Siz hakaret mi ettiniz hayır Sert bi üslup mu kullandınız hayır iş tanımınız gereği tahsilat için aradınız oyalanmaniz ve sonuca ulaşamamaniz enerjinizi düşürmüş olabilir buda karşı tarafa yansımış olabilir çok doğal kendinizi üzmenizi gerektirecek birşey yok mahcup olacak biri varsa sayet o karsi taraf olmalı zaten1 yılı geçti bir firmada çalışıyorum idari işlerini yapıyorum, ödemeleri kontrol edip ödeme istiyorum. Bir firma var x firması olsun önceki yıllarda da çalışılmış o firmayla. Ödemesi o yıllarda da sorunluymus. Temmuz ayında bı işlem yapıldı firmaya 4 bin küsur ödeme yapması gerekiyor. Haftada bir cuma günleri ödeme için arıyorum firmayı. Çok sık olmaması adına bazen 2 haftada bı ariyorum. Ama son bir aydır her hafta aradım. Çünkü patron ödeme soruyor. Geçen hafta aradım x hanım burda değil gelince söyleyeceğim aradığınızı, öğleden sonra arar mısınız dendiği için nerdeyse günde 3 kere arıyorum. her seferinde aynı laf. bugün sabahtan aradım gerçekten düzgünce, kibar bir şekilde konuştum. yine şu an x hanım gelmedi gelince ben diyeceğim vs dedi. tamamdır, iyi çalışmalar diyip kapattım. herhangi bir şekilde sinirli konuşmadım.
saat 4 buçuk gibi yine aradım. yine bana x hanım yok şu an da dedi. ben de anlıyorum ama temmuzdan beri bekleyen bir ödeme ve yıl bitiyor vs dedim bunu derken sesim düşüktü. karşımdaki kadın da bana çok ters konuşuyorsunuz dedi. gerçekten sesi kibardı, kendimi toplayıp gerçekten yanlış anladınız, kusra bakmayın vs dedim. kadın uzun süredir çalışıyoruz sonuçta dedi. kusra bakmayın gerçekten diyip toplamaya çalıştım ama bence içine ettim. şimdi kendime kızıyorum keşke az daha düzgün konuşsaydım diye ama gerçekten azarlar gibi konuşmadım. günde 3 kere arayıp sürekli ötelemelerinden sıkıldığım için sesim çok fazla düştü.
kızlar iş yerinde kibarlığınızı, sakinliğinizi nasıl koruyorsunuz. çok dikkat edeceğim bundan sonra.
Siz hakaret mi ettiniz hayır Sert bi üslup mu kullandınız hayır iş tanımınız gereği tahsilat için aradınız oyalanmaniz ve sonuca ulaşamamaniz enerjinizi düşürmüş olabilir buda karşı tarafa yansımış olabilir çok doğal kendinizi üzmenizi gerektirecek birşey yok mahcup olacak biri varsa sayet o karsi taraf olmalı zaten
E kac aydir neden bu isi ustunuze bildirmediniz? Ugrasmayin hic. Bu firmadan biraki odeme almayi yetkiliyle bile gorusemiyorum deyin. Bu isle siz ilgilenin deyiver.Ben kıza yüklenmiş gibi hissettim öyle diyince. Haklısınız. Sonuç olarak aradan kaç ay geçmiş. Ödeme yapmak yerine ha bugün ha yarın arayın diyip oteliyorlar
E kac aydir neden bu isi ustunuze bildirmediniz? Ugrasmayin hic. Bu firmadan biraki odeme almayi yetkiliyle bile gorusemiyorum deyin. Bu isle siz ilgilenin deyiver.
Ben genellikle çok sakinimdir.1 yılı geçti bir firmada çalışıyorum idari işlerini yapıyorum, ödemeleri kontrol edip ödeme istiyorum. Bir firma var x firması olsun önceki yıllarda da çalışılmış o firmayla. Ödemesi o yıllarda da sorunluymus. Temmuz ayında bı işlem yapıldı firmaya 4 bin küsur ödeme yapması gerekiyor. Haftada bir cuma günleri ödeme için arıyorum firmayı. Çok sık olmaması adına bazen 2 haftada bı ariyorum. Ama son bir aydır her hafta aradım. Çünkü patron ödeme soruyor. Geçen hafta aradım x hanım burda değil gelince söyleyeceğim aradığınızı, öğleden sonra arar mısınız dendiği için nerdeyse günde 3 kere arıyorum. her seferinde aynı laf. bugün sabahtan aradım gerçekten düzgünce, kibar bir şekilde konuştum. yine şu an x hanım gelmedi gelince ben diyeceğim vs dedi. tamamdır, iyi çalışmalar diyip kapattım. herhangi bir şekilde sinirli konuşmadım.
