İş yerinde üzerime yürüdü

aslinda ben sizi gayet hakli gordum, cevval bir sekilde savunmussunuz kendinizi.

Amaa,
isi davalik edecegim derseniz siz de zararli cikarsiniz,
cunku davalik olmak icin sizin yuzde yuz masum olmaniz gerekiyor bence,
yoksa iyi hal indirimine baglanir,
bilmiyorum aslinda, bu benim cok cok hukuk disi olan gorusum.

bence is yerindeki anlasmazliklari cozmek icin iki yol var,

ya tamamen yasal yolu takip edeceksiniz, artik kurum dokumaniniz ne ise, kurumsal yerlerde genelde sozlu uyari, yazili uyari vs sirayla bir metod uygulanir, halen cozulemiyorsa yargiya tasinir gibi gibi. Veya sizin su durumda hic ona cevap vermeden ust amire yazili bildirim yapmak gibi saniyorum.

ya da kendinizi kendiniz savunursunuz ve lafa lafla, ustune yurumeye ustune yurumekle cevap verirsiniz, hatta kiyida kosede sikistirirsiniz- senin benle derdin ne he dersiniz (ayni cinsiyet icin bu durum kabul edilebilir bir tepkidir bence). Konu siddet raddesinde oldugunda elbette sikayet edersiniz, ama bu yontemi seciyorsaniz ben yuzde yuz hakliyim diyemiyorsunuz iste maalesef.

Nereden biliyorsun ya?buradaki 2 3 yorumla mı tanıyorsun bizi? Bizim hakkımızda hüküm vermek sana mı kaldı? Adam suçlu, bunu inkar eden yok. Ama sizde çok masum biri değilsiniz yani. Neden tepkililer peki size?

Ayrıca şunu söyleyeyim, bir vücut dili diyorsunuz bir el hareketleri diyorsunuz bir karar verin.
Bazı insanlar el hareketlerini hoş karşılamaz, mesela bende birşey anlatırken elimi kullanmayı çok severim ancak bunu samimi olmadığım bir kişiye, üstelik bir tartışma anında yapmam, çünkü yanlış anlaşılma ihtimali var. Anladınız mı?
Ee ne alaka siz nerden biliyorsunuz o zaman konu sahibinin masum olmadığını? Burdaki 3-5 yorumdan mı çıkardınız? Ayrıca biri el kol sevmiyor diye üstüne yürümeye hak mı kazanıyor? Ben de çok konuşan insanları sevmiyorum üstlerine yürüyeyim o zaman. Ne münasebet ya?

