İş yerinde oda değiştirmeli miyim? Yönetici gözünde çocuk gibi görünür müyüm?

hardyandholl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2020
495
1.977
63
28
Herkese merhaba, hemen konuya giriyorum. Biz iş yerinde odada 3 kız beraberiz. Yaklaşık 5 aydır evden çalışıyorduk. Ben bu kızlardan birisiyle çok yakınım sürekli sabah akşam görüşüyorum. Ama diğeriyle bu 5 aylık sürede koptuk. Ben bir keresinde kuruma gitmiştim birkaç iş yapmaya. Beni gördü “Aa sen de mi buradasın” dedi arkasını döndü çıktı gitti başka bir arkadaşın odasında oturdu. Ben o gün şaşırdım baya açıkçası. Çünkü hiçbir problemimiz yoktu ve o tepkiyi anlayamadım. Bu haftanın başında tekrar kuruma döndük. Ne konuşsanız soğuk cevap veriyor, bizden birkaç grup önce giren kıdemli kişilerle takılmaya çalışıyor. Ama yine de net bir küslük yoktu ortada. Dün odaya sorumlu olduğu kişi geldi. O gelen kişi soru sordu bizim kız cevapladı ama çocuğa saçma saçma yanlış cevaplar veriyor. Ki bizim kurumda da herkes birbirime yardım eder. Bir odaya girip birine soru sorsanız o an soruyu sormadığınız kişi cevap verebilir kimse de garipsemez. Ama dün ben ve diğer arkadaşım diğer kıza dün birazcık karıştığımızda inanılmaz bir soğukluk oluştu odada. Ağzımı açtıktan 2 saniye sonra keşke konuşmasaydım dedim. İşten çıktıktan sonra da hem instagramında hem de twitter hesabında ergen ergen sözler paylaşmış.
“Fazla tevazunun sonu vasat insandan nasihat dinlemektir.”
“Mevlanaya sormuşlar en çok neyi bilirsin diye o da haddimi bilirim demiş”
Böyle şeyler paylaşmış ki bunu paylaşan kız 28 yaşında koskoca kız. Ben hem güldüm hem de sinirlendim. Bugün de öbür kızla görüşüyor benimle görüşmüyor ki ben hep alttan almaya çalışırım hani sen daha iyi bilirsin ama ben şöyle şöyle düşünüyorum diye konuşurum. Ama sanırım böyle davranınca insanlar sizi bir şey bilmiyor sanıyor. Böyle olunca da ben gerçekten çok geriliyorum ve biraz da duygusal biriyim böyle olunca çalışamıyorum. Bir hafta deneyip yine olmazsa amirime odamı değiştirmek istediğimi söylemek istiyorum. Size çocukça mı bir tepki olur? Görmezden gelmeyi mi öğrenmeliyim? Cevap verirseniz çok mutlu olurum.

Değiştirdiğiniz odada biriyle aranızda küslük oluşursa ne olacak? Oda oda dolaşacak mısınız? Bence görmezden gelin. Büyütülecek bir mevzu değil. Hatta mesafeli olmak daha iyi.
Ya biz başta çok yakınlaştık gereksiz bir şekilde. Haklısınız ben de böyle düşünüyorum. Ama gerçekten insan bazen açıklayamayacağı şekilde çok sinirlenir ya. Öyle bir sinir geldi bana. Bakalım belki haftasonu sinirlerim yatışır. Başka birkaç olay daha oldu belki de o yüzden düzgün tartamıyorum olayı...

Ne diyeceksin ki ustunuzdekine. Sosyal medyada gondermeler yapiyor o yuzden mi? Acik ve net degil tavirlari. Ucu acik davraniyor. Sen de onu gorme, birsry sorarsa isle ilgili soruduna normal ses tonuyla cevap ver, isini yap tavirli gorunme. Is yerinde arkadaslik dostluk olmaz zaten

Ya gidersem ismini bile söylemem aslında. Ki amir de farkında bu kızın. Çünkü kurumda birkaç kişiyle bardak falan kırmalı kavga etti bağıra çağıra. Ama haklısınız görmezden gelmeyi öğrenmek lazım. Ben hayatımın hiçbir döneminde beceremedim görmezden gelmeyi sanırım henüz o kadar olgun değilim. Ama deneyeceğim . Kendimi boşu boşuna üzmeyeyim başka insanlar için

ay hem de nasıl çocukça olur sakın yapmayın
anlattıklarınız doğrultusunda haklısınız boşuna haksız gözükeceksiniz.
bir de inanın böyle tipler şirket iyiyse sonunda şirkette yok olup gidiyor, şirket kötüyse siz çok daha iyi bir iş buluyorsunuz.
15 yıldır çalışıyorum aksini görmedim merak etmeyin.

