İs yerinde mobbing

guneshergundogar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2020
418
214
53
Kızlar işyerinde mobbing gorenler
Size kim ne yaptı Bu durum ne kadar surdu
Bu durumla nasıl başa cıktınız ve sonuc ne oldu ?

Başıma 1 kere geldi 2 ortaklı işyerinde ortaklardan biri
6 ay falan sürdü ama uzun çalıştığım bir yerdi.
Ortağına paşa paşa çıkışımı yapacak tazminatımı verecek dedim.
Tazminatımı aldım ayrıldım
Bırakmadım hakkımı.
Bir de 10 ay işsizlik maaşımı aldım.

3,5 sene sabrettim mobbingi yapan da bir kadındı. el şıklatır bana yazıcıdakileri aldırırdı. yazıcıdakileri verirdim lavaboya gidip 5 dk ağlar sonra yerime dönerdim tekrar el şıklatmasını beklercesine. altı üstü ofisboysun makyaj yapmana gerek yok derdi. makyaj yapmayınca çok soluksun git süslen derdi. güzel giyinsem altı üstü ofisboysun tatlım ne bu giyim derdi kötü giyinsem üzerindeki çok kötü derdi. iş yaparken hep arkamdan geçerdi ansızın bi anda üzerime çullanır bişeye bakar gibi yapar beni kontrol ederdi. :( :( yaşım da küçüktü 18-19 yaşlarında deneyimlemiştim iş hayatını. Elimden gelen tek şey 21 yaşımda oradan ayrılmak olmuştu.
Şimdiki iş yerimde çok şükür herkes birbirine çok saygılı davranıyor. Orası bana referans oldu ama şimdiki aklım olsa bir kere bile o muameleye fırsat vermezdim. Ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapardım. Şikayetse şikayet, dayaksa dayak :D

Işten ayrıldım benden öncekiler de ayrilmis mobingi cok normal karsiliyorlardi patron vs şimdi bakıyorum dört yıldır her ay is ilanı veriyorlar giren bir ay sabrediyor sanırım

3,5 sene sabrettim mobbingi yapan da bir kadındı. el şıklatır bana yazıcıdakileri aldırırdı. yazıcıdakileri verirdim lavaboya gidip 5 dk ağlar sonra yerime dönerdim tekrar el şıklatmasını beklercesine. altı üstü ofisboysun makyaj yapmana gerek yok derdi. makyaj yapmayınca çok soluksun git süslen derdi. güzel giyinsem altı üstü ofisboysun tatlım ne bu giyim derdi kötü giyinsem üzerindeki çok kötü derdi. iş yaparken hep arkamdan geçerdi ansızın bi anda üzerime çullanır bişeye bakar gibi yapar beni kontrol ederdi. :KK43: :KK43: yaşım da küçüktü 18-19 yaşlarında deneyimlemiştim iş hayatını. Elimden gelen tek şey 21 yaşımda oradan ayrılmak olmuştu.
Şimdiki iş yerimde çok şükür herkes birbirine çok saygılı davranıyor. Orası bana referans oldu ama şimdiki aklım olsa bir kere bile o muameleye fırsat vermezdim. Ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapardım. Şikayetse şikayet, dayaksa dayak :KK70:
Canım sendede ne sabır varmış taş olsa çatlarmış

Benden sadece 6ay önce işe başlamıs olan bir kadın bana emırler vermeye başladı. Pozisyonumuz aynıydı hıc hakkı olmadıgı halde emir veriyordu. Bende konustum dedim sen bana emir veremezzsın benım görevlerımı bılıyorum eksıksızde yerine getiriyorum. Bırdaha olursa şefe hesap verırsın hem de onun yerıne göz dikmiş olmanı açıklaman gerekır. Küstü bu benle selamı sabahı kesti bööööh cok umrumda sankım. Asla kendınızı ezdırmeyın. Ben hak yemem ama hakkımıda yedirmem

Ilk mezun olduğum sene mobbinge ugradim,acil sorumlumuz her sabah nobet tesliminde bizlere gelen teşekkür maillerini okurdu, bana gelenleri asla okumazdi. Koskoca cocuk acilde tek bırakıyordu, diger hemşirelerin nobetinde cift kisi calisiyorlardi. dayanamayip istifa etmistim. Simdi olsa asla hakkimi yedirmezdim, o zaman kucuktum kaldiramadim.