Ee ne alaka siz nerden biliyorsunuz o zaman konu sahibinin masum olmadığını? Burdaki 3-5 yorumdan mı çıkardınız? Ayrıca biri el kol sevmiyor diye üstüne yürümeye hak mı kazanıyor? Ben de çok konuşan insanları sevmiyorum üstlerine yürüyeyim o zaman. Ne münasebet ya?
Yorumumdan bunu mu anladınız gerçekten?
Diğer yorumları okuduğunuza emin misiniz?
Orada adam haklı diye bir cümle kurmuş muyum? Kurduysan hatırlamıyorum, lütfen alıntılayabilir misiniz? Adam iyi yapmış, sende el kol yapmasaydın adamda üstüne yürümezmiş yazmış mıyım? Lütfen alıntılayın.
Sırf muhalefet olmak için yazmaya gerek yok, lütfen diğer yorumları okuyun zahmet olmazsa.
Adam zaten haksız, adamın dahil olduğu masanın konu sahibine hangi nedenden dolayı cephe alıp ters gittiğini sonraki yorumlarında söyledi, bizde konu sahibine hak verdik. Patronla anlaşarak girmişsin, onların bu şekilde davranmaya hakkı yok dedim zaten. Bu arada çok konuşmak ile el hareketi ne alaka onu hiç anlamadım.
ANCAK:
Herkes el kol hareketinden hoşlanmayabilir, bu gayet normaldir. Bende ellerimi kullanarak birşeyler anlatmayı severim ancak bunu herkesin yanında yapmam, özellikle bir tartışma esnasında yanlış anlaşılacaksa hiç yapmam. Konu sahibinin tek hatası bu, kendisi de şu yorumunda bana hak verdi:
Haklısınız yazımda herkes demişim. Yüz yüze konuşmak gibi değil burası yazıyla kendimi açıkça ifade edemiyorum doğru söylüyorsunuz. Ama benim canımı sıkan zaten bana ise girdigimden beri bu şekilde yaklaşmaları. Ben de birşey çıkacağını düşünmüyorum ama konuyu başından beri bilen arkadaşım yasal olarak haklarını ara ve konu her ne olursa olsun işten çıkarılmak zorunda olduğunu söyledi. Yani yemin ederim mutfakta yemek yiyordum ve gelip bir anda laf soktu. İki dakika öncesinde kola almıştık kavgalı olduğumuz halde ona bardak getirmiştim içsin diye. Anlayamıyorum kötü hiç birsekilde yaklasmadim. Gerçekten çözemiyorum artık
Ben birisi el kol hareketi yaptı diye üstüne yürümeli diye bir cümle kurmadım,sadece herkesin yanında yapmamalısınız, üstelik yanlış anlaşılabilir bir durumdayken dedim. Kimse adamı savunmadı, bende dahil. eğer yorumlarımdan bu anlamı çıkardıysanız lütfen tekrar tekrar okuyun. Belli ki eksik okumuşsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
bazılarına ters gelebilir söyleyeceklerim ben sizin yerinizde olsam madem karşımda böyle terbiyesiz biri var ben daha terbiyesiz olurdum polise şu an gidip şikayet etseniz elinize hiç birşey geçmez benimde başıma aynı olay geldi ben olayı abarttım gittim polise ağladım sürekli tehtid ediliyorum üzerime yürüyor diken üstündeyim iş çıkışı korkuyorum evime giderken falan dedim ki tehtid yoktu abarttım yani anlıcağın ve iş yerinin önünden bile geçemedi böyle pislik insanlara pislik yapıcaksın yoksa akıllanmıyorlar tamam iftira falan diyebilirsiniz ama böylelerine karşı zayıf durur yanlış yapmazsan daha kötü oluyor ben öyle yaptıktan sonra ne özürler diledi bende güldüm geçtim aslan gibi adam kedi oldu 😀
Bazılarına böyle yapmak şart yani

Yorumları hayretler içinde okudum. Resmen kadına tahrik etmişsin adam da üstüne yürümüş oh olsun demiş bazı arkadaşlar üstü kapalı. Şaka mısınız??? Hatta konu sahibine cok laf etmissiniz ama ben de soruyorum siz kimsiniz yahu siddet gormekle tehdit edilen (uzerine yurunen) bir kadini neredeyse suclayacaksiniz!! bu ülkede her gün bir kadın öldürülüyor şiddete maruz kalıyor oldu olacak ayol tahrik etmişler diyin bu ne ya! Orası bir iş yeri kimse kimsenin üstüne yürüyemez şiddet yatkini bir pislik iş yerinde bir kadının üstüne asla yürüyemez! Bunun ama lik acaba lik bir yanı yok. Yerinizde olsam şikayetçi olurdum. Nokta.

