iş yerinde teyze diye hitap eden ayarsız.

Valla bende 34 yaşında bir bayana normalde teyze derimde, iş yerinde teyze ne be? Kendini şaşırmış oda,altın günü style yani.Yuh.

Valla bende 34 yaşında bir bayana normalde teyze derimde, iş yerinde teyze ne be? Kendini şaşırmış oda,altın günü style yani.Yuh.

Niye 14 yaşında mısın ?

İnsan annesiyle yaşıtlara yada en azından kendiyle yaşıt çocuğu olanlara teyze der. Ne İş yerinde ne özelde annemin yaştaşı olmayan kimseye teyze demem. İş yerinde hiç bir şekilde dememde özelde de kriterim ya benimle yaşıt çocuğu olması yada annemin akranı olması.

huyunu suyunu bilmediğim kimseye teyze demem, çok çok yaşlı ise belki.

her durumda ablayı tercih ederim.

ki komşum var 60 yaşında abla diyorum kendisine. teyze lafına kırılabiliyor özellikle çocuğu olmayan kadınlar, hiç o riske girmiyorum bu sebeple.

Birincisi terbiyesizleşmeyin. Hayır 22 yaşındayım, annemin 37 yaşındaki arkadaşına bazen abla derim bazen teyze derim ağzımdan çıktığı gibi artık anlık.Bunun sebebide iki küçük teyzem var biri 33 biri 34 yaşında.Onlar öz teyzem olduğundan teyze diyorum,bu yüzdende o yaş gurubuna bazen teyze diyorum bazen abla diyorum yakınlık durumuna göre.Ayrıca erkek arkadaşımın da teyzesi var 29 yaşında o da teyze dediği için öz teyzesi olduğundan, teyzesinden büyük olan insanlara teyze kelimesinin ağzına geldiğini düzeltmeye çalıştığını söyler sürekli. Ama YİNEDE normal hayatta bu gitgelleri yaşayan biri olarak iş ortamında teyzede denmez cümlesini savunuyorum.

Benimde eşimin iş yerindeki ekibinde kızlar eşime abi diyor. Bana yaşları çok yakın olmasına rağmen bana da abla diyorlar. Ama birazda aynı sektördeyiz benim sektörel deneyimim onlardan çok daha fazla o yüzden de abla diyorlar sanırım. İnsan gayri ihtiyari birine abi diyorsa onunda eşine abla diyor galiba. Geçen bende kırmadan uyardım kızlar ben eşimden 7 yaş küçüğüm bana abla demesenizde olur diye meğerse beni daha büyük sanıyorlarmış bizde ne kadar genç gösterdiğini düşünüyorduk dediler:)

Ek olarak erkek arkadaşımın annesi 37 yaşında olduğu için :) bugün erkek arkadaşımda ''annesi yaşında'' birine teyze dese ne kadar anormal kalır onunda ayrımını siz yapın artık.Bişeyleri değerlendirirken kendi hayat tarzınıza ve mantığınıza göre değerlendirmeyin.Biraz daha açalım çakraları yani.Verdiğiniz tepki çok terbiyesizce sizin karşınızda çocuk yok.

Vay ergen gerisi sefil vay....abla bile demese olur 10 yaş cokta büyük bir fark değil...bence kendi kompleksli olduğundan daha küçük hissetmek istiyor ergen işte :)

ay ben aramda o kadar yaş farkı olana adıyla hitap ediyorum..
abla demem için en az annemle yaşıt olmalı..
aslında iş yerinde en uygunu hanım bey şeklinde hitap etmek.
siz ona birkaç kez hanım x bey diye hitap edin.. anlarsa anlar anlamazsa da ben sana böyle hitap ediyorum sen de öyle yap iş yerinde lakayit duruyor hoşlanmıyorum dersin..

ya yazılarını okudum da hayat erkek arkadaşından mı ibaret..
senin erkek arkadaşından başka hayatın yok mu??
o ne yaparsa onu yapmak zorunda değilsin. o yanlış yapıyorsa sende mi yapacaksın??
bence insanın tek başına bir hayat duruşu olmalı..