Nefret ederim böyle kaçak dövüşenlerden sosyal medyadan yazmak,oda değiştirmek. neyse derdiniz konuşup çözün iki yetişkin gibi.
Ya haklısınız da cidden oturup konuşulacak birisi değil. Ki ben dün gerçekten işten çıkınca mesaj atayım hani senin sorumlun hakkında fikir vermemeliydim tarzı bir mesaj atmayı düşündüm ama o storyleri görünce şok oldum. Atmadım. Ama evet oda değiştirmek gereksiz yere farklı yerlere çekecek olayı

Evet. Birde amir benim iş yapış tarzıma güveniyor. Bugüne kadar hiç problem yaşamadık şimdi gidip bu olay yüzünden gözünden düşmek istemiyorum.

Yerinizde olsam sosyal medyayi aracı kullanan birini ciddiye bile almazdım.. akışına bırakın oda değiştirmeniz komik olur arkadaşınız gibi ...
Doğru söylüyorsunuz... Ben buraya konu açtığımda genel olarak ya çok sinirli ya çok gergin ya da çok üzgün oluyorum. Siz tavsiye verince biraz yatışıyorum teşekkür ederim o yüzden

Doğru söylüyorsunuz... Ben buraya konu açtığımda genel olarak ya çok sinirli ya çok gergin ya da çok üzgün oluyorum. Siz tavsiye verince biraz yatışıyorum teşekkür ederim o yüzden
Rica ederim.. bazen en güzel cevap karsitarafa tepkisiz kalmaktır bu onu daha deli eder yok gibi davranın .

Odanızı değiştirmek sizi haklı iken haksız durumuna düşürebilir. Bu kadar üstüne düşmeye gerek yok çünkü üstüne düştükçe karşı taraf kendini daha da haklı görecek.En doğrusu iletişimi minimuma indirip davrandığı şekilde davranmak. Çünkü bu tutum içerisinde bulunan kişiler ile konuştukça genelde kendisinin bir şey yapmadığını sizin hüsnükuruntunuz olduğunu iddia ederler :) Ayrıca işinize hakim biriyseniz size karşı yapabileceği çok fazla bir şey olduğunu sanmıyorum. En fazla yapacağı sinirlerinizi bozmak için pasif agresif davranışlar sergileyip sağda solda yazı paylaşmak olur. Hiç muhatap almayın bence.
Sizinle iletişime değer veren kişilerle güne devam ederseniz size daha iyi gelecektir.
Bu kadar germeyin kendinizi eğer olur da size gelirse iletişime açık olun yeterli :)

Ben çok da tepki gösterecek bir şey göremedim

İş hayatı papatya tarlası değil gül bahçesi

Yani dikenleri de bayağı bol

Sosyal medyadan gönderme yapıyor diye oda değiştirme isteği uç bence

İnsanlar birbirlerinin yüzüne neler neler söylüyordu yine de aynı yerde çalışıyor

Umursamayın neden üstünüze alındınız ki

Belki o da diğer ikisi beni dışladı diye size kinlendi öbür arkadaş ile her gün görüşüp onu arayıp sormamışsınız bile

Görüşmek derken başta onunla da görüşüyorduk. Diğeriyle de hiç yüz yüze görüşmedim ki mesaj ile sadece. Ama evet benim de aklıma o geldi. Dediğim gibi ben hiçbir zaman yüzde 100 haklıyım demedim sadece yapı itibariyle birisine sinirlenirsem ömür boyu unutamıyorum onu. Aynı odada olunca problem çıkar gibi geldi. Ama şu an biraz daha iyiyim. Kendimi yontmam lazım sanırım biraz

büyük bir problemse sizin için odanızı değiştirin daha fazla rahatsız olmamak adına

Sizin de suçunuz var madem üzülüyorsunuz sıkıntı ediyorsunuz sosyal.medyayi engelleyin gitsin oda değiştirip belki başkasının da hakkına giriceksiniz ne gerek var görmeyin duymayın ne olucaksa olsun deyin dikilip karşısına sorun konuşun içinizde kalacağına kendinizi yemek yerine konuşun

Bence o sıkı fıkı görüştüğünüz kişi bu kıza olur olmaz laf taşımış, bana öyle geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…