok yahu dedim ben böyle iyiyim, iyi ki soğuk biriyim
En baştan kanıp bende bu olayların içine dahil olabilirdim
Şimdi her geçen selam verir, alırım
Patron bile demiş ki Bir -Dost değişik bi kız. Soru sorulmadıkça konuşmuyo
Bu arada 5 yıl oldu, artık yeni değilim ama ilk günkü tazeliğimi koruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?