İs yerinde yasadigim sorun

Tuannasena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2019
151
150
53
34
Öncelikle çok büyük bir sorun değil. Burda daha önemli dertler var tabi ki ama nereye yazacağımı bilemedim. Sadece sizden öneri almak istiyorum.
Çalıştığım yerde hafif düzeyde zihinsel engeli olan biri var. Yaşı küçük değil ama görünüm ve davranış olarak çocuk gibi. Daha önce sorun yaşamıyordum, selamlasirdik, konusurduk vs. Is yerinde çalışan herkes gibi. Ama son zamanlarda ben de dahil bir kaç kişiye karşı saygisizlasmaya başladı. Sürekli takılmaya, espri yapmaya çalışıyor. Laubali bir şekilde davranıyor. Herkese böyle davransa sorun etmeyecegim de bazılarına gayet normal davranıyor. Bu duruma bozuluyorum açıkçası. Bunda güler yüzlü ve sakin bir insan olmamın etkisi var diye düşünüyorum. Ya da farkında olmadan yüz verdim.
Şimdi ne yapmam gerekir? Karşıma alıp konuşsam anlar mı? Bir kaç kez uyardım ama bi süre sonra eski haline döndü. Bu tarz birine karşı nasıl davranmak gerekir? Belki aranızda öğretmen olanlar ya da bu konuda tecrübesi olanlar vardır.

muhattap olma.yuzune bakma.konuşmadan anlaşırsınız.

Karşına alıp açık açık konuşmak en iyisi bak iş ortamında bunlar olmaz diye bir büyük gibi. Anlayacaktır.

Back
X