İş yerinde üzerime yürüdü

Canım zaten amacım size ispatlamak değil , sucladiginiz için kendimi savunuyorum. Konuyu açma sebebim bu durumdaki haklarımı bilmek. Patronun yamagi yazma sebebim ise adam kayiracaklar ve ben bu durumda ne yapmalıyımi öğrenmek. Zaten hakli olmasam bu konuyu uzatmak neden istiyim ki ?

ben sizi suçlamadım. beden dilinizden ve söylediklerinizden siz bahsettiniz. ben de bunun üzerine bir ihtimalden bahsettim, benzer örnekle destekleyerek.
bilmem biliyor musunuz ama "terbiyesiz" demek bile hakaret davası açmak için yeterli oluyor, bir avukat arkadaşım bunu dediği için kendisine dava açıldı. oradan biliyorum. belki sizin oradaki bazı söz ve hareketlerinizde bu anlamda kullanılabilir karşı taraf tarafından.
neyse ben iyi niyetle yazmıştım, nereye çekmek isterseniz çekin.

Okul müdürüyüm yani yönetici pozisyonunda çalışıyorum.
Okulumda böyle bir tartışma kavga yaşansa,
tarafların ikisini de uyarırım.
İş ortamında huzuru bozmak uyarı sebebidir bana göre.

Bu tip durumlarda kim haklı, kim haksız,
kim karşıdakini nasıl, ne derece tahrik etti?
Tespit etmek çok zor.
Herkes yaşananları, kendi bakış açısıyla anlatıp,
kendisini haklı görüyor.
Ayrıca bu tip durumlarda bir tarafın sütten çıkmış ak kaşık diğerinin tek suçlu olmadığını bilecek kadar çok tecrübe yaşadım.

Özel şirkette çalışıyorsanız patronlarınız veya yetkili amirinizle görüşerek çözersiniz bu olayı, Cimer'le değil.

Dün haberlerde izledim.
Trafikte kadın diş hekimine saldırıp, küfür eden ve aracının ön camını tekmeleyerek parçalayan adam önce emniyete götürüldü,
sonra salıverildi,
tepkiler üzerine tekrar tutuklandı.

Demem o ki işyerinde çok büyümeyen bir tartışma için devlet ayağa kalkmaz,
o nedenle beklentinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Adam sizin söylediğiniz neye karşılık size cürmün kadar yer yakarsın, sen bana bir şey yapamazsın gibi şeyler söyledi. Sen kimsinin sonuna bileyler eklenmiş sanki

