İş yerinde mobing?

Herseye laf yapiyo.Acik vermiyom gene acikmi verdin, kasayi mi bozdun falan diyolar.Yoneticim cok civik biri.O bile yapiyo.

Ben tam olarak ne için dalga geciyorlar anlamadim.
Ama şunu soyleyebilirim ki senin enerjin onlara onların ki sana uymamis.
Bende cok calistim zamaninda öyle yerlerde.
Birazda senin yapinla alakali. 4 kisi birden ustune gelmesi bilemedim.
Öyle yerde konuskan girisken espirili cana yakin olacaksin. Sus pus cekincen suratsiz olursan dışlarlar direk.
Ince cizgiler var.

Yok aslinda sus pus degilim.reyondakilerle aram cok iyi benim.Kasadan biriyle atisiyodum zaten.bi ksii daha var o yeni geldi onlada basladik iste atismaya

Onlarla samimiydin eskiden ama hepsi dedikoducu insanlarla dalga gecen tipler.bu yuzden baska arkadasimda cikto isten

Degisim iade islemi yapmam icin yetki gerekiyo.Ve ben istedikce dalga geciyo.Daha bi cok sey var.Yani molaya gitcem gelcen hep laf soluyolar.ben yoneticime dedim yetki icin uzak musteri huysuzlaniyo dedim.Bana dedigi sey zayiflarsin dedi gulerek
Değişim isteyen müşteriyi müdüre yönlendirin dicem de, Değişim için yetki istemenizle dalga geçilmesi anormal değil mi?Başka bir şeyle dalge geçiyor olabilirler mi? mesela konuşmanız, tavırlarınız , özgüven eksikliğiniz vb başka bir neden olabilir mi? Sizinle dalga geçme hakkı vermez tabiki hiçbişey ama nedeni anlarsanız çözüme yönelik başka bişey yapılabilir mi? Mesela sürekli hata yapmışsanız zamanında dalga konusu olmuş olabilirsiniz, Ya da iletişiminiz daha iyidir müşterilerle falan kıskanıyodur vs . Mesela ben üniversite zamanında çok sakarlık yapardım. Bişey düşse kırılsa bozulsa yine naptın derlerdi, ya da bir arkadaşımın bilgisayarı sürekli saçma sapan hatalar verirdi ve uzmanlar dahi anlamlandıramazdı. Sende bi cenabetlik var diye dalga geçerdik.

Evet zamaninda hata yaptim.Ama suan gercekten hata falan yapmiyorum ama bi imza eksik olsa kesin senin imzandir deniynlar zaten dalga geccek yer ariyo.Zaten yetkiyi dalga gecenden istememeyr calisiyorum artik.Mudur kasada durmuyo ki zaten.yonlendirsem kizarlar bana

Nasil diyim hata olmayan seylerdede aslinda beni sucluyolar.Mesela kasanin klavye bozuk.Naptin gene bozdun diyolar.Baska kasiyer o kasaya gecse klavye bozulsa ona bisey demiyolar bana laf yapiyolar gene.Klavyeyi ben nasil bozim zaten partim ben

Muaterilerle aram sukur iyi guler yuzluyum falan

Eski çalıştığım ortam geldi aklıma
Müşterilerden biri bizim gevseklerin bi personele kaba davrandığını görüp şikayet etmişlerdi. Sonuc ne oldu? Düzen aynı ilerledi. Hatta o ezilen personele müdür bile tavır aldı falan. Daha sonra ben ağızlarına bir kac laf verdim. Dedikodusu yapıldı önüne gecemedim cevap veremedim o gerizekalilara manen cok yipranmistim. Bi kisi tarafından mimlendigin zaman topluca gıcık oluyolar.bide cok hassasim nasıl yukleniyodum kendime. Su an o birkacina da kalmadı orası çıktılar ya da kovuldular bilmiyorum. Benim de ihtiyacım vardı. Ama kim ister ki saatlerce huzursuz olduğu bi yerde çalışmak ? bunun hesabını soran da olmadı. Sen simdi hadlerini bildirip cikcam diyorsun ya ciddiye alinmazsin ki. Her zamanki muameleyle dalga geçerler. Bu lakayt insanlara en bastan mesafeyi koymak mi gerekiyor nedir. Onunu alamadigin vakit is değiştirmekten baska çare kalmıyor .