Bi firmaya daha girmiştim küçük bir yerdi adamla görüşmeye gittiğimde masasının üzerinde kuranı kerim vardı. bende ona güvendim. dedim bu adam namazında niyazında kuran okuyan evli barklı adam zarar gelmez demiştim.
girdim 1 ayın sonunda adam yavşamaya başladı. bebeğim diyor, tatlımmm diyor, makyaj yapmışsın ne güzel olmuşsun bana mı yaptın diyordu. işi öğretirken dibime giriyor falan. iyice kıllandım bana bu kadar yakın olmayın rica ediyorum mesafe insanıyım sevmiyorum böyle şeyleri uzak durun benden demiştim. adam bana gıcık oldu istediği yakınlığı kurdurmadım ona yan odada patron vardı ona duyurarak, çilek sen neden bunu yanlış girdin diye bağırıyordu, bak bak yine yanlış yapmışsın, iyi yapmıyorsun işini, bak ya bunun ne işi var burada gibi şeyler diyordu. patron duyduğunda beni mimlediler. ama o zamanlar biraz daha pişmiştim. bende ona sen böyle gösterdin yanlış yapmadım diye söyleniyordum.
sigorta girişimi yapmamışlardı bu arada. ben gün geçtikçe adamdan tiksindim abdest alıp terlikleriyle vıç vıç su sesiyle ofiste gezinirdi, göbeğini açıp kaşırdı hırt hırt :kusmuk: iyice kuruldum ben bunlara. cimere yazdım şikayet ettim onları sigortasız adam çalıştırıyorlar diye :D
kovuldum :D :D :D
ama battılar.

ne güzel deneyimlerim varmış ya :D

ben de küçüktüm 19-21 yaşlarındaydım şimdi olsa 1 dk durmazdım ama insanın basireti bağlanıyor sanki

İstifa ettim...

Son bir ay hiç izinsiz çalıştım. Hergün sabah 7.30 akşam 10'a kadar. Oturakcak bir sandelyem bile yoktu. Çalışmadan dolayı birçok öğle yemeğine gidemedim. Uzun süreli lavabo ihtiyacımı karşılayamadığım için sıvı içmiyordum. Bu arada beyaz yaka mesai falan yok. 1 ay boyunca şirketin bütün işlerine köpek gibi koşturdum. Kendi işim dışındaki bütün işleri yaptım. Şirketin müşterileri sahadaki diğer bütün taşeronlar 7/24 bir tek benim sahada durduğumu biliyordu. Ayakta durmaktan ayaklarım mosmor oldu. Ve bu bir ayın sonunda yöneticim bana sahada yeteri kadar durmadığımı ve daha çok durmam gerektiğini söyledi. İstifa ettim...

Günlerce kendime gelemedim. Benden sonra başka birileri alındı. Lavaboya gitmeleri için bile şoför tutuldu. Sahaya günde 10-15 dakika çıkmaları yeterli görüldü. Hatta bırakın mesaiyi hergün 4-5 te çıkmaları uygun görüldü. Ne müşteri değişti ne iş değişti. Bana sahadan doğrudan haber geldi...

Ve ben en kötü insana bile beddua etmeyen doğru yolu bulması için dua eden ben etmediğim kadar ahhh ettim... Hakkım helal değil.... Rabbim yanına bırakmasın...