Popülist bir yaklaşımla yine kaçak güreşiyorsun. Taciz ile ne alakası var savunduğum görüşün yön değiştirip rüzgarı arkana almak istiyorsun. Neden taciz konusunu açtın tacize tecavüze mi uğradın ? Ben tecavüzcüyü mü destekliyorum son yazdığın paragraf ile biz ne konuşuyoruz ? İşyerinde yaptığın ince hesapları , dağ ayısı mesai arkadaşların anlamaz tongaya düşer ama lütfen bana yapma. Eğer olay anında polise şikayet etseydin tüm yorumlarım farklı olacaktı. Etmedin çünkü edilecek bir şey yoktu. İş arkadaşların patronun her kimse saçmalama bunun için polise mi gideceksin diyeceklerdi ? Olaya şahit olanlar seni haksız görecekti. Şikayet etseydin adam değil belki sen işten çıkacaktın , çıkarılacaktın. Hangi aklıevvel cimer fikrini verdiyse cimere git bak üzerime yürüyor de adamı işten atarlar dedi. Şimdi et şikayet, hemen git polise et, can güvenliğim tehlikede şiddet yanlısı en ufak ikaza bile saldıran azılı bir katil var karşımızda kadına şiddet vs vs baya süsledin belki seni öldürme planı yapıyordur ? can güvenliğin yoktur ? konu bu kadar ciddi ise işten çıksın yeter yeaa modunda olmak normal mi ? Özetle ben konuna inanmıyorum, kadınların bu yolu seçmesini etik bulmuyorum. Her gün onlarca kadın öldürülürken devletin ve kamuoyunun hassasiyetini küçük oyunlara heba edilmesini uygun bulmuyorum. Kim neye inanmak isterse inanır... Not: kendini dövdürtmeye çalışmışsın zaten, daha önce sana saldıran bir adamla benzer iletişimi kurmak bu sonucu doğurur. Köpeğe taş atıp aaa ısırdı bu ya ? demek gibi bir şey. Tutmasalardı tutmasalardı diyorsun sürekli belli ki tutmalarından da rahatsız oldun. Ayrıca sana daha önce saldıran bir adama özellikle nezaketli davranman da hatalı, iş listende ona bardak getirmek ondan onay almak mecburi ise bilemem.
Benim olayı o anda gören arkadaşım polise söyle istersen dedi. Olay bu şekilde ben değil herkes görüyor. Emin olun ufak oyunlar yapacak kadar düşmedim. Eğer biriyle sorunum varza karşılıklı atisirim. Ama onlar arkamdan olmayan iftiralar atarak ve benim hakkımda konuşarak bir sene beni iğnelediler. Ben birşey demedim sizce neden ? Yapmak istesem bunu çoktan yapmıştım. Kaldı ki adama konuyu açan ben değilim. Muhattap bile olmazken gelip bana laf sokma hakkını ona kim verdi ? Evet tutmasalardi ve keşke bana vursaydi , o zaman iş yerinden çok net defolup giderdi ve ben böyle iğrenç insanlarla çalışmak zorunda kalmazdim. Üzülüyorum sizlerin bu yazdıklarına , aklımın ucuna dahi gelmeyen şeyleri akıl oyunu diyorsunuz. Akıl oyunu yapmak isteseydim konuyu o değil ben baslatirdim. Ne güzel ki kamera var ve benim el hareketlerimi de dudak hareketlerimi de görüyor. En önemlisi şu ki , karşisinda mahallede kavga ettiği bı arkadaşı değil iş arkadasi var ve ben hakkımı yiyorsun yapma derken bile bana kalkıp o eli indir tarzı konuşan bı insanla hakli olarak tabii ki çalışmak istemiyorum. Hatam sen kimsin demekse hala tekrar ediyorum o kim ? Kim olarak ne hadle bana bagirabilir ? İyi günler konuma yazmazsaniz sevinirim

Sen kimsin?

Siz kimsiniz de "sen kimsin?" diyenin kafasını parçalamak istiyorsunuz? O "sen kimsin" diyenlerden biri kafanızı elinize verirse görürsünüz şiddeti savunmayı. O yüzden medeniyeti ve insanlığı savunun. Sen kimsin dediler diye bir yerimiz eksilmez. Egoya bak.

Medeniyete hasret yaşıyoruz valla.
Yaw bu ne şiddet bu celal :)
Sen kimsin?

Siz kimsiniz de "sen kimsin?" diyenin kafasını parçalamak istiyorsunuz? O "sen kimsin" diyenlerden biri kafanızı elinize verirse görürsünüz şiddeti savunmayı. O yüzden medeniyeti ve insanlığı savunun. Sen kimsin dediler diye bir yerimiz eksilmez. Egoya bak.

Medeniyete hasret yaşıyoruz valla.
:) yahu keşke celallenmeden önce bi güzelce okusaydınız :)
'İçimden' kelimesini oraya güzel görünsün diye koymadım heralde.yani içimden öyle bir his geçer anlamında kullanılmış bir kelime.
Yani illa atar yapcam derken komik olmuşsunuz.
Babası annesinin üstüne yürüdü diye annemi babamdan boşattım ben oyüzden kimse bana medeniyet dersi veremez (ego sıfatını umarım şimdi haketmişimdir)

Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum yaşadığınız olay için. Sonrasında tüm sayfaları ve yorumları okuma fırsatım olmadığını ancak birkaç yorumun gözüme çarptığını belirtmek istiyorum. El kol hareketi deyince insanların ne anladığından pek emin olamadım, sanırım bu şekilde ifade edilince olumsuz bir anlam yüklüyorlar. Fakat sizin ifade etmek istediğinizin beden dili olduğunu düşünüyorum, bazı insanlar konuşurken beden dilini kullanmaya daha eğilimlidir ki bu bazı alanlarda oldukça takdir edilen bir özelliktir. Dolayısıyla sizi anlayabiliyorum, karşınızdaki insanı nasıl özellikle size saldırmasına dair tahrik ettiğinizi iddia eden yorumları asla anlayamıyorum çünkü bu risk alınabilecek bir konu katiyen değil. Bir insana fiziki olarak saldırmadığınız sürece, yani nefsi müdafaa olayı gerçekleşmediği sürece kimsenin fiziksel bir karşılık vermesini meşru görmüyorum. Lütfen sadece iş yerine değil polise de haber verin. Yeni üye misiniz, eski misiniz bilmem, bu tarz şeyleri pek takip edemem. Ben yalnızca telefon bağlamayı beceremediğinizi iddia ederek sizin üzerinize yürüyen bir insana karşı (kadın/erkek fark etmeksizin) uygulamanız gereken tutumu düşünerek yazdım. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum yaşadığınız olay için. Sonrasında tüm sayfaları ve yorumları okuma fırsatım olmadığını ancak birkaç yorumun gözüme çarptığını belirtmek istiyorum. El kol hareketi deyince insanların ne anladığından pek emin olamadım, sanırım bu şekilde ifade edilince olumsuz bir anlam yüklüyorlar. Fakat sizin ifade etmek istediğinizin beden dili olduğunu düşünüyorum, bazı insanlar konuşurken beden dilini kullanmaya daha eğilimlidir ki bu bazı alanlarda oldukça takdir edilen bir özelliktir. Dolayısıyla sizi anlayabiliyorum, karşınızdaki insanı nasıl özellikle size saldırmasına dair tahrik ettiğinizi iddia eden yorumları asla anlayamıyorum çünkü bu risk alınabilecek bir konu katiyen değil. Bir insana fiziki olarak saldırmadığınız sürece, yani nefsi müdafaa olayı gerçekleşmediği sürece kimsenin fiziksel bir karşılık vermesini meşru görmüyorum. Lütfen sadece iş yerine değil polise de haber verin. Yeni üye misiniz, eski misiniz bilmem, bu tarz şeyleri pek takip edemem. Ben yalnızca telefon bağlamayı beceremediğinizi iddia ederek sizin üzerinize yürüyen bir insana karşı (kadın/erkek fark etmeksizin) uygulamanız gereken tutumu düşünerek yazdım. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
Sonunda kullandığım el hareketinin beden dili olduğunu anlayan biri olduğuna sevindim. Bana polise git dediler fakat ben öncelikle patronlarıma söylemem gerektiğini düşündüm neden bilmiyorum. Bu yaptığı şey 2. Oldu. Kışkırtma derseniz gerçekten yok. Çünkü bı yıldır buradayım ve bu kişi ve ortak grubu bana karşı kıl. Ne kadar iyi yaklaşırsam ters teoriler ve adamda gayet açık bana karşı kendini doldurup sonrasında direk gelip igneliyor. Sadece sinir olduğum şey kendi bana laf söyleme hakkına sahipken ben söyleyince neden çingene gibi davranıyo ? Birşey soyluyorsan eğer iki insan olarak konuşulur. Sorun varsa konusulup çözülür. Ama bazı insanlar çingene doğuyor.

