- 10 Şubat 2015
- 3.047
- 3.041
- 78
- Konu Sahibi lilith2013
-
Valla bende 34 yaşında bir bayana normalde teyze derimde, iş yerinde teyze ne be? Kendini şaşırmış oda,altın günü style yani.Yuh.
Valla bende 34 yaşında bir bayana normalde teyze derimde, iş yerinde teyze ne be? Kendini şaşırmış oda,altın günü style yani.Yuh.
Niye 14 yaşında mısın ?
İnsan annesiyle yaşıtlara yada en azından kendiyle yaşıt çocuğu olanlara teyze der. Ne İş yerinde ne özelde annemin yaştaşı olmayan kimseye teyze demem. İş yerinde hiç bir şekilde dememde özelde de kriterim ya benimle yaşıt çocuğu olması yada annemin akranı olması.
Niye 14 yaşında mısın ?
İnsan annesiyle yaşıtlara yada en azından kendiyle yaşıt çocuğu olanlara teyze der. Ne İş yerinde ne özelde annemin yaştaşı olmayan kimseye teyze demem. İş yerinde hiç bir şekilde dememde özelde de kriterim ya benimle yaşıt çocuğu olması yada annemin akranı olması.
Onu söyle ama
Ben bekarım bir tanıdık vardı evli çocuklu benden de 2-3 yaş büyük
Eşini tanırdım o daha büyük ona abi derdim sonra kadınla da tanıştım abla dedim yani X abla
O bana dedi yaş farkımız az ben sevmem dedi ben de tamam dedim
Niye 14 yaşında mısın ?
Ek olarak erkek arkadaşımın annesi 37 yaşında olduğu için :) bugün erkek arkadaşımda ''annesi yaşında'' birine teyze dese ne kadar anormal kalır onunda ayrımını siz yapın artık.Bişeyleri değerlendirirken kendi hayat tarzınıza ve mantığınıza göre değerlendirmeyin.Biraz daha açalım çakraları yani.Verdiğiniz tepki çok terbiyesizce sizin karşınızda çocuk yok.
ya yazılarını okudum da hayat erkek arkadaşından mı ibaret..
senin erkek arkadaşından başka hayatın yok mu??
o ne yaparsa onu yapmak zorunda değilsin. o yanlış yapıyorsa sende mi yapacaksın??
bence insanın tek başına bir hayat duruşu olmalı..
Birincisi terbiyesizleşmeyin. Hayır 22 yaşındayım, annemin 37 yaşındaki arkadaşına bazen abla derim bazen teyze derim ağzımdan çıktığı gibi artık anlık.Bunun sebebide iki küçük teyzem var biri 33 biri 34 yaşında.Onlar öz teyzem olduğundan teyze diyorum,bu yüzdende o yaş gurubuna bazen teyze diyorum bazen abla diyorum yakınlık durumuna göre.Ayrıca erkek arkadaşımın da teyzesi var 29 yaşında o da teyze dediği için öz teyzesi olduğundan, teyzesinden büyük olan insanlara teyze kelimesinin ağzına geldiğini düzeltmeye çalıştığını söyler sürekli. Ama YİNEDE normal hayatta bu gitgelleri yaşayan biri olarak iş ortamında teyzede denmez cümlesini savunuyorum.
Ek olarak erkek arkadaşımın annesi 37 yaşında olduğu için :) bugün erkek arkadaşımda ''annesi yaşında'' birine teyze dese ne kadar anormal kalır onunda ayrımını siz yapın artık.Bişeyleri değerlendirirken kendi hayat tarzınıza ve mantığınıza göre değerlendirmeyin.Biraz daha açalım çakraları yani.Verdiğiniz tepki çok terbiyesizce sizin karşınızda çocuk yok.
Alt tarafı 14 yaşında mısın dedim ne bu şiddet bu celal sakin olun lütfen. Mesajını okuyunca aklımdan geçen ilk cümleydi yazmam genelde ama bu sefer yazdım.Şahsınıza hakaret etmedim küfür etmedim neden hızınızı alamayıp defalarca terbiyesizleşmeyin diye üzerine basa basa uyardınız ve açıklama gereği duydunuz anlamadım. Kırdıysam özür dilerim ama bu kadar ciddiye alınacak hayatını detaylıca anlatacak bir şey değildi. Kendi özel hayatımdan da yola çıkarak konuşmadım ayrıca benimde dayımla aramda 15 yaş var en yakın arkadaşımın teyzesiyle arasında 4 yaş var (ama teyze demiyor) görümcem dayısıyla aynı sınıfta okumuş. Bunlar olabilir örnekler ama aile dışından birisine teyze demek için en az arada 20 ve üstü yaş olması gerekir diye düşünüyorum. Ki iş hayatında sizinle hemfikirim hiç bir şekilde teyze amca kullanılamaz hatta abi-abla bile kullanılmamalı ekip içinde hitap edilir ama dış toplantı vs gibi durumlarda hiç olmaması gereken bir durum. Kurumsal şirketlerde bu bence terfiyi bile engelleyici bir kriterdir.
Birincisi terbiyesizleşmeyin. Hayır 22 yaşındayım, annemin 37 yaşındaki arkadaşına bazen abla derim bazen teyze derim ağzımdan çıktığı gibi artık anlık.Bunun sebebide iki küçük teyzem var biri 33 biri 34 yaşında.Onlar öz teyzem olduğundan teyze diyorum,bu yüzdende o yaş gurubuna bazen teyze diyorum bazen abla diyorum yakınlık durumuna göre.Ayrıca erkek arkadaşımın da teyzesi var 29 yaşında o da teyze dediği için öz teyzesi olduğundan, teyzesinden büyük olan insanlara teyze kelimesinin ağzına geldiğini düzeltmeye çalıştığını söyler sürekli. Ama YİNEDE normal hayatta bu gitgelleri yaşayan biri olarak iş ortamında teyzede denmez cümlesini savunuyorum.
Evet katiliyorumda teyze diyecek bir ortamsa hanim demez sanirim bari en azindan abla desin dedim..Hatta abla bile uygunsuz X hanım desin yani
Bizim çay yapan kişiye herkes teyze derdi kocaman bir adam vardı o da derdi ağız alışkanlığı der geçerdi teyze de ama onun yetişkin çocuğu vardı emekli olup ayrıldı
Bir geçiştirin herkese abla ablacım derdi ama sadece ofis içi iken onun dışında X hanım
Benim komsumda 37 yasinda annem 41 annemin kendinden 4 yas buyuk oldugunu bildigi halde anneme teyze diyo kackez aralarindaki yas farkini belurtecek sekilde laf soktum ama kadin hala ayni yasini kucultneye calisiyor kendi aklinca sanirimiş arkadaşlarımdan biri benden 11 yaş genç .ben 34 o 23 yaşında.kadın teyze diye hitap ediyor.kızdırmak için mi yapıyor bilmiyorum. ablayı atlayıp direk teyzeye bağlamasını anlamıyorum.üstelik ben bekarım.uyarsam kompleksli diyecek belki 11 yaş ta az değil hani. ama yine de her teyze dediğinde soğuk ter boşalıyor benden.içimden hay teyze diyen dilin kopsun diyorum ama hala işe yaramadı.dili hala yerinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?