İş hayatım mobbinglerle dolu...arkanda kimse yoksa veya yoneticin bi sebepten seni kıskanıyorsa veya herhangi ufak bişeyden 1 kere kıl kaptıysa işin biter
Peki cozum ne buldun ? Sabredip uzun sure orda mı kaldın yoksa dayanamayıp hemen cıktınmı?

Mobing çalışmaya başladığım ilk günden beri yiyorum . Hakaret ,Aşağılama ,Azarlama hepsi . Bi ara yükseldim çıkıyorum dedim sonra patronla konuştuk kaldım fln . Şimdi internette yerime eleman bakıyorlar bugün gördüm 😂 üstelik ben çıkarken onları mağdur etmemek için yerime eleman bulana kadar bekler MSN demişlerdi beklemiştim ama şuan onlar bana sizin yerinize eleman bakıyoruz diye söylemediler. Zamanını bekliyorum . İş bakıyorum şuan işime geldi açıkçası onların çıkarması ☺️ Bu adamla zor . Zaten benden önce de eleman durmamış sürekli değişiyormuş 😂 yani demem o ki çok kendini ezdirmemek lazım ben yapı gereği birazda sessizim . Baştan nasıl başlıyorsa öyle gidiyor . Mutlu değilsen kalma başka iş bak

Şu an ayrılma sürecindeyim, yarın akşam son çıkıyorum artık.
Patronun karısı sürekli bir öyle bir böyle davranırdı. Bir şeyi bir şekilde yapmamı söylerdim, o şekilde yapınca da niye o şekilde yaptığımı sorgulardı. Mesela geç saatte arar sonra niye açmadığımı sorgulardı.
Yemin ediyorum yüzümü sivilce bastı stresten.
5 ay oldu. Kurtuluyorum ✌️✌️

Şu an ayrılma sürecindeyim, yarın akşam son çıkıyorum artık.
Patronun karısı sürekli bir öyle bir böyle davranırdı. Bir şeyi bir şekilde yapmamı söylerdim, o şekilde yapınca da niye o şekilde yaptığımı sorgulardı. Mesela geç saatte arar sonra niye açmadığımı sorgulardı.
Yemin ediyorum yüzümü sivilce bastı stresten.
5 ay oldu. Kurtuluyorum ✌️✌️
İlk mobbing miydi ? Yeni iş buldunmu ya orda da olursa diye korkun varmı ?

İlk mobbing miydi ? Yeni iş buldunmu ya orda da olursa diye korkun varmı ?
İlk işimdi. Yeni iş buldum ama girmeden önce yurt dışı tatili yapacağım, direkt başlamak olmaz.
Tabii ki var, ama bana pek öyle gelmedi yeni gireceğim yer. Bakacağız.
Dün olan şey, gece ikide programa birisi eklenmiş neden bu kişiyi aramamışız nasıl haberimiz olmazmış. Bu arada bu olayın olduğu gece hep beraber yemekteydik işyeri olarak ve eve gitmemiz gece 1'i buldu.
Artık var ya rüyamda görüyorum böyle şeyleri. Hiçbir şeyi doğru yapamadığıma inanmaya başladım

Mobing diyemem. ama kullanıldıgımı hissediyrm zmaan zaman..
Hemen cıkıyorum yukarı bunu hissedince.
Ofiste patronun hanımla dönüsümlü calısıyoruz. Ben 9-14.00 arası,o 14.00 den sonra.
Ben öglen cıkınca bütün isler ertesi güne bırakılıyor ısrarla.
1 tane müsteri aranmıyor,yada benim elimde is var sen su müsteriyi arar mısın deniyor?Ben evime gitmisim yemek yapıyorm müsteri ara deniyır bana.
Bi yere karar tahammül edip,biyerden sonra patlıyorum.
Hic bisey yapamazsaam dün aksm konustm ben o müsteriyle flaan diyorum:)Ozman bikac hafta bırakıyor pesimi kocasından azarı yyiyince.

Back
X