İş yerinde nasıl davranmalı?

MatmazelOz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
42
27
3
33
Merhaba arkadaşlar, ben bir konu açtım öncesinde, ya iş yerinde nasıl sert, mesafeli olunur veya nasıl olmalı, tecrübelilerden yorumlar bekliyorum.

Öncelikle hitap bey-hanım olmalı ne kadar da samimi bir ortam olsada asla bu konuda taviz verilmemeli ve anında rahatsız olunan konuda tepki verilmeli mesela el şakasından hoşlanmıyorsanız anında hoşlanmadığını belirtmelisiniz. Beni sevsinler diye bir çaba da sarfetmefiğinde otomatik olarak saygı duyuyorlar tabi arkandan konuşuyorlar ama tın 4 yıllık kamu çalışanıyım bu kadarcık tecrübede 60 yaşındakiler bile özenle konuşurlar benimle :KK5:

Her lafa karışmam,bana soru sorulmadıkça müdahil olmam,asla iş ortamında kahkahalarla gülmem(belki ufak bi tebessüm),özellikle karşı cinsle konuşurken ses tonumu olabildiğince ciddileştiririm.Sonuç:Evet,pek de hoşlanılmayan,ama isminin sonuna mutlaka "hanım " kelimesi eklenen ve ciddi konuşulan kişi oluyorum.

Bizimki bir mic micki sasirdim sizlere.Bey hanim sevilmez.Illa bir kantinlere kantinlere cikilir kadin erkek.Kadin erkek ikili ikili gezilir.Ailesel durumlar bile anlatilir(Tabi bana anlatan yok ben biraz mesafeliyim).Kanka modundalar boyle..Birbirlerini gorduklerinde sarilirlar biz ortam adamiyiz diye havasina.Ben daha ciddi kaliyorum hepsine goreCok micmiclar.Micmic olmayan dislaniyor!!Slm dahi verilmiyor.Yuzune bakilmiyor!.Benim derdim de bu.Bu isyeri derdi beni oldurdu.Hepsi bana sanki gorumce kaynana.Calis git yok.Illa bir herkesle sohbrt edecen.Gonlunu egleyecen.Yaptigim is degil bunlar beni yoruyor.Profosyonel calisma bu degil.Buyuzden yurtdisinin mesafeli calisma hayati hayallerimi susluyor.Ve neden gitmedim R icin diye pisman oluyorum..

Valla boyle calismak olmaz olsun.Calismayan daha sansli en azindan bir gorumcesi kaynanasi oluyor.Bizde onlarca.

Not.saglik alanindayim.Bu meslekte calisacagima evde oturmayi yeglerim.

Son düzenleme:
Bizimki bir mic micki sasirdim sizlere.Bey hanim sevilmez.Illa bir kantinlere kantinlere cikilir kadin erkek.Kadin erkek ikili ikili gezilir.Ailesel durumlar bile anlatilir(Tabi bana anlatan yok ben biraz mesafeliyim).Kanka modundalar boyle..Birbirlerini gorduklerinde sarilirlar biz ortam adamiyiz diye havasina.Ben daha ciddi kaliyorum hepsine goreCok micmiclar.Micmic olmayan dislaniyor!!Slm dahi verilmiyor.Yuzune bakilmiyor!.Benim derdim de bu.Bu isyeri derdi beni oldurdu.Hepsi bana sanki gorumce kaynana.Calis git yok.Illa bir herkesle sohbrt edecen.Gonlunu egleyecen.Yaptigim is degil bunlar beni yoruyor.Profosyonel calisma bu degil.Buyuzden yurtdisinin mesafeli calisma hayati hayallerimi susluyor.Ve neden gitmedim R icin diye pisman oluyorum..

Valla boyle calismak olmaz olsun.Calismayan daha sansli en azindan bir gorumcesi kaynanasi oluyor.Bizde onlarca.

Not.saglik alanindayim.Bu meslekte calisacagima evde oturmayi yeglerim.

Sizin yaptığınız doğru olan bence.Adı üstünde "iş arkadaşı" ne bu yakınlık,bu laubalilik ben de anlayamıyorum bu insanları...İlla ev derdini dinleyecekler,üsteleyecekler;dediğiniz gibi anlatmayınca da dışlanıyorsunuz.İşin kötüsü şu ki tek konuştukları mevzu ya kendi dertleri ya elalemin dedikodusu oturup iki mantıklı kelam edeyim derseniz de sıkılıyor bu tipler:sus:

Sizin yaptığınız doğru olan bence.Adı üstünde "iş arkadaşı" ne bu yakınlık,bu laubalilik ben de anlayamıyorum bu insanları...İlla ev derdini dinleyecekler,üsteleyecekler;dediğiniz gibi anlatmayınca da dışlanıyorsunuz.İşin kötüsü şu ki tek konuştukları mevzu ya kendi dertleri ya elalemin dedikodusu oturup iki mantıklı kelam edeyim derseniz de sıkılıyor bu tipler:sus:
Daha cok dedikodu.Is uzerine hep ayni ayni seyler..Dert degilse de kendi hayatlarini anlatiyorlar dertsiz olduklar icin dert de anlatmiyorlar aslinda.Haha hihi daha cok...Bana gereksiz geliyor.Molalarda dinlenmek yerine konusmaya calismak...

Back
X