Son düzenleme:
Yorumumdan bunu mu anladınız gerçekten?
Diğer yorumları okuduğunuza emin misiniz?
Orada adam haklı diye bir cümle kurmuş muyum? Kurduysan hatırlamıyorum, lütfen alıntılayabilir misiniz? Adam iyi yapmış, sende el kol yapmasaydın adamda üstüne yürümezmiş yazmış mıyım? Lütfen alıntılayın.
Sırf muhalefet olmak için yazmaya gerek yok, lütfen diğer yorumları okuyun zahmet olmazsa.
Adam zaten haksız, adamın dahil olduğu masanın konu sahibine hangi nedenden dolayı cephe alıp ters gittiğini sonraki yorumlarında söyledi, bizde konu sahibine hak verdik. Patronla anlaşarak girmişsin, onların bu şekilde davranmaya hakkı yok dedim zaten. Bu arada çok konuşmak ile el hareketi ne alaka onu hiç anlamadım.
ANCAK:
Herkes el kol hareketinden hoşlanmayabilir, bu gayet normaldir. Bende ellerimi kullanarak birşeyler anlatmayı severim ancak bunu herkesin yanında yapmam, özellikle bir tartışma esnasında yanlış anlaşılacaksa hiç yapmam. Konu sahibinin tek hatası bu, kendisi de şu yorumunda bana hak verdi:

Ben birisi el kol hareketi yaptı diye üstüne yürümeli diye bir cümle kurmadım,sadece herkesin yanında yapmamalısınız, üstelik yanlış anlaşılabilir bir durumdayken dedim. Kimse adamı savunmadı, bende dahil. eğer yorumlarımdan bu anlamı çıkardıysanız lütfen tekrar tekrar okuyun. Belli ki eksik okumuşsunuz.
İnsanlar sözlü saldırıya uğradığında put gibi duramazlar o anki çaresizlikle kendini daha iyi anlatmak için el ve koldan yardım alırlar. Burda takılacak son şey konu sahibinin el kol kullanması. Sadece siz değil diğer yorumlarda da el kol kullanmışsın, kim bilir sen ne yaptın da adam böyle oldu, senin derdin adamı işten çıkartmak gibi yorumlara ve imalara rastladım. Eğer bunu demek istemediyseniz kusura bakmayın.

İnsanlar sözlü saldırıya uğradığında put gibi duramazlar o anki çaresizlikle kendini daha iyi anlatmak için el ve koldan yardım alırlar. Burda takılacak son şey konu sahibinin el kol kullanması. Sadece siz değil diğer yorumlarda da el kol kullanmışsın, kim bilir sen ne yaptın da adam böyle oldu, senin derdin adamı işten çıkartmak gibi yorumlara ve imalara rastladım. Eğer bunu demek istemediyseniz kusura bakmayın.
Hayır bunu söylemek istemedim. Diğer yorumlarımı okursanız görürsünüz. Takılacak son şey el kol kullanması olabilir ancak %90 adam suçluysa %10 konu sahibinin suçu var. Ha onunda suçu var diye üstüne yürünmesi mi lazım? Tabiki hayır, asla. Ancak bir kavga esnasında da el kol hareketi yapılmaması gerekir, dediğim gibi herkes her hareketten hoşlanmak zorunda değil ama bu hareketi de konu sahibini tümden suçlu yapmaz. Umarım anlatabilmişimdir, iyi geceler.

Sizi atarlar işten onu çalıştırırlar merak etmeyin. Benim patronum kadındı cafede çalışıyorduk adam bana sessiz yani pasif agresif bi şekilde saldırıp duruyordu. Amaç kavga çıkartıp beni suçlu çıkarmaktı inanın küfür bile etti üstü kapalı bir şekilde. İnsanları sürekli bana karşı kışkırtıyodu. Alt tarafta çalışan kızla bir olup sataşıyorlardı sürekli sanki ilkokul. Neyse patron sürekli tek taraflı olarak bana saldırıyordu en sonunda ben de bırakmak zorunda kaldım, bir daha gitmedim. Şimdi bazen karşılaşıyoruz görmemezlikten geliyorum. Böyle saçma insanlar var her iş yerinde. Size öyle davranamaz, yıldırma politikası. Kışkırtmasına izin vermeyin, müdürle konuşun olmazsa şikayet edeceğinizi söyleyin.

Back
X