Yanlış anlamışsınız yalnız.Alıntı yaptığınız yorumumdan önce bir yorumum daha vardı gördünüzmü bilmiyorum.Orada da bahsettim benimde iki tane genç teyzem var,onlara teyze diye diye bazen karşımdaki insan teyzelerimin yaşındaysa ağzımdan teyze kelimesi çıkıyor.Bazen düzeltip abla diyorum bazen teyze çıkıyor.Bunun erkek arkadaşımla bir alakası yok, sonuçta biz 3 yılı aşkın süredir birlikteyiz ama bundan daha öncesindede benim için durum bu şekildeydi. Başka bir hanımda ''annemin yaşında olması lazım teyze demem için'' diyince, ek olarakta erkek arkadaşımın örneğini verdim.Bu ikisi iki farklı bakış açısı.Küçük teyze,ve kendini bildin bileli kendinden 11-12 yaş büyük birine teyze deme durumu,insanın kafasını karıştıyor.Ama farkettiyseniz dedimki ''bazen düzeltme yoluna gidiyorum'' garip olduğunun farkındayım yani.Fakat birde o noktadan değerlendirilmesi gerektiğini vurguladım.Ek olarak her ne olursa olsun bu tür bi alışkanlık varsa dahi işyerinde olmaması gerektiğini savundum.Anlatabildim umarım.

Alt tarafı 14 yaşında mısın dedim ne bu şiddet bu celal sakin olun lütfen. Mesajını okuyunca aklımdan geçen ilk cümleydi yazmam genelde ama bu sefer yazdım.Şahsınıza hakaret etmedim küfür etmedim neden hızınızı alamayıp defalarca terbiyesizleşmeyin diye üzerine basa basa uyardınız ve açıklama gereği duydunuz anlamadım. Kırdıysam özür dilerim ama bu kadar ciddiye alınacak hayatını detaylıca anlatacak bir şey değildi. Kendi özel hayatımdan da yola çıkarak konuşmadım ayrıca benimde dayımla aramda 15 yaş var en yakın arkadaşımın teyzesiyle arasında 4 yaş var (ama teyze demiyor) görümcem dayısıyla aynı sınıfta okumuş. Bunlar olabilir örnekler ama aile dışından birisine teyze demek için en az arada 20 ve üstü yaş olması gerekir diye düşünüyorum. Ki iş hayatında sizinle hemfikirim hiç bir şekilde teyze amca kullanılamaz hatta abi-abla bile kullanılmamalı ekip içinde hitap edilir ama dış toplantı vs gibi durumlarda hiç olmaması gereken bir durum. Kurumsal şirketlerde bu bence terfiyi bile engelleyici bir kriterdir.

Büyük ayarsızlar var =)))
Metrobüse bindik arkadaşımla, görüntü olarak benimle akran bir adam, kucağında bir bebek ama bebekte nasıl tatlı gülümsüyoruz falan, adam durdu durdu sende torun var mı teyze dedi Yaşım 38 bu arada, far görmüş tavşan gibi kaldım, arkadaşım cırladı adama onun daha çocuğu bile yok diye, arkasından da ilave etti, kafanda saç kalmamış arkadaşıma teyze dedin diye Bir durak kadar bir şok yaşadım, sonra bir gülme aldı beni, hala aklıma geldikçe kıkırdıyorum =)))

İş yeri başka bir durum tabi, abla bile fazla, siz-biz daha iyi

14 yaşında birinin burada üye olma ihtimali üzerinde bir daha düşündüğünüz zaman ''14 yaşındamısın?'' sorusundan neyi kastettiğinizi anlayabiliyorum.Yinede siz diyorsanızki kötü niyetli değildim buda benim yanlışım olsun kusura bakmayın o zaman.Ben zaten durumun doğruluğunu savunmadım,sadece bide bu açıdan değerlendirilsin dedim.Benim gibi bi alışkanlığı varsa kendi hayatında diye.Bütün kuzenlerim teyze der teyzelerime ne biliyim öyle gördük bu yüzdende 30lu yaşlarda birine teyze kelimesi ister istemez çıkabilir.Düzeltiyorumda dedim ama OLUYOR yani.Kendimi ifade edemiyorum galiba.

Nerde garibi var beni bulur diyordum kiii yalniz degilmisim bu alemde teyze neymis is yerinde hic kompleks yapmayin soyleyin

O teyze ile bu teyze farklı ,onlar senin biyolojik olarak teyzelerin teyze harici hitap edeceğin başka sıfat yok,burda ki durum çok farklı iş yerinde teyze amca diye seslenilmez insanlara bey hanım ya da abla abi dersin

Evet katiliyorumda teyze diyecek bir ortamsa hanim demez sanirim bari en azindan abla desin dedim..

Benim komsumda 37 yasinda annem 41 annemin kendinden 4 yas buyuk oldugunu bildigi halde anneme teyze diyo kackez aralarindaki yas farkini belurtecek sekilde laf soktum ama kadin hala ayni yasini kucultneye calisiyor kendi aklinca sanirim

Daha gecen gun beni isten eve birakan arkdasimin annesine" cok sagol teyze ' dedim ve o dk yerin dibine girdim.
Neden teyze dedimki diye.
Benden 20 25 yas buyuktur ama pisman oldum abla deseydim keske diye.
10 yas farka abla bile denmez ya.
Abartmis oda.
Abla de bana deyin bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…