Ya öyle de olsa bu onları haklı göstermez.Saygı duymak zorunlar.Yok yere insanı kötü hissettirmeye enerjisinden çalmaya hakları yok.Nolmuş sessizse.Bu insanşyetsizlikten başka birşey değil.Hadlerini bildirmesi gerek.Arksdaş olmayabilirler ama dalga geçmemek zorunda.Ne hakla gülüşüyorlar.Yok yere laf sokuyorlar.Ben öyle huysuz insanlarla karşılaştığım için önemli bir sebep aramıyorum aslında...

Siz de onlarla gülün, hatalarını bulun, yüzüne vurun. Duymayın, siz istifa edince olan size olacak iş arayın ya da bölge müdürüne evime çok uzak burası çok zorlanıyorum eve giderken özellikle bu aralar endişeleniyorum başka bi yere alın deyin. Hiç şikayet etmeyin. Siz tek olduğunuz için siz haksız görünürsünüz. Hakkınızı savunmayın demiyorum ama ispatı güç . Ve işverenler o yaşta mesai arkadaşlarıyla iletişimi iyi ayarlayamayan personel istemez. masum olduğunuzu bilse de yanınızda durmaz. çünkü herkesle problemlisiniz hangi birini işten çıkarsın? o yüzden uyumsuz olduğunuzu söylemeden başka şube isteyin.

Cok haklisin arkadaşım keske böyle insan kılıklılar türü kurusa. Ama malesef ki varlar. Güçlü olmazsak böyle de eziyorlar insanı böcek gibi. Malesef ki sessiz sakin bir insan görünce hemen tepene binmeye çalışıyorlar. Efendiligini bozmadan tepki vermek gerek ki azmasınlar.
Ben ondan dedim konu sahibine. Sessiz pasif kalma diye.

Enbaştan nesafeyi koyup dik durmsk en iyisi.Sonra duruma gmre dğzeltebiliyorsun veya düzeltemiyorsun belki Ama geç değil.Eski imajı kırmak gerekli.

Enbaştan nesafeyi koyup dik durmsk en iyisi.Sonra duruma gmre dğzeltebiliyorsun veya düzeltemiyorsun belki Ama geç değil.Eski imajı kırmak gerekli.
Valla ben çıktım daha fazla yipranmadan. Ihtiyacim da vardi ama daha fazla tahammul edemezdim. Huzura erdim sonrasında resmen. Bu insan musvetteleri her yerde olabiliyor.Is arıyorum su an bak yine karamsarlığa düştüm.

Yapilan hatalar reyondakilere anlatiliyo,molalarda konusuluyo ve insanlar dalga geciyo.Ben kasada suan hep tek kaliyorum hafta ici.Hata falan da yapmiyorum.Ama ayni seyi yapiyolar gene.
Biraz özgüvenli davranmayı dene.Ben mütevaziyin kişilk olarak da.Buraya yeni başladığomda bşrçok sorunla başladıpımdan içine atnıştım hep.O halde kimseyle uğraşamamıştım.İşimde çok iyiyim ama mütevaziyim kendimi satmıyorum diğer iyiler gibi.Buranın en iyisi kadar iyiyim.Ama bazı densizler işimde iyiliğimi görmüyor çok garip neden bilmem.Bazı şeyleri bilmiyormuşum gibi iyi yapmıyornuşum gibi davranıyor.mesela bugün nöbetteyim en çok ben çalıştım kendi kaytardı.seri bir şekilde çok gğzel çalıştım.Ama ona kalsa yine iyi yapmıyorum.Teshis:Özgüven patlaması megalomanlık kendini satıp kendini üstğn göstwrmek için senin deperini düşürmek.Ha kanka olduklaeına yapamıyorlar.Yapsınlar cvplarını çok sert alırlar herkes halimselim değil ben gibi.Uzlaşmacılıpım bile ellerinde oyuncak oluyor hadsizlerin.

Son düzenleme:
Kanitlayabilsem mobing diye hepsinden para bile alirim.Cidden cok nefret ediyorum.Herhangi markette falan is bulcam bu hafta ve simdiki isi birakicam
Para alınmasını bırak haklılığını ispat hadi ispat ettin adaletin yeri bulması çok zor bu tr de.Kanunlarda eksiklik var çok fena.Sen kendin al.Çok sıkışmadıkça birebir savaşı vermeden o işe girme.UZLaşmacı tavrını yine elden bırakma zaten onlar sana bana benzemez kendilerine laf söyletmez kabadayılar.Birden bire yüklenme.Yavaş yavaş adam et.Ayarını sen bil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…