saat 4 buçuk gibi yine aradım. yine bana x hanım yok şu an da dedi. ben de anlıyorum ama temmuzdan beri bekleyen bir ödeme ve yıl bitiyor vs dedim bunu derken sesim düşüktü. karşımdaki kadın da bana çok ters konuşuyorsunuz dedi. gerçekten sesi kibardı, kendimi toplayıp gerçekten yanlış anladınız, kusra bakmayın vs dedim. kadın uzun süredir çalışıyoruz sonuçta dedi. kusra bakmayın gerçekten diyip toplamaya çalıştım ama bence içine ettim. şimdi kendime kızıyorum keşke az daha düzgün konuşsaydım diye ama gerçekten azarlar gibi konuşmadım. günde 3 kere arayıp sürekli ötelemelerinden sıkıldığım için sesim çok fazla düştü.
kızlar iş yerinde kibarlığınızı, sakinliğinizi nasıl koruyorsunuz. çok dikkat edeceğim bundan sonra.
Ben genellikle çok sakinimdir.
Ama karşımdaki çifkefleşirse beni görmek istemezsiniz.
Sen neden kendını yüzsüz hissediyorsun ki .
Bende Ön muhasebeyim alacaklıları sürekli ararım , kimseyi kırmadan ..
Çünkü telefonu genellikle senın benım gbi çalışanlar açıyor ve patronlrımız ne derse onu söylemek zorunda kalıyoruz.
Evet asla değil normal bir tepki ben siz benimle dalgamı geçiyorsunuz deyip çıkışırdım. Sen fazla sakin kalmışsın. Aynı zamanda patronuma da iletirdim artık.ya inanın ben de düzgünce konuştuğumu düşünüyorum. ama aralıktan berş her arayışımda x hanım şu an yok yarım saat sonra arayım vsvsvs sinir oldum. ki verdiğim tepki aşırı da değildi ya :)
Ticari islere kendi sahsi isinizmis gibi yaklasmazsaniz yuzsuz gibi hissetmezsiniz. Sonucta en yakin arkadasiniza zor zamaninda verdiginiz borcu istemiyorsunuz degil mi. Para da sizin paraniz degil. Isletmeye ait. Siz de emir kulusunuz. Lutfen ticarette sanki sahsi paranizi istiyormus gibi cekinmeyin. Siz alacaklisiniz. Tabi arayacak pesine duseceksiniz. Bir daha aradiginizda x yok diyen kiza diyin ki. Gunun hangi saatinde isyerine geliyor. Hic mi gelmiyor. Soyleyin. Ben geldigi saati tutturamiyorum. O bana donus yapsin. Yuzsuzluk yapan borclu taraf ama yuzsuz hissedip mahcup olan sizsiniz. Boyle yaklasmayin baskalarinin isletmesine ait borclara. O para bi sekilde odenecek.Ay aradikca kendimi yuzsuz gibi hissediyorum. Umarım bu daha ki arayisima yetkilisi ile görüşürüm. Artık gorusemezsem patrona diyeceğim.
Evet asla değil normal bir tepki ben siz benimle dalgamı geçiyorsunuz deyip çıkışırdım. Sen fazla sakin kalmışsın. Aynı zamanda patronuma da iletirdim artık.
Bir süre sonra iş bizden çıkıyor çünküü
Ticari islere kendi sahsi isinizmis gibi yaklasmazsaniz yuzsuz gibi hissetmezsiniz. Sonucta en yakin arkadasiniza zor zamaninda verdiginiz borcu istemiyorsunuz degil mi. Para da sizin paraniz degil. Isletmeye ait. Siz de emir kulusunuz. Lutfen ticarette sanki sahsi paranizi istiyormus gibi cekinmeyin. Siz alacaklisiniz. Tabi arayacak pesine duseceksiniz. Bir daha aradiginizda x yok diyen kiza diyin ki. Gunun hangi saatinde isyerine geliyor. Hic mi gelmiyor. Soyleyin. Ben geldigi saati tutturamiyorum. O bana donus yapsin. Yuzsuzluk yapan borclu taraf ama yuzsuz hissedip mahcup olan sizsiniz. Boyle yaklasmayin baskalarinin isletmesine ait borclara. O para bi sekilde odenecek.
bir pasif direniş türü olarak ağlamak :))))))Valla ben daha fazlasını da yapardım, çünkü bazıları ancak ondan anlıyorlar.
Ben pasifloralı çay içiyorum bazen, ya da papatya çayı. Cidden bazen öyle çıldırma noktasına geliyorum ki, tuvalete gidip bir güzel ağlıyorum, sonra hiç bir şey olmamış gibi geri geliyorum.
Tabii ters davranacaksiniz. Temmuzdan bu yana kac ay gecmis,bu surede firmaya gene is yapilmis,kotu niyetli olsak is iliskimizi odeme alana kadar keserdik zaten lutfen bizi de anlayin demelisiniz. Ayrica alacaginiz para firmanin parasi, cebinize koyacak haliniz yok. İsyeri menfaatleriniz icin ariyorsunuz.ses tonum sakindi ama tavrımla belli ettim galiba ondan ters davranıyosunuz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?