İkinizde de sorun var kusura bakmayın sizde tamamen haklı değilsiniz o telefonu bağlayamıyorsun demiş siz ben el hareketlerini fazla kullanırım falan diyerek durumu basitleştiriyorsunuz ama tartılma anında el kol hareketi ile konuşmak el kaldırmak hoş karşılanmaz o beden dili olmaz artık tartışma anında normal konuşurken olabilir.. ben eşimle tartışırken bile elini havaya kaldırıp konuşsa kızarım elini indir diye karşınızda bir insan var o da elini indir der yani sizde sen kimsin derken hakaret ediyorsunuz karşılıklı yani. Tel bağlayamıyorsun dediğine göre de heralde biraz üstünüz oluyor. Biraz daha sinirlerinize hakim olun işinizi yapın muhatap olmayın ya da ayrılın bu durumda o da çağrılır konuşur anlatır

Duzgun isverenin isletmesinde kavga eden iki tarafi da isten atarlar. El kol hareketi de yanlis,beden diliniz bu sekildeyse degistirmelisiniz,ben de karsimda el kol sallayan bir is arkadasi olursa hos karsilamam sahsen. Hataliysaniz ozur dilemek,hakliysaniz da “burasi bir isyeri,lutfen uzatmayalim” deyip isinize bakmak cok zor degil,olmasi gereken budur. Cevap verdikce o ortamdaki kavgayi buyutmus olursunuz cunku,bunu da adam gibi isyeri kaldirmaz.

Eee bu konu ne oldu federaller gelip adamı yaka paça götürdüler mi ? Siz grubunuzdan nasıl dışlarsınız diye tüü kaka dediler mi ? Savcılığa gittiniz mi can güvenliğim yok dediniz mi ? Ne oldu ? Adamı kovmuşlardır kesin sizi de adamın pozisyonuna getirmişlerdir , doğru bildim mi 😬

Yahu cimer ne bilsin sizin kavgayı azıcık düşünün. Döküman mı var tutanak mı var ? sizin lafınıza göre adam atıp şirket mi kapatacaklar. Ayrıca cimere ne kaçak işçi çalıştırılıyor sanki. Cimer diyecek ki siz bizim kızımızı nasıl üzersiniz 😂 İş resmi makamlara mı ulaştı ? Biribirinizden şikayetçi misiniz ? açılmış dava mı var tanık var mı ? cimer şirket içi küçük oyunlara ayak kaydırmalara bakmıyor 😂 Oldu size salak falan dediyse whatsapp dan onu da cimerden atın belki adamı iş hayatından men ederler 😛
Ahahsgahagagahahaha

Öncelikle belirtmek isterim ki iş yerinde bı seneden fazladır çalışıyorum ve sürekli uzerimds mobbing var. Patronlarımla hiçbir sorunum yok fakat içerdeki insanlar bana sürekli tepkili. Bugün iş yerinde bı kendini errrkek sanan kişiliksiz bana gelip bı telefonu düzgün baglayamiyorsun gibi laflar etti ve bunun üzerine bak hakkımı yiyorsun yapma dedim ama konuşurken el hareketlerini çok kullanırım ben gene kullandım ve bana önce o elini indir sen dedi sonra tartışma başladı. Ben de sen kimsin benimle bu şekilde konuşuyorsun diyip bağırınca üzerime yürüdü ve tuttular. Bu insan patronun yamağı gibi. 4 patronumuz var. P tesi şikayet edicem kanunen işten kovulması gerekiyor fakat kovacaklarini sanmıyorum. Kamera kayıtları var şahitler var ( eğer susmazlarsa ) yani bu durumda benim haklarım neler ve ne yapmalıyım. Bu ikinci kez yaşanıyor ilkinde sinir halidir dedim ve şikayet bile etmedim. Yardımlarınız için şimdiden sağolun
üstüne yürüdügünde keşke polisi çagırsaydın ordakı arkadaslarında şahit olurlardı ama birde patronun yamagı dıyorsun arkadasların bunu goze alarak senın yanında dururlarmı

Ortak eti köpekler yemez demiş atalarımız. Senin Şikayet etmen hiç bir sorunu çözmez. Kendine el altından iş bakman daha hayırlı olur. 4 patron 4 büyük sorun demektir.

Ya karşısında kim olduğunu unutup erkekle kavgaya girer gibi davranan erkeklerden nefret ediyorum. Bıraksalar döver zaten ayı oğlu ayı.

Back
X